IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 538.514
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!
Mitch kaže...

Bar se onda mogu u pećnici popravit...šala mala.

Uglavnom to je i očekivano...jako puno toga su natrpali u sluške i kao sami proizvod su navodno odlične s naravno prosječnim (EarPods) zvukom.

Hm, da...

A za prosječnost... Ovisi kako definiraš prosječnost.  To je prosječan zvuk za slušalice od 10-ak dolara, ali za slušalice od 169 mislim da je EarPods zvuk jako daleko ispod prosjeka.

16 godina

Haha pa čak i tu nije prosječan zapravo.

Panasonic Ergofit bi se činile kao 10x skuplje po kvaliteti zvuka...a koštaju 10ak dolara :)

8 godina
nedoumica, uzeti iphone 7 plus ili samsung s7 edge? i zasto? hvala
trenutno koristim iphone 6...

0 0 hvala 0
14 godina
pejak84 kaže...

Osobno, koristim iP6 Plus iz prosinca 2014 godine, i "u mojem" slučaju, a sugeriram i vama kolega, sačekajte novi model kako se god zvao iduće godine, ako ništa, dugoročno ćete biti zadovoljniji, što i sam smjeram učiniti! 

ATJ Lučko
16 godina
pejak84 kaže...

Probaj koristiti oba...nećeš osjetit neki "iskustveni" upgrade kad pređeš na 7 Plus...samo hardver.

A S7 Edge je druga priča skroz...rekao bih kompletniji telefon s tebi možda kompliciranijim (ali i moćnijim) načinom korištenja.

10 godina
pejak84 kaže...

Rade pricekaj 3 mjesec da izbace s8, ako ti se ne svidi.. cekaj novi iphone ako ti nije zurba. Ako ti je, nebi isao nikako na samsung, rade na Nexus 6p.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 12:38 (Croshadow1234).
15 godina
neaktivan
pejak84 kaže...

Zašto baš samo iPhone ili Galaxy? Ima drugih telefona sličnih specifikacija; nema ih puno sa QHD AMOLED-om, ali da se i toga naći nekih 5-10 komada , ako ti uopće igra ulogu.

9 godina
odjavljen

Nexus 6P recimo ;)

8 godina

ma ne bi bio kompliciraniji... imao sam davno kad je izasao htc m8 pa ga prodao nakon pol godine i uzeo iphone... znaci, preporucas s7 edge onda? okej... i ja sam blizi njemu dost recimo 75 naprema 25% .... nije mi hića za uzet mob, al imam kupca nekog za iphone 6 pa bih zato mozda uzeo drugi...  a lako dam zeni s7 edge i uzmem s8 edge, jer njoj izlazi ugovor u 6mj a ja mogu sad uzet na svoj broj... :D

hvala svima na pomoci...

a najblizi sam samsungu zato jer imam Samsung Suhd tv 55KS9002 pa da mi je u paru sa mobitelom hahaha salim se, imam skoro sve uredaje u kuci od Samsunga i nisu me iznevjerili zasad, dok sam s LG imao dost problema uvijek i zato je otpao 4k oled tv jer ne vjerujem lg-u... jbg...

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 8:36 (pejak84).
15 godina
neaktivan
Torent kaže...

Nexus 6P recimo ;)

Ili nešto od BlackBerry offeringa, DTEK60 npr. ;) Čak ima više bodova u Antutu od S7, znam da je to tebi bitno hahaha

Eto, žena prešla na Priva s iPhonea 6 i mnogo je sretna. :D (više-manje prešla, još uvijek ima oba)

pejak84 kaže...

ma ne bi bio kompliciraniji... imao sam davno kad je izasao htc m8 pa ga prodao nakon pol godine i uzeo iphone... znaci, preporucas s7 edge onda? okej... i ja sam blizi njemu dost recimo 75 naprema 25% .... nije mi hića za uzet mob, al imam kupca nekog za iphone 6 pa bih zato mozda uzeo drugi...  a lako dam zeni s7 edge i uzmem s8 edge, jer njoj izlazi ugovor u 6mj a ja mogu sad uzet na svoj broj... :D

hvala svima na pomoci...

a najblizi sam samsungu zato jer imam Samsung Suhd tv 55KS9002 pa da mi je u paru sa mobitelom hahaha salim se, imam skoro sve uredaje u kuci od Samsunga i nisu me iznevjerili zasad, dok sam s LG imao dost problema uvijek i zato je otpao 4k oled tv jer ne vjerujem lg-u... jbg...

A dobro, kako hoćeš... Meni se kod Samsunga ne sviđa softver, kao ni ostatku zemaljske kugle, plus što nema neke sitnice poput double tap to wake i to. Fizička Home tipka mi je također bezveze... Jedino što mi se zapravo sviđa kod Samsunga su ekrani, koje ugrađuju i drugi tako da bih osobno rađe njih izabrao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 9:09 (Mirko935).
9 godina
odjavljen
Sta ce ti doubletap kad imaš fizičku tipku....
Samsung je odlican. Tw je sad manje nametljiv a uvijek imaju par stvari koje ostali nemaju....
15 godina
neaktivan
Torent kaže...
Samsung je odlican. Tw je sad manje nametljiv a uvijek imaju par stvari koje ostali nemaju....

Pa zato da ne moram koristiti fizičku tipku. Nisi li ti Onaj koji je uvijek za izbor? ;) Kod Samsunga ga vezano za to imam koliko i kod Applea. A budući da sam vidio dovoljan broj crknutih Power i Home tipki na iPhoneima, rađe bih ih izbjegao za stvari za koje danas nisu potrebne.

Ne kažem ja da je loš Samsung, ali osobno bih vjerojatno rađe izabrao nešto drugo zbog tih stvari. Većini vjerojatno nebitno ima li double tap to wake ili ne, ali ako ga cijeli svijet osim Samsunga i Applea ima i koristim ga već dvije i pol godine, bilo bi mi glupo odjednom imati flagship bestestest phone ever koji nema takvu stvar. Isto i s Home gumbom od kojeg ne želim nikakav feedback, a kod fizičke tipke ga baš i ne mogu izbjeći. 

15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Panasonic Ergofit bi se činile kao 10x skuplje po kvaliteti zvuka...a koštaju 10ak dolara :)

Znači, s AirPodsima zapravo kupuješ ekstremno skupe slušalice koje vrlo rade svoju jedinu funkciju i koje ćeš gotovo sigurno izgubiti.  Stvarno samo idiot može kupiti taj proizvod. 

A činjenica da ih ne možeš pojačati ni smanjiti, prebaciti pjesmu ni ništa drugo bez da pričaš sa Siri ili vidiš telefon iz džepa mi je posebno fascinantna. Kao i to što to uopće ne možeš kad nemaš interneta na mobitelu (npr. u airplane modu, baš sam to i pročitao u nekom reviewu). Također, na macOS-u ne radi funkcija automatske pauze, s Apple TV-om se uparuju kao s bilo kojim ne-Apple proizvodom... Nisam očekivao baš takav polu-proizvod od Applea, oni se barem stalno hvale time kako sve radi savršeno i isto između njihovih proizvoda.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 10:53 (Mirko935).
9 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
Torent kaže...

Pa zato da ne moram koristiti fizičku tipku. Nisi li ti Onaj koji je uvijek za izbor? ;) Kod Samsunga ga vezano za to imam koliko i kod Applea. A budući da sam vidio dovoljan broj crknutih Power i Home tipki na iPhoneima, rađe bih ih izbjegao za stvari za koje danas nisu potrebne.

Ne kažem ja da je loš Samsung, ali osobno bih vjerojatno rađe izabrao nešto drugo zbog tih stvari. Većini vjerojatno nebitno ima li double tap to wake ili ne, ali ako ga cijeli svijet osim Samsunga i Applea ima i koristim ga već dvije i pol godine, bilo bi mi glupo odjednom imati flagship bestestest phone ever koji nema takvu stvar. Isto i s Home gumbom od kojeg ne želim nikakav feedback, a kod fizičke tipke ga baš i ne mogu izbjeći. 

A ja opet niti jednu crknuti na galaxy i note modelima... SVe  sam prodao sa tipkom koja radi kao i prvi dan.....

14 godina
Mirko935 kaže...
Mitch kaže...

Znači, s AirPodsima zapravo kupuješ ekstremno skupe slušalice koje vrlo rade svoju jedinu funkciju i koje ćeš gotovo sigurno izgubiti.  Stvarno samo idiot može kupiti taj proizvod. 

A činjenica da ih ne možeš pojačati ni smanjiti, prebaciti pjesmu ni ništa drugo bez da pričaš sa Siri ili vidiš telefon iz džepa mi je posebno fascinantna. Kao i to što to uopće ne možeš kad nemaš interneta na mobitelu (npr. u airplane modu, baš sam to i pročitao u nekom reviewu). Također, na macOS-u ne radi funkcija automatske pauze, s Apple TV-om se uparuju kao s bilo kojim ne-Apple proizvodom... Nisam očekivao baš takav polu-proizvod od Applea, oni se barem stalno hvale time kako sve radi savršeno i isto između njihovih proizvoda.

Da malo se informiraš kvalitetnije, možda bi mogao koji puta napisati i koju smisleniju kritiku, ovako, ostaje samo da pretpostavljam da si se konzultirao sa vidovitim Milanom, ili ti jesi vidiviti Milan a ovo ti je alias ovdje na forumu ?!?! 

Baš me zanima živo, na osnovu čega ćeš "GOTOVO SIGURNO" izgubiti????? 

Neko osobno iskustvo ili opet APP vidovitog Milana?!?! 

BTW; kada pričaš "o činjenicama", link?!?! 

ATJ Lučko
13 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

A dobro, kako hoćeš... Meni se kod Samsunga ne sviđa softver, kao ni ostatku zemaljske kugle, plus što nema neke sitnice poput double tap to wake i to. Fizička Home tipka mi je također bezveze... Jedino što mi se zapravo sviđa kod Samsunga su ekrani, koje ugrađuju i drugi tako da bih osobno rađe njih izabrao.

Tebi se ne sviđa, ostatku se sviđa - jel pored Apple, Samsung je najprodavaniji uređaj. Tako da ti ta konstatacija ne drži vodu.

Fizička home tipka - pa kad sam probao onu na M10, lošija mi je na S7e ali...

Torent kaže...

Slažem se, ne vidim smisao toga pored home tipke kao na M10 ili OP3. 

Meni je TW odličan. 

Mirko935 kaže...
Torent kaže...

U mom okruženju svi imaju Samsung ili Apple i još ni jedna home tipka nije crkla, niti sam čuo da je nekom crkla.

Doubletap je bitan kupcima isto kao da li će registracijska tablica na novom autu svijetli halogenom žaruljicom ili led žaruljicom.

Torent kaže...

A ja opet niti jednu crknuti na galaxy i note modelima... SVe  sam prodao sa tipkom koja radi kao i prvi dan.....

Također...nikad ništa.

15 godina
neaktivan
Torent kaže...

Imao si sreće :D Meni Power crkla na HTC Touch Pro, a volume rocker je isto počeo odlaziti u nekom trenu, na THL-u mi otišla Vol down tipka, i većini iPhone korisnika koje znam je u nekom trenu otišla ili Power ili Home tipka.

Ne kažem da će sigurno otići, ali što manje tipki, to bolje. Osim QWERTY tipkovnice :P Ali s njima zapravo nisam imao problema.

ATJLučko kaže...

Da malo se informiraš kvalitetnije, možda bi mogao koji puta napisati i koju smisleniju kritiku, ovako, ostaje samo da pretpostavljam da si se konzultirao sa vidovitim Milanom, ili ti jesi vidiviti Milan a ovo ti je alias ovdje na forumu ?!?! 

Baš me zanima živo, na osnovu čega ćeš "GOTOVO SIGURNO" izgubiti????? 

Neko osobno iskustvo ili opet APP vidovitog Milana?!?! 

BTW; kada pričaš "o činjenicama", link?!?! 

Koji još proizvod dolazi u paru, a da proizvođač ima službeno objavljen cjenik za jedan dio iz para? Nisam nikad vidio npr. kod Nikea cijenu za jednu patiku. :D

Btw, koje činjenice?  Ovo što sam spomenuo iz reviewa? Mislim da je s Vergea.

edit: nije, sorry. Budem pogledao kad dođem doma pa ti okačim link

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 11:51 (Mirko935).
15 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!
Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Ajme meni, koja komedija...

Kruha i igala...
10 godina
Mirko935 kaže...

Boze sacuvaj, tolika cijena slusalica a zvuk kvalitete ovih sto dodu sa mobitelom, nekad ni meni koji sam godinama ovčica nije jasno kakav im je to urnebesno jadan potez, ovo stvarno nema nikakve logike.

15 godina
neaktivan
fer-de-lance kaže...

Ajme meni, koja komedija...

Ja još uvijek nisam siguran je li tužno ili smiješno :D

Croshadow1234 kaže...

Boze sacuvaj, tolika cijena slusalica a zvuk kvalitete ovih sto dodu sa mobitelom, nekad ni meni koji sam godinama ovčica nije jasno kakav im je to urnebesno jadan potez, ovo stvarno nema nikakve logike.

Kako ne bi imalo logike... :) 0 ulaganja, 0 razvoja, infinite money.

Što mi je najfascinantnije, kako, pobogu, slušalice koje su toliko loše i imaju toliko visoku cijenu mogu dobivati tako dobre recenzije? Ono, super su slušalice, ali je zvuk katastrofa i moraš vaditi telefon ili pričati s njim da bi imao osnovne funkcije koje si s onim koje si dobio džabe imao brže i jednostavnije. I uvijek si ih imao, ovo su valjda jedine slušalice na svijetu koje se ne mogu smanjiti bez interneta hahahaha. WTF, nisu dobre za slušati muziku, komplicirano je i sporo kontrolirati reprodukciju muzike; pa koji je onda k* na njima super?

Inače nisam baš ljubitelj Apple, ali ovo govno je stvarno nadmašilo sva moja očekivanja. :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 13:25 (Mirko935).
14 godina
IPhone 7, rasprava!

Dok ne počnete baratati sa "KVALITETNIM ARGUMENTIMA", stavljam link članka o čovjeku koji je uzeo "to sranje i smeće" od slušalica, pa ih ispitao i isprobao na licu mjesta, u praksi, a ne lupeta prazne bureke kao velika većina vas "trol" sumnjivih falši user forumaša! 

Malo peočitajte što je čovjek stavio u dojmove, NAKON PROBE na terenu, a ne lupajući napamet! 

LINK; http://www.pcmag.com/news/350426/will-apples-airpods-survive-a-10k

ATJ Lučko
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
Torent kaže...

Imao si sreće :D Meni Power crkla na HTC Touch Pro, a volume rocker je isto počeo odlaziti u nekom trenu, na THL-u mi otišla Vol down tipka, i većini iPhone korisnika koje znam je u nekom trenu otišla ili Power ili Home tipka.

Ne kažem da će sigurno otići, ali što manje tipki, to bolje. Osim QWERTY tipkovnice :P Ali s njima zapravo nisam imao problema.

...

Ja kazem za galaxy i note liniju a ti pricas o HTCu. ZAto HTC i jest tamo gdje jest a samsung na drugoj strani...

ATJLučko kaže...

Dok ne počnete baratati sa "KVALITETNIM ARGUMENTIMA", stavljam link članka o čovjeku koji je uzeo "to sranje i smeće" od slušalica, pa ih ispitao i isprobao na licu mjesta, u praksi, a ne lupeta prazne bureke kao velika većina vas "trol" sumnjivih falši user forumaša! 

Malo peočitajte što je čovjek stavio u dojmove, NAKON PROBE na terenu, a ne lupajući napamet! 

I on i svi ostali kazu da su smece osim sto on kaze da ne ispadaju.....Je li primarna funkcija slusalica da ne ispadaju ili da zvuce kao ostale u svojoj cjenovnoj kategoriji.....

Mislim koje su kvalifikacije lika "Australian marathon runner Daniel Garcia" da daje test slusalica..... KOliko ljudi trci maraton??????

14 godina
Torent kaže...
Mirko935 kaže...
Torent kaže...

...

Ja kazem za galaxy i note liniju a ti pricas o HTCu. ZAto HTC i jest tamo gdje jest a samsung na drugoj strani...

ATJLučko kaže...

I on i svi ostali kazu da su smece osim sto on kaze da ne ispadaju.....Je li primarna funkcija slusalica da ne ispadaju ili da zvuce kao ostale u svojoj cjenovnoj kategoriji.....

Mislim koje su kvalifikacije lika "Australian marathon runner Daniel Garcia" da daje test slusalica..... KOliko ljudi trci maraton??????

Evidentno ti ne, ALI, poanta ovog članka nije toliko kvaliteta slušalica uopće, kao toliko niti zvuka, već hoće li ih izgubiti, odnosno, hoće mu ispadati iz ušnog kanala! 

Bez obzira koliko "vi" ekipa bacali drvlje i kamenje po Apple-u i wireless slušalicama, mogu se kladiti u barem 150.00€ da će to postati standard za flagship i middle level gadgete, a onda se slikajte sa ljutim komentarima zašto su "oni" to učinili, a to me neminovno! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
Torent kaže...

Pričam općenito o Home gumbu i o tome da je danas glupo da na telefonu nemaš mogućnost probuditi telefon bez tipke. S obzirom na broj rezultata na Googlu i prvom suggestionu kad upišeš "Galaxy home button" i na broj tema koje postoje na raznim forumima o tome da je nekome prestao gumb raditi, očito baš i nije da se Samsungu to ne događa.

15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
Torent kaže...

Evidentno ti ne, ALI, poanta ovog članka nije toliko kvaliteta slušalica uopće, kao toliko niti zvuka, već hoće li ih izgubiti, odnosno, hoće mu ispadati iz ušnog kanala! 

Bez obzira koliko "vi" ekipa bacali drvlje i kamenje po Apple-u i wireless slušalicama, mogu se kladiti u barem 150.00€ da će to postati standard za flagship i middle level gadgete, a onda se slikajte sa ljutim komentarima zašto su "oni" to učinili, a to me neminovno! 

Tu se apsolutno slažem s Torentom...

A čekaj, ti si stvarno toliko zaljubljen u Apple da ti nije nikakav problem što bi platio 1150 kn za slušalice koje zvuče kao one od 50 kn? Mora da se šališ...

Također, toliko si zaljubljen u Apple da tebi zaista nešto ne postoji dok Apple to ne napravi? Pa bežične slušalice postoje 10-ak godina, Apple nije tu ništa napravio osim što ih je prilično unazadio (loše zvuče, nemaju kontrole, ovisne su o internetu itd.).

edit: i ovisne su o caseu što je još jedna totalno moronska činjenica o njima. Neke koje bi išle oko vrata i imale standardni USB za punjenje na sebi su toliko bolja ideja da uopće ne shvaćam funkciju i opsesiju time da moraju biti svaka za sebe osim da se diviš kako su cool jer nema nikakve žice na njima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 14:11 (Mirko935).
9 godina
odjavljen

Jesam li aj rekao da se ne dogadja? Ja rekoh da ja nikad dozivio niti vidio niti cuo od nekoga licno da se dogadja....;)

Mada sa druge strane sta god ukucas u google dobices hrpu rezultata ;)

9 godina
odjavljen
Mirko935 kaže...
ATJLučko kaže...
Torent kaže...

A čekaj, ti si stvarno toliko zaljubljen u Apple da ti nije nikakav problem što bi platio 1150 kn za slušalice koje zvuče kao one od 50 kn? Mora da se šališ...

Također, toliko si zaljubljen u Apple da tebi zaista nešto ne postoji dok Apple to ne napravi? Pa bežične slušalice postoje 10-ak godina, Apple nije tu ništa napravio osim što ih je prilično unazadio (loše zvuče, nemaju kontrole, ovisne su o internetu itd.).

Smece su svake slusalice koje ne zvuce kao konkurencija u svom cjenovnonm rangu. Bez obzira ko ih proizveo... ZA razliku od tebe mi ce to rocei i za samsung i za HTC i za bilo kojeg drugog proizvodjaca... Kad si cuo da ja ili mirko nekoga branimo? Samo si ti na braniku applea i nedas rijec reci na njih.... Slusalice prvo treba da zvuce dobro i time opravdaju cijenu a onda sve ostalo.....E Mirko to je lik koji kaze da postoje brojni bolji nacini punejnja od bezicnog mada je to bilo kad apple nije imao nista na bezicno punjenje ;)

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.12.2016 14:12 (Torent).
9 godina
Zalosno je kaj ti je jedini argument za te slusalice to da nece ispadat iz usiju.. A dao bi se kladit da ivery is-1, xiaomi piston(bilokoje) ili kz bi ih satrale u kvaliteti zvuka, makar nisu bezicne.. Dao bi ti i neke bezicne ali nijedne nisam koristil jer mi je nepotrebno(po meni zasad samo jos jedna stvar koju bi trebal punit)

1 0 hvala 0
14 godina
Mirko935 kaže...
ATJLučko kaže...
Torent kaže...

Da nešto raščistimo, jednom za sva vremena! 

Jesam, zaljubljen sam u Apple, ali i moja ljubav ima koji puta koji mali ali! Generalno mi se dopadaju dizajnom Apple gadgeti, ali da ponekada znaju usrati motku, znaju, ali to počešće nema veze samnom obzirom neke gadgete nikada neću uzeti, kao recimo iPod, jer je po meni jednostavno suvišan glup gadget uz toliko sposobne mobitele! Ne vjerujem niti da ću ikada uzeti gadget tipa "OCULUS" ili bilo što takvoga, to ostavljam onima kojima nisu njihove oči drage, ili time mlate grdu lovu, kao deweloperi ili hardcore igrači na turnirima! 

U planu, dugoročno mi je uzeti nekakav AKG wireless slušalice, tako da mi uopće nije bitno tko ima ili nema 3.5mm ulaz u gadget! 

Apropos androida, NIJE PROBLEM u operativnom sustavu za moj pojam, meni su PRISJELI jedan HTC, SAMSUNG, jer "seru po meni" kada sam ja kupac flagship gadgeta, a ne podržavaju me, bar me nisu podržavali ne nekvalitetno nego nikako, od tamo 2011 pa do kraja 2014, kada sam se otarasio SGN II! 

U principu, da sada ulazim u android društvo, baš mi se lijepo pari očima onaj Huawei Mate9, Porsche Design, evo njega bih ubo žmirećki koliko mi je napet, ali "danas" sa evidentno drukčijim poimanjem i shvaćanjem očekivanja hoće li mi netko spustiti update novog "nečega" od slatkih verzija androi OS-a! 

Za kraj, kada budete netko imao te slušalice privatno, pa kažeš "imam ih i baš su .......", onda ću vam priznati komentar, ovako, pucate u prazno ćorcima, napamet, apasolutno svi. 

ATJ Lučko
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice