Web Servisi

poruka: 6
|
čitano: 4.001
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Web Servisi

Imam zadatak da napravim iz informatike prezentaciju o Web Servisima i Internet Explorer-u. 

Profesor mi je rekao da su Web Servisi zapravo Web usluge tj. sve sto na nudi Web.

Nikako ne mogu da nadjem nesto kako treba i dovoljno o Web "uslugama". 

Pa mislim da je ovo najbolje mjesto gdje mogu saznati dovoljno stvari na ovu temu. 

I nisam uspio naci ovde na forumu slicnu temu. 

Hvala 

dzix
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 16:02 (dzelo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Web Servisi
dzelo kaže...

Imam zadatak da napravim iz informatike prezentaciju o Web Servisima i Internet Explorer-u. 

Profesor mi je rekao da su Web Servisi zapravo Web usluge tj. sve sto na nudi Web.

Pa mislim da je ovo najbolje mjesto gdje mogu saznati dovoljno stvari na ovu temu. 

Tehnički gledano, obojica morate detaljizirati pitanje. {#}

Web servis (hrvatski prijevod je web usluga) je praktički sve na webu - od web stranica do svih ostalih aplikacija prezentiranih putem weba (virtualizirane aplikacije i brdo drugih stvari) no u praksi se govori o standardizaciji prikaza aplikacija (XML, SOAP itd.).

16 godina
neaktivan
Re: Web Servisi
Old Iggy kaže...
dzelo kaže...

Tehnički gledano, obojica morate detaljizirati pitanje. {#}

Web servis (hrvatski prijevod je web usluga) je praktički sve na webu - od web stranica do svih ostalih aplikacija prezentiranih putem weba (virtualizirane aplikacije i brdo drugih stvari) no u praksi se govori o standardizaciji prikaza aplikacija (XML, SOAP itd.).

Da bas tako. Meni ne treba o tome sta se govori u praksi, vec opcenito o web uslugama . Jer mi je to on i rekao. 

Bas kad sam sad sjeio i ukucao "Web servisi" zbunilo me to sto sam procitao da se radi samo o standarizaciji aplikacija i o Web apliakcijama. Zbog toga sam ovde i postavio pitanje. Znaci treba mi sto vise i bolje o "Web uslugama i Internet Exploreru (nacin rada, izgled, sto donose nove verzije, prednosti)

dzix
16 godina
neaktivan
Web Servisi

Dajte ba ljudi, treba mo ovo do petka. 

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Web Servisi

Evo ti pdf u kojem imas nesto o internetskim servisima ( to ti je dio iz knjige 'Poslovno računarstvo', Čerić V., Varga M., Birolla H. )

LINK

We are nothing but the stones to pave the way...
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.6.2012 16:45 (Ad4pt3r).

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Web Servisi

Koliko je siugrno uzimati podakte sa vikipedije. Mislim da ne pise sta pogresno na Wiki-u ?

dzix
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice