Iste postavke - sporiji download?

poruka: 4
|
čitano: 2.090
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Pozdrav,

Ja i frend smo obadva na MAXadsl-u (Flat Rate, 4 Mbps).

Iako imamo skoro iste postavke (pokrećemo potpuno iste aplikacije, servise, itd.), njegova brzina downloada je veća (testirali smo preko http://www.dslreports.com/speedtest?flash=1, na raznim serverima).

Dok ja dobivam najviše 500-600 Kbps, on "leti" i preko 2700 Kbps (latencije su nam obadvojici oko 200 ms).

uTorrent je, naravno, bio isključen. Pokušao sam isključiti i avast! Home i COMODO FireWall, ali brzina se ne povećava.

Ima li možda kakvog utjecaja što on dijeli vezu s bratom (koji se povezuje na njegov modem preko WLAN antene u laptopu), a također ima i MAXtv na istom modemu?

Ja imam Thomsonov TG782i modem, a frend ima SIEMENS-ov (ne znam točno model, ali je povelik i bijele je boje).

Unaprijed hvala!

Moj test downloada - smiješnih 527 Kbps :( Moj test downloada - smiješnih 527 Kbps :(
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: Iste postavke - sporiji download?

On ima veću brzinu zbog MaxTVa (inače, ruter mu je Siemens SX763 WLAN) a obadvojca bi trebali imati maksimalno 512kbits, jer toliko i plaćate (4mbit). Sad, kako kome propusti brzinu, to je druga priča. Ne zamaraj se previše sa time - brzinu nemožeš nikako sam povećat. A "puna" 4mbit su san za neke koji plaćaju to, a dobiju 2mbit max zbog loših TK vodova i centrala.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
neaktivan
RE: Iste postavke - sporiji download?
THK kaže...

Pozdrav,

Ja i frend smo obadva na MAXadsl-u (Flat Rate, 4 Mbps).

Iako imamo skoro iste postavke (pokrećemo potpuno iste aplikacije, servise, itd.), njegova brzina downloada je veća (testirali smo preko http://www.dslreports.com/speedtest?flash=1, na raznim serverima).

Dok ja dobivam najviše 500-600 Kbps, on "leti" i preko 2700 Kbps (latencije su nam obadvojici oko 200 ms).

uTorrent je, naravno, bio isključen. Pokušao sam isključiti i avast! Home i COMODO FireWall, ali brzina se ne povećava.

Ima li možda kakvog utjecaja što on dijeli vezu s bratom (koji se povezuje na njegov modem preko WLAN antene u laptopu), a također ima i MAXtv na istom modemu?

Ja imam Thomsonov TG782i modem, a frend ima SIEMENS-ov (ne znam točno model, ali je povelik i bijele je boje).

Unaprijed hvala!

tebi je 500 slabašno...hehe a ja se zadovoljavam sa 200

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah .............Slažem se!!!
15 godina
odjavljen

I pretpostavljao sam da je zbog MAXtv-a. Sigurno mu daju veći bandwidth, da može i gledat filmove i downloadat pri nekoj "normalnoj" brzini. Ima smisla.

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice