6s za 5000 kn. Brutalno skupo, za 500tinjak više na Njuškalu imaš 7 nov... bez ugovora i gluposti... ako već daješ toliko keša.
Kojeg je vjerojatno netko isto uzeo na pretplatu, ali njemu ne treba gadget već cash lova!
6s za 5000 kn. Brutalno skupo, za 500tinjak više na Njuškalu imaš 7 nov... bez ugovora i gluposti... ako već daješ toliko keša.
Kojeg je vjerojatno netko isto uzeo na pretplatu, ali njemu ne treba gadget već cash lova!
Pa nebitno kako ga je uzeo, makar vidim da ima i na Njuškalu uzetih iz HGspota ili iStylea...
Pa nebitno kako ga je uzeo, makar vidim da ima i na Njuškalu uzetih iz HGspota ili iStylea...
Pa zar nije "sumnjivo" uzet nešto negdje za daljnju prodaju?????
Ako je gdje negdje i uzeo gadget, najvjerojatnije ga je "uzeo" na kredit 24 rate, koje će nekako preživjeti, a "ovdje" računa na solarno plaćanje potencijalnog kupca, jer prodavač nema sa kojim novcima kupiti recimo drva za grijanje, ili djetetu studentsku godinu, recimo!
Jel se još nekom čini ko da "kasni" mob kad ga stavi na punjenje?
Kad je zaključan, ugašen ekran, stavim ga na punjač i ništa i onda tek kad sekundu dvije kasnije stisnem neku tipku se čuje zvuk i prikaže punjenje.
Čini mi se da to prije nije bilo...
i na 5s je tako, ponekad - ne uvijek, vjerojatno će se ispeglati s vremenom ili updejtom os-a...
Brutalno puno nisi nornalni. Kupit cu 6s na njuskalu.
dobit cu novi telefon i sad me zanima garancija.ona vrijedi jos 10 dana bez obzira sto je mobitel novi?!
dobit cu novi telefon i sad me zanima garancija.ona vrijedi jos 10 dana bez obzira sto je mobitel novi?!
Na osnovu čega je to novi mobitel?
Na osnovu čega garancija traje još samo 10 dana?
garancija mi je do 15.10 jer sam mobitel kupio prije gotovo godinu dana :)
poslan je na reklamaciju i dobit cu novi zapakiran uredjaj
Koliko se meni čini garancija na zamjesnki uređaj traje 90 dana, a u slučaju da garancija od tvog uređaja traje duže onda se ona uzima. Ali nisam 100% siguran da je to tako, pitaj ih još.
ako ćeš dobiti novi uređaj, garancija teče do kraja garantnog roka uvečanog za svo vrijeme koje prvi uređaj nije bio kod tebe dok nisi dobio drugi.
ali, na taj drugi uređaj počinje teći iz početka odgovornost prodavatelja za nedostatke/kvarove, taj rok traje 2 godine :) tako da si dobro prošao.
imaš. za robu kupljenu u eu minimalni garantni rok iznosi 2 god, bez obzira kaj na papiru piše.
isto vip-u ako si kod njih kupio mob.
jedno je jamstvo/garancija. ono može trajat godinu-dvije-pet... koliko proizvođač odredi i to piše na jamestvenom listu.
drugo je odgovnornost prodavatelja i proizvođača za nedostatak/kvar uređaja. ono traje 2 godine i određeno je zakonom (zakon o zaštiti potrošaća), neovisno o volji u ovom slučaju applea ili vip-a. također ova odgovornost traje 2 godine od kupovine uređaja, a u slučaju da dobiješ novi uređaj na reklamaciji, teče opet iz početka 2 godine.
jamstvo i odgovornost ne isključuju jedno drugo, pa tako da i jedno i drugo traje - možeš se pozvati na koje želiš.
Ako je gdje negdje i uzeo gadget, najvjerojatnije ga je "uzeo" na kredit 24 rate, koje će nekako preživjeti, a "ovdje" računa na solarno plaćanje potencijalnog kupca, jer prodavač nema sa kojim novcima kupiti recimo drva za grijanje, ili djetetu studentsku godinu, recimo!
Zašto bi bilo sumnjivo?
Zašto bi bilo sumnjivo?
Sumnjivo u kontekstu pumpanja cijene.
Znači osoba A uzme nešto za 1000.00 nečega na 24 rate, ali ga prodaje za nekih 800.00, jer će dobiti cash novac na ruke!
Ja, kao osoba B, to sam uzeo, ali ga stavljam u daljnju prodaju za nekih 900.00 nečega, jer i ja moram nešto zaraditi, ali obrati pozornost, račun i dalje glasi na osobu A!
Osoba C uzima od mene gadget za cijenu koju sam ja odredio, i odlazi "zadovoljan" ostvarenom kupnjom, jer je a 900.00 nečega uzeo gadget koji inače košta možda čak i 1500.00 nečega.
Za pola godine, nešto se dogodi i osoba C pokušava ostvariti garanciju, ali vidi belaja, on glasi na osobu A, za koju nema pojma niti tko je on/ona, a još manje otkuda je, pa ti evo velikog problema i traženja istog!
Garancija vrijedi za uređaj, nema veze tko ga donese u servis. A mene račun u servisu (tj. Vipu) nisu tražili, samo garantni list.
Garancija vrijedi za uređaj, nema veze tko ga donese u servis. A mene račun u servisu (tj. Vipu) nisu tražili, samo garantni list.
Uglavnom DA, kada se radi o ganc glanc gadgetu, što sam je malo nenamjerno previdio, mea culpa!
U slučaju kada sam ja govorio, slučaj je kada postoji već aktiviran Apple ID, što kod takvog gadgeta evidentno nije slučaj.
Kakav sad AppleID?
O čemu pričaš?
Cek ako ti ode nesto na iPhoneu i ti ga das na servis i oni ti daju novi uredaj, jel nebi trebao dobiti i novu garanciju od godinu dana na njega, ili je apple politika u vezi toga "prekrasna" ?
Dali se nekome događa da kada nekoga zovete prvih par sekundi nema zvuka, a nakon toga sve normalno. jel to to update-a ili do moba?
Cek ako ti ode nesto na iPhoneu i ti ga das na servis i oni ti daju novi uredaj, jel nebi trebao dobiti i novu garanciju od godinu dana na njega, ili je apple politika u vezi toga "prekrasna" ?
3 mjeseca
Dali se nekome događa da kada nekoga zovete prvih par sekundi nema zvuka, a nakon toga sve normalno. jel to to update-a ili do moba?
Nekako bi najprije rekao da je do mreže...
Ali prije update-a mi se to nikada nije događalo
Nekako bi najprije rekao da je do mreže...
Da na whatsapp-u normalan poziv je ok
3 mjeseca
Ja sam dobio novi iPhone iz servisa i garancija mi tece godinu dana od preuzimanja uređaja. Ja ne znam o kakvim vi garancijama pricate od 3 mjeseca.
Jesam i nisam primjetio neke poteškoće kao što to zna biti s brzinom ili nešto sl., a za bateriju nemogu još ništa reći, osim da sam danas slabo koristio mobitel pa da je još uvijek na solidnih 75% pa mi se čini da ni tu nema nekih problema.
Uglavno, nadogradi, sve 5 !