Apple iPhone 8/8 Plus, rasprava!

poruka: 637
|
čitano: 245.297
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: (Novi) iPhone 8, rasprava!
Torent kaže...

Sa kojeg androida prelazis da ocekujes veliku promjenu?

Koliko hoćeš promjena, koliko mu srce poželi! 

Uvjerljivo najdulji interval ciklusa rada baterije, ako je "skroman" baterija uredno traje minimalno over 48 sati! 

Dugogodišnja kvalitetna sigurna podrška s najnovijim verzijama odmah aktualnog SW-a, minimalno četri godine! 

Makar je "samo" FullHD display, to je nešto sasvim dovoljno na njegovih 5.5incha! 

Kada netko jednom uđe u Apple eko sustav, iznenadi se uvijek kasnije s njegovom jednostavnošću, istina nešto se mora i naučiti kako radi i funkcionira. 

Dizajn prije i poslije svega, makar gro ljudi "pljuvali po njemu", to je jedan od NAJKOPIRANIJIH dizajna u zadnjih dvadesetak godina u suvremenoj modernoj povijesti IT industrije! 

Još UVIJEK najbolji, najprirodniji, na najboljem logičnom mjestu smješten fingerprint sensor, bez obzira koliko bi možda na pozadini bio isto učinkovit, ali osobno, onako kako ja držim gadget u ruci, palcem je takojednostavnije otključati istog. 

Jedna od "povijesnih" promjena, očekujem još 2018 liniju iPhone 8S/8S Plus ali sa POLED/OLED display-om i fingerprint senzorom naprijed na display-u, jer od 2019 očekujem da ovakav oblik fingerprint senzora na iPhone gadgetima više biti neće, tim više što će svi gadgeti ići prema bezelless dizajnu. 

Uzimanje iPhone gadgeta nije nečiji običan hir je ima novaca, barem tako govorim za sebe a nadam se i kolegu, koji uzima iPhone 8 Plus. 

U slučaju kada uzimaš iPhone, uzimaš gadget sa dodanom posebnom odgođenom vrijednošću, gdje za svaki mehanički kvar osobno skromno i vrlo subjektivno krivim jedino i isključivo "sebe vlasnika gadgeta", jer ako paziš na svoje ponašanje, on će biti i nakon pet godina isto kao "out of box"! 

Da iOS ima ponešto nedostataka i nesavršenosti, ima, ali koliko ima odličnih detalja i savršenosti, opet skromno i vrlo subjektivno kao moj osobni dojam, samo zbog previše verzija androida kod svih brendova i recimo to tako, kronično loše poslovne politike kako Guugleta tako i novijeg forsiranja napumpanih cijena i namjerno neprisustvo na nekim tržištima, ukupno gledajući kao cjelinu, Apple sa iPhone-om kao vrhunskim top modelom uz iOS, kupnja nečeg takvog je apasolutno odličan izbor, prije svega dugoročno gledajući. 

ATJ Lučko
12 godina
neaktivan
(Novi) iPhone 8, rasprava!

ATJLučko  Jedino sta zelim je fast punjenje za to moram uzet dodatno punjac jel znas mozda ili? Vec sam naso masku koju ce uzet i protekt screen

http://steamcommunity.com/id/BluePill/
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...
....

Uzimanje iPhone gadgeta nije nečiji običan hir je ima novaca, barem tako govorim za sebe a nadam se i kolegu, koji uzima iPhone 8 Plus. 

U slučaju kada uzimaš iPhone, uzimaš gadget sa dodanom posebnom odgođenom vrijednošću, gdje za svaki mehanički kvar osobno skromno i vrlo subjektivno krivim jedino i isključivo "sebe vlasnika gadgeta", jer ako paziš na svoje ponašanje, on će biti i nakon pet godina isto kao "out of box"! 

Da iOS ima ponešto nedostataka i nesavršenosti, ima, ali koliko ima odličnih detalja i savršenosti, opet skromno i vrlo subjektivno kao moj osobni dojam, samo zbog previše verzija androida kod svih brendova i recimo to tako, kronično loše poslovne politike kako Guugleta tako i novijeg forsiranja napumpanih cijena i namjerno neprisustvo na nekim tržištima, ukupno gledajući kao cjelinu, Apple sa iPhone-om kao vrhunskim top modelom uz iOS, kupnja nečeg takvog je apasolutno odličan izbor, prije svega dugoročno gledajući. 

Ni tim bolje ne bi rekao ;) Jebote kakve recenice.... Dodje mi da odem i zapalim svijecu i zahvalim bogu sto apple i iphone uopste postoje da unesu srecu i zadovoljstvo u napaceni narod... Dar sa neba.... cccccc

9 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...

ATJLučko  Jedino sta zelim je fast punjenje za to moram uzet dodatno punjac jel znas mozda ili? Vec sam naso masku koju ce uzet i protekt screen

Da kod applea sve moras dokupiti ....

14 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Koliko sam ja so far informiran, Apple nema za sada svoj bezžični punjač, pa sugeriram nabavku nekog drugog brenda, a preporučam neke sa službene stranice, ali budi siguran da ako malo šire potražiš da ćeš naći vrlo širok izbor, a ja UVIJEK savjetujem, plati više uživaj dulje! 

LINK; https://www.apple.com/shop/product/HL802/belkin-boost-up-wireless-charging-pad?fnode=42

LINK; https://www.apple.com/shop/product/HL812/mophie-wireless-charging-base?fnode=42

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 21:35 (ATJLučko).
9 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Koliko sam ja so far informiran, Apple nema za sada svoj bezžični punjač, pa sugeriram nabavku nekog drugog brenda, a preporučam neke sa službene stranice, ali budi siguran da ako malo šire potražiš da ćeš naći vrlo širok izbor, a ja UVIJEK savjetujem, plati više uživaj dulje! 

LINK; https://www.apple.com/shop/product/HL802/belkin-boost-up-wireless-charging-pad?fnode=42 

LINK; https://www.apple.com/shop/product/HL812/mophie-wireless-charging-base?fnode=42

Brzi punjac atj brzi punjac..... Bezicni je nesto drugo.... Tebe je zbunio samsung koji ima brzi bezicni punjac ;) Brzi punjac je do sada dobijao u kutiji a sada ce doplacivati ;) Ne smijem ni spomenuti da treba dokupiti punjac i kabel ;) Oboje se posebno placa ;)

https://www.apple.com/shop/product/MK0X2AM/A/usb-c-to-lightning-cable-1-m

https://www.apple.com/shop/product/MJ262LL/A/29w-usb%E2%80%91c-power-adapter

25+49=74 USD ;) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 21:41 (Torent).
12 godina
neaktivan
Torent kaže...

Sreća pa naš forumski tajkun ima sve što poželi pa se on time ne zamara 

12 godina
neaktivan

Da za brzo punjenje me zanima ne bezicno?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 21:52 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Predator003 kaže...
Torent kaže...

Sreća pa naš forumski tajkun ima sve što poželi pa se on time ne zamara 

Samo sam dokupljivao najjeftiniji QI charger na ebayu i imao sve. I brzi i bezicno ;) To je kostalo par USD ;) Kod applea 74 USD.... ALi hej trebas biti zahvalan sto ti je apple omogucio da pored jeftinog telefona dokupi i to. Ipak je to telefon za bogate..... 

14 godina
Torent kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

U čemu je tu problem?! Otkada je Apple socijalna služba ?! 

Pa zbog čega se to i zove "DODATNA OPREMA"????? 

Da te za sada javno ne okarakteriziran  , samo ću kazati jedno, kod kojeg auta, pa i Dacie Logan, uvijek serijski dobiješ što poželiš, recimo Bentley-a, Rolce Royce-a, Bugatti-a, Koeniggsegg-a, Pagani-a, Ferrari-a, Lamborghini-a, Porsche-a, da ne spominjem AUDI RS4, BMW M5 ili Mercedes AMG E63S, gdje je Upravo poanta, dokupljivanja što više DODATNE OPREME?! 

ATJ Lučko
9 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...

Da za brzo punjenje me zanima new bezicno?

https://www.apple.com/shop/product/MK0X2AM/A/usb-c-to-lightning-cable-1-m

https://www.apple.com/shop/product/MJ262LL/A/29w-usb%E2%80%91c-power-adapter

25+49=74 USD ;) 

Ja ti barem pomognem za razliku od ovoh sto mene prozivaju....

10 godina

evo ti fast charging, pa razmisli

inace platis ono sto dobijes sa bilo kojim drugim pod normalno.. i onda jos fail..

Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...
Torent kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Da te za sada javno ne okarakteriziran  , samo ću kazati jedno, kod kojeg auta, pa i Dacie Logan, uvijek serijski dobiješ što poželiš, recimo Bentley-a, Rolce Royce-a, Bugatti-a, Koeniggsegg-a, Pagani-a, Ferrari-a, Lamborghini-a, Porsche-a, da ne spominjem AUDI RS4, BMW M5 ili Mercedes AMG E63S, gdje je Upravo poanta, dokupljivanja što više DODATNE OPREME?! 

Ni kod jednog androida ma kako jeftin ili skup bio ne treba doplatiti za brzo punjenje ako ga ima... MA koliko jeftin ili skup bio.... Nije dodatna oprema ako se reklamira kao funkcija telefona..... Onda bi svaki android trebao reklamirati sve one dodatke sa ebaya koje mozes dokupiti..... To sto je tebi normalno da kupis najskuplji telefon na trzistu i onda dokupis jaci punjac i jos moras dokupiti kabel jer ne mozes iskoristiti onaj sto dobijes u kutiji.... Zasto? Kako to da kod applea nista ni sa cimn nije kompatibilno... A do sada je bilo just works.... 

14 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Da za brzo punjenje me zanima new bezicno?

M E A  C U L P A, priznajem, previd onoga što si ustvari želio u postavljenom pitanju! 

Odgovor, ja pod fast chargering koristim punjač iPad-a Air, koji ima 2.1 amps u odnosu na iPhone-ov koji ima oko 1.0, i za sada sve šljaka samo tako! 

ATJ Lučko
12 godina
neaktivan
Koji protekt screen uzeti za iphon 8 plus ?
9 godina
odjavljen

Znaci moras dokupiti kabel i pun jac od 74 USD ako nema ipad air.. A covjek nema... Odgovori covjeku na pitanje....

17 godina
Nisam baš siguran da argument podrške kod Applea ima toliku težinu kakvim se često predstavlja. Naime, jedan od najbitnijih razloga zašto sam svojevremeno prešao na Android je bila situacija kad sam nadogradio 4s i mobitel se usporio do neupotrebljivosti. Kad sam htio vratiti stariju verziju, grace period je već bio prošao. :( To je bilo to što se mene tiče. Druge stvari poput ovisnosti o iTunes su me također smetale ali mogao sam živjeti s tim... I sad opet vidim da se iste stvari događaju. Naime, kolega na poslu ima 7+ i zaista neozbiljno izgleda kako animacije trzaju u određenim slučajevima. Naravno, dogodilo se nakon nadogradnje. Sad čeka novi update da se to popravi. Mislim, nije sjajno niti u Android svijetu. Evo, ja čekam da srede RAM management kod S8+. Ali da ne duljim previše... Zašto ne priznati mane kad one postoje? Doći će netko pogledati reakcije ljudi ovdje i iskeširat će znatnu lovu za gadget a poslije će biti zašto nisam bolje istražio. :) Ja sam na trenutak i pomislio vratiti se na iPhone nakon dosta godina ali vrlo brzo sam vidio da se cijela priča od kako sam imao 4s nije bitno promijenila. Super što imamo izbor. :)
12 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

359+489=848 KN za nesto sto svaki drugi telefon ima u kutiji? Ako je tebi to ok svaka cast....Plus sto je to brzo punjenje sporije nego kod konkurencije...Uzivaj u telefonu... To ti svakako zelim....

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 21:59 (Torent).
12 godina
neaktivan
Ops_1 kaže...

ja cu ovaj kad dode za 8+ ili pase i za 7+ nisam siguran

https://buypeel.com/products/iphone-7-screen-protector

14 godina
Torent kaže...
ATJLučko kaže...
Torent kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Ni kod jednog androida ma kako jeftin ili skup bio ne treba doplatiti za brzo punjenje ako ga ima... MA koliko jeftin ili skup bio.... Nije dodatna oprema ako se reklamira kao funkcija telefona..... Onda bi svaki android trebao reklamirati sve one dodatke sa ebaya koje mozes dokupiti..... To sto je tebi normalno da kupis najskuplji telefon na trzistu i onda dokupis jaci punjac i jos moras dokupiti kabel jer ne mozes iskoristiti onaj sto dobijes u kutiji.... Zasto? Kako to da kod applea nista ni sa cimn nije kompatibilno... A do sada je bilo just works.... 

Čekaj, o čemu sada mi pričamo?! 

O tehnologiji brzog punjenja, ili kabelu/brzom punjaču u jednom, kao što, zasebnom gadgetu ili dodatnoj opremi, ili sastavnim dijelom retail paketom obveznim kod uzimanja nekog gadgeta?! 

Funkcija, odnosno prisutna tehnologija, mogučnost ne proizlazi jednostavno iz same mogućnosti pa ti "evo poklanjamo i kabel sa jačim punjačem. 

Kod Apple-a ne tražiš jači punjač, več punjač za iPad, obzirom on ima i "NEŠTO DEBLJI" kabel, vjerojatno zbog veće propusnosti, ali i opet, kada si uzeo taj i takav kabel, uzeo si original, pa automatski izbjegavaš nekakve reperkusije ili pravne poteškoće ako se bilo što dogodi pa se eventualno bi poteglo pitanje ispravnosti uporabe! 

ATJ Lučko
8 godina
neaktivan
Pa koju god temu otvorim da procitam nesto,vidim Trolenta i hejtanje

3 2 hvala 1
12 godina
neaktivan

ATJLučko uzalud trošiš riječi hejtat ce lik kako god okrenes,ej nemaju svi para za iphone pa moraju hejt bacati pusti ga

Moj PC  
1 7 hvala 0
14 godina
Torent kaže...

359+489=848 KN za nesto sto svaki drugi telefon ima u kutiji? Ako je tebi to ok svaka cast....Plus sto je to brzo punjenje sporije nego kod konkurencije...Uzivaj u telefonu... To ti svakako zelim....

SVAKI ?!?!?!?! 

Taksativno navedi D E S E T tih mobitela koji ga imaju, nu da te vidim! 

ATJ Lučko
9 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...
....

Čekaj, o čemu sada mi pričamo?! 

O tehnologiji brzog punjenja, ili kabelu/brzom punjaču u jednom, kao što, zasebnom gadgetu ili dodatnoj opremi, ili sastavnim dijelom retail paketom obveznim kod uzimanja nekog gadgeta?! 

Funkcija, odnosno prisutna tehnologija, mogučnost ne proizlazi jednostavno iz same mogućnosti pa ti "evo poklanjamo i kabel sa jačim punjačem. 

Kod Apple-a ne tražiš jači punjač, več punjač za iPad, obzirom on ima i "NEŠTO DEBLJI" kabel, vjerojatno zbog veće propusnosti, ali i opet, kada si uzeo taj i takav kabel, uzeo si original, pa automatski izbjegavaš nekakve reperkusije ili pravne poteškoće ako se bilo što dogodi pa se eventualno bi poteglo pitanje ispravnosti uporabe! 

Pricamo o tome da potpuno istu tj bolju funkciju (brze punjenje) dobije kod svih ostalih  proizvodjaca na trzistu. Bukvalno svih..... Ne prigovaram ja appleu samo obavjestavam covjeka jer nije navikao da takve stvari placa 800+kn.....

Poklanjas? Kako mislis poklanjas? Pa taj kabel kupis na netu za par dolara..... Apple ga ne placa ni 1 USD a tebi ga ne moze pokloniti ;) ZA cijenu telefona? 

Ja sam kupio USB c to USB c kabela za 6,,40 USD od aukey i duplo je eblji od originalnog i radi brzo punjenje kao i originalni.... Punjac je naravno poklonjen jer je dosao u kutiji ;)

9 godina
odjavljen
Nvidia GTX 680 kaže...

ATJLučko uzalud trošiš riječi hejtat ce lik kako god okrenes,ej nemaju svi para za iphone pa moraju hejt bacati pusti ga

wow tek narucio iphone i odmah se umislio ;) Ajd priznaj da si ga kupio da budes cool i mozes reci imam para bas me briga  kabel sam platio xxx kuna ;)  

Cisto da znas moj daljinski je skuplji od 800 kn a za ostalu opremu i da ne pricam ;) Sramota me popuniti moj pc sekciju ovdje jer mi klinci kao ti nece vjerovati ;)

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.10.2017 22:11 (Torent).
12 godina
neaktivan
Torent kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

wow tek narucio iphone i odmah se umislio ;) Ajd priznaj da si ga kupio da budes cool i mozes reci imam para bas me briga  kabel sam platio xxx kuna ;)  

Cisto da znas moj daljinski je skuplji od 800 kn a za ostalu opremu i da ne pricam ;) Sramota me popuniti moj pc sekciju ovdje jer mi klinci kao ti nece vjerovati ;)

Fluidnost i pouzdanost u iOS ima mi sestra iPhone 6S nikad problema nije imala sa lagom i sranjima ko ja ma na kojem god bio androidu od kit keta do MM itd..

14 godina
Ops_1 kaže...

Osobno, NIKADA nisam imao screen protector nikakav. 

Ustvari ne vidim svrhe i smisla uzimati takvo nešto, obzirom sam uvjeren da nisi djelatnik u recimo šumi, na građevini, poljoprivrednik, jer ako si imalo svjestan činjenice da imaš gadget uza sebe, jedan dobar silicone case je uvrh glave što se traži! 

Da ne bude zabune, SVI proizvođači moraju udovoljiti kvalitetom mogućnost wireless punjenja, tako da je moja skromna subjektivna iskrena sugestija, samo kakav kvalitetan case, ništa više ti neće trebati! 

Torent kaže...

Znaci moras dokupiti kabel i pun jac od 74 USD ako nema ipad air.. A covjek nema... Odgovori covjeku na pitanje....

Osobno, imam iPad, još i prije iPhone-a, ali uzimanje jačeg punjača nije uzaludna investicija, a i kolega se je malo krivo referirao, obzirom postoje paketi koji sadrže i kabel i punjač zajedno, a u nekim ekstremnim situacijama, ako bi ikako bilo moguće, ja bih preporučio uzimanje i wireless charger-a, od viška glava ne boli, osim kada su batine u pitanju! 

ATJ Lučko
14 godina

LG V20, LG V30, LG G6, LG G5, ZTE Axon 7, Asus ZenFone 3, HTC 10, U11, A9, HP Elite x3, Xiaomi Mi 5, 6, Mix, Sony Xperia XZ, OnePlus 3, 3T, 5 sa svojom verzijom brzog punjenja, Huawei ima svoju verziju, a to su samo poznatiji proizvođači - svi oni u kutiji dobiju potreban kabel i punjač da ostvare brzo punjenje.

mislim da stvarno nema razloga voditi raspravu oko toga je li opravdano plaćanje brzog punjenja 100+ eura na kraju 2017. godine. iphone 8 je vrhunski mobitel, ali debelo preskup sam po sebi i da dolazi bez ovog dodatnog deranja kože za brzo punjenje.

What could possibly go wrong?

7 0 hvala 0
16 godina
Trolernte se najeo trulih jabuka očito previše u svom životu kad po cijele dane pljuje po jabuci...žalosno da neki običan komad mobitela tako utječe na neke ljude...
I ja nakon 7 godina androida prelazim na ograniceni i dosadni iphone jer ne želim milijun opcija za jednostavne stvari.. keep it simple
...potpis nije potreban...
Moj PC  
2 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice