Iphone 6 - Rasprava

poruka: 2.188
|
čitano: 448.516
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Iphone 6

Ljepo izgleda

iPhone user
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Iphone 6

Ovako, imam jednu dilemu. Do jucer sam imao Sony Z3 i sada sam odlucio prijeci na IPhone 6/6+. Vidio sam da 6+ donosi malo poboljsanu kameru, bolju bateriju, bolji ekran, te par software stvarcica, ali sada mene brine dali je on pre glomazan za svakodnevno koristenje, drzanje u dzepu prilikom hodanja, sjedenja itd. Imao sam priliku vidjeti i koristiti IPhone 6 tako da ako uzmem manjeg brata znam sta me ceka i sta on donosi. Molio vlasnike 6/6+ da iznesu svoju preporuku o odabiru telefona, dali je 6+ pre glomazan te dali se on vise isplati uzeti naspram 6?

Ovo vas pitam jer sam se "zabrinuo" kada sam vidio slike usporedbe sa Note 4, IPhone 6, SGS5 ili LG G3, od svih je mnogo veci, osim Note 4 sto nije toliko u sirinu vec par mm u visinu. Do ovog trenutka sam bio ono definitivno 6+ sjeda u dzep, ali sada kada gledam morao sam vas ovo pitati jer nebih htio nesto na sto cu morati razmisljati dali se jos nalazi u dzepu ili je vec skoro pa ispao prilikom hodanja, sjedenja, stajanja ili bilo koje xy aktivnosti.

13 IPhone 6
1 IPhone 6 Plus
Find me here |||: Steam: |CRO|Vitaly™ ||| Origin: MasterNerdx ||| Uplay: CRO_Vitaly ||| Diablo 3: Pršut#2139 ||| Proud to be Mrcina www.mrcine.org
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2015 13:50 (Skillzor70).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Iphone 6

Osim što ću ti po apsolutno pohvaliti po svemu baš 6 Plus, poentirati ću sa činjenicom da ga nisam u džepu doduše trenirke čak i dok treniram u teretani! 

Znam da trenirka nije traper hlače, ali niti trening nije svakodnevno hodanje. 

Što se fizičke veličine tiče, to ovisi o samom tebi prije svega, koliko si visok i koliko capu imaš! Ja recimo imam toliko veliku capu da modu dijagonalno uhvatiti mob sa palcem i kažiprstom, da ne spominjem srednjak, prestenjak ili mali prst. 

O specifikacijama, FullHD 1920x1080 rezolucija display, OIS sa kamerom, veća bakterija koja meni za sada nikada na kraju drugog dana ne bude ispod najmanje 15%, a bude i jače više juhe, ovisno koliko sam koristio mob. 

Na kraju interna memorija i cijena, ja sam uzeo na produljenje pretplate za ukupno kroz dvije godine plaćanje za 4298.00 kuna, što i nije neka too much cijena, a sa 64GB memorije što smatram minimalno potrebito, nekome kao ja, a nadam se i tebi! O izboru boje, detalje prepuštam tebi, kod mene je space gray, koji mi je nejelegantniji izgledom!!

ATJ Lučko
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Iphone 6
Skillzor70 kaže...

Ovako, imam jednu dilemu. Do jucer sam imao Sony Z3 i sada sam odlucio prijeci na IPhone 6/6+. Vidio sam da 6+ donosi malo poboljsanu kameru, bolju bateriju, bolji ekran, te par software stvarcica, ali sada mene brine dali je on pre glomazan za svakodnevno koristenje, drzanje u dzepu prilikom hodanja, sjedenja itd. Imao sam priliku vidjeti i koristiti IPhone 6 tako da ako uzmem manjeg brata znam sta me ceka i sta on donosi. Molio vlasnike 6/6+ da iznesu svoju preporuku o odabiru telefona, dali je 6+ pre glomazan te dali se on vise isplati uzeti naspram 6?

Ovo vas pitam jer sam se "zabrinuo" kada sam vidio slike usporedbe sa Note 4, IPhone 6, SGS5 ili LG G3, od svih je mnogo veci, osim Note 4 sto nije toliko u sirinu vec par mm u visinu. Do ovog trenutka sam bio ono definitivno 6+ sjeda u dzep, ali sada kada gledam morao sam vas ovo pitati jer nebih htio nesto na sto cu morati razmisljati dali se jos nalazi u dzepu ili je vec skoro pa ispao prilikom hodanja, sjedenja, stajanja ili bilo koje xy aktivnosti.

Nemoj uzimat 6plus.,uzmi 6...kamera na svakom Iphoneu je odlična tako da...

14 godina
neaktivan
Iphone 6

Uzmi običan 6, napisao sam ti razlike na prethodnoj stranici. U kameri nema razlike, a veći ekran (ne i bolji) i malo jača baterija po meni ne opravdavaju njegovu veličinu. Ako budeš ga nosio u džepu traperica, stalno ćeš imati pritisak pogotovo kad sjedneš s njim. Kao sto sam rekao imao sam oba te je po meni obična 6-ica kompletniji uređaj kao smartphone. 6 plus je ipak phablet u punom smislu rijeci.

Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
rbalic kaže...

Uzmi običan 6, napisao sam ti razlike na prethodnoj stranici. U kameri nema razlike, a veći ekran (ne i bolji) i malo jača baterija po meni ne opravdavaju njegovu veličinu. Ako budeš ga nosio u džepu traperica, stalno ćeš imati pritisak pogotovo kad sjedneš s njim. Kao sto sam rekao imao sam oba te je po meni obična 6-ica kompletniji uređaj kao smartphone. 6 plus je ipak phablet u punom smislu rijeci.

u kameri ima razlike. ois nije mala stvar. najvise razlike ces primjetiti ako puno snimas i ako slikajes u low light okruzenju.

ekran ne samo da je veći nego je i bolji! 750p i 1080p je razlika pogotovo ako mobitel mislis koristiti +2god. veći ekran i full hd omogucuje da se sa velikim gustom tu i tamo moze pogledati neki full hd film, full hd yt video...

termin "malo jača baterija" također nije tocan.

ako tebi ne odgovara velicina ne moras degradirati ocite razlike u modelima. da iphone 6 ima istu kameru kao iphone 6+ i da ima ekran full hd (na 4,7") ja bi se isto odlucio za kupovinu iphona 6 a ne iphona 6+. (za bateriju me nije toliko briga jer sam navikao puniti mobitel svaku vecer iako sa 6+ ga punim svako drugu vecer al to mi nije nesto presudno bitno kao ove ostale stvari)

13 godina
Iphone 6

A bolja je kamera na 6+ bar u lowlightu isprobavo sa frendom. Još i u viewfinderu izgleda ljepše jer je ekran veeeelik :D

Po meni je ip6 morao biti kao 6+. Kamera sa OIS-om, full hd ekran (ako je m7 mogao full hd u 1.7 mogao je i apple) i veću bateriju. 

Realno ip6+ je bolji mob, makar veći. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2015 10:33 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Iphone 6

Cemu fHD na 4,7? Samo kako bi to pisalo u specifikacijama mobitela? Ne shvacam, ali i ne trolam. Ozbiljno pitam.

Jer iP6 ima fantastican ekran, pixele ne mozes ni pod mikroskopom vidjeti. Sa fHD bi dobio malo sporiji uredjaj koji trosi vise baterije, a osim jos jednog plusa u specifikacijama, ne vidim apsolutno ni jednu prednost istoga. Tom logikom na iP6+ mogli bi staviti 2k ekran kao i vecina Android proizvodjaca u svoje flagship mobitele.

Te rezolucije su vec probile plafon. I svako povecanje istih je smijesno i kontraproduktivno. IMHO naravno.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Skillzor70 kaže...

Brine te isto što je i mene, njegova veličina. Ja sam se već nakon dan sa njim privikao.

Nemam problema sa nošenjem u trapericama, stane bez problema, sjediti sa njim u trapericama ipak nije tako lako.. ja ga nosim u unutarnjem đepu od jakne. Što se tiče trenerke e tu imam problema, ako su malo dublji đepovi donekle je ok uz neku masku na njemu. Bez maske i u trenerci (pamučnoj) vrlo lako može 'iskliznuti'. Ako imaš trenerku sa zatvaračem na đepu onda nema problema.

14 godina
neaktivan

Kao prvo u kameri nema razlike, ako meni ne vjeruješ pogledaj bilo koji Review na netu. Ako i ima u nekoj slici u low lightu to je razlika koju je jedva moguće vidjeti golim okom.

Kao drugo postali ste zaluđeni uzaludnim nabijanjem rezolucije zbog konkurencije. Meni je dovoljan 750p na 4.7 inča jer nema razlike u oštrini sa 30-40 cm udaljenosti. Jedino ako nabiješ nos na 3 cm onda možeš vidjet malu razliku. Ali da upravo zbog te rezolucije 6 plus steka u UI-u i aplikacijama dok 6 radi gotovo savršeno. I da 6 ima bolje kalibriran zaslon i jače osvjetljenje.

Baterija je bolja kao što sam napisao za možda 20-25 posto. Svejedno mi je jer ga punim svaki dan samo što mi na 6 ostane na kraju dana 10 posto a na 6 plus 25-30 posto. Gledam i ja YouTube na mobitelu ali filmove?? Ok svatko koristi mob na svoj način ali ja filmove gledam na laptopu ili TV-u.

12 godina
neaktivan
Iphone 6

vidi sto ti vise pase. moja preporuka je ip6. i jedan i drugi ima mane i vrline. kolege gore su ti sve objasnile. meni osobno kod 6+ je bolje sto ima jacu bateriju. a kamera i ekran mi ne igraju ulogu. ali ako mislis dosta slikat uzmi 6+. a ako opalis tu i tamo koju sliku onda ni tebi kamera nije bitna, ugl nemoj sad mislit da je kamera nebo i zemlja i ip6 ima odlicnu kameru i ekran a bome i bateriju. takoder kolega kaze da mu ispada iz trenirke ili mu smeta u hlacama. meni moj 6 cesto zna iskliznut u autu iz trenirke, a manji je. takoder u skoro sve hlace kad sjednem moram ga dodatno poriktat na vanjski rub džepa. znam da se nebi preklopio al opet malo me strah haha. 

ponavljam sve ovisi o tebi, meni je ekran 4,5"-5,00" idealan i nebi nikad isao iznad . ispod sam

bio sa ip5 i moram priznat da mi je ovaj ekran na 6-ici 100 puta bolji .

1 0 hvala 0
16 godina
Iphone 6

Meni vise pase Plus.

Ekran je bas future-proof kao i performanse.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

0 0 hvala 0
13 godina
Hann kaže...

Cemu fHD na 4,7? Samo kako bi to pisalo u specifikacijama mobitela? Ne shvacam, ali i ne trolam. Ozbiljno pitam.

Jer iP6 ima fantastican ekran, pixele ne mozes ni pod mikroskopom vidjeti. Sa fHD bi dobio malo sporiji uredjaj koji trosi vise baterije, a osim jos jednog plusa u specifikacijama, ne vidim apsolutno ni jednu prednost istoga. Tom logikom na iP6+ mogli bi staviti 2k ekran kao i vecina Android proizvodjaca u svoje flagship mobitele.

Te rezolucije su vec probile plafon. I svako povecanje istih je smijesno i kontraproduktivno. IMHO naravno.

Sorry ali na bug forumu npr na hd ekranu moram povecavat tekst jer je zrnat ako ne zoomiram. Nije big deal ali kad vec kosta toliko movao je bar fhd biti.

14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Meni vise pase Plus.

Ekran je bas future-proof kao i performanse.

I meni je pasao dok nisam probao šesticu. Onda sam shvatio da je nepotrebno nositi u džepu toliki mobitel. Ja bas mislim da je 6 više future proof jer sa istim gpu-om mora tjerati ekran sa duplo manje piksela, stoga će igre i aplikacije uvijek fluidnije radit.

13 godina
Iphone 6

Ip6+ ima bolji ekran bateriju i kameru. Boljije ako nekom nije prevelik. Takoder gpu u 6+ je malo overclockan pa su rezultati tu negdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa mislim da 40% bolje performanse i nije bas tu negdje.

16 godina
Iphone 6

Stavite Onavo Extend ako imate problema s potrosnjom.

7.2GB sa LTE srezao na 5 prosli mjesec u kombinacini sa Chrome data savings

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://500px.com/mihovilm

0 0 hvala 0
12 godina
Iphone 6

Prijedlog nekih appova za trcanje a da su dobri da mi mjeri kolko sam pretrcao i za kolko i te stvari You get the point. Sto vi koristite ako koristite?

0 0 hvala 0
17 godina
omomomomoomm kaže...

Prijedlog nekih appova za trcanje a da su dobri da mi mjeri kolko sam pretrcao i za kolko i te stvari You get the point. Sto vi koristite ako koristite?

Ja vec dvije godine koristim Endomondo i zadovoljan sam. Podrzava trcanje, hodanje i bicikl...

Don't lie to me, I Google everything!
16 godina
R36 kaže...
mar123 kaže...

imam pitanje oko servisa, imam nekih problem oko kucista, vec sam pisao o tome da kad se zagrije da zna onako gornji dio pucketat kad ga se stisne, i jedan dio mi je malo izbocen, oce li mi ovi u servisu radit probleme ako je mobitel izgreban sa strane pa da mi kazu da je ovo nastalo prilikom pada?

Pa pucketa i moj G3, pa šta mora biti hermetički zatvoren. Pa plastika diše - to je normalana stvar da pucketa. Meni TV pucketa kada se ohladi...pa i dan danas radi.

Šta bezveze dižete dramu oko takvih stvari. Tebi da je toliko stalo do mobitela ne bi ti bio ogreban, nego bi isti dan kada si kupio mob, kupio i masku i zaštitnu foliju.

Pa ako ti je izgreban sa strane očito da ti mogu reči : Navedena izbočina se pojavila usljed pada - a dokaz su ogrebotine sa strane.

neznam jesi ti ikad vidio iphone 6 ali on nema plastike na sebi? ima metalno kuciste i stakleni ekran, znam i ja da plastika pucketa, zbog zagrijavanja, i moj tv je isto stari pucketo, ali ne vidim zasto bi staklo od zagrijavanja pucketalo, problem je kad se mobitel zagrije da se taj stakleni dio odvoji od kucista.

i ako bi mozda i rekli da je od pada onda bi trebalo stalno pucketat al meni pucketa samo kad se zagrije, inace ne. izbocina je drugi problem. meni to uopce ne smeta, ni jedno ni drugo, al zasto nebi dobio novi mobitel i produzenu garanciju ako mogu, ipak sam ga puno platio i zelim da sve bude uredu.

13 godina
Iphone 6

Ima one plasticne djelove da antena može hvatati signal

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
maks0806 kaže...

Ja to ne bih nazvao dijelom, barem ne fizičkim dijelom, čisto iz razloga što je kućište fiksno iz jednog komada aluminija izrađeno!! 

Prije bih to etiketirao kao umetak koji je položen ili kojim je obložen mobitel, odnosno kućište mobitela. 

Plastične dijelove ima recimo SONY XPERIA sa onim poklopcima sa brtvama na mjestima gdje se umeću SD kartica i memorijska kartica. 

ATJ Lučko
16 godina
maks0806 kaže...

bit je u tome da je on meni reko da mi mobitel pucketa jer se plastika zagrijava i usporedio to s tv-om, nema koja plastika na iphonu pucketat, ako se njemu to na g3 dogada to mene bas briga, to samo pokazuje kolko je kvalitetan g3 kad je normalno da pucketa.

17 godina
odjavljen
Iphone 6

Kaj ste vi zapeli za tu plastiku, sve tvari "disu" odnosno skupljalju se ili sire s promijenom temperature, kakve veze plastika ima sa sirenjem materijala. Ako nesto skripi onda mob ima defekt i ne postoji niti jedno drugo rjesenje nego ga odnijeti na servis, eventualno sam mozda probati pritegnuti vijke ako imas odgovarajuci odvijac.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.2.2015 12:19 (Edge).

0 0 hvala 0
13 godina
Iphone 6

Ma blebece gluposti onda, nema kaj to pucketat. To je samo dio da antena dobije signal da ne bi bilo you are holding it wrong all over again :P

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Iphone 6

meni ne pucketa, nek jos 9 forumasa potvrdi da ne pucketa i rezultat je jednostavan, mob ti ima gresku neku i nosi

ga na servis. 

najbolji program za sve vrste sportova je meni osobno endomondo. jer fakat mos odabrat ogroman broj sportova, mjeri sve sto

treba mjerit. ako ga zelis koristit napravis si korisnicki racun i mos

dodavat prijatelje ko na fejsu. takoder kad se preko kompa ulogiras mozes gledat sto su ti frendovi radili i komentirat im rezultate.svaki mjesec dobijes neki čelinđ koji mos ako

hoces ispunit(npr. pretrcat 500 km za 30 dana) ako si dosta aktivan dobijes premium racun koji otkljucava jos neke pogodnosti (inace se placa na mjesecnom/godisnjoj bazi) . instaliraj program registriraj se i prouci malo. imas hrpu opcija i mogucnosti.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Iphone 6

Hvala svima na pomoci oko odabira, malo sam pogledao komentare i glasove i IP6 je pobjedio, ali jos cu malo razmisliti.

Find me here |||: Steam: |CRO|Vitaly™ ||| Origin: MasterNerdx ||| Uplay: CRO_Vitaly ||| Diablo 3: Pršut#2139 ||| Proud to be Mrcina www.mrcine.org
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Iphone 6

Instalirao endomondo samo da se jos vrijeme malo promijeni da to isprobam. Trenutno jos bas nista ne kuzim po aplikaciji.

0 0 hvala 0
15 godina
Iphone 6

Imam jedno pitanje. Da li vrijedi kupiti iphone od 16 GB? Tj. koliko prostora ostane za uporabu?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice