IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 543.538
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!

To je smesno da je procesor u mobilnom brz kao Skylake. Covek je pomesao Single threaded aplikacije kod Skylake sa multithreaded Aplikacija kod iPhone 7.

Skylake je 5-6 puta brzi od njega.

Ako je brz kao Skylake to znaci da je veoma blizu kao i7-5930K... Hahahahaa.... Kao procesor koji sam kosta kao iPhone.

https://youtu.be/Hm-WIZEzwyc
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 13:55 (eVGA-011).
16 godina

Ma oni gledaju instrukcije po ciklusu....obožavam takve članke.

U pravom, multicore testiranju, trenutni mainstream i5 procesori (koji su oko 150$) su cca 8-9x brži uz 10x manju latenciju. Ni fizički ih nije moguće usporedit, ali valjda zato uzimaju takvu usporedbu.

Još uz to, desktop procesori su zapravo upravljačka jedinica koja administrira podatke za sve ostale komponente...CPU na SoCu ima manje zadaća itd.

Valjda su gledali frekvencije i rekli, A10 je brži ....čitao sam ovo i za Exynose prošle godine, ništa novo u kvazinovinarstvu

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 14:01 (Mitch).
9 godina
odjavljen

I onda se toga dohvati ekipa na forumu i cudimo se kako se iphone prodaje.....

14 godina
Torent kaže...

I onda se toga dohvati ekipa na forumu i cudimo se kako se iphone prodaje.....

Koja je tvoja poanta sada kada si ovo napisao, iPhone kao gadget ili A10 procesor?! 

Ili nešto sasvim deseto?! 

ATJ Lučko
13 godina
IPhone 7, rasprava!

TRIGGERED!

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Bilo bi super kada bi mogao iPhone 6s da se nadje po znatno nizim cenama, ali to se ne desava.

Recimo da iPhone 6s Plus kosta 390$ kod Apple. A koliko vidim cene su 100-200$ razlike izmedju modela.

OK ima za svakog po nesto, SE, 6s i 7, posle ce 7s da zameni 7 a cene ova dva bi trebalo da padnu.

Vidim na netu ljudi pitaju da li ce Apple i dalje izbacivati Mini verzije telefona novih modela. Ne znam sta ce im jace od SE mini telefon.

Sada ce i ostali proizvodjaci poceti da nude male telefone jer ne nosi svako torbu, tasnu, itd.

Ja gledam telefon da mi stane na dukserici na dzepu na rukavu ili na jakni napred na dzepu na grudima.

A to bi najvise moglo iPhone 6s. Mozda ni on cak ne bi uspeo pa bi morao u unutrasnji dzep. A leti je problem dok sedis pa kratke pantalone pa te pritiska ako ih savijes, pa se bojis da ispadne iz dzepa.

Nekako ne znas koji ekran bi ti najbolje odgovarao i onda se obicno zavrsi na sredini.

16 godina

To je zbog iPoda 6.

Bas sam ga narucio za frenda neki dan.

64GB iPod touch 6 je 250$, a ima hardver kao iPhone 6 (A8 itd).

Zato 6ica mora držat cijenu od 400-450$ malo ispod ili na razini SE, a 6S naravno korak iznad jer je veci od SE.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 17:45 (Mitch).
15 godina
neaktivan
eVGA-011 kaže...

Bilo bi super kada bi mogao iPhone 6s da se nadje po znatno nizim cenama, ali to se ne desava.

Recimo da iPhone 6s Plus kosta 390$ kod Apple. A koliko vidim cene su 100-200$ razlike izmedju modela.

OK ima za svakog po nesto, SE, 6s i 7, posle ce 7s da zameni 7 a cene ova dva bi trebalo da padnu.

Vidim na netu ljudi pitaju da li ce Apple i dalje izbacivati Mini verzije telefona novih modela. Ne znam sta ce im jace od SE mini telefon.

Sada ce i ostali proizvodjaci poceti da nude male telefone jer ne nosi svako torbu, tasnu, itd.

Ja gledam telefon da mi stane na dukserici na dzepu na rukavu ili na jakni napred na dzepu na grudima.

A to bi najvise moglo iPhone 6s. Mozda ni on cak ne bi uspeo pa bi morao u unutrasnji dzep. A leti je problem dok sedis pa kratke pantalone pa te pritiska ako ih savijes, pa se bojis da ispadne iz dzepa.

Nekako ne znas koji ekran bi ti najbolje odgovarao i onda se obicno zavrsi na sredini.

Kladim se da bi se predomislio da isprobaš neki veći telefon na par tjedana... Nekad sam mislio da nema potrebe za više od 3.7", prešao na 5, shvatio da je super, sad sam na 5.4 i ne bih se baš rado vratio na manji. Možda za nekakav drugi, backup, telefon, ali za takvog ne bih dao više od 500 kn. Šta bih surfao i slično na nekom 4" mini ekrančiću ako ne moram...

Nađe se dovoljno veliki džep ako se potrudiš. Ili počneš nositi torbicu k'o svi moderni metroseksualci.

9 godina
odjavljen

Tata mu nije htio kupiti veci... Inace imao note 4 i bio perfektan. Kad sam vidio da note 5 ne dolazi kupim s6 i sluzio me odlicno. Sad opet na nexus 6P veliki ekran... Zavisi od telefona... Sve ima svoje prednosti i mane. Jedino sto ne bih uzeo je FHD na 5,5" i vecem jer je sve ogromno....

16 godina
Ja ne bih uzeo FHD na 5.5" i više jer osim prosječne oštrine, obično su to Pentile ekrani pa je još gore.

Nadam se da će iPhone 8 Plus imat QHD AMOLED...a mogao bi.
9 godina
odjavljen

A cuj ne izgleda to lose ali ko je navikao na qhd nema nazad... Pogotovo na amoledu...

13 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
eVGA-011 kaže...

Kladim se da bi se predomislio da isprobaš neki veći telefon na par tjedana... Nekad sam mislio da nema potrebe za više od 3.7", prešao na 5, shvatio da je super, sad sam na 5.4 i ne bih se baš rado vratio na manji. Možda za nekakav drugi, backup, telefon, ali za takvog ne bih dao više od 500 kn. Šta bih surfao i slično na nekom 4" mini ekrančiću ako ne moram...

Nađe se dovoljno veliki džep ako se potrudiš. Ili počneš nositi torbicu k'o svi moderni metroseksualci.

Pa kada ne bi toliko vremena provodio na kompu verovatno... Neki ljudi net najvise koriste i na telefonu.

A ja sve sto se tice takvih stvari i sl koristim PC. Videcemo kada izadju iPhone 7s ili iPhone 8. Ali ako budem uzimato nesto vece opet nece biti Plus verzija. Nezgodna mi je za nosenje.

10 godina
IPhone 7, rasprava!

Sigurno se vec vodila rasprava o ovome (ako je previse puta ja se ispricavam).. sta mislite o koristenje iPad punjaca za punjenje iPhone-a ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 11:36 (Croshadow1234).

0 0 hvala 0
14 godina
Croshadow1234 kaže...

Sigurno se vec vodila rasprava o ovome (ako je previse puta ja se ispricavam).. sta mislite o koristenje iPad punjaca za punjenje iPhone-a ?

U mojem slučaju, sve 5, osim Renaulta 4! 

Ja svoj iP6 Plus samo i punim na punjač iPad Air-a! 

ATJ Lučko
16 godina
Jednostavno ne koristit.

Kada imaš veći flow odnosno veću jakost struje, dosta često se taj preljev ostvaruje u obliku neke druge energije. U ovom slučaju to je toplinska.

Probajte punit na iPad punjaču dulje od 2 sata i onda drugi dan na iPhoneu.
Što se batka više degradira, to se više i zagrijava pri punjenju.

Što se više zagrijava, više se degradira i tako u krug.

Profit je definitivno brže punjenje...ali nakon tipa godinu dana kad se ispuca 400 ciklusa punjenja, onda se dosta često kod uporabe bržih punjača, te baterije ne napune do kraja..pa se telefon počne gasit na 10-20%
14 godina
Mitch kaže...
Jednostavno ne koristit.

Kada imaš veći flow odnosno veću jakost struje, dosta često se taj preljev ostvaruje u obliku neke druge energije. U ovom slučaju to je toplinska.

Probajte punit na iPad punjaču dulje od 2 sata i onda drugi dan na iPhoneu.
Što se batka više degradira, to se više i zagrijava pri punjenju.

Što se više zagrijava, više se degradira i tako u krug.

Profit je definitivno brže punjenje...ali nakon tipa godinu dana kad se ispuca 400 ciklusa punjenja, onda se dosta često kod uporabe bržih punjača, te baterije ne napune do kraja..pa se telefon počne gasit na 10-20%

Mitch bez uvrede ali sa onih 400 ciklusa na godinu, baš si se proslavio, da ne kažem pravu riječ pro...o! 

Tko normalan može imati u godinu dana 400 punjenja?!?! 

Ja koji slušam radio skorom 60 sati na mjesec, dok hodam ili trčim, imam sve notifikacije ON, potrošim ona sva mršava 3GB interneta mukte, samo tako, pa sigurno nemam niti blizu 200 a kamoli 400!! 

Ako baš i ima nekih problema oko zagrijavanja, ja ih nisam primjetio, do sada, nakon skorom dvije godine kako imam oba dva gadgeta, tako daaaaa, slobodno me komentiraj ali onih 400 skrati malo prijatelju 

ATJ Lučko
15 godina
IPhone 7, rasprava!

Gledajući koliko moji tinejdžeri koriste punjače cifra bi mogla biti i mnogo veća .

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Atj, na tele2 mrezi si? Ak da, kakav ti je signal :D

Ciklusom punjenja se smatra punjenje od 0 do 100% a ne kolko minuta se puni ili kolko puta se usteka.. Npr ja mob stavim navecer punit, jedan dan sa preostalih 55% drugi dan sa 60%.. Znaci 45+40=85, u 2 dana nisam ostvaril jedan puni ciklus punjenja.. Ko uspije 400 ciklusa u godini? To je skoro 110% punjenja baterije dnevno, jel ima ko uopce da uspije ispraznit mob do kraja, ak je ujutro pun da ga mora dopunit usred dana? Kakve to baterije slabe imate u mobu, 1500mah?

Je da se brzim punjenjem vise zagrijavaju, pod tim brzim mislim razliku od 5v/2a naspram 5v/1a (za quick charge ne mogu rec jer mi mob na stock kernelu ne podrzava, a realno ni ne treba) i brze kvare tim, al opet nije da cemo koristit isti mob 5 god da mi ne smije ni malo batka oslabit.. A opet da oslabi nakon pol godine, onda nes ne valja s njom..
14 godina
maks-rs kaže...

Gledajući koliko moji tinejdžeri koriste punjače cifra bi mogla biti i mnogo veća .

Uz jedan Vrlo bitan detalj, ustvari dva! 

Koje konkretno gadgete tinejdžeri imaju, i kakve odnosno kolikog kapaciteta su uopće baterije u njima?! 

Ne sumnjam da su tinejdžeri hiperaktivni, pa i da pune baterije gadgeta nekoliko puta na dan, ali da isti tinejdžeri imaju gadget tipa iPhone X Plus, nekako ne vjerujem. 

ATJ Lučko
14 godina
IPhone 7, rasprava!

Moja  malenkost je trenutno povezan sa T-Com-om, no nisam siguran još do kada! 

U prosincu, točnije 06 prosinca ove godine mi valjda izlazi ugovor, obzirom sam ga na taj dan 2014 ugovorio, a gdje ću svrnuti iza, budem odlučio kada provjerim tko nudi više mukte GB interneta u tarifi, ma kakva ona bila, a obzirom je u nailasku Nova Godina, možda nešto povoljnog upiknem! 

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Haha pa vi ni ne trosite pola tog moba....

prosjek je izmedu 300-400 ciklusa godisnje...za iPhone blize 400.

Ja dodem od 100 do 0 svaki dan, bilo koji uredaj

2 0 hvala 0
14 godina
Mitch kaže...

Baš sam se sada sjetio, ti vjerojatno to uspiješ zbog programiranja aplikacija, zar ne?! 

U takvim slučajevima, sve je moguće, uopće ne sumnjam. 

ATJ Lučko
9 godina
Nemam ja ajfon al nisam znal da su bas tak slabe baterije...
Ja ne koristim mob ionak za neke prezahtjevne stvari tak da mi je najvise za multitasking i dugotrajna baterija... Chrome koji je syncan s kompom, autocad kad na terenu treba neka skica, poneka slika(nekad na terenu treba nes poslikat), da mogu dio koda u wp obrisat nakon updatea stranice, fb, messenger i gmail... To je moje najcesce koristenje moba i bez problema mi moze izgurat 2 dana bez punjenja, u prosjeku nekih 8h, mozda malo vise u 2 dana ukupnog koristenja.. Tak da, kaj ti smatras full koristenjem?
11 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

E ne znam kakvi su to vama telefoni i kako ih koristite, al svaki dan od 100 do 0 nekad cak dopunim pa do 10 15 % slistim opet i to nije samo na iphonu 6s koji sad imam nego i na 6 prije i 5s i na samsungu s5. Ako nije wi fi 3g je uvijek upaljen citav dan koristim viber i sve ostalo lokacije su iskljucene svjetlost je na auto. Ispade na svim uredjajima baterija nije valjala jer sjebem bat i cak dopunjujem .

0 0 hvala 0
9 godina
Boze pa kaj vi radite s mobitelima i koji kapacitet imaju vase baterije?? Meni vecina surfanja na 3g jer doma kad dodem na wifi ionak sam na kompu vecinu vremena tak da vecina baterije ode na koristenje 3g
16 godina
ATJLučko kaže...
Mitch kaže...

Baš sam se sada sjetio, ti vjerojatno to uspiješ zbog programiranja aplikacija, zar ne?! 

U takvim slučajevima, sve je moguće, uopće ne sumnjam. 

Djelomično, da.

Ali od 11h rada uređaja, 7h ga stvarno koristim...to je zbilja dosta, ali hebiga...još sam smanjio za dosta.

(2h otpadne na Spotify, Soundcloud...ostalo Opera, Whatsapp, Inbox)

Ali koji god telefon uzmem, dobivam iste rezultate...zbilja čudno.

Sjećam se da sam sa iPhone 5 uvijek došao sa 5-10% doma. Ista stvar i sa 6 Plus, Nexus 6P, LG G2, S7E...

Još je to bilo kritično tada, imao sam prvi iPhone 5 od kolega, nitko nije imao Lightning punjač.

10 godina

Izasao je iOS 10.1 za sve.. toplo preporucujem svim onima koji imaju iP7 i iP7 Plus da naprave obavezno upgrade, za ostale uredaje neznam, ali trebali bi radit bolje nego na 10.0.2 ili 10.0.3

http://www.iclarified.com/57435/here-are-the-full-release-notes-for-ios-101

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 22:03 (Croshadow1234).

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Nema vise bugova sa kamerom da se ne pali, al sa kontaktima jos nekad ima da se ne otvaraju na prvom kliku.. govorim za Plus za 10.1
youtube.com/mislavbusic

1 0 hvala 1
14 godina
IPhone 7, rasprava!

Prvi dojmovi, nakon što sam instalirao iOS 10.1 na iPad! 

Što je je, puno je i na preko dvije godine staroj ragi 10.1 brži nego 10.0.3, ja već zadovoljan! 

Uodate je bio nešto manji od 150MB-a ako sam dobro zapamtio, nešto je manji svakako, ali je stvar stvarno puno zaglađenija. 

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
EchoOne kaže...
Nema vise bugova sa kamerom da se ne pali, al sa kontaktima jos nekad ima da se ne otvaraju na prvom kliku.. govorim za Plus za 10.1

Kako mislis da se nekad ne otvaraju na prvom kliku ? Nisam se susretao s tim problemom pa zato pitam!

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2016 23:15 (Croshadow1234).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice