HD na YouTube-u
- poruka: 53
- |
- čitano: 24.626
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Pozdrav svima...
Imam jedan problem koji me muči i ne znam ga riješiti... Često gledam videe na YouTube-u i uvijek kada je to moguće stavljam kvalitetu na HQ... Problem je kada imam mogućnost gledati u HD-u, ja kliknem na HD i otvori mi se veći ekran (onaj prostor na kojem će se prikzivati video)... Video se duže učitava (ne smeta me čekanje) i kada se cijeli video učita i kada počne video, šteka mi... Zvuk ide normalno, ali slika se jako sporo izmjenjuje i to me smeta...
Moje pitanje je kako da riješim taj problem i da li se vama nešto slično događalo... Je li možda problem u mrežnom pristupu ili nečem drugom (hardver?)???
Imam wireless mrežu, spajam se preko T-Coma, a moja grafička je ATi PowerColor Radeon HD 3650, 512 MB DDR 2, AGP...
Molim brzu pomoć!!!
Hvala....
I zašto mi HD trza???
I zašto mi HD trza???
BORN pa kako ti nece stekat kad ti se nije ucito video ajme svasta ljudi pa vidis da imas pre sporu vezu zato ti zastajkuje video tj steka , tuzi t-com pa ces dobit brzu vezu pa ti nece stekat, a tuzba ce uspjet sigurno mos mislit!!!
Athlon X2 4400 2.1 GHz:HD s Youtube ide do 55% zauzeca procesora bez obzira ucitan film do kraja ili ne.
Laptop jednojezgreni na 1.73 MHz ide na 100% i ni na sekundu ne pada zauzece.
BORN pa kako ti nece stekat kad ti se nije ucito video ajme svasta ljudi pa vidis da imas pre sporu vezu zato ti zastajkuje video tj steka , tuzi t-com pa ces dobit brzu vezu pa ti nece stekat, a tuzba ce uspjet sigurno mos mislit!!!
Ti imas BORN Core2Duo na 2.0 ghz jel a to ti je i vise nego dovoljno za takav video, procesor nije problem ili ne bi smio bit problem a drugi sumnjivac je grafika i Driveri od nje to tako izgleda!!!
Ti imas BORN Core2Duo na 2.0 ghz jel a to ti je i vise nego dovoljno za takav video, procesor nije problem ili ne bi smio bit problem a drugi sumnjivac je grafika i Driveri od nje to tako izgleda!!!
meni quad kad gledam 1080p ide do 15 %...mozda grafa preuzme dio posla, neznam ali nikad nejde iznad toga
Alex55 graficka kartica ti nece preuzet na sebe posao glede prikazivanja HD videa kad ga gledas na Youtube ili nekoj drugoj stranici na internetu, to graficka tj video procesor na njoj radi ako je omoguceno u video playeru na kompu kad se gleda video a na internetu toga nema. Znaci graficka ce preuzet posao za HD video na sebe samo kad ga gledas u playeru nakon kaj si skinuo HD video na komp pa ga gledas inace ne to na internetu radi samo procesor, ja imam dvije HD 3650 kao primjer i one rade upravo tako drukcije ne, ovo zaokruzeno na fotki ti omogucuje podrsku u video playeru da prepusti posao za HD video na graficku karticu!!!
Alex55 graficka kartica ti nece preuzet na sebe posao glede prikazivanja HD videa kad ga gledas na Youtube ili nekoj drugoj stranici na internetu, to graficka tj video procesor na njoj radi ako je omoguceno u video playeru na kompu kad se gleda video a na internetu toga nema. Znaci graficka ce preuzet posao za HD video na sebe samo kad ga gledas u playeru nakon kaj si skinuo HD video na komp pa ga gledas inace ne to na internetu radi samo procesor, ja imam dvije HD 3650 kao primjer i one rade upravo tako drukcije ne, ovo zaokruzeno na fotki ti omogucuje podrsku u video playeru da prepusti posao za HD video na graficku karticu!!!
I uz smanjenje rezolucije isti simptomi. 1024x768/60Hz - slika trza, procesor oko stotke.
ovako, nisam želio ništa komentirati dok ne isprobam sam
čitam ovu temu i onda mi sinula ideja da i ja isprobam kod svog bratića reprodukcji HD-a koji ima puno lošiji komp od mene
njegova proc je Intel Prescott P4 2.8 GHZ Hyper-Threading kloknut na 3,2 GHZ, grafa mu je ati x1950 pro(sad neznam kolika je memorija, mislim 256MB)
ADSL mu je od T-coma brzina 2Mbit(još nema novu brzinu) i ima flat pa može gledati koliko hoće
on ovako gleda... koristi firefox i gleda filmove na youtube-u ali prvo otvori neki film pa odabere ono dolje HD pa pričeka nekih 5 min da se film očita pa stavi pauzu i onda na početak i zatim slijedi play i zbilja mu ne trza video opterećenje procesora mu je oko 50 - 60% a nekad skoči i na 100%
EDIT: rezolucija mu je na 17" monitoru 1024x 768 32bit, 85Hz
1,73 gh i ne trza i brzo ucitava
1,73 gh i ne trza i brzo ucitava
Imam jedno pitanje je li legalno skidati video s youtuba s youtubedownloaderom?
I je li legalno skidati isto s youtuba ali s onoga VEVO-a jer oni sad drze ove novije pjesme?