Netko mi se spaja na net

poruka: 53
|
čitano: 18.190
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Re: Netko mi se spaja na net
salih88 kaže...

Najjednostavnije je ti je da se loguješ na svoj ruter. U ovom slučaju na slijedeći način, 

1) stisni start i idi na run

2) Upiši cmd i stsni enter

3) upisi ipconfig i stisni enter

4) nadji polje default gateway i prepisi sebi taj br (IP) ide otprilike sa 192.128.0.1

5) udji na chrome i upiši taj br, udari po enteru

6) upiši admin kao username, admin kao pasword, pošto ne vjerujem da ti je taj tko ti je podešavao wireless ruter podesio pasword za pristup routeru.

7) nadji polje lan setings

8) tu će ti pisati sve ip adrese koje su trenutno u opticaju, tj kojima ruter daje usluge

9) napravi screen shoot pa ga zalijepi ovdje 

Jel može tako  :D

Dal si na ovo mislio?

Taj IVAN-PATOP mi se spaaj (barem tako piše u networku) ali u postavkama rutera ne piše

ovo je u postavkama rutera ovo je u postavkama rutera
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 1:57 (borna666).
13 godina
neaktivan

odlično odradjeno majstore, tvoj pc se zove andrej-pc??? imaš tu još nekoga na wireless mreži, čiju samo mac adresu imaš, znači dobro si predpostavio, ajde da promjeniš pasword od svoje mreže.

Pošto mislim da je taj tvoj router na isti kalup sa postavkama kao i thompson tg585, evo ti link video na kome ćeš vidjeti gdje se to otprilike nalazi te kako promjeniti pasword, i ako možeš napravi prije postavljanja nove lozinke screen schoot da vidim da li je to to :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 2:03 (salih88).
15 godina
protjeran
salih88 kaže...

odlično odradjeno majstore, tvoj pc se zove andrej-pc??? imaš tu još nekoga na wireless mreži, čiju samo mac adresu imaš, znači dobro si predpostavio, ajde da promjeniš pasword od svoje mreže.

Pošto mislim da je taj tvoj router na isti kalup sa postavkama kao i thompson tg585, evo ti link video na kome ćeš vidjeti gdje se to otprilike nalazi te kako promjeniti pasword, i ako možeš napravi prije postavljanja nove lozinke screen schoot da vidim da li je to to :)

ne moj ej ANTE-PC ovo je bratov. Ugl promjena passas ne funkcionira jer sam to napravio prije pa je i dalje bio konektan.

pa sam zvao operatera u t-comu pa je i on promijenio pass ali opet niš;)

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis..
15 godina
borna666 kaže...
salih88 kaže...

ne moj ej ANTE-PC ovo je bratov. Ugl promjena passas ne funkcionira jer sam to napravio prije pa je i dalje bio konektan.

pa sam zvao operatera u t-comu pa je i on promijenio pass ali opet niš;)

Pa promjeni vrstu enkripcije. Ne vrijedi ti promjenit pass ako ti ostane wep vrsta enkripcije, to se probije za par minuta, stavi wpa ili wpa2

13 godina
neaktivan

Jedino rješenje je da router ograničiš samo na tvoju i bratovu mac adresu ali to je malo teže da ti objašnjavam ovako preko žice, jer nisam nikada dolazio u dodir sa tim ruterom tako da ne znam gdje mu se šta nalazi. Uglavnom, pozovi tog operatera opet, i zamoli ga, ili da ti preko remote controla podesi pristup tvojoj mreži samo za tvoju i bratovu mac adresu. 

U tom slučaju bit ćeš siguran da ti se više niko ne kači na mrežu, a zamoli ga da ti pokaže kako se dodaju novi računari, ukoliko kupiš novi laptop ili mobitel da znaš gdje da dodaš tu novu mac adresu. Ja mislim da je dovoljno od mene. Idem da spavam, sutra čeka novi radni dan :D

Puno pozdrava iz Zenice :)

15 godina
protjeran
Netko mi se spaja na net

Hvala vam puno!

Laku noć {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
borna666 kaže...
WindEmperor kaže...

WPA2 Personal i AES enkripciju stavi i gotovo, nemas briga vise. Vrlo jednostavno.

ok thx;)

- osim ako taj tko se spaja zna šifru (očigledno zna ako se spaja). Zato treba pogledati u modemu, tamo su vidljiva sva računala, podesiti novi pass.. (nakn tog na wlanu gubiš konekciju, moraš obrisati ili izmijeniti stare postavke i spojiti se s novim passom)

- nakon reseta (dešava se povremeno,jednom tjedno-mjesečno..), ovisno o verziji firmwarea, uređaj se vraća na postavke koje mogu biti svakakve, pa opet 'uljez' može ući... tad treba ponovo podesiti iste stvari.

- ili je lažna uzbuna.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Netko mi se spaja na net

Pa zar je teško promijenit password od rutera i password od wirelessa?? Stvarno ne kužim ovo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
David87 kaže...

Pa zar je teško promijenit password od rutera i password od wirelessa?? Stvarno ne kužim ovo...

kao što je netko rekao, lako je promjenit password kad je ista enkripcija tada se može probiti lozinka opet, riješenje? promjeniš enkripciju i password = rješena stvar

www.mmo-balkan.com
14 godina
odjavljen
Netko mi se spaja na net

kako iskljucit WPS na tom TG782i modelu rutera jer sam provjerio i sve isto ti je imao ti WEP ili WPA2 ako ti sazna pin jednostavno se spoji preko njega (isprobao vec).

1 0 hvala 0
16 godina
Nitro233 kaže...

kako iskljucit WPS na tom TG782i modelu rutera jer sam provjerio i sve isto ti je imao ti WEP ili WPA2 ako ti sazna pin jednostavno se spoji preko njega (isprobao vec).

- točno, zato je potrebno znati koji model, koji ISP, postavke... što autor teme očigledno ne zna. Kao i zaštititi se od takvih stvari (pa zato i pita). Problem je da bi nešto napravio, mora dati info, mora nešto znati...

- s druge strane, (autor), telefon u ruke, zovi SZK i nek ti daju konkretne odgovore, pa čak ako se netko stvarno spaja, nek ti promjene uređaj (zbog pina) ili upgrade.. To im je posao i zakonska obaveza.

15 godina
Bejtman kaže...
David87 kaže...

kao što je netko rekao, lako je promjenit password kad je ista enkripcija tada se može probiti lozinka opet, riješenje? promjeniš enkripciju i password = rješena stvar

Pa nisam ni mislio na WEP, već WPA2-PSK

15 godina
protjeran
salih88 kaže...

Jedino rješenje je da router ograničiš samo na tvoju i bratovu mac adresu ali to je malo teže da ti objašnjavam ovako preko žice, jer nisam nikada dolazio u dodir sa tim ruterom tako da ne znam gdje mu se šta nalazi. Uglavnom, pozovi tog operatera opet, i zamoli ga, ili da ti preko remote controla podesi pristup tvojoj mreži samo za tvoju i bratovu mac adresu. 

U tom slučaju bit ćeš siguran da ti se više niko ne kači na mrežu, a zamoli ga da ti pokaže kako se dodaju novi računari, ukoliko kupiš novi laptop ili mobitel da znaš gdje da dodaš tu novu mac adresu. Ja mislim da je dovoljno od mene. Idem da spavam, sutra čeka novi radni dan :D

Puno pozdrava iz Zenice :)

Dal ce ovo funkcionirati suigurno da ne zovem bezveze t-com?

17 godina
neaktivan
Netko mi se spaja na net

Možeš šifru za wlan promjenit i preko T-Comovih stranica:

https://user.t-com.hr/

Mada bolje ti to ručno odradi i postavi bolju enkripciju.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 13:55 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
16 godina
F1-IVO kaže...

Možeš šifru za wlan promjenit i preko T-Comovih stranica:

..

Mada bolje ti to ručno odradi i postavi bolju enkripciju.

-problem ostaje s wlan pinom (koji je factory, ako netko od susjeda zna...) to nije isto što i wlan-pass (dva različita načina spajanja, kao i WPS).

-autor uopće ne odgovara dali je išta probao-podesio... enkripcija je već rješena.

AUTOR! -jesi li ušao u modem? vidiš li tamo drugo računalo? - blokiraj ga (dozvoli samo svoj MAC), promjeni šifu itd.. (već je više postova s odgovorima, samo treba to i napraviti.)

i jedan btw podsjetnik: da ima dosta 'studenata' na priremenom radu u SZK, imaju puni pristup podatcima, više slučajeva gdje upravo tako spajaju ... pa ako se drugačije ne rješi, prijaviti SZKu i nek rješe-blokiraju jer je to njihova obaveza.

17 godina
neaktivan
ihush kaže...
-problem ostaje s wlan pinom (koji je factory, ako netko od susjeda zna...) to nije isto što i wlan-pass (dva različita načina spajanja, kao i WPS).

-autor uopće ne odgovara dali je išta probao-podesio... enkripcija je već rješena.

AUTOR! -jesi li ušao u modem? vidiš li tamo drugo računalo? - blokiraj ga (dozvoli samo svoj MAC), promjeni šifu itd.. (već je više postova s odgovorima, samo treba to i napraviti.)

Neznam čemu autor teme toliko komplicira:)

Promjeniš pass, postaviš enkripciju, sakriješ ime mreže i obavezno ga promjeniš (napiši kao ja da mi se mreža zove 1 sat 200 kn) i za prvu ruku nebi smjelo biti problema.

World Championships: 7, GP started: 288, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,517
15 godina
protjeran
Netko mi se spaja na net

Sad zam zvao i rekao je ovaj da mi se nitko nije mogao spojiti zbog WPA-a te da je ruter samo zapamtio ovo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
borna666 kaže...

Sad zam zvao i rekao je ovaj da mi se nitko nije mogao spojiti zbog WPA-a te da je ruter samo zapamtio ovo

Ištekaj kabel od telefona iz rutera i fino resetiraj ruter (gumbić ispod rutera). Kad se ruter stabilizira ukopčaj tel. kabel natrag, uđi u ruter i podesi ovo o čemu ti dečki pričaju u nekoliko postova.

EDIT:

Pošto ruter u 99% slučajeva automatski povlači podatke iz centrale, tel. kabel ukopčaj nakon što podesiš sve parametre iz ranije navedenih postova.

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 14:28 (F1-IVO).
16 godina
borna666 kaže...

uporan si?

- prikazuješ network ('susjedstvo'), umjesto stanje routera. To možeš napraviti npr VNCom, Hamagochijem i sl.

U lokalnoj mreži neko vrijeme vidiš i isključena računala, ali to znači da su još dva bila spojena do max prije pola sata... resetiraj računalo da vidiš svježe stanje.

(možda, ako imaš multiboot, tad možeš vidjeti svoj PC pod nekoliko raznih naziva, upravo zato jer mreža pamti neko vrijeme, ista stvar je s routerom, usporedi MAC adrese pa si siguran)

- logovi u routeru su nešto drugo, trebali bi biti trajni, brišu se resetiranjem routera (ili posebna opcija baš za to). U routeru vidiš sva računala, koja su bila ili jesu spojena.

Znaš ime svojeg računala, druga dva PCa onemogući filtriranjem MACova u routeru. (i ostale upute, jer se ponavlja više puta).

16 godina
Netko mi se spaja na net

Zemi pušku, sjedneš na pola sata pred kuću, i vičeš ko budala da ti se netko samo proba spojit na net..i da vidiš :D

Had a dream, I was king, woke up, still king.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Netko mi se spaja na net

Evo napravio sam tako i nema lika više;)

Hvala vam svima.

ps.F1Ivo- nemoj locat temu, možda se vrati lik{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
borna666 kaže...

Evo napravio sam tako i nema lika više;)

Hvala vam svima.

ps.F1Ivo- nemoj locat temu, možda se vrati lik{#}

Fala penisu:)

15 godina
protjeran
Netko mi se spaja na net

Imao bih još jedno pitanje da ne otvaram novu temu.

Igram sada AcR i piše mi da mi je NAT strict?!

UpNp mi je upaljen.

Dal zna netko kako ga mogu otvoriti? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.3.2012 15:27 (borna666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice