Traffic kalkulator?

poruka: 8
|
čitano: 1.718
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Traffic kalkulator?

Pozdrav, 

trebao bih link od nekog online kalkulatora di mogu izračunat koliko mi mjesecno treba prometa s obzirom na poslane mailove, pogledane youtube klipove i posjećene stranice. 

Naime, moram izračunat za cca 50 ljudi koliki bi mjesecni promet trebali uzeti za satelitski internet. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Traffic kalkulator?

Moras izmjeriti koliko trenutno trosis i extraplolirati koliko bi to bilo u mjesecnom preiodu. Nit su svi YT filmici isto veliki niti su korisnici jednakih navika. Najbolje ti je ubaciti koji dan firewall/router koji moze prikazati potrosnju tj promet.

Ovaj nas Bug forum sadrzi trust mozgova koji imaju rjesenje za sve svjetske krize, znaju ono o cemu Thompson Reuters moze sanjati i mogu se ukostac uhvatiti s bilo kojim problemom danasnjice.
15 godina
neaktivan

Ne mogu, server i oprema su iznajmljeni od strane jedne firme koja sve udaljeno kontrolira. Želimo prekinuti ugovor s njima zbog jako loše usluge odnosno omjera 1024 Mbps na 5 korisnika, što znači da nam garantiraju brzinu od 204 kbps. Na naših 50 korisnika je to postalo neprihvatljivo jer je sve tako sporo da možeš samo slat mailove. Gledamo opciju sada 10Mbps link sa 50GB prometa i ne znam jel će na to biti dovoljno ili ćemo morati blokirati pristup nekim heavy usage stranicama. 

13 godina
neaktivan

Nekako moras doci do mjesecne/dnevne potrosnje. Ili da mjeris na centralnom mjestu (firewall/router) ili da stavis neki app koji ce mjeriti promet na svakom pc-u zasebno (sto je opet tricky jel ce program mjeriti i pristup internoj mrezi)...

Ovaj nas Bug forum sadrzi trust mozgova koji imaju rjesenje za sve svjetske krize, znaju ono o cemu Thompson Reuters moze sanjati i mogu se ukostac uhvatiti s bilo kojim problemom danasnjice.
13 godina
neaktivan
Traffic kalkulator?

BW Meter je dobar za to.S nijm mozes i ograniciti promet.

0 0 hvala 0
15 godina

pretpostavljam da je 10Mbit/50GB po korisniku. U pravilu bi trebalo biti dovoljno, opcija ti je možda da uvedeš throttling za korisnike kad pređu npr 40GB pa će s vremenom sami promijeniti navike.

16 godina
odjavljen
tkalcho kaže...

Ne mogu, server i oprema su iznajmljeni od strane jedne firme koja sve udaljeno kontrolira. Želimo prekinuti ugovor s njima zbog jako loše usluge odnosno omjera 1024 Mbps na 5 korisnika, što znači da nam garantiraju brzinu od 204 kbps. Na naših 50 korisnika je to postalo neprihvatljivo jer je sve tako sporo da možeš samo slat mailove. Gledamo opciju sada 10Mbps link sa 50GB prometa i ne znam jel će na to biti dovoljno ili ćemo morati blokirati pristup nekim heavy usage stranicama. 

50GB ti nije dovoljno za 50 usera, ni blizu.

Evo recimo, moji kod kuće imaju adsl paket od 15GB. Gledam im potrošnju i varira oko 7-8GB. Youtube, vijesti, povremeno neki film skinu i to je to. Dalje, 10mbit ti je opet premalo. To je 0,5 mbit po korisniku - 64 kbps - dakle, dvokanalni ISDN ili EDGE (na mobitelima).

Premali paket i preniska brzina.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan

A sto bi ti rekao da ti kazem da zadnje tri godine imamo brzinu od 220 kbps za 50 usera. Naravno nisu svi na netu u isto vrijeme al opet prezivljavamo :). Morat cu nekak izmjerit promet ili ograniciti youtube i slicne site-ove.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice