Imaš li aktiviranu hardversku akceleraciju u browseru ili u flashu? Jesi li se probao poigrati s tim postavkama?
Mozilla Firefox pitanja
- poruka: 596
- |
- čitano: 238.323
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Imaš li aktiviranu hardversku akceleraciju u browseru ili u flashu? Jesi li se probao poigrati s tim postavkama?
Jel ti koristiš mozillu i dali se tebi ovo događa
Baš sam išao isprobati da vidim taj problem sa Flashom. Čim sam upalio Deezer (nakon njega YouTube) i Bug Forum, glazba je jako štekala svake sekunde čuju se nekakvi prekidi. Za taj problem trenutno ne postoji nikakvo riješenje. Za vas koji stalno koristite Firefox preporučujem da uključite HTML5 player pa pokušate ponovno.
Prije par sati sam negdje pročitao da Mozilla polako implementira svoj vlastiti flash player, koji je za razliku od Adobeovog open source. Takođe sam pročitao i da se on već sad može uključiti mijenjajući neku postavku u about:config. Ne znam kako tačno to izmjeniti, tako da ne mogu reći da li to trenutno rješava problem ili ne, ali u budućim verzijama očekujte da stave taj flash player kao defaultni i da problemi sa flashom nestanu.
tl;dr
Rade na tome.
Ako me sjećanje dobro služi, Firefox je u sebi imalo ugrađeni Flash Player još u davnim verzijama (3.2, 3.3, 3.5).
Koristim, zašto bih inače pisao ovdje? Ne, ne događa mi se.
Jesi li probao sa isključenom/uključenom akceleracijom? Probaj onemogućiti OOPP tako da postaviš dom.ipc.plugins.enabled na "false"
(to se radi u about:config), naravno nakon toga treba potpuno zatvoriti browser te ga ponovno pokrenuti.
Baš sam išao isprobati da vidim taj problem sa Flashom. Čim sam upalio Deezer (nakon njega YouTube) i Bug Forum, glazba je jako štekala svake sekunde čuju se nekakvi prekidi.
Nisu to "nekakvi prekidi" nego ti CPU umire te ne stiže dekodirati glazbu dovoljno brzo. Meni se to ne događa.
Prije par sati sam negdje pročitao da Mozilla polako implementira svoj vlastiti flash player, koji je za razliku od Adobeovog open source. Takođe sam pročitao i da se on već sad može uključiti mijenjajući neku postavku u about:config. Ne znam kako tačno to izmjeniti, tako da ne mogu reći da li to trenutno rješava problem ili ne, ali u budućim verzijama očekujte da stave taj flash player kao defaultni i da problemi sa flashom nestanu.
Pričaš o Shumwayu, to neće riješiti baš ništa jer će biti spor za popi**** i nikada potpun.
Ako me sjećanje dobro služi, Firefox je u sebi imalo ugrađeni Flash Player još u davnim verzijama (3.2, 3.3, 3.5).
Nije. Predugo si na Chromeu više se ni ne sjećaš kako je firefox izgledao
Sjećam se ja. U osnovnoj školi na starim računalima nismo imali instaliran flash player (provjerili smo) ali smo imali instaliran Firefox koji je u sebi imao ugrađen Flash Player. :)

Sjećam se ja. U osnovnoj školi na starim računalima nismo imali instaliran flash player (provjerili smo) ali smo imali instaliran Firefox koji je u sebi imao ugrađen Flash Player. :)
To nije točno. Tko zna što ste vi zapravo vidjeli...
Davno je to bilo :)
"veetle tv player plugin may be busy, or it may have stopped..."u FF kad gledam neki stream mi javi ovakvu poruku i zablokira cijeli pc- ima li rješenja?
"veetle tv player plugin may be busy, or it may have stopped..."u FF kad gledam neki stream mi javi ovakvu poruku i zablokira cijeli pc- ima li rješenja?
To je plugin, i nema veze sa Firefoxom. Žali se developerima plugina...
I baš ti se cijeli OS smrzne? Ne možeš otvoriti ni task manager i ubiti proces ili mu smanjiti prioritet? Meni to izgleda kao da imaš problem sa driverima. Userland aplikacije ne mogu tako zakočiti sustav, nismo više na Win9x.
Vidim neki patološki slučaj se zaletio i lupio par palaca kontra mene.
..da, sve se zablokira i onda moram raditi reset pc-a.
Deinstaliraj Veetle plugin te ga zatim ponovno instaliraj.
..da, sve se zablokira i onda moram raditi reset pc-a.
Ponovit ću opet. Samo driver ima izravan pristup kernelu. Userland procesi ne mogu izravno utjecati na kernel, među njima je barijera. Budući da usluga vjerojatno koristi neki oblik DRM-a nije nemoguće da instalira pozadinski driver.
Disabled Plugins
Your Internet browser may have disabled Veetle TV. Veetle TV Player is actually comprised of two mini plugins. Their names are Veetle TV Core, and Veetle TV Player. You will need to re-enable both of them. In Firefox, Enter into Tools > Add-ons > Plugins. Click each Veetle plugin and the Enable button next to them.
Sa njihovih stranica...
Pozdrav.
Imam 2 problema.
Prvi jest to što kada idem na neku stranicu koja u sebi ima "flash" u traci za postavljanje url mi se pojavi "kockica" koju moram "kliknuti kako bi dozvolio flash.
Pokušao sam sa re-install flash playera i sa re-install firefox-a ali i dalje ostaje taj problem. (slika je u privitku "adobe flash").
Drugi problem jest taj što imam instaliran riječnik, hrvatskoj jezika, i on super radi na svim stranicama samo ne na Bugovom forumu, u opće mi ga nema kad kliknem na riječi desnom tipkom miša.
Dal znate kako se to može riješiti. ( slika "google"- riječnik se pokazuje, slika "bug" -riječnik se ne pokazuje ).
Hvala na pomoći.
Jel ima tko od vas problem sa youtube-om na mozilli.
Meni sve normalno radi, (aktualna verzija 24)
Misliš možda na to da svaki video starta bez zvuka tj. defaultno je uključen mute i moraš slider pomaknut udesno da dobiješ zvuk?
Meni je tako bilo do jutros. Danas je sve u redu. Navodno je bio problem u YouTubeu. Ja sam jučer probavao reinstalirat Flash player (najnoviju verziju možeš preuzet ovdje) i bez učinka.
Od jutros sve ok:)
Pozdrav.
Imam 2 problema.
Prvi jest to što kada idem na neku stranicu koja u sebi ima "flash" u traci za postavljanje url mi se pojavi "kockica" koju moram "kliknuti kako bi dozvolio flash.
Pokušao sam sa re-install flash playera i sa re-install firefox-a ali i dalje ostaje taj problem. (slika je u privitku "adobe flash").
Drugi problem jest taj što imam instaliran riječnik, hrvatskoj jezika, i on super radi na svim stranicama samo ne na Bugovom forumu, u opće mi ga nema kad kliknem na riječi desnom tipkom miša.
Dal znate kako se to može riješiti. ( slika "google"- riječnik se pokazuje, slika "bug" -riječnik se ne pokazuje ).
Hvala na pomoći.
Molim vas možete li mi pomoći u vezi mojih pitanja ?
To se zove click to play, nije pogreška niti u tvom flash playeru niti u browseru, nego je sigurnosna mjera kako bi mogao kontrolirati plugine.
Tools->Add-ons
Prebaci na "Plugins" i pored svakog plugina ti stoji dropdown box u kojem možeš birati:
- ask to activate
- always activate
- never activate
Alternativno, ako želiš potpuno onemogućiti click to play trebaš u about:config postavku "plugins.click_to_play" prebaciti na "false" i restartati browser.
Problem nije u Firefoxu nego u bugovom forumu koji ima po defaultu onemogućen spellcheck. Sa novijom verzijom Firefox još više podržava standarde te sada pravilno interpretira spellcheck atribut, stoga je provjera pravopisa nestala.
http://www.bug.hr/forum/topic/ideje-sugestije-prijava-problema-pomoc-vezi/provjera-pravopisa/192985.aspx
Ja sam si nabrzaka nakucao user skriptu dok čekam ispravak te gluposti na forumu:
// ==UserScript==
// @name Bug.hr forum spellcheck enabler
// @namespace FO6xwkcr2ckZyLXWIcCo
// @description postavlja spellcheck=true u TinyMCE
// @include http://www.bug.hr/forum/newpost/*
// @grant none
// ==/UserScript==
document.getElementById('tinymce').spellcheck = true;
Sačuvaj to kao "skripta.user.js" i samo odvuci u firefox prozor (prvo trebaš imati greasemonkey instaliran).
To se zove click to play, nije pogreška niti u tvom flash playeru niti u browseru, nego je sigurnosna mjera kako bi mogao kontrolirati plugine.
Tools->Add-ons
Prebaci na "Plugins" i pored svakog plugina ti stoji dropdown box u kojem možeš birati:
- ask to activate
- always activate
- never activate
Alternativno, ako želiš potpuno onemogućiti click to play trebaš u about:config postavku "plugins.click_to_play" prebaciti na "false" i restartati browser.
Problem nije u Firefoxu nego u bugovom forumu koji ima po defaultu onemogućen spellcheck. Sa novijom verzijom Firefox još više podržava standarde te sada pravilno interpretira spellcheck atribut, stoga je provjera pravopisa nestala.
http://www.bug.hr/forum/topic/ideje-sugestije-prijava-problema-pomoc-vezi/provjera-pravopisa/192985.aspx
Ja sam si nabrzaka nakucao user skriptu dok čekam ispravak te gluposti na forumu:
// ==UserScript==
// @name Bug.hr forum spellcheck enabler
// @namespace FO6xwkcr2ckZyLXWIcCo
// @description postavlja spellcheck=true u TinyMCE
// @include http://www.bug.hr/forum/*
// @grant none
// ==/UserScript==
document.getElementById('tinymce').spellcheck = true;
Sačuvaj to kao "skripta.user.js" i samo odvuci u firefox prozor (prvo trebaš imati greasemonkey instaliran).
Što se tiče "click to play"
ja samo u "plugins" imam "always active" i "never active"
A što se tiče ove alternative meni je prebačena na " false "
ne znam što da više napravim.
Ta mi se kockica pojavljuje na svakoj stranici.
Dok sam bio na verziji 23, sve je bilo u redu, dok sam "update" na 24. počeo se pojavljivati taj problem
Pa prebaci ga na always active, i restartiraj browser ako treba.
Ako i dalje gnjavi provjeri jesu li ti plugini svježi:
http://www.mozilla.org/en-US/plugincheck/
I pliz nauči se citirati, nisi trebao cijelu kobasicu od posta citirati da bi napisao da ti click to play ne radi kako treba.
Pa prebaci ga na always active, i restartiraj browser ako treba.
Ako i dalje gnjavi provjeri jesu li ti plugini svježi:
http://www.mozilla.org/en-US/plugincheck/
I pliz nauči se citirati, nisi trebao cijelu kobasicu od posta citirati da bi napisao da ti click to play ne radi kako treba.
Meni je on prebačen na "always active" svi plugin-ovi.
A što se tiče osvejživanja pluginova jedino ovi (slika) nisu "update" a kolko vidim niti jedan od njih nije zadužen za problem koji mene muči.
Ne znam, mogu ti još jedino proletjeti po firefoxu team viewerom...
Ne znam, mogu ti još jedino proletjeti po firefoxu team viewerom...
Kažem ti dok sam imao verziju 23, sve je bilo u redu, od kada sam prešao na 24 sve je pošlo po zlu
Kažem ti dok sam imao verziju 23, sve je bilo u redu, od kada sam prešao na 24 sve je pošlo po zlu
Čekaj, ti misliš da ti ja ne vjerujem? Pa znam dobro što se dogodilo u verziji 24, izmjena načina rada click to play funkcionalnosti.
Čekaj, ti misliš da ti ja ne vjerujem? Pa znam dobro što se dogodilo u verziji 24, izmjena načina rada click to play funkcionalnosti.
Ma ne, samo kažem što je.
A reci mi jel ti pada na pamet kako bi to mogao riješiti, ili bi se to dalo "popraviti" idućim "update" na verziju 25 ?
Sad sam provjerio na svojoj firefox 24 instalaciji i nemam takvih problema.
Click to play je onemogućen kao i tebi. Flash je postavljen na "Always activate"
I kada kliknem na neki youtube video, snimak automatski počne a klikom na onu "kockicu" kako ju ti zoveš imam "block plugin" i "continue allowing"
Jesi li provjerio da ti profil nije korumpiran? Reinstalacija firefoxa uopće ne dira profil a on je u 99% slučajeva uzrok problema.
Sad sam provjerio na svojoj firefox 24 instalaciji i nemam takvih problema.
Click to play je onemogućen kao i tebi. Flash je postavljen na "Always activate"
I kada kliknem na neki youtube video, snimak automatski počne a klikom na onu "kockicu" kako ju ti zoveš imam "block plugin" i "continue allowing"
Jesi li provjerio da ti profil nije korumpiran? Reinstalacija firefoxa uopće ne dira profil a on je u 99% slučajeva uzrok problema.
A vidi meni je noviji plugin flash
dal nije u tome problem ?