IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 538.370
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: IPhone 7, rasprava!
Na redmiju ga ne koristim bas, ali na tclu koji je imal 8gb memorije, a youtube je imal po gigu, onda je to bil veliki problem, mislis si imas par slika pjesmi appova il ceg vec, ides instalirat neku novu app i ne mozes jer ti je cache napunil onu preostalu gigu prostora
16 godina
IPhone 7, rasprava!

Tužno. Novi AirPodsi su okej, ali isporučuju ih sa Lightning to USB A....znači ako imaš novi MBP trebaš kupit još i dongle za USB C da bi ih punio.

Dakle cca iPhone 7 + AirPods + početni MBP (13 no touch bar, i5 2.0 GHz znači blagi jad od laptopa) = 2630,42$....odnosno 21250 kn nakon poreza.

A to su samo početne opcije.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 14:40 (Mitch).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mile59 kaže...
Kad nemas memorije treba, kad iPhone starta od 16 GB a napunis ih za cas u pravilu.
blackeagle29 kaže...
Na redmiju ga ne koristim bas, ali na tclu koji je imal 8gb memorije, a youtube je imal po gigu, onda je to bil veliki problem, mislis si imas par slika pjesmi appova il ceg vec, ides instalirat neku novu app i ne mozes jer ti je cache napunil onu preostalu gigu prostora

Zbog prostora ok, i meni se dogodilo s 16 GB mobom da nisam mogao više ništa instalirati itd. pa sam obrisao cache. I na ženinom iPhoneu je nedavno bilo 0 bajtova slobodno  pa smo brisali sve i svašta. Naravno, na iOS-u je sranje što ne možeš očistiti cache nego moraš deinstalirati app.

Ali ono što hoću reći je da cache cleaneri brišu stvari i kad treba i kad ne treba (uglavnom kad ne treba) i bezveze usporavaju aplikacije redovito. Danas čak i ako uzmeš neki mob s malo memorije u Marshmallowu imaš adoptable storage, uzmeš brzu karticu i miran si cijeli život.

Za one koji vole prčkati i štajaznam rootaš ga pa mu mijenjaš memory management, cpu governore itd. ako ga želiš mslo ubrzati. S cache cleanerima baš ništa ne možeš postići po tom pitanju, a upravo ti cache cleaneri i task killeri se uvijek reklamiraju kao nešto za ubrzavanje i whatever.

15 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Tužno. Novi AirPodsi su okej, ali isporučuju ih sa Lightning to USB A....znači ako imaš novi MBP trebaš kupit još i dongle za USB C.

Dakle cca iPhone 7 + AirPods + početni MBP (13 no touch bar, i5 2.0 GHz znači blagi jad od laptopa) = 2630,42$....odnosno 21250 kn nakon poreza.

lol, pa jesu li oni retardirani?

16 godina

Pa nisu čak....neka deru ovčice po USA...ali izgleda i po prodaji da se tamo kolo okreće.

17% kupaca 6S i 6S Plus su zamjenili Android uređaj iPhoneom. Ta brojka je uvijek bila oko 20%

Kod 7 i 7 Plus ta brojka je nešto ispod 9%...dakle krug širenja platforme se zaustavio.

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 13:58 (Mitch).
10 godina
Mitch kaže...

Pa nisu čak....neka deru ovčice po USA...ali izgleda i po prodaji da se tamo kolo okreće.

17% kupaca 6S i 6S Plus su zamjenili Android uređaj iPhoneom. Ta brojka je uvijek bila oko 20%

Kod 7 i 7 Plus ta brojka je nešto ispod 9%...dakle krug širenja platforme se zaustavio.

To je odlicno.. ako je tocno, bilo bi jos bolje da se smanjilo jos vise. Sto im losije bude islo to ce se morati vise truditi, daj Boze da izbace iP 7s. Boze daj nam cudo!!!

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.12.2016 14:16 (Croshadow1234).
14 godina
Mitch kaže...

Ja bih prije kazao da je u pitanju onaj donji "peak" sinusoide, i očekujem, nadam se uzlazu sa kako dizajnom, tako i kvalitetom! 

"Croshadow1234 kaže...
Mitch kaže...

To je odlicno.. ako je tocno, bilo bi jos bolje da se smanjilo jos vise. Sto im losije bude islo to ce se morati vise truditi, daj Boze da izbace iP 7s. Boze daj nam cudo!!!

Usprkos svemu, ja se nadam iPgone 8 Pro modelu, od nekih 256GB interne memorije i 4K rezolucije "na" 6' dijagonale!

ATJ Lučko
14 godina
Mitch kaže...

Ja bih prije kazao da je u pitanju onaj donji "peak" sinusoide, i očekujem, nadam se uzlazu sa kako dizajnom, tako i kvalitetom! 

"Croshadow1234 kaže...
Mitch kaže...

Usprkos svemu, ja se nadam iPgone 8 Pro modelu, od nekih 256GB interne memorije i 4K rezolucije "na" 6' dijagonale!

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Znaš šta kažu za Nadu... Apple samo tupi po starom, a ti se stalno nadaš da će biti nešto novo umjesto da uzmeš stvar u svoje ruke i nađeš neke poštene zanimljivije gadgete.

9 godina
odjavljen

Ne treba daleko ici ;) Vrati se na pocetak ove teme pa vidi sta je sve ocekivao od IP7 pa sipak ;) Sad ide na 8 ;) Sta ce tolika rezolciaj kad je appleu bitna optimizranost i trajanje baterije. To je glupost.. PPI je nebitan itd itd.... Koliko puta smo culi ovu pricu uz price kako IOSu ne treba 3 gb rama to je glupost android samo napucava specifikacije i sl.... Sad IP7 ima koliko ono rama, more bugova za koje je potrebno izdati update svaki drugi dan, BT slusalice debelo kasne a nista novo ne donose osim odvratno ruznog dizajna i odvratno visoke cijene ...

8 godina
Mirko935 kaže...
ATJLučko kaže...

Znaš šta kažu za Nadu... Apple samo tupi po starom, a ti se stalno nadaš da će biti nešto novo umjesto da uzmeš stvar u svoje ruke i nađeš neke poštene zanimljivije gadgete.

Ja sam bio na Sony Z3 i androidu i povratak na iPhone(7) mi je preporod.. ne pada mi na pamet ikad vise kupiti android uređaj..
Nije mi jasno sta vama andorid daje više da je bolji od iPhonea ?
I ne kuzim sta stalno pisite u temi od iPhonea a za andorid ste ?
Meni ne pada na pamet doći u andorid temu i pljuvati.. iako sam imao android i stvarno je bio tesko smeće..

15 godina
neaktivan
MadDogMattis kaže...

Ja sam bio na Sony Z3 i androidu i povratak na iPhone(7) mi je preporod.. ne pada mi na pamet ikad vise kupiti android uređaj..
1. Nije mi jasno sta vama andorid daje više da je bolji od iPhonea ?
2. I ne kuzim sta stalno pisite u temi od iPhonea a za andorid ste ?
3.  ne pada na pamet doći u andorid temu i pljuvati.. iako sam imao android i stvarno je bio tesko smeće..

1. Sreću i blagostanje. Budemo objasnili detaljnije ako je potrebno. Ili neku kompilaciju prijašnjih postova.

2. Tu je ekipa pa zato.

3. Kad je tko ovdje koga ili što pljuvao? 

9 godina
Kolko ja znam, android pogonjeni sony mobiteli su tesko smece, bar kolko sam ih uspio koristit. Mogo si kupit 6(ne 6s) pa posto su ista godina proizvodnje usporedivat.
Isto ko da reces da si s nokie 3310 doso na ajfon ili samsung, koristis samo pozive i poruke pa su ti ovi 2 tesko smece jer nokiu ne punis 3 mjeseca hahah

2 1 hvala 0
17 godina
blackeagle29 kaže...
Kolko ja znam, android pogonjeni sony mobiteli su tesko smece, bar kolko sam ih uspio koristit. Mogo si kupit 6(ne 6s) pa posto su ista godina proizvodnje usporedivat.
Isto ko da reces da si s nokie 3310 doso na ajfon ili samsung, koristis samo pozive i poruke pa su ti ovi 2 tesko smece jer nokiu ne punis 3 mjeseca hahah

Zanimljivo da je svaki put kad se neko požali na Android, ljudi kažu imaš smeće od mobitela. Evo sad Sony (da kasne za konkurencijom), onda ja sam rekao za Galaxy A3 (2016) i svi ostali telefoni konkretno kad se spomenu, e baš oni nisu dobri ali Android je sveta krava. Briga me ko' će šta koristiti, a trebalo bi biti i vas. I ne kontam dolazak Androidaša ovdje u temu i pljuvanja po Appleu. Ista stvar za AMD i Intel, Nvidia i AMD... nek ljudi koriste što žele, niste vi svi koji mislite to baš toliko pametni, a da su drugi idioti.

9 godina
Gle, jedan frend je imal z1 compact, njemu sve normalno, drugi imal isti, njemu nis osim 4g nije radilo normalno, a prvom 4g nikad nije radil, z3 kod treceg frenda bil 3x na popravku, prvo bootloop, drugi put mu crko ekran, treci put jer ovi nisu dobro drugi put sastavili mob. Bolje kineski mid range nego neki "poznati" kod nas, vise nude.. Android od neke poznate marke sigurno necu nikad kupit, mozda od nokie jedino ak bude kak su objavili specifikacije i cijenu, i to samo zato kaj me zanima kakva ce se vratit.

A na ajfon cu se vratit ak prestanu s tim da idu samo da cim vise zarade, i ak pocnu normalno pustat updateove, a ne ko sad da sve cuvaju za nadolazece ajfone, obecava se ekran bez bezela vec godinama, a nikak da dodu :D jesmo u zadnjih par dana otisli u offtopic, ali mislim da je povremena kritika konstruktivna a ne kak neki samo hvalospjeve pisu o ajfonu i preporucuju kupni pa kad ga neko kupi se razocara jer nema funkcija koje mu trebaju.. Nekoliko puta sam pital nes za ajfon, pa nikad nisam dobil odgovor nego samo pljuvanje po meni i mojem androidu od strane doticnih, zas onda ja nebi smio spomenuti android ak su oni prvi poceli s pljuvanjem?
9 godina
odjavljen
ParaNO1d kaže...
blackeagle29 kaže...

Zanimljivo da je svaki put kad se neko požali na Android, ljudi kažu imaš smeće od mobitela. Evo sad Sony (da kasne za konkurencijom), onda ja sam rekao za Galaxy A3 (2016) i svi ostali telefoni konkretno kad se spomenu, e baš oni nisu dobri ali Android je sveta krava. Briga me ko' će šta koristiti, a trebalo bi biti i vas. I ne kontam dolazak Androidaša ovdje u temu i pljuvanja po Appleu. Ista stvar za AMD i Intel, Nvidia i AMD... nek ljudi koriste što žele, niste vi svi koji mislite to baš toliko pametni, a da su drugi idioti.

Moras anuciti razlikovati kritiku i pljuvanje.... Onog momenta kad se sa vise kritike budete odnosili prema apple imace vise razloga da se potrudi. Ovako vam prodjae jedno te isto vec godinama i pretvara iphone i MBP u platformu za prodaju adaptera..... A ja kao vlasnik i dugogodisnji korisnik androida cu kritikovati taj isti apple (ti kazes pljuvati) Jer ako apple nastavi ovako ni google nece imati nikakvog razloga da unapredjuje android jer je ionako vec daleko ispred a konkurencija u vidu IOS-a se losija a ostale i nema. Da W10M je mrtav.....

To koristi meni kao korisniku androida.... Konkurencija ej dobra kao i mogucnost izbora....Zato sad imamo mid range uredjaje odicnih karakteristika sa dolicnom cijenom. Pogledaj samo svetu tabelu (trenutno) iphoneovaca. Antutu. Koji je treci mob na toj tabeli? 7% sporiji od IP7+ a kosta 40% cijene istog? E to ti donosi konkurencija i kritika...

Ti ne zelis bolji mob po nizoj cijeni?????????

12 godina
IPhone 7, rasprava!

Največi pljuvači po Appleu i iOSu su stvarno za psihijatriju.

Torent koji je sam izjavio da mrzi Apple i da nikada nije koristio iPhone ali ga to ne sprečava da pljuje gdje stigne.

I njegov vjerni psić Mirko koji povremeno korisiti iPhone 6 od cure za koji nitko nezna u kakvom je stanju. 

Dobitna kombinacija da tema ode u onu stvar. I narano da je uz takve persone normalan razgovor nemoguć.

Ali ok, zabavno je za čitati kako se blamiraju svaki dan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2016 16:57 (Syke).

3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Syke kaže...

Torent koji je sam izjavio da mrzi Apple i da nikada nije koristio iPhone ali ga to ne sprečava da pljuje gdje stigne.

I njegov vjerni psić Mirko koji povremeno korisiti iPhone 6 od cure za koji nitko nezna u kakvom je stanju. 

Dobitna kombinacija da tema ode u onu stvar. I narano da je uz takve persone normalan razgovor nemoguć.

lol, koje si ti dijete... Mislim da si ti jedini u ovoj temi koji nije napisao baš ni jedan post i o čemu osim o "pljuvačima iOS-a". Te boli oko srca kad netko napiše da iPhone i iOS nisu savršeni? Suze krenu i to, pa si zato toliko hiperosjetljiva?

Btw, šta točno znači "u kakvom je stanju"? U kakvom stanju može biti telefon?

14 godina
odjavljen
IPhone 7, rasprava!

Ja sam dugogodisnji korisnik Androida, ali uvijek cu prije iPhone uzet nego Samsung. Imo sam svašta od Samsunga i nit me se svidilo, niti je valjalo. Od Androida bi trenutno uzeo Oneplus 3T, Google Pixel i HTC 10. S7 nebi uzeo džaba, telefon mi je osobno bezveze.

If you're going through hell, keep going!

2 0 hvala 0
16 godina
Tako je i meni....Samsung ima najlošije programere i dizajnere. Od njih isključivo kupujem bijelu tehniku. :)

Samo Nexus/stock Android ili iP...ništa drugo.
14 godina
Mitch kaže...
Tako je i meni....Samsung ima najlošije programere i dizajnere. Od njih isključivo kupujem bijelu tehniku. :)

Samo Nexus/stock Android ili iP...ništa drugo.

Ako je i od tebe Mitch, ma vrhunski je dobar komentar 

Da su i malo pametni "oni" u California waley, ovakve bi komentare uzeli u obzir razmatrati u daljnjim razvojnim projektima i njihovim razvijanjina uopće! 

ATJ Lučko
9 godina
odjavljen
Syke kaže...

nemam osjeaej prema niti jednom gadgetu niti proizvodjacu istog za razliku od tebe... Tebi smeta kritika na racun gadgeta a ja sam za psihijatriju ;) Zanimljivo razmisljanje ;) Zapitaj se sto te toliko pogadja ;) Ne mrzim nikoga niti ista a iphone sam koristio ;) Nisam imao u vlasnistvu jer to bi bilo cisto bacanje apra ali koristio jesam... Jako lose iskustvo...

14 godina
Torent kaže...
Syke kaže...

nemam osjeaej prema niti jednom gadgetu niti proizvodjacu istog za razliku od tebe... Tebi smeta kritika na racun gadgeta a ja sam za psihijatriju ;) Zanimljivo razmisljanje ;) Zapitaj se sto te toliko pogadja ;) Ne mrzim nikoga niti ista a iphone sam koristio ;) Nisam imao u vlasnistvu jer to bi bilo cisto bacanje apra ali koristio jesam... Jako lose iskustvo...

Koje bi tek zadovoljstvo bilo komunicirati tek sa tobom, kada bi makar poradio na pravopisu, ikako?!!! 

ATJ Lučko
16 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...

Koje bi tek zadovoljstvo bilo komunicirati tek sa tobom, kada bi makar poradio na pravopisu, ikako?!!! 

Inače nemam običaj biti grammar nazi (jer me iskreno zaboli tko i kako piše, dokle god se da pročitati, pa makar iz petog pokušaja) ali ti si prvo gore napisao "waley" (koji je to k?) a ova rečenica ti izgleda kao da ju je složio disleksični Yoda na sličicama.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2016 22:54 (Sum_of_all_fears).
14 godina
Sum_of_all_fears kaže...
ATJLučko kaže...

Inače nemam običaj biti grammar nazi (jer me iskreno zaboli tko i kako piše, dokle god se da pročitati, pa makar iz petog pokušaja) ali ti si prvo gore napisao "waley" (koji je to k?) a ova rečenica ti izgleda kao da ju je složio disleksični Yoda na sličicama.

Dozvolite kolega, jedno je "bauljati" pisanjem "materinjim" jezikom, pa makar je kolega iz susjedne države, relativno je to sve vrlo slično, a sasvim je drugo kada učiniš tipfeler nekog, "stvarno" stranog jezika! 

I nije da sam ja "Gramar Nazi" također, ALI, pa uvijek prekontroliram što sam napisao, pa ako uočim odmah feler, istoga ispravim, ali pisati nešto kao "OSJEAEJ", ili "APRA", jer jednostavno se koliko god se žurio, takvo nešto MORAŠ ispraviti, kud pismenost, tud i opća kultura, a ne nikakav Gramar Nazi! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

1. Dozvolite kolega, jedno je "bauljati" pisanjem "materinjim" jezikom, pa makar je kolega iz susjedne države, 2. relativno je to sve vrlo slično, a sasvim je drugo kada učiniš tipfeler 3. nekog, "stvarno"stranog jezika! 

I nije da sam ja "4.Gramar Nazi" također, ALI, pa uvijek prekontroliram što sam napisao, pa ako uočim odmah feler, istoga ispravim, ali pisati nešto kao "OSJEAEJ", ili "APRA", jer jednostavno 5. se koliko god se žurio, takvo nešto MORAŠ ispraviti, kud pismenost, tud i opća kultura, a ne nikakav 6. Gramar Nazi! 

1. fali ti zarez kod vokativa

2. relativno vrlo slično... Što točno to znači? Nijesam još čuo takvu konstrukciju, ali ne znam bi li to baš bila pravopisna greška.

3. tu ti zarez nema nikakvog smisla

4. grammar

5. imaš dvaput "se"

6. grammar

Dalo bi se još nešto zamjeriti tu vezano za beskonačnu količinu zareza u drugoj rečenici, ali nećemo cjepidlačiti.

I onda ti pričaš o pravopisanju...

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2016 8:25 (Mirko935).
12 godina
Mitch kaže...

Tužno. Novi AirPodsi su okej, ali isporučuju ih sa Lightning to USB A....znači ako imaš novi MBP trebaš kupit još i dongle za USB C da bi ih punio.

Volim apple i imam par njihovih proizvoda ali uvjek su imali takve pederske fore.

PSN:Tomislav025
15 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Interesting...

Apple AirPods disassembled by iFixit, given the lowest score possible - GSMArena blog

X-ray images show the chips were poorly soldered, which hints that Apple was in a rush.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Interesting...

Apple AirPods disassembled by iFixit, given the lowest score possible - GSMArena blog

X-ray images show the chips were poorly soldered, which hints that Apple was in a rush.

To se ne kvari tako da su bezveze rastavljali.

16 godina
Mirko935 kaže...

Interesting...

Bar se onda mogu u pećnici popravit...šala mala.

Uglavnom to je i očekivano...jako puno toga su natrpali u sluške i kao sami proizvod su navodno odlične s naravno prosječnim (EarPods) zvukom.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice