Iphone 6 - Rasprava

poruka: 2.188
|
čitano: 447.219
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Iphone 6 - Rasprava
skank666 kaže...

Pozdrav, dobio sam iPhone6 koji je na iOS 9.1. Jel se da jailbreakat i instalirat cydia? I naposljetku, dali se sve to da vratiti na tvorničko stanje? Pitam ovdje, jer na netu svašta piše a ne znam kome vjerovati...

Ovako stoje stvari! 

Ako pronađeš na YT kakav tutorijal da se može, onda se može, makar sam nešto snimio kako su u Apple-u poradili na tome da se sve teže jailbreak-a! 

U situaciji kada si "učinio" JB, svaki novi uodate, znači slijedjeći na 9.1.1 ili možda na 9.2 poništava "onaj" JB, i mobitel ti vraća na normalne postavke, kao da nikada nije bio jailbreak-an, do JB za 9.1.1 ili 9.2 verziju iOS-a! 

Ako te još nešto detaljnije zanima, slobodno upitaj!

ATJ Lučko
16 godina
odjavljen

Naletio sam na ovaj video

ali i na ove http://pangu-jailbreak.com/ a pošto mi je sve to novo - malo istražujem.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
10 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Zadnja verzija koju mozes JB je iOS 9.0.2, barem za sada.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Apple izbacio ios 9.2 i os x 10.11.2

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
kale_fotograf kaže...

Hehehehehehehe, a jutros sam ga kontrolirao i moj iPhone mi kazao,"vaš iPhone uređaj je uredno ažuran", uglavnom, nešto u tom kontekstu! 

A evo ga vidi večeras!!!!

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
kale_fotograf kaže...

Hehehehehehehe, a jutros sam ga kontrolirao i moj iPhone mi kazao,"vaš iPhone uređaj je uredno ažuran", uglavnom, nešto u tom kontekstu! 

A evo ga vidi večeras!!!!

Bi rekli mi u istri "ti ga višto zec" hahahahahahaha

Ja slučajno bauljao macrumorsom i naletio na tu vijest

14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Je li netko skinuo iOS 9.2 možda?! 

Ustvari, ima li potrebe uopće za skidanjem, obzirom ne znam kolike su novosti i benefiti tog update-a?!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Je li netko skinuo iOS 9.2 možda?! 

Ustvari, ima li potrebe uopće za skidanjem, obzirom ne znam kolike su novosti i benefiti tog update-a?!

da, eventualno krpanje bugova u safariju koji je konkretno mene dosta zezao kad sam prebacio na iOS9, ništa specijalno, samo mu je ponekad trebalo dosta vremena dok učita stranicu

15 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Onda je li tko isprobao ios 9.2 i ima li kakve razlike u odnosu na 9.1

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Iphone 6 - Rasprava

dal koristite kakav drugi music prayer osim ovoga sto dolazi sa telefonom? imam kakav dobar?

1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Meni je dobar Groove ali i taj koji bude u fonu.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koristim Spotify i okej je, samo zauzima dosta. A i njhov Music je okej
10 godina
neaktivan
nema nekakve razlike imedju 9.1 i 9.2
14 godina
neaktivan
kale_fotograf kaže...

Onda je li tko isprobao ios 9.2 i ima li kakve razlike u odnosu na 9.1

ništa nisam primjetio još :D

10 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Pozdrav!

Prije 2 dana počeli su mi problemi na iPhoneu 6. Jednostavno je prestao raditi, nakod 500 restartanja proradio je i radio do danas, ujutro ga uzmem i isto tako ne radi, opet 500 restartanja pa proradi ali je radil 30 min i onda otkazal i sad ga više cijeli dan ne mogu upaliti. Mislim da garancija na Apple proizvode je 1 godina što meni nejde u korist jer sam ga kupio 29.11.2014. iPhone je bez i jedne ogrebotine te cijeli svoj životni vijek je proveo u zaštitnoj maskici. Što sada?

Lijep pozdrav!

0 0 hvala 0
14 godina
Simply kaže...

Pozdrav!

Prije 2 dana počeli su mi problemi na iPhoneu 6. Jednostavno je prestao raditi, nakod 500 restartanja proradio je i radio do danas, ujutro ga uzmem i isto tako ne radi, opet 500 restartanja pa proradi ali je radil 30 min i onda otkazal i sad ga više cijeli dan ne mogu upaliti. Mislim da garancija na Apple proizvode je 1 godina što meni nejde u korist jer sam ga kupio 29.11.2014. iPhone je bez i jedne ogrebotine te cijeli svoj životni vijek je proveo u zaštitnoj maskici. Što sada?

Lijep pozdrav!

Jeste ga kolega probali "restartati" na nulu???? 

Probajte ga restartati tako da držite ON/OFF gumb i fingerprint gumb dok ga ne "isključite", a onda držite još neko vrijeme fingerprint gumb dok se ne pojavi kabel na ekranu, ne kraće od minimalno 15 sekundi!

Prije toga, upalite neki komp, gdje imate instalirane iTunes-e, i stavite USB kabel u komp! 

Kada vam se pojavi onaj kabel na mobitelu, prikopčajte mob na kabel, gdje će vas iTunesi upitati što želite, a vi kliknite da želite rastartati mob kao novi gadget! 

Može malo podulje potrajati, i prekidati, ali ne gubite nadu, uvijek ponovno spajajte, i sam sam jednom tako nešto radio skorom punih šest sati, a kada iTunesi skinu najnoviji iOS, mob bi trebao sam ponovno proraditi! 

Nadam se da će ovaj postupak i vama pomoći, kao i meni! 

BTW; ako može malo opis kako ste u "vaše narečeno" vrijeme koristili mobitel, možda mi pomogne razumjeti zbog čega vam se je ovo dogodilo, što ste instalirali i koliko aplikacija, koliko zauzeća memorije, slikao i snimao sa fotoaparatom i slično! 

Ne vjerujem da je do recimo vlage unutar gadgeta, ili moguće da je nešto "oslabio" kao kod čovjeka srce ili koji drugi organ!

ATJ Lučko
10 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
Simply kaže...

Pozdrav!

Lijep pozdrav!

Jeste ga kolega probali "restartati" na nulu???? 

Probajte ga restartati tako da držite ON/OFF gumb i fingerprint gumb dok ga ne "isključite", a onda držite još neko vrijeme fingerprint gumb dok se ne pojavi kabel na ekranu, ne kraće od minimalno 15 sekundi!

Prije toga, upalite neki komp, gdje imate instalirane iTunes-e, i stavite USB kabel u komp! 

Kada vam se pojavi onaj kabel na mobitelu, prikopčajte mob na kabel, gdje će vas iTunesi upitati što želite, a vi kliknite da želite rastartati mob kao novi gadget! 

Može malo podulje potrajati, i prekidati, ali ne gubite nadu, uvijek ponovno spajajte, i sam sam jednom tako nešto radio skorom punih šest sati, a kada iTunesi skinu najnoviji iOS, mob bi trebao sam ponovno proraditi! 

Nadam se da će ovaj postupak i vama pomoći, kao i meni! 

BTW; ako može malo opis kako ste u "vaše narečeno" vrijeme koristili mobitel, možda mi pomogne razumjeti zbog čega vam se je ovo dogodilo, što ste instalirali i koliko aplikacija, koliko zauzeća memorije, slikao i snimao sa fotoaparatom i slično! 

Ne vjerujem da je do recimo vlage unutar gadgeta, ili moguće da je nešto "oslabio" kao kod čovjeka srce ili koji drugi organ!

Poštovani,

iPhone je 16 GB model od ćega je oko 3-4 GB slobodno znaci ne previše aplikacija, ne previše fotografija i videozapisa (ali ih svejedno nebih želio izgubiti tako da napravim potpuni restart) te ne previše glazbe.

Kada mi je prekojucer i danas otkazao nisam radio ništa, podigao sam ga i nije radio, nakon sto sam ga danas uspio pokrenuti samo sam surfao i odjednom se zamrzne, svjetlina padne ne na minimalni intenzitet neko na jos 3 puta manji te se sve zamuti, blago zelena crta se pojavi po ekranu te se nakon toga ugasi i od onda ga nisam uspio upaliti.

14 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

probao ga spojiti na komp kabelom, na itunes ... ? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2015 17:32 (grzzi).

0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6 - Rasprava
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
grzzi kaže...

probao ga spojiti na komp kabelom, na itunes ... ? 

Ma sve sam probao. Jucer nakon 500 pokušaja paljenja mi se prikazalo da je baterija prazna (znaci da ekran radi normalno). To naravno nije moguce jer kada mi se prekjucer ugasio baterija je bila na 98%. Sve sam probao, i puniti i spojiti na iTunes al ništa. Sutra ću ga odnjeti u iKliniku da oni vide što je jer nema smisla odnjeti u ovlašteni servis jer je garancija istjekla prije tocno dva tjedna (što mi je i malo čudno).

11 godina
odjavljen
Iphone 6 - Rasprava

pozdrav apple frikovi :D 

imam jedno malo smijesno pitanje, neime razbio mi se ekran na ajfonu 6 ( space gray ) i sad me zanima ako odem na servis ili ti apple store da li bi oni meni mogli staviti bijeli ekran mislim od silvera ili golda ? ima li to kakve veze?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6 - Rasprava

Uz malo nenamjerno kašnjenje, da se javim sa jednom kvazi recenzijom mojeg belowed gadgeta, iPhone 6 Plus, u space gray izdanju, sa 64GB interne memorije! 

U samom početku, "udariti" ću po uvjetno rečeno lošim detaljima, kojih nema puno, ali koji su mene i koji me i recimo dan danas "žuljaju"! 

Prvi detalj koji me smeta, uvjetno rečeno, je potrošnja internetskog prometa, odnosno 4G oli LTE, mreža koju imam priliku koristiti, ali obzirom na oblik prometa, vrlo brzo se potroši, jer je slaba rasprostranjenost a prebrzo guta kapacitete tarife! Istina, primjetio sam da se već "nude" tarife koje imaju promet do 10GB, što nije malo, ali bih ja volio imati flat internet u nekoj tarifi. To nije toliko "negativna" strana iPhone-a, ali je vrlo usko povezano! 

Drugi detalj je "drugi" američanski Apple ID, gdje ja MORAM imati neku karticu da bih ga mogao učiniti funkcionalnim, što je donekle bed ali ne too much, pa ću vjerojatno jednom ipak uraditi tu karticu i američanski Apple ID! 

Treći detalj je, podcjenjivanje, barem je to moj skromni subjektivni dojam, od strane Apple brenda Hrvatske kao države, ali, to možda i nije toliko do samog Apple-a koliko do "naših" bisera u gornjim sferama! 

Uglavnom bi to bilo to, ono što je mene zezalo u ovih godinu i nekoliko dana, a ostalo, ostalo je bilo samo čisto uživanje! 

Obzirom mi je moj prvi iPhone, iPhone 3GS pao na "tečaju ronjenja", obzirom mi je pao u vodu, prilikom uzimanja ovog novog odlučio sam posvetiti njemu malo više pažnje, jer prolaziti dva puta isto gorko iskustvo, ne bih poželio nikome! 

U ovih godinu dana, uzeo sam dva originalna covera, ali i jedno waterproof kućište, neka se nađe dok provodim dane i dane u nadasve ugodnom druženju! 

Što se dotikavle dobrog kod samog gadgeta i iOS-a, gadget ima vrhunski display, za današnje prohtjeve i zahtjeve podosta interne memorije, skorom cijelih 64GB da nije onog što prisvaja iOS, da ima SVIH 64 libero, to bi bilo to! 

Unatoč vrlo intezivnom korištenju, i jedno 180 ciklusa punjenja i pražnjenja, baterija i dalje funkcionira perfektno, što se vjerujem i nadam se da će biti i ubuduće! 

Što se tiče slika i filmova, ubrzanih, usporenih, normalnih, još se nije nitko našao tko bi kritizirao kvalitetu istih, kao i trud autora, što je normalno samo po sebi, jel'te zar ne?! 

Što se tiče nekakvih "možebitnih" oštećenja, iPhone-a ili covera uopće, skorom da nema niti jednog, za sada! 

Jedina oštećenja su nastala na gumenom coveru, kojeg sam ja osobno, nenamjerno nekoliko puta izgrebao noktima, nakon što sam grickalicom uredio nokte, a kako je guma relativno nježna a nokti oštri, a ja neoprezan! 

Što se tiče kućišta, ali i displaya, za sada nema niti jedne crtice, ogrebotine ili bilo kakvog oštećenja, fingerprint senzor radi perfektno, kamera slika vrhunski, ništa ne škripi, ne cvili ili zvecka, zveči, što god!  

Možda bih mogao napisati još ponešto, ali se sada dok tipkam po svojem belowed gadgetu, ali se jednostavno ne mogu sjetiti! Pa, ako nekog zanima još nešto, neka slobodno pita, a za kraj da napomenem, iPhone je uzet u T-Com centru u Karlovcu, i sasvim sam zadovoljan uvjetima uz koje sam ga uzeo, no slijedjeći će vjerojatno biti iz kakvog Store dućana!

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
siick_bubble_gumm kaže...

pozdrav apple frikovi :D 

imam jedno malo smijesno pitanje, neime razbio mi se ekran na ajfonu 6 ( space gray ) i sad me zanima ako odem na servis ili ti apple store da li bi oni meni mogli staviti bijeli ekran mislim od silvera ili golda ? ima li to kakve veze?

Naravno da ti mogu staviti, razlika je samo u boji. Pripremi se na lijepu sumu novaca. Druga opcija ti je da si narucis sa ebay-a, prilicno je jeftinije.

10 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

@ATJLučko:

Potrosnja net prometa nema veze sa fonom. Sve ti ovisi o obracunskoj jedinici sto je kod Tmob 100kb i na taj nacin posrce 2GB za tren, dok je recimo na Tomatu 10kb. Razlika se definitivno osjeti :)

Osobno imam Hr i Usa Apple account i to bez davanja kartice. Sve radi bez problema. Hr sam napravio tako sto sam prvo upisao karticu i kasnije obrisao, dok sam Usa napravio bez kartice (pronasao nekakav tutorial na netu).

0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6 - Rasprava
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
robee1 kaže...

@ATJLučko:

Potrosnja net prometa nema veze sa fonom.

Sve ti ovisi o obracunskoj jedinici sto je kod Tmob 100kb i na taj nacin posrce 2GB za tren, dok je recimo na Tomatu 10kb.

Razlika se definitivno osjeti :) 

Osobno imam Hr i Usa Apple account i to bez davanja kartice. Sve radi bez problema. Hr sam napravio tako sto sam prvo upisao karticu i kasnije obrisao, dok sam Usa napravio bez kartice (pronasao nekakav tutorial na netu).

Je8i ga, kada moram tako kazati! 

Ali neka, u ovom slučaju, dali su mi vrhVrhunski šlagvort da ih mogu ucjenjivati kada budem produživalo pretplatu, prvo ću ih je8ati za količinu GB-a u tarifi kao paket, ako nema već flat opcije, a onda i za obračunsku jedinicu  !

ATJ Lučko
10 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Mozes pokusati ali tesko da ces nesto ekstra postici :)

Bio sam cca 13 godina u Tmob i prosle godine otisao u Tomato. Prije nekoliko dana odem u Tmob cisto iz znatizelje. Kazem koliko sam dugo bio kod njih i dali postoji kakava pogodnost ako bi se vratio. Otpilila me hladno u stilu kako nakon odlaska brisu korisnike i kao da nisi nikada ni bio. Reko mogu li razgovarati sa vip agentom? Ne, to je samo za postojece korisnike. Super, hvala vam lijepo i uz osmijeh jedno veliko dovidjenja, mene vidjeti skoro necete :)

I da, pitam usput za obracunsku jedinicu, naravno 100kb je a flat mozes samo sanjati.

Samo sam jos jednom sebi potvrdio da je dobro sto samo otisao od njih. Tomato mi daje 10kb obracun, signal je dobar a fon cu uvijek kupiti preko oglasa za cash po dobroj cijeni :)

..malo off...

0 0 hvala 0
14 godina
robee1 kaže...

Bio sam cca 13 godina u Tmob i prosle godine otisao u Tomato. Prije nekoliko dana odem u Tmob cisto iz znatizelje. Kazem koliko sam dugo bio kod njih i dali postoji kakava pogodnost ako bi se vratio. Otpilila me hladno u stilu kako nakon odlaska brisu korisnike i kao da nisi nikada ni bio. Reko mogu li razgovarati sa vip agentom?

Ne, to je samo za postojece korisnike.

Super, hvala vam lijepo i uz osmijeh jedno veliko dovidjenja, mene vidjeti skoro necete :)

I da, pitam usput za obracunsku jedinicu, naravno 100kb je a flat mozes samo sanjati.

Samo sam jos jednom sebi potvrdio da je dobro sto samo otisao od njih. Tomato mi daje 10kb obracun, signal je dobar a fon cu uvijek kupiti preko oglasa za cash po dobroj cijeni :)

..malo off...

Upravo to, ja sam i sada njihov komintent, i to još od 1997 godine bez prekida u komadu! 

U mojem slučaju, ja si utvaram da ću/možda imati kakav adut za "ucjenu" ali da ću otići od njih, a ne da bih se vratio, za razliku od tebe, na žalost po tebe!

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2015 21:02 (ATJLučko).
13 godina
ATJLučko kaže...
robee1 kaže...

Bio sam cca 13 godina u Tmob i prosle godine otisao u Tomato. Prije nekoliko dana odem u Tmob cisto iz znatizelje. Kazem koliko sam dugo bio kod njih i dali postoji kakava pogodnost ako bi se vratio. Otpilila me hladno u stilu kako nakon odlaska brisu korisnike i kao da nisi nikada ni bio. Reko mogu li razgovarati sa vip agentom?

Ne, to je samo za postojece korisnike.

Super, hvala vam lijepo i uz osmijeh jedno veliko dovidjenja, mene vidjeti skoro necete :)

..malo off...

Upravo to, ja sam i sada njihov komintent, i to još od 1997 godine bez prekida u komadu! 

U mojem slučaju, ja si utvaram da ću/možda imati kakav adut za "ucjenu" ali da ću otići od njih, a ne da bih se vratio, za razliku od tebe, na žalost po tebe!

Moj stari je u VIPu preko 10 godina i nikad, ali bas nikad mu nisu nista ponudili. Cak i kad je trazio, nista. Otiso je u Tele2 i za svoje potrebe ( ubi me sad, ne znam koja je tarifa niti sta ali znam da je para mizerna ) je dobio tarifu kakvu je trazio. Prebacio broj i milina mu je sad. 

Pretpostavljam da je tebi problem sta ti redovito uzimas mob svake 2 godine na pretplatu pa te izade ''jeftinije''. 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
15 godina
neaktivan
Iphone 6 - Rasprava

Instalirao sam 9.2 preko itunesa i mob je zapeo u recovery modu. Znači ona sličica usb kabela i itunesa je na ekranu i tu stoji, ne moze dalje. Pokusavam i ono power+home button da ga prepozna i ponudi mi restore u itunesu ali ni to ne pomaze....znaci uopce ga ne prepoznaje iako se uvijek cuje onaj zvuk kad se spoju kao da ubacim usb i prepozna ga. 

Sta mi je raditi?? Inace radi se o 5s modelu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice