Problemi s internetskom vezom

poruka: 3
|
čitano: 1.950
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako,zadnjih 2 mjeseca imam dosta problema šta se tiče interneta. Bila mi je počela pucat veza i to dosta često,3-4 puta na dan,ponekad i više. Normalno prijavio sam grešku Optimi. Prvo su rekli da je možda spliter pokvaren ali nije bilo to. Onda su mi promjenili modem i ni to nije uklonilo problem. Onda su rekli da treba promjenit neki kabel i to su riješili. Recimo da je to riješilo problem na neko kratko vrijeme. Sada veza više ne puca ali mi zna brzina veze drastično pasti. Inače imam 10 mbitnu vezu i kad idem na speedtest tamo mi kaže da imam oko 9.5 mbps.  A ponekad kad mi je internet spor kad idem provjerit brzinu onda bude 0.50 mbps. Definitivno ću opet prijaviti kvar ali mi ih je više pun qurac. Još malo pa ću znati imeni svih operatera. {#}  E sad,kad odem na speedtest,mene locira u Istri,šta je i točno jer sam iz Istre. Ali kad mi brzina padne i onda idem testirat brzinu zna me nalaziti u drugim županijama. Mene zanima dali je to normalna stvar??

Evo i par slika.

splitsko-dalmatinska splitsko-dalmatinska
sisačko-moslovačka sisačko-moslovačka
10mbps???  not!!! 10mbps??? not!!!
uff..kako sam zgodan. sve mi se cure sviđaju. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Problemi s internetskom vezom

Ako si u zgradi, a bakrene su žice za telefonsku liniju skroz do parica, može biti da netko od susjeda toliko bijesno srče vezu da se odražava i na tebe...
Nazovi ih ponovo i požali se na problem, pa traži neka testiraju vezu od parice kod ulaza u zgradu pa sve do tvoje telefonske utičnice.

Ako nije to, moguće je da postoji greška u vezi od same parice na putu skroz do operatera.

Također nebi bilo loše prije toga odraditi Glasnost testiranje: http://broadband.mpi-sws.org/transparency/glasnost.php

I probaj provjeriti imaš li kakve gamadi ili programa na računalu koja ti ubijaju vezu.

SilvioS, Windows Desktop Consumer MVP
14 godina
neaktivan

Ma svašta. Sada sam instalirao Google Crome (inače koristim FireFox {#}) i idem izmjeriti brzinu kad ono veća brzina od one koju plaćam. Ništa mi više nije jasno. Na Firefoxu mi nikad nije prelazilo 9,9 mbps.  

uff..kako sam zgodan. sve mi se cure sviđaju. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice