Mozilla Firefox pitanja

poruka: 596
|
čitano: 238.396
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Mozilla Firefox pitanja
Gale92 kaže...

Ne znam, ja problem i dalje imam. {#}
Dosta mi je, izgleda da se "selim" na neki drugi browser

Poštivam odluku, no ja nemam, niti sam kad imao problema s firefoxom od 2003. godine, i mislim da mi se dva puta srušio a ostalih problema nisam imao.

Meni se čini da tebe nešto drugo zeza.

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk
15 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Ne na svima recimo gledam neki video npr gtx 690 unboxing ili SSD review. Kod video spotova se ne restarta.

Nebitno je što je na snimci {#}

Eto, odgovor ti se sam nudi. Dakle vjerojatno su u pitanju neki specifični youtube serveri.

Prije je bila ona fora ako ti se video sporo učitava samo promjeniš rezoluciju (može i na veću da stvar bude još bolja), jer se onda video učitava sa drugog servera koji možda nije toliko zagušen pa imaš šanse dobiti bržu vezu.

What Andy giveth, Bill taketh away.
14 godina
rustweaver kaže...
Gale92 kaže...

Čini se, da se seliš :)

Browser te onoliko služi koliko si ga voljan razumjeti. Chrome je puno tolerantniji prema korisnicima kojima se ne da zasukati rukave.

kažem sve je počelo kada sam prešao na verziju 24.
Nadam se da će se te "pojedinosti" ispraviti s idućom verzijom.

Sada samo kod bug.hr i zimo.co primjećujem tu "kockicu" dok je na facebook nema i na nekim ostalima

15 godina
Gale92 kaže...

1. about:config
  2. u tražilicu upisati security.mixed_content.block_active_content
  3. dvoklik na taj string kako bi ga postavio u FALSE

Problem je u tom novom "feature" koji blokira ne siguran sadržaj.

Ne znam zašto ne pamti odgovor ako smo kliknuli na Remember, zato je to najbolje isključiti.

15 godina
neaktivan
sisko93 kaže...
Problem je u tom novom "feature" koji blokira ne siguran sadržaj.

Ne znam zašto ne pamti odgovor ako smo kliknuli na Remember, zato je to najbolje isključiti.

Zašto je nesiguran ako mu je na sigurnoj verziji flasha?

Meni se to ne događa na FF 24

Prilično sam siguran da on ima posla sa click to play...

15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

kažem sve je počelo kada sam prešao na verziju 24.
Nadam se da će se te "pojedinosti" ispraviti s idućom verzijom.

Način na koji click to play radi je izmijenjen u verziji 24. Možda tako ostane a možda ga i izmijene. Ali to nije definitivni uzrok tvojih problema. Kada ti klikneš da zapamti aktiviran plugin, ta bi aktivacija trebala ostati zapamćena barem jednu cijelu sesiju. Ako ni to ne može upamtiti onda imaš neki gadan konflikt sa spremanjem postavki u profil.

Ono što je moguće je da ti se profil pokvario nadogradnjom, no pošto si profil brisao taj problem možemo otpisati. Jedina druga stvar koja može biti su dodatni plugini i ekstenzije koje ti imaš a koji mogu ometati rad browsera. Kod mene na FF 24 sve radi kako treba a nemam niti facebook plugin niti googleov updater i sto ostalih sranja koje ti imaš.

Preduvjet za prijavljivanje buga je mogućnost reprodukcije. Ako se bug ne može reproducirati na drugim računalima onda je šansa da se taj bug ispravi veoma veoma malena. Plus i tvoji opisi nisu baš skroz jasni, fokusiraš se na nebitne detalje.

Gale92 kaže...

Sada samo kod bug.hr i zimo.co primjećujem tu "kockicu" dok je na facebook nema i na nekim ostalima

Ne slušaš. Čemu ta "kockica" služi? Kontroli plugina na stranici. Kockicu nećeš vidjeti ako stranica ne sadržava sadržaj za koji je potreban neki plugin. Tako da stvarno nema veze gdje ti tu "kockicu" vidiš a gdje ne.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 23:07 (rustweaver).
15 godina
rustweaver kaže...
Zašto je nesiguran ako mu je na sigurnoj verziji flasha?

Meni se to ne događa na FF 24

Prilično sam siguran da on ima posla sa click to play...

- Uoči kurziv na "ne siguran"

- Mislim da mi je to bilo od verzije 23

- Nije click to play ali nešto slično, ali puno iritantnije za korisnika.

Uostalom evo slike:

Kada je navedeni string uključen, u adresnoj traci se pojavljuje ikonica štita, klikom na nju i odabirom Disable Protection on This Page, tek nakon ponovnog učitanja se prikazuje video. Problem je što FF ne pamti taj odgovor te je za svaki pregled bilo kojeg videa na određenim stranicama (ovdje je u pitanju Bug Video) potrebno ponavljati procedutu.

Isključivanjem navedenog stringa se gazi taj feature te se tada sadržaj u potpunosti prikazuje.

15 godina
neaktivan
sisko93 kaže...

- Uoči kurziv na "ne siguran"

- Mislim da mi je to bilo od verzije 23

- Nije click to play ali nešto slično, ali puno iritantnije za korisnika.

Mixed content blocking je aktivan samo na kriptiranim (HTTPS) stranicama na kojima se pojavljuje nekriptiran sadržaj. Takav sadržaj predstavlja potencijalnu sigurnosnu rupu u inače SSL osiguranoj stranici. Odnosno radi se o sadržaju čije se porijeklo i autentičnost ne može jamčiti. Primijeti da je na slikama koje si stavio prikazan pristup stranicama putem HTTPS-a.

To je sasvim druga zvjerka od "click to play" čija je svrha kontrola izvršavanja plugina na bilo kojoj stranici, uglavnom kako bi se spriječilo automatsko izvršavanje plugina koji su potencijalni izvor sigurnosnih propusta (recimo ako ti je java blokirana po defaultu ne moraš se brinuti da ćeš nešto pokupiti na netu preko rupe u java pluginu ili java runtimeu).

Ukratko:

click to play - plugini

mixed content - sav nekriptirani sadržaj na kriptiranoj stranici

Vidiš i sam da su različite ikone, jedna je ikona u obliku štita, a druga izgleda kao lego kockica.

Što se tiče pamćenja vidiš i sam da ti kaže "Disable protection on this Page". Svaka stranica ima svoj URL, dakle pamti URL-ove a ne kompletne domene.

Učitavanje također ima nekog smisla (iako se to baš moglo izvesti i bez učitavanja). Naime mixed content se niti ne downloada kada je blokiran, i nije ga dovoljno samo odblokirati, to ga samo uklanja sa "black liste". Da bi ga Firefox downloadao potrebno je ponovno pokrenuti postupak učitavanja stranice (tako i adblock funkcionira).

Bitno je znati takve stvari, kako bi se znalo na pravim mjestima tražiti uzročnike problema.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 23:32 (rustweaver).
15 godina
rustweaver kaže...
Što se tiče pamćenja vidiš i sam da ti kaže "Disable protection on this Page". Svaka stranica ima svoj URL, dakle pamti URL-ove a ne kompletne domene.

Jedini je problem što on ne pamti niti tu jednu stranicu, jedino kada se odabere Disable i napravi ponovno učitanje stranice. U slučaju kada bi otišli na neku drugu stranicu te se vratili na istu, opet bi bilo potrebno odabrati disable i ponovno učitat stranicu

15 godina
neaktivan

To jest problem.

Ne znam, nisam još niti jednom imao posla sa mixed content blokiranjem. Ne koristim HTTPS po defaultu, a tamo gdje ga koristim nije očito bilo ničega što bi se trebalo blokirati.

15 godina
Zato sam si i isključio to.
Ako sam mogao 20 verzija FF-a biti bez toga, mogu i sada.

@Gale92.. jesi li riješio problem?
14 godina
sisko93 kaže...

@Gale92.. jesi li riješio problem?

Napravio sam kako si rekao, ali je i dalje "tu"

13 godina
protjeran
Mozilla Firefox pitanja

Imam i ja na većini stranica tu lego kockicu a sve mi radi za 10/10

0 0 hvala 0
14 godina
Budokai kaže...

Imam i ja na većini stranica tu lego kockicu a sve mi radi za 10/10

I meni sve super radi, ali vam kažem dok sam imao prijašnje verzij te lego kockice nije bilo, kada sma update na posljednju verziju ona se počela pojavljivati na pojedinim stranicama.

13 godina
protjeran
Gale92 kaže...
I meni sve super radi, ali vam kažem dok sam imao prijašnje verzij te lego kockice nije bilo, kada sma update na posljednju verziju ona se počela pojavljivati na pojedinim stranicama.

I smeta ti ta kockica, samo zato jer se pojavljuje a firefox radi OK !!!??

Nije mi baš jasno. {#}

14 godina
Budokai kaže...

I smeta ti ta kockica, samo zato jer se pojavljuje a firefox radi OK !!!??

Nije mi baš jasno. {#}

Ne smeta mi više, polako se privikavam {#}

15 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Znači govoriš nam da si dizao frku bez razloga, jer svi imamo tu kockicu. To je normalno i uvedeno je sa verzijom 24. Ako ti samo pojavljivanje te ikone predstavlja problem onda ne znam što bih ti rekao...

Ono što nije normalno je da su ti plugini blokirani po defaultu, ali to nema veze s tom ikonom, ona se u verziji 24 uvijek prikazuje na stranicama koje sadržavaju neki plugin.

Ako su ti plugini blokirani po defaultu (a nisu u nekoj staroj, nesigurnoj, verziji), i ne možeš natjerati firefox da zapamti te postavke to je onda problem i ne radi ti sve super.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.10.2013 16:20 (rustweaver).
14 godina
Mozilla Firefox pitanja

Plugini su na opciji  da uvijek budu aktivni.
Nisam dizao frku, nadam se da sam ovime pomogao ne sam  sebi već i ostalima {#}
kažem vam npr na bug.hr vidim kockicu a na facebook ne vidim.
Ugl na stranicama koje koriste flash vidim tu kockicu

0 1 hvala 0
15 godina
Mozilla Firefox pitanja

Primjetio sam da mi se firefox naglo usporio i odem u task manager i ostanem paf... Preko gigu memorije troši, a inače samo oko 300 - 400 mb. Zna neko u čemu je problem?

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

Primjetio sam da mi se firefox naglo usporio i odem u task manager i ostanem paf... Preko gigu memorije troši, a inače samo oko 300 - 400 mb. Zna neko u čemu je problem?

Koliko tabova imaš otvorenih? Skini si dodatak Memory Fox, on bi trebao smanjiti potrošnju rama.

15 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

Zna neko u čemu je problem?

Čekaj da izvadim kristalnu kuglu...

Pa taj je browser na tvom računalu, ti najbolje znaš što ga sve tjeraš da radi. Vrlo vjerojatno nemaš takvo zauzeće memorije na startupu bez ijednog taba. Dakle jedna (ili možda više njih) stranica ti uzrokuje takvo memorijsko zauzeće. Polako radi i drži oko na memoriji da možeš vidjeti točno u kojem trenutku ode u nebo...

Nije nemoguće i da su addoni, neka skripta na nekoj stranici, a i da se neka od stranica koje redovno posjećuješ nije izmijenila.

11 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

Jel probao neko Nightly Alpha i Waterfox ja evo danas instaliro Nightly pa je probam na onom obicnom Fitefoxu ne mogu da instaliram javu 64 bit

Ako hoce neko da proba http://www.chip.de/downloads/Firefox-27-64-Bit_35450182.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
cardadule kaže...

Jel probao neko Nightly Alpha i Waterfox ja evo danas instaliro Nightly pa je probam na onom obicnom Fitefoxu ne mogu da instaliram javu 64 bit

Ako hoce neko da proba http://www.chip.de/downloads/Firefox-27-64-Bit_35450182.html

Piše da je taj 64 bitni u alfa jedan verziji i da može prouzročiti probleme u radu.

ja ga ne bum istalira dok ne dođe barem beta. ;)

A, A5, B5, C#5, D, D5, Dm, E, E5, F#5, F#m, G#5, G#D5, G5
15 godina
Marko :D kaže...
Coder256 kaže...

Koliko tabova imaš otvorenih? Skini si dodatak Memory Fox, on bi trebao smanjiti potrošnju rama.

Fejs i youtube otvoreni... standardno

Probat ću taj memory fox.

rustweaver kaže...
Coder256 kaže...

Zna neko u čemu je problem?

Čekaj da izvadim kristalnu kuglu...

Pa taj je browser na tvom računalu, ti najbolje znaš što ga sve tjeraš da radi. Vrlo vjerojatno nemaš takvo zauzeće memorije na startupu bez ijednog taba. Dakle jedna (ili možda više njih) stranica ti uzrokuje takvo memorijsko zauzeće. Polako radi i drži oko na memoriji da možeš vidjeti točno u kojem trenutku ode u nebo...

Nije nemoguće i da su addoni, neka skripta na nekoj stranici, a i da se neka od stranica koje redovno posjećuješ nije izmijenila.

Prije mi se to nije događalo, ali sad sam stavio u addone Ghostery i trafficlight, pa mislim da bi mozda moglo bit do njih... Ali kad mi se ta potrošnja povećala restartira sam firefox jer se nije moglo radit na njemu i onda je sve nastavilo normalno bez povećanja potrošnje..

11 godina
neaktivan
Budokai kaže...
cardadule kaže...

Piše da je taj 64 bitni u alfa jedan verziji i da može prouzročiti probleme u radu.

ja ga ne bum istalira dok ne dođe barem beta. ;)

Ja ga instalirao za sada nema problema,gotovo da nema razlike,testiracu ga malo jednu nedelju pa cu videti...{#}

15 godina
protjeran
Coder256 kaže...

Tak i meni isto,ali nije to do FF vec do addona ABP

http://www.soundstream.com/
15 godina
soundstream kaže...
Coder256 kaže...

Tak i meni isto,ali nije to do FF vec do addona ABP

Moguće, i ja ga imam također. Ali neću ga micat, ako se i podigne potrošnja memorije samo ću restartat FF i rješeno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.10.2013 21:20 (Coder256).
14 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

Jesi probao dodatak Memory Fox?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mozilla Firefox pitanja

Prvo sa novim chrome na win 7 a sada i sa firefox na xp-u desava mi se da kad downloadujem nesto ili samo seedujem stranice na web browseru mi se znatno duze ucitavaju i po minutu. Cim iskljucim torrrente odma se vrati u normalu. Dakle ovo je sam od chroma 29 i mozile 24. Prvo sam mislio da je to do qbittorrenta na win 7 ali mi se isto desava sa vuze-om na xp-u. Nezz sta bi moglo bit nemam nikakv addon u mozili instaliran. Ako ima neko prijedlog sta da uradim bujrum nek kaze. 

0 0 hvala 0
15 godina
Marko :D kaže...

Jesi probao dodatak Memory Fox?

Smanjilo mi se za nekih 100-150 mb

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice