Moje jednostavno pitanje za vas glasi: Koji mobitel koristite za pristup webu? Nije bitno da li provjeravate svakodnevno e-mail, pratite vaše omiljene blogere, ili pratite šta se događa na fejsu dok vas nema kod kuće. Zasigurno se pitate šta će mi to, nakon pretraživanja interneta nisam naišao na taj podatak koje mobitele na našim područjima ljudi koriste za pristup internetu, pa sam odlučio provesti mini istraživanje!
Cilj istraživanja:
Svi smo svijesni činjenice da se u današnje vrijeme više nego ikad mobilni telefoni koriste za pristup internetu, samim time cjene pristupa internetu sa mobilnog telefona drastično padaju (iako je to još dosta skupo). Popularizacijom facebooka i njezine besplatne inačice 0.facebook.com mobilni web je doživio eksploziju u rastu korištenja u zadnju godinu dana.
Ja se bavim izradom mobilnih web stranica i samim time želim da moje stranice pravilno vide svi oni koji će biti zainteresirani za sadržaj koji nudim na mojim mobilnim web stranicama. Pošto svi mobiteli nemaju istu veličinu ekrana, i nemaju svi touch screen, od ključne je važnosti prije nego se počne sa izradom mobilnih web stranica, predvidjeti sa kojih će sve mobitela korisnici posjećivati stranicu.
Mislim da, ako se odazove dovoljan broj forumaša, ovo mini istraživanje pomoći mnogima koji se bave izradom web stranica kao i onima koji počinju kao i ja.
Zahvaljujem Vam se na sudjelovanju u mini anketi!