Apple iPhone 8/8 Plus, rasprava!

poruka: 637
|
čitano: 245.318
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
odjavljen
Re: (Novi) iPhone 8, rasprava!
ATJLučko kaže...
robee1 kaže...

Dakle sto reci, i8 kod video snimanja jos uvijek ima mono zvuk :(

Utvaram si kolega da vi snimate vjerojatno za "Narional Geographics" pa vam je potrebno iznad svega snimka sa stereo zvukom ?! 

...

Video snimanje podrazumijeva audio i video dozivljaj. Cemu visoki FPS a mono zvuk? KOji tv ili bilo koji uredjaj ukljucujuci i taj isti iphone ima 4k ekran i mono zvuk??????????

Taman se ponadam da si se urazumio i onda lupis ovakvu glupost? Da ja tebe onda pitam cemu visoki FPS? Snimas za National geografic?

Jednu stvar gura do maximuma a drugu koja je sastavni dio prvog ostavi na pocetku.... A daleko lakse snimiti zvuk nego video.... 

10 godina
neaktivan
(Novi) iPhone 8, rasprava!

Jednostavno nema normalnog objasnjenja za mono zvuk u danasnje vrijeme. Ok, stereo zvuk iz mobitela ne moze biti super kvalitetan no svakako je bolji od mono (Nokia je imala cak i Dolby opciju). Postoje vanjski mikrofoni za iPhone koji su prije svega abnormalno skupi i sigurno daju odlican rezultat u kombinaciji sa 4k/60 iz iph. Za nas koji iph koristimo za obiteljsko snimanje bio bi dobar i stereo iz mobitela u eto jel 2017oj :)

2 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

I zvuk je recimo puno losiji od Note 4. 

15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Uvjeren sam da u današnje vrijeme treba jako puno vrhunskog sarkazma, i drago mi je da se nisi naljutio na moj komentar 

Apropos onoga što "moju malenkost smeta" je preko nekoliko detalja generalno, a kao prvo izigravanje dizajna, pri tome sam usredotočen na "zakrivljene" ekrane i izmišljanje tople vode sa funkcijama istih! 

Drugo što mene smeta su isto curved display-i u kutevima, očigledni primjerak LG G6, a što slijede ALI SVI BRENDOVI  

Uvjeren sam da bi neki tamo u reserarch odjelu ubili za što tanji gadget, a ja bih "ubio" za makar 1.5 milimetara deblji mobitel zbog jače baterije, IP99 certifikata kada bi postojao, a na kraju krajeva i taj stereo zvuk kod snimke slažem se. 

Meni su i općenito zaobljeni uglovi gadgeta bezveze, pa mi je zato SONY sa svojim dizajnom zato vrlo zanimljiv, geometrijski pravilan oštar dizajn, pa ako na takvom dizajnu stave 2 : 1 display, to bi mogao biti deal of year baš po mojem ukusu! 

Možda jednog dana i dočekamo ostvarenje naših neostvarenih snova/želja 

Šta bih se naljutio? Eh, šta bih dao da mi je to što iPhone 8 nema stereo snimanje zvuka najveći problem u životu pa da se oko toga ljutim... S obzirom na cijenu, godinu i Appleov navodni naglasak na multimediju je apsolutna debilana, ali ionako ne možemo mi tu ništa. Nije da će Apple uvesti neki fičr zato što ga korisnici žele, taj se film još nije dogodio.

U kojem smislu misliš zakrivljen u prvoj rečenici? Ako misliš na onaj Samsungov Edge, to mi je čak ok, i kad se navikneš na takav ekran ravni su ti nekak' bezveze. Ali ovi šta im fale kutevi, tj. šta su zaobljeni k'o S8 i G6, ili još gore, kad imaju rupe po ekranu k'o Essential ili Phone X, to mi je totalni idiotizam. Dakle, toliko se pljuvalo po smartwatchevima koji su imali "flat tire" ekran, npr. Moto 360, a sad je normalno da bez ikakvog razumu objašnjivog razloga usred ekrana na mobitelu, na kojem bogu hvala gledam daleko više stvari nego na satu, budu neke rupetine i gluposti. Kud ovaj svijet ide...

A je li, šta će ti 2:1 ekran? IMO to je još jedna glupa dizajnerska pi*darija od koje više problema nego koristi, kao i sve prethodno nabrojano.

16 godina
ministar kaže...
Kill Frenzy kaže...

Taj spigen mi je ruzan zbog kruga sa straznje strane. Kupis sa njihove stranice. Dostava je dzabe

Aha.. koliko vidim šalju iz USA.. to onda još ide PDV i carina uz čekanje od mjesec dana 

Stigla maska za par dana bez carine bez poreza

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
14 godina
odjavljen
Kill Frenzy kaže...
ministar kaže...
Kill Frenzy kaže...

Taj spigen mi je ruzan zbog kruga sa straznje strane. Kupis sa njihove stranice. Dostava je dzabe

Aha.. koliko vidim šalju iz USA.. to onda još ide PDV i carina uz čekanje od mjesec dana 

Stigla maska za par dana bez carine bez poreza

Kako stvari stoje sa bežićnim punjenjem kad je maskica na mobitelu? Recimo neka gumena ili metalna..

14 godina

ako je gumena/plastična/silikonska trebalo bi raditi, al opet može biti smetnji radi debljine materijala, ako ima metala na mjestu di je zavojnica tad ne bi trebala raditi.

What could possibly go wrong?

0 0 hvala 1
14 godina

Nije iPhone 8 Plus, ali je vrlo dobar pokazatelj što može očekivati vlasnik ovakvog komada gadgeta, kada ga ima uza sebe na krivom mjestu, u pravo vrijeme 

LINK; https://www.idropnews.com/news/iphone/womans-iphone-stops-bullet-saves-life-las-vegas-shooting/51610/

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Za iOvnove kao i moja malenkost , jedan zanimljiv komad gadgeta! 

Samo, pitanje je how much will be cost money?!?! 

LINK; https://9to5mac.com/2017/10/05/belkin-usb-c-hub/

ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

A bogara ti, opet su te hakirali...

Pa na kraju članka ti piše:

"The Express Dock 3.1 HD is available today for $229.99 on the company’s website."

14 godina
Mirko935 kaže...
ATJLučko kaže...

A bogara ti, opet su te hakirali...

Pa na kraju članka ti piše:

"The Express Dock 3.1 HD is available today for $229.99 on the company’s website."

Moguće 

U trenutku kada sam listao po novim informacijama, iznenada me je uhvatilo, pa sam morao vrlo ubrzo na "mjesto gdje i car ide pješice"  tako da nisam imao vremena čitati članak ne do kraja, već uopće. 

Uočio sam naslov i to sam požurio staviti na zid, simple as that dude! 

ATJ Lučko
14 godina

Utvaram si da će netko ostati bez jaja kada se otkrije krivac zbog ovakvog nečeg 

Uvjeren sam da baterije nisu samo Samsungove, da to nije čista konkurentska sabotaža, ipak na kraju svega?! 

LINK; https://www.gsmarena.com/does_the_iphone_8_and_8_plus_have_a_swelling_battery-news-27594.php

ATJ Lučko
Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovako imam par pitanja za vas Iphone usere posto i sam mislim postat jedan uskoro?

1. Da li se moze instalirati clean iOS ko andoriod znaci da ga sam spojim na pc i napravim factroy clean iOS bez T-COM i ostalih firmi bloatware aplikacija?

2. Da li mogu screen šotat display to dosta radim na androidu? i jel lagana komanda 

3. Da li imam ikakvu customization dopusten kaj se tice promjene zvona, notifikacija,custom keyboards premještanje ikona itd? 

4. NE ŽELIM imat nikakav apple software na mom PC-U da li ce mob raditi normalno ako ne stavim ta sranja na pc?

5. Da li mogu maknut notifikacije koje ne zelim vidit tipa one dionice sport i ostala sranja ?

hvala

http://steamcommunity.com/id/BluePill/
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.10.2017 9:20 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ti sad nas zajebavas? Pogodila te tekma sinoc?

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Ovako imam par pitanja za vas Iphone usere posto i sam mislim postat jedan uskoro?

1. Da li se moze instalirati clean iOS ko andoriod znaci da ga sam spojim na pc i napravim factroy clean iOS bez T-COM i ostalih firmi bloatware aplikacija?

2. Da li mogu screen šotat display to dosta radim na androidu? i jel lagana komanda 

3. Da li imam ikakvu customization dopusten kaj se tice promjene zvona, notifikacija,custom keyboards premještanje ikona itd? 

4. NE ŽELIM imat nikakav apple software na mom PC-U da li ce mob raditi normalno ako ne stavim ta sranja na pc?

5. Da li mogu maknut notifikacije koje ne zelim vidit tipa one dionice sport i ostala sranja ?

hvala

Obzirom si pitao u nekoliko tema, ja ću ti odgovoriti ovdje! 

Ad1; iPhone uzimaš kao CLEAN GADGET i na njemu nema nikakvog bloatwer sadržaja; 

Ad2; SS je vrlo lako uraditi, doduše nije kao na iPhone 6 Plus, no pretpostavljam da je slično, istovremeni stisak POWER i HOME gumba, simple as that; 

Ad3; customization je sasvim normalan, zvona imaš velik izbor u postavkama, a kada recimo sinkroniziraš sa iTunesima jedan ZEDGE onda imaš tone tonova, notifikacije ide na jedno tri načina ili skroz isključene, custom keyboards koliko ih god skineš sa AppStore-a ali samo tri istovremeno imaš u optjecaju koje želiš kao i tri svjetska jezika, ikone možeš podešavati ali baš kako hoćeš pa i u foldere 3x3 na iPhonima i 4x4 na iPadima, a ja sam generalno podesio kod mene prvi ekran najbitnije, ostale ekrane po abecedi; 

Ad4; na svojem PC-u "MORAŠ" po obavezno imati "SAMO" iTunes software, koji služi za dosta poslova koji su bitno važni za sam gadget ali i daljnje ubuduće sinkronizacije, detaljnije ako ti bude trebalo lako pojasnim i objasnim; 

Ad5; to je vrlo lako, imaš stavku u gadgetu koja služi Upravo za takvo nešto, samo svipe-aš da ne želiš notifikacije i to je to! Jest da je pojedinačno, ali si barem detaljan! 

To je uglavnom to, ako bude još nešto potrebito, samo se javi, nemaš problem za pokazati i objasniti! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Obzirom si pitao u nekoliko tema, ja ću ti odgovoriti ovdje! 

Ad1; iPhone uzimaš kao CLEAN GADGET i na njemu nema nikakvog bloatwer sadržaja; 

Ad2; SS je vrlo lako uraditi, doduše nije kao na iPhone 6 Plus, no pretpostavljam da je slično, istovremeni stisak POWER i HOME gumba, simple as that; 

Ad3; customization je sasvim normalan, zvona imaš velik izbor u postavkama, a kada recimo sinkroniziraš sa iTunesima jedan ZEDGE onda imaš tone tonova, notifikacije ide na jedno tri načina ili skroz isključene, custom keyboards koliko ih god skineš sa AppStore-a ali samo tri istovremeno imaš u optjecaju koje želiš kao i tri svjetska jezika, ikone možeš podešavati ali baš kako hoćeš pa i u foldere 3x3 na iPhonima i 4x4 na iPadima, a ja sam generalno podesio kod mene prvi ekran najbitnije, ostale ekrane po abecedi; 

Ad4; na svojem PC-u "MORAŠ" po obavezno imati "SAMO" iTunes software, koji služi za dosta poslova koji su bitno važni za sam gadget ali i daljnje ubuduće sinkronizacije, detaljnije ako ti bude trebalo lako pojasnim i objasnim; 

Ad5; to je vrlo lako, imaš stavku u gadgetu koja služi Upravo za takvo nešto, samo svipe-aš da ne želiš notifikacije i to je to! Jest da je pojedinačno, ali si barem detaljan! 

To je uglavnom to, ako bude još nešto potrebito, samo se javi, nemaš problem za pokazati i objasniti! 

Samo da se nadovežem na poštovanog kolegu...

3. U odnosu na Android, nije baš ista razina "customizacije". Ako su ti bitni custom tonovi tipa za notifikacije, mislim da to još uvijek nije moguće, osim ako su promijenili relativno nedavno. Neka me ispravi netko ako sam u krivu.

Custom keyboards ti nisu ni blizu onih na Androidu. Najbolje bi bilo da probaš prije kupovine kod nekog frenda na iPhoneu da se ne razočaraš kad bude kasno. Znam da je meni bio šok kad sam vidio TouchPal i još par drugih koje sam na Androidu koristio koliko su lošije na iPhoneu. Apple ne dopušta ni blizu jednaku razinu promjene tako da jbg. I iz nekog razloga se znalo samo prebaciti natrag na Apple tipkovnicu u nekim appovima itd. Uglavnom, puno lošije nego na Androidu.

5. Od iOS10 možeš i skroz isključiti predinstalirane appove koje ne koristiš, tipa tih dionica i slično.

10 godina
Kad vidim te dockove, našamarao bi Apple hardware department. Al nažalost, vidim da su i ostali proizvođači krenuli u tom smjeru iliti smanjimo broj portova da ovce kupe 10 različitih kabela i konvertera.
12 godina
neaktivan

Da se razumijemo htio bi i dalje news/notifikacije ali da su krojene po mojim potrebama i željama ne neka random sranja kako sam vidio i Apple storu jucer u arena centru kad sam drzo iphone 8 plus,btw prelazim sa LG G3 na 8 plus širina je skoro ista samo je malo duzi iphone tako da sam happy sa izgledom i filom u rukama,kaj se tice mjenjaja zvona nije mi tolko bitno samo me zanimalo hvala na odg decki

BTW ste sigurni kad uzemem na pretplatu iphone da ne dolaze nikakve shit pred instalirane aplikacije sa njime? ako ne dolaze onda savršeno

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia GTX 680 kaže...
BTW ste sigurni kad uzemem na pretplatu iphone da ne dolaze nikakve shit pred instalirane aplikacije sa njime? ako ne dolaze onda savršeno

Od operatera ne. Za to skidam kapu Appleu jer nikad nisu to dopuštali. Ali dobiješ hrpu Apple shit predinstaliranih aplikacija što je možda i veće zlo. No kako rekoh, od prošle godine su napokon dopustili disableanje tih appova tako da nije takav problem više.

9 godina
odjavljen

Disableanje appova na andoridu imas godinama....

14 godina
Torent kaže...

A koga boli tuki za to ?!?! 

Ako nisi u stanju napisati nešto smisleno u svezi iPhone-a i iOS-a, daj se ugasi već jednom! 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
Torent kaže...

Naravno da ima, ali na iOS-u nije bilo do iOS10. I sad je glupo jer ne možeš promijeniti default app, npr. mailto adrese iz browsera i slično uvijek idu na predinstalirani Mail app pa ako ga nemaš neće ići npr. na Gmail app ako to koristiš, nego će te pitati želiš li instalirati Mail opet.

Osim ako su to promijenili nekad tokom zadnjih 10-ak mj. otkad nisam koristio iPhone, u tom se slučaju ispričavam. Nadam se da jesu jer je takva glupost u najmanju ruku smiješna i nevjerojatna.

12 godina
neaktivan

Kaj mislite koji ce mi bit najveci šok prelazka na iphone i da li ima neka opcija brzog punjenja i kolko traje na novoj 8-ici hmm kaj jos... Aha da app store vs playstore ima kaj free na app storu ili se placa sve sorry za glupa pitanja nikad nisam googlo bas te stvari pa mi je bolje vas pitati

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Kaj mislite koji ce mi bit najveci šok prelazka na iphone i da li ima neka opcija brzog punjenja i kolko traje na novoj 8-ici hmm kaj jos... Aha da app store vs playstore ima kaj free na app storu ili se placa sve sorry za glupa pitanja nikad nisam googlo bas te stvari pa mi je bolje vas pitati

U mojem slučaju, nije komplicirano ali malo hmmmmm zajebava, prvo izrada Apple ID računa. 

Kada uzmeš iPhone, kada ga nulto upališ, tražiti će te Apple ID, a ja ti preporučam da ga ti uradiš unaprijed, tako da si olakšaš ono nulto paljenje. 

Osobno, otkada imam i iPad i iPhone, iPhone punim isključivo na punjač ( kabel + punjač ) od iPad-a, isključivo zbog veće propusnosti, obzirom imam već skorom "prastari" iPhone 6 Plus, tako da nisam toliko u tijeku sa bezžičnim punjenjem kod Jabbuke 

Što se dotikavle AppStore-a, aplikacija ima ne more, za dva Oceana, a ima i free i paid, ali se zbog toga ne trebaš too much zamarati i opterećivati, 93% aplikacija, onih bitnih je jasno mukte! 

Apropos recimo dodatne opreme, kao case, nekih cover-a, kablova, slušalica, wireless slušalica, smartwatch-eva, osobno imam podosta iskustva, pa ti večeras sastavim neke liste linkova brendova koji su po mojem skromnom subjektivnom viđenju dovoljno adekvatni/valjani za "tvoj novi must belowed gadget", a do tada, pucaj sa novim pitanjima, sve što te zanima, pozdrav! 

ATJ Lučko
10 godina
Mirko935 kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Od operatera ne. Za to skidam kapu Appleu jer nikad nisu to dopuštali. Ali dobiješ hrpu Apple shit predinstaliranih aplikacija što je možda i veće zlo. No kako rekoh, od prošle godine su napokon dopustili disableanje tih appova tako da nije takav problem više.

zadnjih nekoliko godina ni na jednom flagshipu kupljenom kod operatera nisam vidio bilo kakvu predinstaliranu njihovu app.. lg, samsung, sony..

15 godina
neaktivan
digitall kaže...
Mirko935 kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

zadnjih nekoliko godina ni na jednom flagshipu kupljenom kod operatera nisam vidio bilo kakvu predinstaliranu njihovu app.. lg, samsung, sony..

Ja nisam kupio mobitel kod operatera od 2008., ako se ne varam, tako da što se tiče prvog lica fakat nisam u toku. Znam iz ovog što pročitam po netu na forumima da se ljudi još uvijek žale na takve stvari, i kod nas, a pogotovo u US of A.

14 godina

Malo sam dvoumio, gdje objaviti ovaj post, u kojoj temi pa sam na kraju odlučio staviti ovdje, jedno kratko zanimljivo štivo/članak! 

LINK; http://imagazin.hr/apple-me-zarobio-ios-mozda-zauvijek/

ATJ Lučko
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Malo sam dvoumio, gdje objaviti ovaj post, u kojoj temi pa sam na kraju odlučio staviti ovdje, jedno kratko zanimljivo štivo/članak! 

Realno, hrpa bullshita, ako mene pitaš. Ništa od tih točaka nije nikakav big deal normalnoj osobi. Jedino taj iMessage je valjda neki big deal Amerima, ja kod nas ne znam nikog kog zaboli ona stvar za iMessage i svi koriste primarno WhatsApp, bili na iOS-u ili Androidu.

Nekom tko je "zaljubljen" u Apple k'o taj lik sve skupa možebitno čini drugačijim, ali mislim da je potrebno dobrano razmisliti o prioritetima životnim ako ti je odvajanje od fucking mobitela toliki fucking big deal. A možda i kakav posjet psihologu/psihijatru ne bi škodio.

12 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

Ništa čudno kolega. I meni bi bilo nemoguće odvojiti se od mercedesa kad bi jedina alternativo bio fićo.

9 godina
odjavljen

Zato 85%+ koristi androdi.....

A clanak je totalni BS.... Da ne mogu promijenuti OS ja bih shvatio kao nedostatak a ne prednost.... Cuj nije primio poruke i manje je pricao sa prijateljima? Koliki kreten trebas biti da ti razgovor sa prijateljima zavisi od OSa na mobitelu???????? Ti i nemas prijatelje vec si ospjednut telefonom a to je za psihijatriju....

Plus autor nije prenio jednu recenicu iz originalnog clanka:"I regretted everything, and I hated the feeling that Apple had trapped me. For years, I used Android devices without any concerns. After switching to an iPhone 7, moving back now seems impossible."

Plus plus nije note 7 jedini android. Uzmes pixel i imas update isti dan....I zanima me sta ce pricati za iphone X sa onom rupom u vrhu?. tada ce biti potpuno drugacija prica kao je extra mega turbo bla bla.....

A clanak je na linku imagazin ;) Sta reci vise ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.10.2017 20:51 (Torent).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice