Internet na više lokacija

poruka: 24
|
čitano: 1.843
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Bok svima molio bih za pomoć molim vas hitno mi treba.

Znači ja želim znati dali je moguće imati jedan internet (t-com, maxadsl, flat) kod kuće i na još jednoj lokaciji imam 2 kompa i 1 laptop znači ako je moguče bilo šta naštima ili bežično ili žično ali da nemoram 2 interneta uzimat i plačat.

Molim vas da mi pomognete. 

Hvala svima koji su voljni.

0 0 hvala 0
14 godina

Trebaju ti 2 LAN kabela, i na laptopu instalirano sve da ti radi wireless.

Ustekas 2 kabela svaki u jedan komp, a drugi kraj u router, a laptop wireless spojis na svoju mrezu.

Nije neka znanstvena fantastika. {#}

0 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Re: Internet na više lokacija

Prvo nisi naveo tacnu lokaciju, ako mislis unutar ''kuce ili u krugu od par metara''  mozes uzeti ruter uvezati zicno (ili bezicno)sva tri kompa.

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
14 godina
protjeran

znaci jedan komp bi mi bio na drugoj lokaciji koja je udaljena 8 km a prvi kod kuče ili laptop da može nekako bežično povezat s netom na udeljenosti od 8 km.

Hvala vam i molim vas jos jednom da mi pomognete.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Tomek.Klc kaže...

Trebaju ti 2 LAN kabela, i na laptopu instalirano sve da ti radi wireless.

Ustekas 2 kabela svaki u jedan komp, a drugi kraj u router, a laptop wireless spojis na svoju mrezu.

Nije neka znanstvena fantastika. {#}

Ali meni doma rade sva 3 uređaja na netu ali trebam jedan od njih na lokaciji udaljenoj 8 km

14 godina

Mozda bi i mogao kad bi nabavio antenu za pojacavanje Wi-Fi signala, koja dodje oko 500kn ako oces nesto kvalitetno.

Ali opet neznam jer je 8km prilicno puno..

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Mac4Me kaže...

Bok svima molio bih za pomoć molim vas hitno mi treba.

Znači ja želim znati dali je moguće imati jedan internet (t-com, maxadsl, flat) kod kuće i na još jednoj lokaciji imam 2 kompa i 1 laptop znači ako je moguče bilo šta naštima ili bežično ili žično ali da nemoram 2 interneta uzimat i plačat.

Molim vas da mi pomognete. 

Hvala svima koji su voljni.

ovisi gdje je ta druga lokacija, ako je u uobičajenom dosegu wireless signala sa routera , onda može al ako je negdje dalje onda ne jer ti je adsl račun vezan uz određenu telefonsku liniju (možeš ti prebacivati adsl račun s jedne na drugu liniju al to ti naplaćuju)

EDIT:naknadno sam vidio da je udaljenost 8km . to je ipak previše  za direktnu vezu

a da probaš pitat nekog u susjedstvu te druge lokacije koji ima wireless da te pusti da se prikačiš na njegovu mrežu , a da  mu plaćaš neku razumnu cifru?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 23:29 (Wolverine).
14 godina
protjeran

napisao sam več da bi to bilo na udaljenosti oko 8 km a jel bi oni mogli kako da imam adsl račun na obe linije ili neš slično. i dali bi mogao npr. tablet ili smartphone bežično koristit na drug lokacijama preko wi-fi dok sam na putovanjima i tako. i na toj lokaciji također pa da si znam zet tab 

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A usb stick na internet? Postoji Vip, Tele2 i T-mobile.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Mac4Me kaže...

napisao sam več da bi to bilo na udaljenosti oko 8 km a jel bi oni mogli kako da imam adsl račun na obe linije ili neš slično. i dali bi mogao npr. tablet ili smartphone bežično koristit na drug lokacijama preko wi-fi dok sam na putovanjima i tako. i na toj lokaciji također pa da si znam zet tab 

možeš u kafićima naći besplatne wireless spotove i na njih se prikačiti, obično je na njima naznačeno to

14 godina
protjeran

razmišljao sam več o tome a bilo bi apsurdno plačati 200 kn za tako sporo sr-anje s ograničenim promet..a možda bi i ispala jeftina solucija kad bi uzeo na bonove bez ugovorene obveze.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Wolverine kaže...
Mac4Me kaže...

možeš u kafićima naći besplatne wireless spotove i na njih se prikačiti, obično je na njima naznačeno to

da ali u tom mjestu nema kafiča s internetom..jb-g

17 godina
neaktivan
Mac4Me kaže...

razmišljao sam več o tome a bilo bi apsurdno plačati 200 kn za tako sporo sr-anje s ograničenim promet..a možda bi i ispala jeftina solucija kad bi uzeo na bonove bez ugovorene obveze.

moja sestra si je uzela kod tele2 na pretplatu mobilni internet.  pretplata joj je nekih 170-180kn a uključeno je 20GB prometa

16 godina
Mac4Me kaže...

S jednim korisnickim racunom (lozinka i acc) se ne mozes spojiti istovremeno na vise lokacija (barem ne kod t-coma, kod drugih je vjerujem, takoder tako), jedini nacin je preko wifija (al sto si dalje-to gore).... boldano: mogao bi

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
14 godina
protjeran

Znači oni očekuju da ču ja napraviti 100 ugovora da bi se normalno koristio s interneteom.1 za kod kuce 1 za kod staraca 1 za 3g za tab pa jos 1 za smartphone.

Stvarno apsurdno i prilično lopovski od njih

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wolverine kaže...
Mac4Me kaže...

moja sestra si je uzela kod tele2 na pretplatu mobilni internet.  pretplata joj je nekih 170-180kn a uključeno je 20GB prometa

Nije li Tele2 na pretplatu dođe 100kn na 20 GB? A nemože bit preko 180kn?

14 godina
protjeran

Da pošto nema rješenja morat ču si nabavit taj mobilni za laptop ali uzmimo bih definitivno na bonove. jel ima kakvih dobrih (isplativih) prjedloga ? i kod kojeg operatera ?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Mac4Me kaže...

Znači oni očekuju da ču ja napraviti 100 ugovora da bi se normalno koristio s interneteom.1 za kod kuce 1 za kod staraca 1 za 3g za tab pa jos 1 za smartphone.

Stvarno apsurdno i prilično lopovski od njih

Prva stvar bubas, tu nije stvar ugovora nego stvar fizicke mogucnosti, ti ako mozes nabiti dovoljno jaku antenu koja ti moze pokrivati i net kod kuce i kod staraca i net za tab i smartphone.Buduci da takvo sto za privatnu upotrebu jos nije moguce fizicki izvodljivo nije apsurd, ali ona stvar koju mozes da se dogovoris sa internet provajderom da ti omoguci sve to za nesto manju sumu buduci da si ''veliki korisnik''.

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
16 godina
neaktivan
Mac4Me kaže...

Da pošto nema rješenja morat ču si nabavit taj mobilni za laptop ali uzmimo bih definitivno na bonove. jel ima kakvih dobrih (isplativih) prjedloga ? i kod kojeg operatera ?

Savjetujem da posudiš od nekog usb stick i isprobaš da vidiš kakav im je signal i koiji je bolja mreža. Bolje da isprobat nego da kupiš i kad nakon toga može se dogoditit da ima loš signal. Signal ovisi u mjestu ali nisu svima isto neki jako love a neki preslabo hvata.

14 godina
protjeran

več sam mjesec dana koristio vipov bio je tako loš da sam morao čekati 2 min da mi učita neku stranicu. a tek flash da ne govorim. jedna igra na fb mi se učitavala 1 sat i 20 minuta ja nisam mogao vjerovat

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pusti neznalice koje ti govore da wireless nije moguc, u hr postoji wifi link od 64km (moje djelo) samo treba imat opticku vidljivost sa krova kuca i nekih 3000kn za opremu, jednokratno, ako nemas opticku vidljivost zaboravi, cijena repetitora sa celicnim tornjem je bolesno visoka da bi ti se isplatila, to je samo za firme.
TD za glupost
14 godina
neaktivan

Uglavnom, ne isplati se eksperimentirati, pogotovo u ovo vrijeme.

Nađi neko alternativno riješenje.

(tarife, mobilni internet...)

0 0 hvala 0
16 godina
Wolverine kaže...
Mac4Me kaže...

100 kn = ugovor na 24mj, 180 kn = bez ugovorne obveze

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
13 godina
neaktivan
Laxarus kaže...
Pusti neznalice koje ti govore da wireless nije moguc, u hr postoji wifi link od 64km (moje djelo) samo treba imat opticku vidljivost sa krova kuca i nekih 3000kn za opremu, jednokratno, ako nemas opticku vidljivost zaboravi, cijena repetitora sa celicnim tornjem je bolesno visoka da bi ti se isplatila, to je samo za firme.

Kao što kolega kaže , moguće je na toliku udaljenost koristiti internet , ali je oprema poprilicno skupa . 

Ja sam to prije koristio , nekih 1200kn sam dao za antenu te ostatak opreme .

Da ne otvaram novu temu , još uvijek imam ruter jedan od airliva ja mislim , pa me zanima da li mogu napraviti nesto s njim . 
Ukoliko netko zna neka se javi , ne znam tocan model , ali mogu poslikati pa da vidite .

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 2:45 (pinky_dr-).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice