IPhone 15 - [Rasprava] izdvojena tema

poruka: 842
|
čitano: 403.030
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Re: IPhone 15 - [Rasprava]
Marko :D kaže...
Entry Point kaže...

Nakon tjedan i pola nisam primjetio nikakve probleme koji se hajpaju svugdje. No doduše većinom je to sve klikbejt. Par usera prijavi problem ovi napuhnu do neba za par klikova više. Ajfon ko ajfon.

Nije to nikakav hajp nego jednostavno ljudi ne znaju koristit mobitele. Upale Wi-Fi, mobilne podatke da rade istovremeno, pa lokaciju na visoku preciznost cijelo vrijeme, NFC, BT, 50-ak intenzivnih aplikacija otvorene u isto vrijeme, YouTube u pozadini i još pritom surfaju. Pod takvim uvjetima, ne postoji mobitel koji se neće zagrijat i to je sasvim normalno. Moj Poco X5 Pro kad se jako koristi isto zna doći do temperature od 37°C. Najhladniji mobitel koji sam imao bila je Xperia XA2 Ultra; u idleu 22°C, u radu do 35°C s tim da se ta toplina iz vana uopće nije osjetila jer je mobitel i po najvećoj vrućini bio mlak na dodir.

nixa2210 kaže...

Moje misljenje je da su oni,kao i svi drugi primili brdo narudzbi koje ne mogu isporuciti.
Iz "Linksa" su mi rekli da je isporuka u roku 40 radnih dana.

Nisam otkazao,imam 2 narudzbe na cekanju,ako mi jave ranije prepustiti cu nekom s foruma ako zeli rezervaciju besplatno.

Ne zamjerite ali jedan zanimljivi polu-off topic za buduce vlasnike :

Imao sam negativno iskustvo s "Gomibo" trgovinom koju je neki forumas preporucio,zato mi je i ostala u pamcenju kako nisam nigdje mogao naci uredaj,cijeli dan im je stajalo da su iPhone 15PM 256GB crni i plavi "in stock" ,dostavljamo kroz 3 radna dana.

Ja naravno,brze bolje narucio i platio,bio uzbuden i sretan jer se borim vec 3 tjedna da dobijem taj uređaj više i da me ne vuku svi za nos.
Kad ono,10 sati nakon sto sam platio stize mail : "Zao nam je,vas uredaj ocekujemo kroz 7 dana a isporuku kroz 10-13 dana.

Posaljem mail sa upitom i trazim objasnjenje. Zasto jos uvijek na stranici stoji da je uredaj "in stock" i dostavljanje kroz 2-3 radna dana.

Evo već 32+ sata od kako nisu odgovorili na 2 maila,chat nemaju naravno,kad zoves - dobivam poruku da se telefon naravno ne koristi - na kojoj god domeni pokusao. (Irska,Njemacka)

Zatrazio od Revoluta chargeback,Revolut rijesio,unutar 24h su pare na račun sjele nazad. (svaka preporuka  za Revolut - customer support im je FANTASTICAN,rijesili su mi vec barem 2-3 grde situacije od kako ga koristim)

Što se Gomibo trgovine tiče,čini mi se da im je 90% pozitivnih ocjena te tih 4.6 na TrustPilotu fejk na najjače.

Imaju cenzuru "loših" reviewsa.

Dakle, kao naše trgovine. 😂

Honor 70 se nikad ne ugrije u radu a sve je popaljeno....Nego kako se pregrijavanje moze rijesiti softwerski?;)

14 godina
neaktivan

Koliko će se mobitel ugrijati ovisi o tome kakvo hlađenje ima. iPhone nema sad neko prejako hlađenje da se ne bi ugrijao. Nema ni moj Poco.

Softverski se pregrijavanje može riješiti tako da se underclocka procesor, pa ne radi tolikom snagom. Odnosno, da kada dođe do određene temperature, da se smanje performanse (throttling).

10 godina
Došao mi je danas iPhone 15 Pro Max 1TB plavi titanij.
Prvi dojmovi su stvarno odlični. Prvo što primjećujem jest da stvarno lijepo leži u ruci i osjeti se da je lakši, posebno u odnosu na 14 Pro Max.
Imam 17.0.3 i nema pregrijavanja, čak i sad ga punim i ovo pišem, bez maske, i nije vruć.
Bateriju sam ograničio na 80% pa ćemo vidjeti kako će se pokazati u narednim danima.
Ako ima pitanja, slobodno pitajte.

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Johanan kaže...
Došao mi je danas iPhone 15 Pro Max 1TB plavi titanij.
Prvi dojmovi su stvarno odlični. Prvo što primjećujem jest da stvarno lijepo leži u ruci i osjeti se da je lakši, posebno u odnosu na 14 Pro Max.
Imam 17.0.3 i nema pregrijavanja, čak i sad ga punim i ovo pišem, bez maske, i nije vruć.
Bateriju sam ograničio na 80% pa ćemo vidjeti kako će se pokazati u narednim danima.
Ako ima pitanja, slobodno pitajte.

Di si ga uzeo. Bijeli pro max je naravno nedostupan i dalje... 

6 godina

Koliko će se mobitel ugrijati ovisi o tome kakvo hlađenje ima. iPhone nema sad neko prejako hlađenje da se ne bi ugrijao. Nema ni moj Poco.

Softverski se pregrijavanje može riješiti tako da se underclocka procesor, pa ne radi tolikom snagom. Odnosno, da kada dođe do određene temperature, da se smanje performanse (throttling).

Ali to onda nije ono sto si kupio....

10 godina
U Storeu na Cvjetnom. Naručio sam prvo model od 256, a kako ga nisu imali niti znaju kad će doći slučajno sam danas pitao jesu li dobili što i rekli su mi da su dobili modele od 1TB. Tako da sam nadoplatio i uzeo to što su imali.
4 godine
neaktivan

Sa nekim srednjim koristenjem, mozes sigurno imat telefon za vise nego dan vremena. Nekih 6-6.5 sati sota bez problema

13 godina
Johanan kaže...
U Storeu na Cvjetnom. Naručio sam prvo model od 256, a kako ga nisu imali niti znaju kad će doći slučajno sam danas pitao jesu li dobili što i rekli su mi da su dobili modele od 1TB. Tako da sam nadoplatio i uzeo to što su imali.

Svaka čast, taj 1TB model PM je 2 179,99 € u iStyleu. Debelo previše za mobitel i nadam se da takve cijene nikad neće postati standard. Skoro pa su stigli cijene 14" Macbooka pro. 

14 godina
neaktivan
Cordas kaže...
Johanan kaže...

Svaka čast, taj 1TB model PM je 2 179,99 € u iStyleu. Debelo previše za mobitel i nadam se da takve cijene nikad neće postati standard. Skoro pa su stigli cijene 14" Macbooka pro. 

Pa gle, imaš dvije opcije. Ili uzeti model s manje prostora i plaćati iCloud. Ili uzeti odmah u startu puno skuplji iPhone s više prostora. Zanimljivo mi je da je najveći model iPhonea skuplji od najskupljeg Macbook Aira u ponudi. 😄

Ali opet, pričamo o Apple-u, pa ne bi trebali biti iznenađeni.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.10.2023 18:48 (Marko :D).
14 godina
Cordas kaže...
Johanan kaže...

Pa gle, imaš dvije opcije. Ili uzeti model s manje prostora i plaćati iCloud. Ili uzeti odmah u startu puno skuplji iPhone s više prostora. Zanimljivo mi je da je najveći model iPhonea skuplji od najskupljeg Macbook Aira u ponudi. 😄

Ali opet, pričamo o Apple-u, pa ne bi trebali biti iznenađeni.

Kolega, NHF ali malo ste zbrkali pojmove! Prvi je pojam kamere, pa i vama pitanje kakve kamere ima MBA, ili pitanje kolika je prenosivost MBA u odnosu na iPhone?! 
Drugi pojam fizičke dimenzije samih gadgeta plus težina, nema pogovora da se razlika može mjeriti a barem 5 : 1 u smislu MBA : iPhone, zar ne?! 
Još dvije manje u svezi MBA, tipkovnica i mogućnosti rada, ali i opet, dizajnerska rješenja i jednostavnost proizvodnje uzrokuje nižu cijenu sklapanja MBA od iPhonea! 

ATJ Lučko
14 godina
neaktivan

Po meni, ovdje nije bit što iPhone ima, a što Macbook nema. Meni mobitel manje znači nego prijenosno računalo jer prijenosno računalo planiram koristiti puno, puno duže nego mobitel. iPhone ima podršku za 5 godina, nakon toga postaje zastarjel dok Macbook ima podršku jako, jako dugo i možeš ga nastaviti koristiti puno duže nego iPhone. Nešto, što puno duže traje i vrijedi više novaca, ne? Bar ja tako gledam na te stvari.

Iz istog razloga ne dam više od 400€ za mobitel. Trenutni laptop (star 10 godina), s kojeg ovo pišem, uskoro planiram zamijeniti nekim do 1000€ i to upravo zato što će isti biti podržan puno duže; nije ograničen ažuriranjima na 5 godina.

Za te novce koje Apple traži za najveću varijantu iPhonea kupiš si flagship Android mobitel + laptop. Čisto za usporedbu.

13 godina
neaktivan
IPhone 15 - [Rasprava]

Ili si kupiš Iphone i Mac s M2 procesorom.

Tko tebe tjera da kupis Iphone?

2 1 hvala 0
7 godina

Po meni, ovdje nije bit što iPhone ima, a što Macbook nema. Meni mobitel manje znači nego prijenosno računalo jer prijenosno računalo planiram koristiti puno, puno duže nego mobitel. iPhone ima podršku za 5 godina, nakon toga postaje zastarjel dok Macbook ima podršku jako, jako dugo i možeš ga nastaviti koristiti puno duže nego iPhone. Nešto, što puno duže traje i vrijedi više novaca, ne? Bar ja tako gledam na te stvari.

Iz istog razloga ne dam više od 400€ za mobitel. Trenutni laptop (star 10 godina), s kojeg ovo pišem, uskoro planiram zamijeniti nekim do 1000€ i to upravo zato što će isti biti podržan puno duže; nije ograničen ažuriranjima na 5 godina.

Za te novce koje Apple traži za najveću varijantu iPhonea kupiš si flagship Android mobitel + laptop. Čisto za usporedbu.

Huawei P60 Pro $1058
Apple iPhone 15 Pro $999
Oppo Find X6 Pro $908
Honor Magic5 Pro $1199
Vivo X90 Pro $985
Xiaomi 13 Pro $1299
Samsung S23 Plus $1049

Apple iPhone 15 Pro Max   $1199

Samsung Galaxy S23 Ultra $1199

Honor Magic4 Ultimate    $1211

mozes ti misliti sto god zelis, da nesto vrijedi.

cijena proizvoda nije odraz vrijednosti proizvoda, vec trzisnog pozicioniranja proizvoda

Boris Grozni: sad na 4k ekranu se moze potegnuti s FSR-om i do 16k +ako igra u sebi ima skaliranje rezolucije.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.10.2023 23:01 (3dfx).
10 godina
Ja sam stvarno jako zahvalan i smatram se sretnikom da sam mogao kupiti baš taj model od 1TB iako je overkill za mene. A svaka roba ima svoga kupca i svatko ima pravo kupovati ono što mu odgovara. U konačnici, ono što svaki od nas misli kad kaže “mogao si ovo ili ono kupiti umjesto toga” je vrlo subjektivno i relativno tako da su mi takve rasprave promašene.
Nego, mislim da je svrha ove teme podjela iskustava tako da želim reći da je baterija fantastična i da ona postavka s ograničenjem baterije na 80% odlično radi. Malo je neobično priviknuti se da je 80% sad zapravo 100%, ali odlična je stvar za bateriju i ne potrošim više od 40-50% baterije u danu tako da je super. Preporučujem da uključite tu postavku. 🙂

5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
IPhone 15 - [Rasprava]

Čekaj, znači po vama bi bilo logično, recimo, da jedan iPhone košta kao jedan novi automobil? Jer, prema logici kolege ATJLučko, automobil nema ni pola toga što ima iPhone.

0 3 hvala 0
13 godina
neaktivan

Košta koliko košta. Ako si ga mozes priustiti kupiš ga,ako ne mozes - ne kupiš ga.
Previse se ide u dubioze s tim cijenama Iphonea.

Nitko te ne tjera da ga kupiš,ako te ne zanima nemoj ga kupiti. Sumnjam da Apple mari za misljenje drugih,tjeraju svoje i jako im uspjesno ide.

13 godina
@ Marko :D

Tolko si toga nasrao da ti savrseno pristaje ovaj :D u nicku, nakon 5 godina azuriranja ce mobitel postati zastario ali ce nakon 4 godine i 11 mjeseci jos biti top topova i "moderan", jos u vrijeme dok sam bio IOS-ovac dobro pamtim kako tu neku "svemirsku" tehnologiju koju su uvodili na najnovije iPhone oni stariji ipak nisu mogli gurati makar su bili azurirani i " moderni"

Koji debil

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nixa2210 kaže...

Košta koliko košta. Ako si ga mozes priustiti kupiš ga,ako ne mozes - ne kupiš ga.
Previse se ide u dubioze s tim cijenama Iphonea.

Nitko te ne tjera da ga kupiš,ako te ne zanima nemoj ga kupiti. Sumnjam da Apple mari za misljenje drugih,tjeraju svoje i jako im uspjesno ide.

Nije bit može li si ga netko priuštiti ili ne. Ali postavlja se pitanje isplativosti kupnje, a to je nešto na što ja osobno gledam. Pa me iskreno zanima, da li ste spremni za jedan iPhone izdvojiti novaca kao za novi auto? Koliko ste najviše novaca spremni izdvojiti na jedan iPhone?

I ne, neću vaše odgovore poslati Apple-u pa da za toliko digne cijenu, nego me iskreno zanima. Ja sam za sebe rekao; najviše 400€ za mobitel, a za laptop 1000€ iako bi mogao ići i nešto više. 

I ne, cilj nije pljuvanje Apple-a i njegovih korisnika nego, ponovno, iskreno me zanima.

mile59 kaže...
@ Marko :D

Tolko si toga nasrao da ti savrseno pristaje ovaj :D u nicku, nakon 5 godina azuriranja ce mobitel postati zastario ali ce nakon 4 godine i 11 mjeseci jos biti top topova i "moderan", jos u vrijeme dok sam bio IOS-ovac dobro pamtim kako tu neku "svemirsku" tehnologiju koju su uvodili na najnovije iPhone oni stariji ipak nisu mogli gurati makar su bili azurirani i " moderni"

Koji debil

Nisam mislio zastario u smislu da ga se više neće moći koristiti. i Android mobitel star 7 godina danas možeš najnormalnije koristiti, možda čak i bolje nego iPhone ako na njega staviš neki custom ROM (iako to malo ljudi radi). Moći ćeš ga koristiti normalno, ali više nećeš imati nadogradnji za isti. A to je nešto, što Apple korisnici vole isticati korisnicima Androida—dugoročna podrška. Čisto za usporedbu; kad kupiš Macbook, on neće primati ažuriranja za macOS samo 5 godina; primat će ih puno, puno duže. Čak ćeš moći nadograditi i na sljedećih x verzija OS-a. I to je ono na što mislim. Pa imaš danas ljude koji koriste 10 godina star Mac i ne vide razloga za promijenu. Ali nemaš baš puno koji koriste 10 godina star iPhone. 

iPhone kada ostane bez nadogradnji, ti na njega ne možeš postaviti novi iOS koji Apple za isti nije izdao.

13 godina
Koga briga za novi iOS kada mobitel ne podrzava pola onoga sto ide u najnovije serije, samo cekam za par godina info o nekoj supersonicnoj mogucnosti koju ce imati iPhone npr. 17, 18, 19 i 20 ali kod serije 15 i 16 nije podrzana, zasto? Jer je preslab i zastario

Ko da u golfa 7 TDI stavis kocnice kakve su se ugradjivale u golfa 2 1.6 D, bilo bi veselo jelda? Makar imas moderan auto

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Isplativost?
Ako ga zelim kupim si ga i to je to. Ne zamaram se s tim jel isplativo.
Mobitel nije ulaganje nego potreba/gust ili oboje. I da kosta 2000€ opet cu ga kupiti.

400€ za mobitel ti sad ne moze kupiti nit' mid range Šaomi

Jel isplativo imati novi BMW X7 ako isto tako mozes doci do odredista i s VW Polo 2010?

Kog briga koliko ti mislis dati za mobitel i laptop?

16 godina
neaktivan
IPhone 15 - [Rasprava]

Nevjerojatno koliko se vremena gubi na to koliko Iphone košta. Pa ćemu to? Netko si kupi majicu za 500EUR, netko bicikl a netko Iphone. Tko će na što trošiti svoje novce ako ih je pošteno zaradio njegov je problem. Na ovaj način upitan postaje smisao ovog foruma. Pa zar je smisao da netko nešto pametuje?

7 0 hvala 0
16 godina
IPhone 15 - [Rasprava]

Ima tu i tema o satovima,meni nije jasno kako mogu davat tisuce i desetke tiusuca eura za nesto sta pokazuje vrijeme

svakako ljudi nek kupe sta oce,ne isplati se nista kupovat,ali eto...trosimo...

odjeca takoder...neko kupi majicu za 100 eura a neko kupi 15 majica...mozemo u nedogled o tome..

...potpis nije potreban...
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.10.2023 12:58 (DaNiTo).
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
nixa2210 kaže...

Isplativost?
Ako ga zelim kupim si ga i to je to. Ne zamaram se s tim jel isplativo.
Mobitel nije ulaganje nego potreba/gust ili oboje. I da kosta 2000€ opet cu ga kupiti.

Znači ako želiš kupit žvakaću gumu, platit ćeš je 100€? Blago Plenkiju s ovakvim glasačima. 🙈

nixa2210 kaže...

Eto, ja svog mid range Xiaomija platio 379€, tako da—može se. 😉

nixa2210 kaže...

Jel isplativo imati novi BMW X7 ako isto tako mozes doci do odredista i s VW Polo 2010?

Ovisno o potrošnji. 😄

nixa2210 kaže... 

Kog briga koliko ti mislis dati za mobitel i laptop?

Što si se uzbudio?! Da te podsjetim; ovo je forum. Forum je mjesto za raspravu. Samo ime teme ti govori [Rasprava]. "Kupio sam iPhone na eKupi DD.MM.YYYY, još mi nije stigao, da li je nekome od vas stigao s eKupi?" nije rasprava.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.10.2023 13:00 (Marko :D).
16 godina
neaktivan

Meni nije jasno zašto se netko bavi pecanje ili zašto netko skuplja salvete ali ne idem na forum o pecanju ili skupljanju salveta da bi tamo solio pamet. Znaš ono, preskupa ti je salveta itd....

13 godina
neaktivan

Amigo,ako nemas love - ne kupuj.

Netko za cigarete/kave u bircu itd godisnje potrosi jedan Iphone.

Jel tako odes na Rolex forum pa govoris kako je sat preskup i kako blago drzavi s glasacima koji kupuju Rolexe za 15k€?

Mislim da si samo ljubomoran pa se tjesis s tim cope mehanizmom da ti ne bi dao vise od 400€ na mob.

6 godina
IPhone 15 - [Rasprava]

Jao, ne mogu vjerovat u šta se ova tema pretvorila

Tema koja je napravljena isključivo o pitanjima, odgovorima, problemima i iskustvima sa najnovijim iPhoneom 15 se pretvorila u prepirku oko bacanja para na nepotrebne stvari i raspravi kako najobičniji Android mob od 300€ sa Alija može odradit jednak posao kao i iPhone Pro Max od 1500€ kako je kolega Josip naveo, stvarno sam ostao bez texta...

Pa dobro ljudi, dajte respect onima koje preferiraju ili imaju isključivo iPhoneove i ostale Uređaje (poput ATJ-a) jer ako ih oni vole i podržavaju, nema granice da to ne smiju napraviti, jer eto, za  se zna da je preskup za ono šta nudi, ali je tim kolegama odličan za ono šta ih koriste (recimo MacOS konfe su odlične za one koji se žele posvetiti programiranju)
Štaviše postoje ljudi koje govore da ne žele bacati pare na iPhone Pro Max ili M2 MBP bezveze, a sa druge strane pišu takve postove sa novog Galaxy Z Flipa petice ili pak Razer Blade laptopa koji koštaju isto ko navedeni Gadgets
I Markec, jasno mi je da si ti zadovoljan sa svojim Pocom koji je koštao skoro 400€, ali nemoj se uznemirivat kada neko puno nahvali novi iPhone Pro Max, jer eto oni su sretni da si ga mogu priuštiti i njima su iPhoneovi odlični, ak ne i najbolji mobovi ikada
Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.10.2023 13:43 (Vavoom).
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
IPhone 15 - [Rasprava]

Ova tema se davno pretvorila u cirkus i pod hitno treba promijeniti naziv jer ovo nije tema za raspravu nego isključivo za pitanja "jel stigo". 🤡

1 1 hvala 0
13 godina
Triggerali se ljudi što sam napisao tu opasku o cijeni iPhone PM 1TB modela.
Nisam ništa negativno mislio za tog forumaša, samo napisao svaka čast čovjeku jer je meni taj local storage na iPhoneima jako precijenjen i uvijek uzimam base model.

Glupo mi je što se ekipa uzbudi čim se bilo što negativno kaže. Ja sam skroz u Apple ekosustavu i imam iPhone, Apple Watch, Macbook i Airpods pro, ali opet mogu reći da je meni osobno van svake pameti dati 2200€ za mobitel. Svaka čast za one kojima nije i super, sve 5 😁
Moj PC  
2 1 hvala 0
2 godine
protjeran
 Ali postavlja se pitanje isplativosti kupnje

Isplativost kupnje gledaju oni kojima će to biti alat za zarađivanje, pa je to investicija u sredstvo za rad. Žele baš taj i takav mobitel jer su u njemu vidjeli nešto što drugi nemaju ili to rade lošije.

Ostali ga kupuju jer ga imaju želju kupiti, jer se vole pokazivati, jer imaju novca na bacanje (barem danas) itd.

U oba su slučaja o svim modelima Iphonea u povijesti ispisane velike količine teksta, koje nisu promijenile baš ništa. Tko ne želi ili ne može kupiti Iphone, neće ga posjedovati, dok ostali hoće. Što se tu ima više dodati?

16 godina
neaktivan

Ova tema se davno pretvorila u cirkus i pod hitno treba promijeniti naziv jer ovo nije tema za raspravu nego isključivo za pitanja "jel stigo". 🤡

A u kojoj temi bi se ljudi trebali raspitivati da li je Iphone došao u prodaju?

Mislim da je jednostavno razumjeti da netko tko je razervirao/ platio Iphone želi saznati nešto i o tome.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice