IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 542.445
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!

Eo ovako nekako to izgleda

youtube.com/mislavbusic
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 10:39 (EchoOne).
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Ovo za home gumbom izgleda bedasto napravljeno. Imas osjecaj kao da je cijeli donji dio raskliman, kao kada stisnes nesto pokidano i ono se uvija :). Steta sto nema opcije da se taj vibrator iskljuci.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Zanima me koliko je na 32 GB verziji zapravo slobodnog prostora?

0 0 hvala 0
10 godina
Ako se dobro sjecam (jer sam imao prvo 32gb model iphone7) imas slobodno oko 27,5GB
Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2016 21:21 (Croshadow1234).
11 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa
Ima li neko da je prešao sa S7 edge na 7 plus, i kakva su iskustva? Ja razmišljam da zamjenim, ne zato što nisam zadovoljan nego zato što mi se mijenja, već je 7 mjeseci kod mene a i probao bih ponovno iPhone (zadnji koji sam imao bio je 5s) a i supruga ima 6s tako da sam dosta dobro upoznat sa IOS-om... Ako ima neko ko je napravio ovakav prelazak molio bih ukratko iskustva, a i vi koji imate 7 plus, kako ste zadovoljni uređajem? Jedino me malo brine veličina, jer mi baš djeluje velik... Kako se odražava ta njegova veličina u svakodnevnom korištenju?
Koliko sam upratio temu, malo se piše o samom uređaju, karakteristikama i iskustvu korištenja, a više su nekakva podešavanja, prepucavanja i tako to, pa bih stvarno zamolio nekoga ko ima ovaj mob da mi ukratko kaže da li je zadovoljan i da li bi preporučio kupovinu ili ne...
Pozz
Please dont call me arrogant, but Im European champion and I think Im a special one.

0 0 hvala 0
10 godina

Iskreno ti nema smisla nadoplacivati toliki iznos za iP7 Plus.. ja bi ostao na S7 Edge.. ako novci nisu problem radi sto god te volja ali izgubit ces nekoliko korisnih opcija sto ima Edge a iPhone nema.

S7 Edge ima bolji ekran, fast charging (iphone se osjetno duze puni), otvoreniji OS i ima dosta osnovnih opcija koje su bolje napravljene i lakse mozes doci do nekih stvari dokle na iOS-u je to malo losije izvedeno ili ih nema (decki se zale na viber i spremanje slika na iphoneu ali i oko jos stvari.. poput vibracija od notifikacija tokom poziva na iphoneu), micro karticu za dodatni prostor, 3.5mm prikljucak za slusalice.. sto znaci da na iphoneu 7 plus neces moci u isto vrijeme slusati glazbu i punit uredaj.. a dodatni adapter koji bi ti to omogucio ce tek izaci kroz par tjedana i morati ces ih platit izmedu 200-400 kuna.. a za slusanje glazbe ces morati na svim slusalicama (osim apple-ovih koji dobijes uz uredaj) koristit posebni lighting kabal koji ces dobiti uz iphone. (E sad u vezi kamere izmedu edge i 7 plus.. mislim da edge ima malo bolju straznju kameru, ali ovo se moras jos dobro raspitat i provjeriti neke recenzije gdje usporeduju njihove kamere)

iP7 Plus je malo brzi jer ima noviji procesor i graficki procesor (posebno u igricama), optimiziraniji OS ali zatvoreniji.. kvalitetniji zvuk dok slusas preko slusalica (frend mi je to rekao jer je imao Edge pa je presao na iPhone), novu home tipku koja se nekim ljudima ne svida a nekima se svida (meni je fora jer je cudan osjecaj i drugaciji)

iP7 Plus ima hissing problem (googlaj o tome) koji moze zahvacati video snimanje da imas sumove kroz cijeli snimljeni video i sumove kad prislonis uho na zadnji kraj uredaja na apple logo.

Cijenovno ce te kostat dosta vise, posebno ako budes isao na veci kapacitet.

Edit: Veci je iPhone, koliko tocno ne znam, ali ja nemam toliki problema sa njegovom velicinom u svakodnevnom koristenju (ali i imam velike ruke, jer sam dosta visok)

Edit2: Ja sam zadovoljan s uredajem ali sam presao s obicnog iPhone 6 16GB na iPhone 7 Plus 128GB, dok ces ti prelaziti sa odlicnog uredaja na iPhone 7 Plus, izmedu mog prelaska i tvog je jako velika razlika, tako da ces ti ovdje stvarno morat dosta i pametno razmisliti!

Kad sam gledao cijene S7 Edge na njuskalu bile su oko 4500-5000, dok za iPhone 7 Plus nisam mogao naci jeftinije od 7200-7500 za 32gb model, a 128gb je bio 8000+ (PAZI: to je bilo prije mjesec dana, kako sad cijene stoje nisam siguran i tako se negdje krecu cijene za iphone i u trgovinama, za edge neznam a kod tele operatera neznam isto)

Edit3: PAZI: Ovo je moje misljenje u vezi ta dva uredaja, neki decki ce se sloziti sa nekim stvarima koje sam rekao a neki nece, u svakom slucaju bi ti preporucio jos dodatnih nekoliko misljenja prije nego li ista uradis i pogledaj po youtube usporedbe tih dvaju uredaja i sta ljudi sve pricaju u komentarima o tome!

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2016 2:47 (Croshadow1234).

1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Hvala na brzom i iscrpnom odgovoru.
Svjestan sam svih razlika ovih uređaja, koje (kako kome) predstavljaju manju ili veću prepreku za kupovinu. Kako god i šta god da čovjek kupi mora biti spreman na određene kompromise, e sad je druga stvar koliko je ko spreman na te kompromise. Meni recimo utor za slušalice nije bitan jer ne slušam toliko muziku ali zato gledam puno video pa mi je važan display ali i stereo zvučnici. Kamere su im tu negdje, ovisi sve šta ko preferira na slikama (po meni obije izvrsne i ne bi se baš moglo reći da je jedna toliko bolja od druge, desetinke sekunde su u pitanju ). Brzo punjenje je dobro imati, ali ja punim mob svako večer bez obzira imao 30-40% ili 10% baterije, tako da mi ni to nije neki big deal. Šta me brine je taj hissgate (ne znam u kojoj mjeri su pogođeni time, bilo je par slučajeva i testiranja, neko ima problem a neko ne) možda su to porođajne muke prve serije uređaja, i brine me još to što sam dosta naslonjen na Google aplikacije i usluge, mada gledajući na iPad-u i te aplikacije rade dosta dobro na IOS-u. Jedina mana, a ne znam da li još neko ovdje ima taj problem, je sinkronizacija slika sa Google photos, naime ne radi je automatski nego je potrebno ući u aplikaciju i ostaviti je otvorenu da bi on to odradio (ovo se događa na ženinom 6s i nisam uspio riješit ).
Recenzije su ok, malo koja je objektivna (Flossy je tu najbolji, Michael Fischer nije loš, čekam još Marqusa i Ericu Griffin), dok se u komentarima uvijek razvije sukob žešći nego u Alepu. Zato "tražim pamet" na forumu, jer ovdje ima ljudi koji su objektivni i bolji poznavatelji uređaja od mnogih recenzenata tako da uvijek volim čuti mišljenja i iskustva drugih ljudi, nisam ograničen po tom pitanju niti sam nekakav fanboy, jednostavno cijenim dobar komad gadgeta i nije mi problem ni promjenit platformu da vidim šta ima na drugoj strani. Jer i ako uzmem 7 plus to je opet do iduće godine, kada ćemo vidjeti šta će se događati sa novim serijama.

Please dont call me arrogant, but Im European champion and I think Im a special one.
9 godina
odjavljen

Za sve ovo sto si ti naveo ti je nexus 6P idealan i ostane ti hrpa love....

14 godina
Torent kaže...

Koja si trol !!!!! 

Boli kita koga za NEXUS 6P, koji je na kraju krajeva povučen model sa tržišta! 

Daj ne savjetuj ljude krivo i NEXOVCA subjektivno!!!!! 

ATJ Lučko
12 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
Torent kaže...

Koja si trol !!!!! 

WTF? Nexus povučen, odakle ti to? 

jaska jaska jaskaja
17 godina
Mislio je rec, rjesavanje starih zaliha, posto se vise ne proizvodi..
10 godina
drinkoholic kaže...
Hvala na brzom i iscrpnom odgovoru.
Svjestan sam svih razlika ovih uređaja, koje (kako kome) predstavljaju manju ili veću prepreku za kupovinu. Kako god i šta god da čovjek kupi mora biti spreman na određene kompromise, e sad je druga stvar koliko je ko spreman na te kompromise. Meni recimo utor za slušalice nije bitan jer ne slušam toliko muziku ali zato gledam puno video pa mi je važan display ali i stereo zvučnici. Kamere su im tu negdje, ovisi sve šta ko preferira na slikama (po meni obije izvrsne i ne bi se baš moglo reći da je jedna toliko bolja od druge, desetinke sekunde su u pitanju ). Brzo punjenje je dobro imati, ali ja punim mob svako večer bez obzira imao 30-40% ili 10% baterije, tako da mi ni to nije neki big deal. Šta me brine je taj hissgate (ne znam u kojoj mjeri su pogođeni time, bilo je par slučajeva i testiranja, neko ima problem a neko ne) možda su to porođajne muke prve serije uređaja, i brine me još to što sam dosta naslonjen na Google aplikacije i usluge, mada gledajući na iPad-u i te aplikacije rade dosta dobro na IOS-u. Jedina mana, a ne znam da li još neko ovdje ima taj problem, je sinkronizacija slika sa Google photos, naime ne radi je automatski nego je potrebno ući u aplikaciju i ostaviti je otvorenu da bi on to odradio (ovo se događa na ženinom 6s i nisam uspio riješit ).
Recenzije su ok, malo koja je objektivna (Flossy je tu najbolji, Michael Fischer nije loš, čekam još Marqusa i Ericu Griffin), dok se u komentarima uvijek razvije sukob žešći nego u Alepu. Zato "tražim pamet" na forumu, jer ovdje ima ljudi koji su objektivni i bolji poznavatelji uređaja od mnogih recenzenata tako da uvijek volim čuti mišljenja i iskustva drugih ljudi, nisam ograničen po tom pitanju niti sam nekakav fanboy, jednostavno cijenim dobar komad gadgeta i nije mi problem ni promjenit platformu da vidim šta ima na drugoj strani. Jer i ako uzmem 7 plus to je opet do iduće godine, kada ćemo vidjeti šta će se događati sa novim serijama.

Hissgate ti pogada dosta uredaja, ali ima onih koje ne pogada. Neke pogada manje, neke pogada vise, ali ga iskreno u vecini slucajeva (od 4 iphona 7 koje smo imali na sva 4 nisi mogao cuti ako nisi urnebesno blizu i ako nije tisina u prostoriji) ne mozes cuti ako ne prislonis glavu na straznji dio apple loga. Isto tako na nekim iphonovima ce hissing zahvatit video snimanje a na nekima nece. Koliko znam i apple servisi ce ti zamjeniti uredaj ako to utvrde (ali trenutno to nema puno smisla jer te prve serije jos nisu rasprodane). Ja bi na tvom mjestu ili pricekao jos otprilike 2 mjeseca pa uze ili ako ti se neda cekati uzeo sad, pa kakve si srece, ako ispadne lose, saljes ga na servis ili mozda cak odmah vratis i trazis drugi (zavisi kako to vec ide, jer znam da imas 7 dana da vratis uredaj i trazis drugi ili da ti vrate pare).

Sto se tice google aplikacija na iOS-u, vecinom nisam imao problema s njima i sve su radile dobro.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2016 12:20 (Croshadow1234).
11 godina
neaktivan
Ma moram kazat da me je i google neugodno iznenadio sa time kada su kazali da ce davat update dvije godine a za dalje o tom po tom, sto znaci za nexus 6p jos sljedeca godina i ciao ragazzi...obzirom da cesto mijenjam mobitele to meni i nije neki problem, ali kod daljnje prodaje tog moba bi mogao biti problem za buduceg kupca...a ipak nekako sto se tice resale vrijednosti i same zainteresiranosti kupaca za rabljene mobitele, mislim da tu najbolje stoje apple i samsung, tako da se ja drzim ta dva brenda i do sada nisam imao problema ni sa uredajima a ni sa kasnijom prodajom istih kao rabljene... imao sam jednu kratku avanturu sa z5, bio kod mene 15 dana i kasnije ga jedva prodao i to debelo ispod cijene i rekao nikad vise, samo najjaci brendovi i amen...

0 0 hvala 0
14 godina
drinkoholic kaže...
Pozdrav ekipa
Ima li neko da je prešao sa S7 edge na 7 plus, i kakva su iskustva? Ja razmišljam da zamjenim, ne zato što nisam zadovoljan nego zato što mi se mijenja, već je 7 mjeseci kod mene a i probao bih ponovno iPhone (zadnji koji sam imao bio je 5s) a i supruga ima 6s tako da sam dosta dobro upoznat sa IOS-om... Ako ima neko ko je napravio ovakav prelazak molio bih ukratko iskustva, a i vi koji imate 7 plus, kako ste zadovoljni uređajem? Jedino me malo brine veličina, jer mi baš djeluje velik... Kako se odražava ta njegova veličina u svakodnevnom korištenju?
Koliko sam upratio temu, malo se piše o samom uređaju, karakteristikama i iskustvu korištenja, a više su nekakva podešavanja, prepucavanja i tako to, pa bih stvarno zamolio nekoga ko ima ovaj mob da mi ukratko kaže da li je zadovoljan i da li bi preporučio kupovinu ili ne...
Pozz

Ako ti nešto znači, ja sam prešao sa S6 Edge na IP 7+. Imam doma iPad Air pa mi iOS nije novost. Ukratko, oduševljen sam.

Pozitivno:

+ puno bolja baterija

+ puno bolje performanse (igram se na telefonu, iOS i Android su po tome pitanju nebo i zemlja), uređaj je super fluidan

+ touch ID radi savršeno, puno preciznije nego na S6. Registrirao 4 otiska, sa svakim prstom uvijek iz prve skuži iz bilo kojeg kuta (na S6 je scan radio u 60-70% slučaja, često sam morao 2-3 puta pokušavati dok nije skužio).

+ puno bolja aplikativna podrška (imam brdo igara na wish listi koje još nisu došle na Android i pitanje je kad će). Probao Suicide Squad: Special Ops koje je krepavao na S6, na IP7+ se vrti  u lockanih 60 FPS-a na high detaljima

+ odličan display

+ kamera je super. slikao jutros po mraku ulicu (vani mrkli mrak, samo ulično osvjetljenje). slika odlična, na S6 su takve slike uvijek bile "ofarbane" previše žuto. optični 2x zoom je genijalna stvar

Negativno:

- nema fast charginga (doduše imam punjač od iPad-a pa je to nekakav fast charging, ali opet, baterija daleko duže traje)

- teži je od S6 (nije super teži, ali se osjeti).

Dodatni komentar:

Moram priznati da, nakon što sam se vratio sa zakrivljenog ekrana na "obični", mi je obični (ravni) daleko bolji. Edge ekran izgleda super, ali osim estetike, nema nikakvih prednosti (edge funkcionalnost nisam nikad koristio jer je IMO beskorisna).

Što se tiče veličine, stane bez problema u džep i bez problema ga se hendla (doduše, ja sam visok i imam veće ruke).

Ukratko, na temelju ovog, zasad vrlo kratkog, izleta u iPhone vode, zasad sam čvrstog uvjerenja da se na Android telefon više ne vraćam, osim ako se nešto dramatično ne promijeni u Android svijetu. Jest da je telefon skup, ali opet, top Android (Note 7, npr.) košta praktički isto, tako da ću za te pare rađe uzeti uređaj koji ima performanse koje će Samsung (možda) doseći tek sa S9 ili 10.

Moj ti je samo savjet da paziš gdje kupuješ. Ja sam svoj uzeo sa Abrakadabre jer je 7200 kn (32 GB, imaš 27 GB upotrebljivo, ista cijena za keš ili rate). U ostalim dućanima se kreće od 7400-7800 (ovisno o tome jel plaćaš kešom ili karticom). Dobio garanciju od HG Spot-a, sve super prošlo (nude do 24 rate beskamatno ako ne želiš / ne možeš od jednom ili na manje). Ne reklamiram nikoga, samo dajem praktičan savjet.

EDIT: što se tiče "hissgate-a", to je jedna od prvih stvari koje sam išao slušati na telefonu. Inače, lagan, tihi zvuk se može navodno čuti kod svih iPhone-a (navodno od 5 pa naviše koliko sam čitao), no trebao bi se jedino čuti u mrtvačkoj tišini i to kad prisloniš stražnju stranu telefona kod kamere na uho, nikako kod normalne aktivnosti (chat-anja, igranja, telefoniranja, surfanja). Na mom telefonu je taj zvuk praktički nečujan, toliko da nisam siguran da li sam ga čuo ili umislio kad sam u tišini dnevne sobe držao kameru telefona uz uho (isto kao i na 6S plus demo modelu koji sam osluškivao u jednom tech dućanu), tako da bi rekao da taj problem nemam. Doduše, taj problem je imao i Galaxy Note 4 pa nije nešto novo u svijetu telefona (ima tema na Redditu o tome). Ja sam (pre)osjetljiv na takve stvari kod uređaja, tako da bi prvi vratio uređaj da je to toliko izraženo. Koliko je to "gate" a koliko pretjerivanje, neka svatko sam procjeni. Pitao sam u iStyle-u da li će zamijeniti uređaj ako to primjetim na njemu (prvo sam planirao kod njih kupiti), rekli su da će bez problema mijenjati u takvom slučaju.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2016 12:39 (greysaint0).
11 godina
neaktivan
E ovakva mi usporedba puno znaci, hvala...ja ne igram igrice na mobu, jako slabo, (imam ps4 i pes2017 i meni dosta :) ) a također ne koristim edge panel jer mi nema smisla, a da je mob prelijep i sminka sa edge display to jest... Na mom s7 edge otisak prsta radi u nekih 80-90 % slucajeva (sto mi je nakon note 5 extra, koji je bio na razini tvog s6) dok mi na ipad air 2 a i kod supruge na 6s radi u preko 95% slucajeva...
9 godina
odjavljen
KRISTIJANJE kaže...
ATJLučko kaže...
Torent kaže...

Koja si trol !!!!! 

WTF? Nexus povučen, odakle ti to? 

A i ne vidim u cemu je problem. Imat ce novi andorid vjerovatno i 8. Ima sve sto covjek trazi a cijena je jako povoljna....

14 godina
neaktivan
drinkoholic kaže...

Recenzije su ok, malo koja je objektivna (Flossy je tu najbolji, Michael Fischer nije loš, čekam još Marqusa i Ericu Griffin)

Erica Griffim je stavila review prije skoro mjesec dana, pa ako hoces pogledat: 

stvarno dobar review, spomenula je i hissgate.

9 godina
odjavljen
Cim apple kaze da brojke nisu bitne...
14 godina
drinkoholic kaže...
Pozdrav ekipa
Pozz

Makar nisam prešao sa SGS7 na iP7 Plus, kao vlasnik iP6 Plus od skorom dvije pune godine, čisto da se malo i ja referiram. 

Zadnja tri gadgeta koja sam imao su bili relativno velikih dijagonala, ali tek sa dolaskom Plus modela, prvenstveno zbog velike dijagonale sam uzeo Plus model, s tom razlikom, da sada uzimam 7 Plus, uzeo bih ga isključivo sa 256GB interne memorije, jer je memorije uvijek dobro imati viška, a od viška glava nikada ne boli! 

Neki od meni bitnih detalja za uzimanje Plus modela je bilo i mogućnost rada u landscape modu, neki puta od neprocjenjive koristi, a čak i FullHD rezolucija, stvarno je slika na ekranu vrhunska, govorim o oštrini u detaljima. 

Znam da kamera na mobilnim gadgetima NIKADA neće biti ona sa DSLR foto aparata, ali, OIS na njegovoj kameri je vrlo koristan, tako da osobno, nebih više nikada uzimao mobilni gadget bez takvog detalja! 

Ono što puno ljudi komentira oko veličine Plus modela, ja imam prijatelja koji nema niti 170 visine, ali je kazao, nakon iskustva u radu na mojem iP6 Plus da će najvjerojatnije uzeti isto 7 Plus, sa minimalno 128GB memorije, gdje ga uopće ne brine veličina samog gadgeta jer je iznimno zadovoljan iskustvom u radu koji je doživio. Njegovi drugi mobiteli paralelno su bili LG G4, SGS6 i nekakav Huawei, možda čak i P8, uglavnom sve veći gadgeti, ali bez obzira na "manju ruku", teži za ugodnošću u radu. 

Još jedan od razloga koji mene privlači uzimanju takvog, govorimo o relativno velikom gabaritima gadgetu, svjesnost da možeš biti siguran kako u dugotrajni kvalitetan update, ali i iznimnu fluidnost u radu, bez obzira koliko aplikacija imao na njemu instalirano, što je moje osobno privatno iskustvo, sa skorom 500 aplikacija na njemu, čisto ih testiram u kvaliteti rada, pa ću ih do kraja godine ostaviti najbolje a one slabije ukloniti, a zadržati ću ispod 200 najboljih! 

U svakom slučaju "preporučam" uzimanje Plus gadgeta, bez obzira na sve što se priča okolo sa strane. Jedino MOŽDA, očekujem Veeeeelili WoooooW sa dolaskom "nečega" iduće godine, kada će moguće biti cijeli display funkcionalan, a na što se i ja brusim da bih ga uzeo, samo ako ti se da čekati?! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Makar nisam prešao sa SGS7 na iP7 Plus, kao vlasnik iP6 Plus od skorom dvije pune godine, čisto da se malo i ja referiram. 

Zadnja tri gadgeta koja sam imao su bili relativno velikih dijagonala, ali tek sa dolaskom Plus modela, prvenstveno zbog velike dijagonale sam uzeo Plus model, s tom razlikom, da sada uzimam 7 Plus, uzeo bih ga isključivo sa 256GB interne memorije, jer je memorije uvijek dobro imati viška, a od viška glava nikada ne boli! 

Neki od meni bitnih detalja za uzimanje Plus modela je bilo i mogućnost rada u landscape modu, neki puta od neprocjenjive koristi, a čak i FullHD rezolucija, stvarno je slika na ekranu vrhunska, govorim o oštrini u detaljima. 

Znam da kamera na mobilnim gadgetima NIKADA neće biti ona sa DSLR foto aparata, ali, OIS na njegovoj kameri je vrlo koristan, tako da osobno, nebih više nikada uzimao mobilni gadget bez takvog detalja! 

Ono što puno ljudi komentira oko veličine Plus modela, ja imam prijatelja koji nema niti 170 visine, ali je kazao, nakon iskustva u radu na mojem iP6 Plus da će najvjerojatnije uzeti isto 7 Plus, sa minimalno 128GB memorije, gdje ga uopće ne brine veličina samog gadgeta jer je iznimno zadovoljan iskustvom u radu koji je doživio. Njegovi drugi mobiteli paralelno su bili LG G4, SGS6 i nekakav Huawei, možda čak i P8, uglavnom sve veći gadgeti, ali bez obzira na "manju ruku", teži za ugodnošću u radu. 

Još jedan od razloga koji mene privlači uzimanju takvog, govorimo o relativno velikom gabaritima gadgetu, svjesnost da možeš biti siguran kako u dugotrajni kvalitetan update, ali i iznimnu fluidnost u radu, bez obzira koliko aplikacija imao na njemu instalirano, što je moje osobno privatno iskustvo, sa skorom 500 aplikacija na njemu, čisto ih testiram u kvaliteti rada, pa ću ih do kraja godine ostaviti najbolje a one slabije ukloniti, a zadržati ću ispod 200 najboljih! 

U svakom slučaju "preporučam" uzimanje Plus gadgeta, bez obzira na sve što se priča okolo sa strane. Jedino MOŽDA, očekujem Veeeeelili WoooooW sa dolaskom "nečega" iduće godine, kada će moguće biti cijeli display funkcionalan, a na što se i ja brusim da bih ga uzeo, samo ako ti se da čekati?! 

Mene bi boljela glava, srca i duša da 200 GB memorije platim dvije hiljade kuna. :D 250 GB SSD sam prije dvije godine platio 900 ili i manje, a da ne bi Appleu davao toliko para za čip koji oni kupe za 20 dolara i na koji ću stavljati pornjavu i muziku...

A šta ti je ta mogućnost rada u landscape modu koju stalno spominješ? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2016 15:24 (Mirko935).
16 godina
Ili kupis mob s proširivom memorijom...

5 0 hvala 0
14 godina
Mirko935 kaže...
ATJLučko kaže...

Mene bi boljela glava, srca i duša da 200 GB memorije platim dvije hiljade kuna. :D 250 GB SSD sam prije dvije godine platio 900 ili i manje, a da ne bi Appleu davao toliko para za čip koji oni kupe za 20 dolara i na koji ću stavljati pornjavu i muziku...

Koji je SSD konkretno u pitanju, čisto da znamo radi li se o "Arapskom pastuhu" ili "nekoj teglećoj marvi"?! 

Osobne preferencije ispunjavanja memorije su osobne prirode, a ja imam druge prioritete ipak! 

Lanscape pitaš me, ooooOoooooOooooo zemljoooooo  ?!?! 

Mitch kaže...

Pa, u dogledno vrijeme, uz pola TB memorije i kakav oblak, preskačem više kartice! 

I one su sklone rikavanju bez nekog posebnog razloga. 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
Mirko935 kaže... 

Koji je SSD konkretno u pitanju, čisto da znamo radi li se o "Arapskom pastuhu" ili "nekoj teglećoj marvi"?! 

Osobne preferencije ispunjavanja memorije su osobne prirode, a ja imam druge prioritete ipak! 

Lanscape pitaš me, ooooOoooooOooooo zemljoooooo  ?!?! 

Mitch kaže...

Pa, u dogledno vrijeme, uz pola TB memorije i kakav oblak, preskačem više kartice! 

I one su sklone rikavanju bez nekog posebnog razloga. 

Standardno koristan post od tebe... :D

Samsung 840 EVO, piše ti, pazi čuda neviđenog, pod Moj PC, gdje pišu, začudo, i drugi dijelovi Mog PC-a. :D

Sigurno je bilo lakše i brže reći da sam glup što ne znam što ti zoveš landscape modom na iPhoneu nego odgovoriti na pitanje. Vrlo sam zahvalan.

11 godina
neaktivan
Slazem se sa Luckom, svi kada porede iphone sa drugim telefonima navode mogucnost sd kartice. Fuj iskustvo sa tim karticama i nikad vise ,4 kartice sam kupovao i svaki put sam imao problema i pogubio slike koje su mi bile vazne tako da nikad vise ih necu koristiti ovako me glava ne boli da ce se pobrisati same od sebe. Svako ima svoje misljenje za prednosti i mane.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
kenan94 kaže...
Slazem se sa Luckom, svi kada porede iphone sa drugim telefonima navode mogucnost sd kartice. Fuj iskustvo sa tim karticama i nikad vise ,4 kartice sam kupovao i svaki put sam imao problema i pogubio slike koje su mi bile vazne tako da nikad vise ih necu koristiti ovako me glava ne boli da ce se pobrisati same od sebe. Svako ima svoje misljenje za prednosti i mane.

Već cca 10 godina koristim memorijske kartice i nikad ni sa jedne nisam ništa izgubio niti se neka pokvarila. Za prošlu sam se čak nadao da će crknuti pa da imam neki razlog za kupiti novu/veću/bržu, ali je radila bez greške valjda skoro 5 godina. I sad je živa i zdrava.

11 godina
neaktivan
Pa dobro ja samo kazem svoje iskustvo i zbog cega sam ih zamrzio i zato samo podrzavam memoriju telefona.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kenan94 kaže...
Pa dobro ja samo kazem svoje iskustvo i zbog cega sam ih zamrzio i zato samo podrzavam memoriju telefona.

Onda si baksuz, jbg, šta da ti kažem? :D

Ja nikad nikakvih problema nisam imao. A ni nitko drugi koga znam.

16 godina
Ha i ja mrzim kartice.

Ali postoji stvar kod njih koja je neizmjerno bolja.
To je baratanje datotekama.

Spojis mob na Mass storage. Sve ide punom brzinom na kartice...kreiras mape, renameas bez MTP lagova i sl.

Izvuces karticu, prebacis fotke na komp ako ti je mob u banani ili ode na servis itd.

Stvar je u tome sta mobilni OSovi uporno odbacuju kartice zbog njihove fragmentacije, sigurnosnih rupa kroz te dodatne particije itd.

Steta. Ali ocekujem da kad Windows Pro zavrsi na mobitelima da cemo zaboravit ovu diskusiju.
9 godina
odjavljen
Mitch kaže...
...

Steta. Ali ocekujem da kad Windows Pro zavrsi na mobitelima da cemo zaboravit ovu diskusiju.

Ovaj dio nisam razumio... Mislis kad proradi ili kad se prestane izdavati...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice