IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 542.693
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!
Sto ti je patnja 6s

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Dva popravka ekrana i home tipke.
12 godina
neaktivan
pozz svima. imam pitanje za vlasnike 7-ce koliko vam baterija traje?, i na koji nacin ga punite? ( kada se isprazni na 2-3% pa do 100% ili ga pripunjavate neovisno o kolicini baterije) .
primjetio sam da unazad par dana baterija padne za 1 h uporabe na 92% a prije je bilo da za 1 h uproabe uzme oko 1% baterije.

0 0 hvala 0
13 godina
Da ti mobitel za jedan sat UPORABE uzme 1% baterije vrijedio bi i duplo vise nego vrijedi.. pogledaj pod statistikom baterije sto ga zdere, i jedno je uporaba a drugo stanje mirovanja.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

znam sto pricam , kad sam uzeo iphone 7 i kad bi ga skinuo sa  punjaca (100% baterije) mogao sam cca 50 min koristit whatsapp u komadu da padne baterija sa 100% na 99%. ne goviorim da je omjer 1% 1h. naravno da padne sa 65% na 60 za cca 10-15 min. ako

me razumijes.

najvise mi trosi safari, zato i pitam ekipu koliko imaju uporabe. i

jos par drugih pitanja(nacin punjena) da vidim jel moj slucaj uobicajen ili je iznimka. jer sad navucem na 3g oko 6-7 h uporabe. ovisno o osvjetljenju ekrana. (koristim safari i drustvene mreze, ne igram) 

0 0 hvala 0
13 godina
Evo ti primjer uporabe kolege sa forum.hr, kaze da redovno ima 7-8 h SOT-a..

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
mile1989 kaže...
pozz svima. imam pitanje za vlasnike 7-ce koliko vam baterija traje?, i na koji nacin ga punite? ( kada se isprazni na 2-3% pa do 100% ili ga pripunjavate neovisno o kolicini baterije) .
primjetio sam da unazad par dana baterija padne za 1 h uporabe na 92% a prije je bilo da za 1 h uproabe uzme oko 1% baterije.

Teško je reproducirati identične uvjete korištenja da bi mogao takve usporedbe raditi. Ja bih gledao koliko ukupno izdrži s jednim punjenjem. Meni moja sedmica drži dva dana gdje mi je petica držala jedan.

za bateriju općenito- nema razloga prazniti do kraja, ništa joj neće biti od kratkog dopunjavanja, to se ne smatra punim ciklusom punjenje/pražnjenje.

Ja rekoh
10 godina
mile1989 kaže...

Vjerojatno battery drain (softverski problem). Ja sam imao problema sa iOS 10.1.1, gdje je baterija bila katastrofa, sad na iOS 10.2 ili 10.2.1 je dobro. Sad ce uskoro izaci iOS 10.3 pa cemo vidjeti jesu li sta uspijeli jos poboljsati. Apple je sa verzijom 10.2 ubacio neki alat u svoj softver koji bi analizirao potrosnju baterije na uredajima (valjda da pokusaju saznati u cemu je problem sa tim battery drainovima otkako je izasao iOS 10).

Edit: ovdje mozes saznati dosta informacija o nadolazecim updejtima softvera ili o trenutnom softveru - https://forums.macrumors.com/forums/ios-10.194/

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.3.2017 14:09 (Croshadow1234).
10 godina
IPhone 7, rasprava!

Izasao je iOS 10.3!

0 0 hvala 1
13 godina
IPhone 7, rasprava!

jel mi mozete reći sto moram napraviti da me prestane traziti lozinku za apple id svakih 10 sati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Croshadow1234 kaže...

Izasao je iOS 10.3!

I kako to ide u reali ?

Naš konkretan primjer , kćer ima iphone 7 , kupljen u slobodnoj prodaju ( emmezeta ) , unutra je bonbon simica , i po kojem ključu

i kada kome ide update....

13 godina
bunker kaže...
Croshadow1234 kaže...

Izasao je iOS 10.3!

I kako to ide u reali ?

Naš konkretan primjer , kćer ima iphone 7 , kupljen u slobodnoj prodaju ( emmezeta ) , unutra je bonbon simica , i po kojem ključu

svima je dostupan, nema ko na androidu da treb ačekati proizvodjača operatera itd.

14 godina
bunker kaže...
Croshadow1234 kaže...

Izasao je iOS 10.3!

I kako to ide u reali ?

Kod APPLE-a ti "nečija" kartica ne predstavlja ama baš ništa! 

Stisni instal i pričekaj neko vrijeme i nastavi dalje po planu i protokolu! 

Ako imaš aktiviran 4-Ero znamenkastu ili 6-ero znamenkastu šifru tražite da ju potvrdiš i to je to! 

Istina, mene je jučer na iPad-u tražilo i Apple ID, pa sam ga isto ukucao, i to je to kolega, samo skidaj, do kraja, bez brige! 

ATJ Lučko
8 godina
tomislavivic kaže...

svima je dostupan, nema ko na androidu da treb ačekati proizvodjača operatera itd.

Zahvaljujem . Evo u međuvremenu sam pitao kćer , i kaže da je ona već obavila nadogradnju.

8 godina
ATJLučko kaže...

Hvala kolega.  Tebi sam već dve runde dužan: Pomagao si nam kad je kćer imala ipone 5 , a i sada kad sam joj kupio iphone7.

15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Istina, mene je jučer na iPad-u tražilo i Apple ID, pa sam ga isto ukucao, i to je to kolega, samo skidaj, do kraja, bez brige! 

To je iz razloga jer su ubacili Two-factor authentification, tj.security questions

Let them taste the triple guns... Aye, Captain
14 godina
bunker kaže...
ATJLučko kaže...

Hvala kolega.  Tebi sam već dve runde dužan: Pomagao si nam kad je kćer imala ipone 5 , a i sada kad sam joj kupio iphone7.

I onda kada ti "neki" androidaš kaže kako je android gadget u svemu bolji od iPhone gadgeta?! 

Istina, ima nešto i jako dobroga, ali sigurnost DA ĆEŠ DOBITI svaki update u roku odmah kada izađe, ali na to nema komentara! 

ATJ Lučko
14 godina
IPhone 7, rasprava!

gledam si produžiti pretplatu na VIP,  uz moju postojeću tarifu trebao bih iPhone 7 platiti u startu 2000kn dok iPhone 7 Plus 2350kn... 

sada mene zanima neko vaše mišljenje koji su +/- za ili protiv iPhone7, 7 Plus? 

Pustimo definicije ka gsmareni... to vidim i sam 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

gledam si produžiti pretplatu na VIP,  uz moju postojeću tarifu trebao bih iPhone 7 platiti u startu 2000kn dok iPhone 7 Plus 2350kn... 

Razlika je u rezoluciji, veličini ekrana, kameri i većoj bateriji. Ako voliš iPhone, a želiš veći ekran onda defintivno Plus. Bit ćeš jako zadovoljan

9 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

+ Bolja kamera, veći ekran.

- veličina, nije za džep

sve drugo je identično.

Ja rekoh
14 godina
Gale92 kaže...

Ako mene pitaš, ovo bi bili moji razlozi, istina govorim kroz prizmu iPhone 6 Plus vs iPhone 6, no čini mi se da su još uvijek tu sa razlikama, možda se koja u međuvremenu i smanjila! 

Plus za 7 Plus su, 

No1, veća rezolucija, u bilo čemu, u radu pisanja maila recimo, gledanja video sadržaja, puuuuuno ugodniji rad, 

No2, veća bakterija, SIGURNO i dulji ciklus rada na dvodnevnoj bazi ako nisi uber konzument, inače jedan dan sa ostatkom 30% prije kraja radnog dana, 

No3, OIS, koji je bio nedostatak na "manjem" modelu, meni vrlo bitna stavka da ga gadget ima, 

No4, postojanje mogućnosti rada u landscape modu, što možda više i nije prednost u odnosu na "manji" model, 

Plus za običan iPhone 7 po meni su, 

No1, "po mojim capama" ugodno potpuno fumkcionalan za rad jednom rukom, 

No2, po specifikacijama, sasvim dovoljno kapacitiran za siguran normalan rad tijekom jednog dana, nema šanse do promaši, 

No3, što i nije relativno tehničke prirode stvar, nešto je povoljniji, ali dugoročno, treba ipak promisliti dobiva li se ulaganjem više i svega ostalog više, 

Ostalo što bih ja sugerirao, bilo za koji model, uzeti sa čim više memorije, od viška glava ne boli, osim kada su batine u pitanju. 

Neka moja subjektivna skromna sugestija, ili JetBlack model ili ovaj novi Red, oba dva modela su stvarno lijepo pogođeni bojama, a eventualni komentari o "habanju" površine, ja samo odgovaram kako ništa nije vječno, osim plime i poreza, i možda još ponečega. 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Ako mene pitaš, ovo bi bili moji razlozi, istina govorim kroz prizmu iPhone 6 Plus vs iPhone 6, no čini mi se da su još uvijek tu sa razlikama, možda se koja u međuvremenu i smanjila! 

Plus za 7 Plus su, 

No1, veća rezolucija, u bilo čemu, u radu pisanja maila recimo, gledanja video sadržaja, puuuuuno ugodniji rad, 

No2, veća bakterija, SIGURNO i dulji ciklus rada na dvodnevnoj bazi ako nisi uber konzument, inače jedan dan sa ostatkom 30% prije kraja radnog dana, 

No3, OIS, koji je bio nedostatak na "manjem" modelu, meni vrlo bitna stavka da ga gadget ima, 

No4, postojanje mogućnosti rada u landscape modu, što možda više i nije prednost u odnosu na "manji" model, 

No2, po specifikacijama, sasvim dovoljno kapacitiran za siguran normalan rad tijekom jednog dana, nema šanse do promaši, 

No3, što i nije relativno tehničke prirode stvar, nešto je povoljniji, ali dugoročno, treba ipak promisliti dobiva li se ulaganjem više i svega ostalog više, 

Ostalo što bih ja sugerirao, bilo za koji model, uzeti sa čim više memorije, od viška glava ne boli, osim kada su batine u pitanju. 

Neka moja subjektivna skromna sugestija, ili JetBlack model ili ovaj novi Red, oba dva modela su stvarno lijepo pogođeni bojama, a eventualni komentari o "habanju" površine, ja samo odgovaram kako ništa nije vječno, osim plime i poreza, i možda još ponečega. 

iPhone 7 ima OIS. Bogara mu, ja znam više o Apple mobitelima nego ti. Bož'mesačuvaj.

Sugerirao bi čim više memorije, a razlika između 32 i 128 GB 1000, tj. 1800 kn kod Plus modela. Bože me sačuvaj budale koja bi toliko para dala za 96 GB memorije više.

Ja bih svakako uzeo Plus da baš moram iPhone, barem nema ovu srednjovjekovnu rezoluciju kao mali, ali i dalje je zapeo u 2011.

A je li, Gale92, kud ćeš na iPhone uz svu silu boljih (i jeftinijih) mobitela? Jedina prednost koju iPhone ima 2017. godine je što je dostupan u crvenoj boji.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.3.2017 13:36 (Mirko935).
9 godina
Nemoj tako za crvenu boju... Prije 2 godine sam kupil tcl s720, u crvenoj boji, cak ni u tom nije poseban 😂😂
15 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Nemoj tako za crvenu boju... Prije 2 godine sam kupil tcl s720, u crvenoj boji, cak ni u tom nije poseban 😂😂

Ne kažem da je općenito poseban po tome, samo da trenutno na tržištu nema baš puno mobitela dostupnih u takvoj boji.

14 godina
Mirko935 kaže...
ATJLučko kaže...

Plus za 7 Plus su, 

iPhone 7 ima OIS. Bogara mu, ja znam više o Apple mobitelima nego ti. Bož'mesačuvaj.

Sugerirao bi čim više memorije, a razlika između 32 i 128 GB 1000, tj. 1800 kn kod Plus modela. Bože me sačuvaj budale koja bi toliko para dala za 96 GB memorije više.

Ja bih svakako uzeo Plus da baš moram iPhone, barem nema ovu srednjovjekovnu rezoluciju kao mali, ali i dalje je zapeo u 2011.

A je li, Gale92, kud ćeš na iPhone uz svu silu boljih (i jeftinijih) mobitela? Jedina prednost koju iPhone ima 2017. godine je što je dostupan u crvenoj boji.

Obzirom kolega NEMATE uza sebe iPhone 6 Plus, vjerujem da više znate o iPhone 7/7 Plus modelima od mene, obzirom sam još uvijek ponosan zadovoljan vlasnik onoga što sam ranije naveo. 

U vašem slučaju, bilo bi sasvim dovoljno da ste stavili, iPhone 7 ima OIS za vašu informaciju kolega, svi sretni i zadovoljni, a ovako, ponašate se kao malo dijete, toliko o tome! 

Obzirom iPhone nema, a niti mu treba, utor za nešto, nisam sugerirao nešto manjeg kapaciteta. 

BTW, srednjovjekovna rezolucija, pa koju to vi moderni  trebate, da vam nije dovoljna na 5 incha, kada bi i 720p tu bila sasvim uredu?! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Obzirom kolega NEMATE uza sebe iPhone 6 Plus, vjerujem da više znate o iPhone 7/7 Plus modelima od mene, obzirom sam još uvijek ponosan zadovoljan vlasnik onoga što sam ranije naveo. 

U vašem slučaju, bilo bi sasvim dovoljno da ste stavili, iPhone 7 ima OIS za vašu informaciju kolega, svi sretni i zadovoljni, a ovako, ponašate se kao malo dijete, toliko o tome! 

Obzirom iPhone nema, a niti mu treba, utor za nešto, nisam sugerirao nešto manjeg kapaciteta. 

BTW, srednjovjekovna rezolucija, pa koju to vi moderni  trebate, da vam nije dovoljna na 5 incha, kada bi i 720p tu bila sasvim uredu?! 

Kakve veze to imam li ili nemam iPhone 6 Plus ima s tim što ti ne znaš da iPhone 7 ima OIS i širiš dezinformacije?

I baš ne znaš prihvatiti šalu na svoj račun, ha?

Za ekran iznad 4.5" na high-end mobitelu ne priznam ništa ispod 1080p, iznad cca 5 treba biti 1440p. Ako je Galaxy S4 početkom 2013. (!) imao 1080p, a S6 početkom 2015. na 5.1" imao 1440p onda bogami iPhone četiri godine kasnije ne bi trebao imati ikakve veze s nekakvim smijurijama od 750p niti bi Plus trebao imati tek 1080p (iako je to čak koliko-toliko prolazno. Za mid-range mobitel, ajmo reć'. 2014. sam imao mob od 2000 kn koji je imao 1080p na 5").

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.3.2017 14:47 (Mirko935).
9 godina
odjavljen

A da ne pricamo koliko se apple k...o sa retina ekran velike gustoce piksela a sad kad su ga svi pretekli sad je to potpuno nebitno jer to ionako niko ne vidi......Bitno je da su principijalni sta je bitno kod mobitela.... Bitno da je jabuka pozadi a sve ostalo je potpuno nebitno....

15 godina
neaktivan
Torent kaže...

A da ne pricamo koliko se apple k...o sa retina ekran velike gustoce piksela a sad kad su ga svi pretekli sad je to potpuno nebitno jer to ionako niko ne vidi......Bitno je da su principijalni sta je bitno kod mobitela.... Bitno da je jabuka pozadi a sve ostalo je potpuno nebitno....

Pa ni ta njihova Retina nije bila ništa posebno nikome osim onima koji nikad prije nisu vidjeli smartphone kad je već 2008. bilo mobitela s 300 ppi, u vrijeme kad je iPhoneu ekran izgledao kao na kineskoj igračkici sa 160.

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x1-2246.php

No dobro, nećemo u preveliki offtopic.

Bit je da se kod iPhonea dobije jako malo za uloženi novac. Ali to je stara vijest i velik postotak ljudi to voli. Onda sretni gledaju kako Appleu raste profit i s ponosom mogu reći da su doprinijeli boljitku te prekrasne firme.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.3.2017 15:02 (Mirko935).
9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Pa ni ta njihova Retina nije bila ništa posebno nikome osim onima koji nikad prije nisu vidjeli smartphone kad je već 2008. bilo mobitela s 300 ppi, u vrijeme kad je iPhoneu ekran izgledao kao na kineskoj igračkici sa 160.

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x1-2246.php

Sad si me lijepo podsjetio na taj mobitel.

Kak smo slinili za njim kad je bio aktualan.

Totalno je dizajnom bio poseban za ono vrijeme (što je inače uvijek bila odlika Sonya).

A kak smo svi bili geekovi, a tad nije bilo baš smartphonea na tržištu, čudili smo se WM 6, odnosno koliko je to na Sonyu izgledalo space shuttle u odnosu na Palm, itd.

Bilo me je sram moga Blackberrya 8310 

Kruha i igala...
14 godina
Mirko935 kaže...
ATJLučko kaže...

Kakve veze to imam li ili nemam iPhone 6 Plus ima s tim što ti ne znaš da iPhone 7 ima OIS i širiš dezinformacije?

I baš ne znaš prihvatiti šalu na svoj račun, ha?

Za ekran iznad 4.5" na high-end mobitelu ne priznam ništa ispod 1080p, iznad cca 5 treba biti 1440p. Ako je Galaxy S4 početkom 2013. (!) imao 1080p, a S6 početkom 2015. na 5.1" imao 1440p onda bogami iPhone četiri godine kasnije ne bi trebao imati ikakve veze s nekakvim smijurijama od 750p niti bi Plus trebao imati tek 1080p (iako je to čak koliko-toliko prolazno. Za mid-range mobitel, ajmo reć'. 2014. sam imao mob od 2000 kn koji je imao 1080p na 5").

Krivo sam shvaćen ovaj puta, kolega! 

Niti sam ja nastupio sa pozicije "Ja imam", niti sam želio da me se tako shvati! 

Ali ipak, referirao sam se na tvoj, pa skorom ciničan dio da "ja nezna" nešto, a evo i ti znaš bolje od mene! 

Ja čak nemam na moju preveliku žalost niti "onaj oblačić" kada malo jače pritisnem prstom po ekranu, ali to je samo tehnički dio, koji jednostavno gadget NEMA! 

To što vi kolega smatrate pod "must have" je samo dio "VAŠEG UKUSA" o čemu se ne raspravlja. 

Mene da se pita, imao bih, najvjerojatnije iPhone odnosno gadget, a minimalno 512GB interne memorije, minimalno 4K rezolucije na nekih do 6 incha ukupne dijagonale gadgeta! 

Da je tu još pride kakav jači IP certifikat, stereo kamera sa napamet bubam 12 megapixela, u kućištu sa od 3900 do 4800 miliamper nečega ili koliko je, i da potraje najmanje 4 pune godine, sa plus još jednom koliko je dobar! 

Dok ne bude postojao takav gadget, bude i FullHD dobar na 5.5 incha, možda koji pixel u idućem modelu. 

ATJ Lučko
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice