Problem s internetom

poruka: 27
|
čitano: 7.963
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problem s internetom...HITNOO!!!

znaci

prije par dana je negdje u blizini moje kuce udario grom

i nisam se mogao spojiti na internet, pa sam zvao t-com

agent je poslao dva covjeka koji su zamjenili router (sad je ADB-ov), ali svejedno nije radilo, pa su rekli da je otisla mrezna kartica

i fino kupim ja mreznu karticu za 50 kn, i stavim u prvi PC slot i spojim kabel

kompjuter ju prepozna i pise Local Area Connection 2 i kao da je sve povezano (Internet access)

i u device manageru sam izbrisao staru karticu (Unninstal i Disable) i sad ocu jos skinuti drivere za novu, al mi izbaci da su driveri vec instalirani

i sve super, pa odlucim malo surfati, kad ono niti jedna jedina stranica se ne zeli ucitati (cak niti 192.168.1.1), a pise da je sve spojeno i da sve radi

pliz pomooc

doma me stiscu, da to slozim, a nemam pojma kaj bi jos moglo biti

HVALA NAJLJEPSA :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problem s internetom...HITNOO!!!

jel mozda problem u onom zutom kablu?

ili je otiso slot, dolje di se ukopcava mrezna kartica?

12 godina
neaktivan

Jesi možda stavio na DHCP tj automatsko prepoznavanje ip adrese,gateway-a i DNS servera ili si prije na integrisanoj mrežnoj kartici imao ručno podešene  IPV4 postavke,ja bi ti preporučio da to provjeriš.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ako mislis na ovu sliku ispod,

prvo je bilo na automatskom, pa sam prebacio na manual i upisao IP-e koje mi je agent iz t coma rekao

i restartam komp da vidim jel sve dobro spremljeno i bilo je

ali svejedno se ne ucitava stranica

i sad mi je ovaj Troubleshooting izbacio:

Windows can't communicate with the device or resource (primary DNS server)

sta da radim

btw hvala na brzom odgovoru :-)

12 godina
neaktivan

kod mojeg frenda je također lupio grom i isto su mu zamijenili ruter,ali nitko nije gledao ono što se stvarno dogodilo,udar groma je skurio "fizički oštetio" paricu dolazne tel. linije!provjeri si instalaciju...po mojem mišljenju

12 godina
neaktivan

Ajde probaj preko cmd-a vidjeti možeš li pronaći DNS servere odnosno pročitati a to ćeš uraditi  ovako : kliknuti na start/pa search programs and files ili ako je već kdo tebe na hrvatskom trebalo bi biti pretraži programe i datoteke ,tu ukucaj cmd i pritisni enter,tu bi trebao dobiti cmd prozor,ako ga vidiš i otvorio pisat će ti  npr. C/Users/pa tvoje korisničko ime/i poslje toga pišeš ipconfig/all znači tipa ovako :C/Users/buti/ipconfig/all trebalo bi ti izlistatiu sve podatke o adapteru koji je trenutno  aktivan pronađi dio DNS servers: (trebalo bi ti biti prazno) ako kažeš da ti je podešeno na DHCP,ili dok si tu možeš pingati ip adresu odnosno provjeriti vezu između svog računal-rutera i računala-interneta,ma da u tvom slučaju mislim da je to stvar podešavanja mrežne kartice,možda ti i radi u drugom duplexu,mogao bi i probati sa Google DNS serverima :8.8.8.8 drugi red : 8.8.4.4 ma da ponovo kažem da ako ti ruter treba dodljivati sam ip adrese ,gateway i DNS servere onda nemaš potrebe za ručnim unošenjem.ovo bi trebali  biti T-com-ovi DNS serveri :

195.29.166.116
195.29.166.117

Probaj sa njima ima ih još par ali evo ovaj pa vidi,btw bez DNS servera pravilno podešeni teško ćeš otvoriti išta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.9.2013 15:13 (RiderHD).
13 godina

bez dns postavki servera bi mogao pristupiti web configu svog routera, a vidiš da ni to ne može

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

bez dns postavki servera bi mogao pristupiti web configu svog routera, a vidiš da ni to ne može

Kad  sam rekao išta,mislio sam na web stranice,ne na config rutera što se pristupa lokalno.

13 godina

ali on ni configu routera a ni web stranicama ne može pristupit, znači da nije problem u dns serverima nego u nečem drugom

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

u pravu si, u necem drugom je problem

i ugasio mi se wlan, i danas sam zvao, i to su slozili

jedino sta sam primjetio je, da kad sam stavljao karticu ona je pasala unutra, ali je slot nesto duzi od nje, jos je ostalo mjesta recimo za 1-1.5 cm

jel mozda to problem? (buduci da je komp malo stariji), ali kolko znam sve kartice pasu (valjda)

15 godina
moderator
Buti kaže...
jedino sta sam primjetio je, da kad sam stavljao karticu ona je pasala unutra, ali je slot nesto duzi od nje, jos je ostalo mjesta recimo za 1-1.5 cm

jel mozda to problem? (buduci da je komp malo stariji), ali kolko znam sve kartice pasu (valjda)

Ajde ti to poslikaj.

Ili napiši točan model matične ploče i te kartice.

Kome treba 10$ popusta na Banggdod neka se javi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 14:04 (XXX-Man).
12 godina
neaktivan

to mi se uvijek mjesalo jbt, s maticnom

uvjek ju mjesam s grafickom

ugl.

NVIDIA GetForce 9400 GT

to je vjerojatno graficka

a di se tocno moze vidit koji je model, u device manageru?

jel to pod IDE ATA/ATAPI controllers?

ako je, onda je mozel Intel(R) 82801 GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller- 27C0

A mrezna je Tenda, model: L8139D (ona za 50 kn)

12 godina
neaktivan

al komp je malo stariji, pa se bojim da nije zbog toga

mislim da ima jedno 5 godina, ili tak nes

14 godina
neaktivan
Buti kaže...

ugl.

NVIDIA GetForce 9400 GT

ako je, onda je mozel Intel(R) 82801 GB/GR/GH (ICH7 Family) Serial ATA Storage Controller- 27C0

Mrežna ima klasični PCI slot, a PCI utori se koriste na matičnim pločama kao standard već 15-ak godina. Kamo si je ti uspio nagurat da postoji još 1,5 cm mjesta???

12 godina
neaktivan

ha gle, znam ja sve to

i da, mrezna ima klasicni slot

ali neznam jel na kompu klasicni, zato sta ima jos malo mjesta, a sve je 100% dobro stavljeno

i prepoznata je na kompjuteru

kad je grom udario to je doslo preko telefona (tak su rekli), pa jel moguce da je jos sta skurilo (da je vjerojatno komp nebi radio?)

14 godina
marky1607 kaže...

Mrežna ima klasični PCI slot, a PCI utori se koriste na matičnim pločama kao standard već 15-ak godina. Kamo si je ti uspio nagurat da postoji još 1,5 cm mjesta???

- Pa meni jedino pada da ju je možda stavio u drugi PCI-E X16 utor, ne znam koja je ploča, pa samo nagađam.

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.9.2013 14:01 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
marky1607 kaže...

- Pa meni jedino pada da ju je možda stavio u drugi PCI-E X16 utor, ne znam koja je ploča, pa samo nagađam.

na ploci su 2 ista slota, tak da vjerojatno nisam nis fulao

tak da :/

nemam pojma

dajte neke prijedloge ili nes 

{#}

15 godina
moderator
Buti kaže...

ugl.

NVIDIA GetForce 9400 GT

Ništa od toga...skini stranicu i pročitaj što piše na matičnoj

14 godina
Problem s internetom

- Kolega XXX-Man ti je par postova prije predložio da to poslikaš i staviš sliku na forum, to napravi i usput pogledaj model matične koji piše na njoj.

--- Rijeka se prepoznaje plivanjem, a čovjek razgovorom. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Buti kaže...

ugl.

NVIDIA GetForce 9400 GT

Ništa od toga...skini stranicu i pročitaj što piše na matičnoj

evo 

to su vam slike pa pogledajte

ak ocete jos sta da slikam recite

da se jos nes vidi

15 godina
moderator

Dobro to je ok.

Skini ovo i raspakiraj negdje na disk.

http://www.tenda.cn/tendacn/DownLoads/show.aspx?downid=500

Idi u device manager, nađi mrežnu i klikni update drivera.

Kad te pita dal želiš da se spoji na windows update, klikni na No i onda na next.

Zatim odaberi Install from specific location i onda browse pa odaberi ovo što si skinuo.

Tako otprilike, nisam na windowsu pa neznam detaljno.

12 godina
neaktivan

hvala ti na tome

samo, to nikad nisam radio

buduci da imam windows 7

a unutra je puno mapa

na koju da oznacim da nade drivere, kad nema mape za win7

15 godina
moderator

Na službenoj stranici nema drivera za Windows 7...

Ako ne rade oni koje windows sam instalira onda nemogu pomoći...

12 godina
neaktivan

svejedno hvala :)

12 godina
neaktivan

Mrežni adapter(kartica) bi trebao da radi i bez drivere ako ima instalirane određene windows 7 update,je li ti pokaziva link activity odnosno zelenu lampicu dok je spojen sa ruterom ako baš hoćeš tako možeš provjeriti kabal,ma da sumnjam da je do njega,što se tiče i drivera sam kaže da mu je prepoznao i postavio kao Local Are Connection 2 je li ispod naziva ove mreže vidiš naziv adaptera? ako da onda ti računalo prepoznaje adapter da mu je potreban driver ne bi pokazivao novi mrežni adapter u network and sharing center(centar za mrežu i zajedničko korištenje) odnosno ne bi ti stvorio novu Lokalnu mrežu jednostavno ne bi bio tu nikako prikazan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.9.2013 0:25 (RiderHD).
12 godina
neaktivan
RiderHD kaže...

Mrežni adapter(kartica) bi trebao da radi i bez drivere ako ima instalirane određene windows 7 update,je li ti pokaziva link activity odnosno zelenu lampicu dok je spojen sa ruterom ako baš hoćeš tako možeš provjeriti kabal,ma da sumnjam da je do njega,što se tiče i drivera sam kaže da mu je prepoznao i postavio kao Local Are Connection 2 je li ispod naziva ove mreže vidiš naziv adaptera? ako da onda ti računalo prepoznaje adapter da mu je potreban driver ne bi pokazivao novi mrežni adapter u network and sharing center(centar za mrežu i zajedničko korištenje) odnosno ne bi ti stvorio novu Lokalnu mrežu jednostavno ne bi bio tu nikako prikazan.

što se toga svega tice, sve je u najboljem redu

local area connection 2 je automatski napravljen, ispod pise ime kartice, svijeti lampica, kad se kabel ukopca itd...

ali, ovi iz t coma su poslali poruku da je sve uredu

i da su smetnje uklonjene

ali svejedno se stranica na kompu onak, ko brzo ucitava i pise "waiting", ali se nis ne ucita

sad si ja razmisljam da je problem jedino u mreznoj kartici, jer je ostalo jos malo slobodnog slota (nap sam gore, mozda centimetar je ostao)
i driveri su prepoznati i sve

mozda kartica jednostavno ne odgovara

ili

jel mozda jos sta pogodeno putem telefonske linije, sta mislite?
HELP!!! {#} 

12 godina
neaktivan

preostaje mi jedino da karticu promjenim :/

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice