HD na YouTube-u

poruka: 53
|
čitano: 24.625
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
RE: HD na YouTube-u
Kalea kaže...
deja_vu kaže...
Kalea kaže...
 Evo vam pa gledajte, isti k...c.
 mozda si stavio sada pauzu :D,,,, daj prt scr cijelog ekrana :P
Da je na pauzi ne bi bilo toliko zauzeće procesora.  I told you. I'm too old for this shit. Evo ti drugi postovci koji su potvrda onoga o čemu vam govorim, s njima se nastavi postati. Ja sam prestar i preozbiljan da bi se bavio kojekakvim trikovima i vukao vas za nos.
Kalea go home. The end.
 of course, mogao si osjetit ironiju u mom postu, ma pratim ja tebe vidim se se puno puno vise razumijes od puno ljudi na ovom server ;)
16 godina
Alex55 kaže...

Pozdrav svima...

Imam jedan problem koji me muči i ne znam ga riješiti... Često gledam videe na YouTube-u i uvijek kada je to moguće stavljam kvalitetu na HQ... Problem je kada imam mogućnost gledati u HD-u, ja kliknem na HD i otvori mi se veći ekran (onaj prostor na kojem će se prikzivati video)... Video se duže učitava (ne smeta me čekanje) i kada se cijeli video učita i kada počne video, šteka mi... Zvuk ide normalno, ali slika se jako sporo izmjenjuje i to me smeta...

Moje pitanje je kako da riješim taj problem i da li se vama nešto slično događalo... Je li možda problem u mrežnom pristupu ili nečem drugom (hardver?)???

Imam wireless mrežu, spajam se preko T-Coma, a moja grafička je ATi PowerColor Radeon HD 3650, 512 MB DDR 2, AGP...

Molim brzu pomoć!!!

Hvala....

Ja imam komp star više od 8 godina , pa sad zamisli , a video na Youtubu gledam u HD rezoluciji bez problema , pa sumnjam da je kodd tebe sporije zbog hardvera . 
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hex kaže...
Alex55 kaže...

I zašto mi HD trza???

SVIMA VAM KOJIMA IM HD TRZA: TEMPERATURA PROCESORA VAM JE IZNAD 65°C!!!
I ja sam imao taj problem pa sad kad sam snizio temperaturu ne trza!!!
 Moj je na 38° pa trza
Čudno i nakon reinstalacije windowsa šteka a uzima procesora pola, nekad padne i na 20%
Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 18:34 (BORN).
17 godina
moderator
Kalea kaže...
Evo vam pa gledajte, isti k...c.
Je, samo 60% vece zauzece procesorskog vremena. BTW zasto ne zelis reci koji procesor imas?
17 godina
protjeran
BORN kaže...
Hex kaže...
Alex55 kaže...

I zašto mi HD trza???

SVIMA VAM KOJIMA IM HD TRZA: TEMPERATURA PROCESORA VAM JE IZNAD 65°C!!!
I ja sam imao taj problem pa sad kad sam snizio temperaturu ne trza!!!
 Moj je na 38° pa trza
Čudno i nakon reinstalacije windowsa šteka a uzima procesora pola, nekad padne i na 20%
 ostavi neko vrijeme da ti se napuni onda pusti,,,,
17 godina
HD na YouTube-u

BORN pa kako ti nece stekat kad ti se nije ucito video ajme svasta ljudi pa vidis da imas pre sporu vezu zato ti zastajkuje video tj steka , tuzi t-com pa ces dobit brzu vezu pa ti nece stekat, a tuzba ce uspjet sigurno mos mislit!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.3.2009 19:43 (rambox).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Athlon X2 4400 2.1 GHz:HD s Youtube ide do 55% zauzeca procesora bez obzira ucitan film do kraja ili ne.

Laptop jednojezgreni na 1.73 MHz ide na 100% i ni na sekundu ne pada zauzece.

17 godina
neaktivan
rambox kaže...

BORN pa kako ti nece stekat kad ti se nije ucito video ajme svasta ljudi pa vidis da imas pre sporu vezu zato ti zastajkuje video tj steka , tuzi t-com pa ces dobit brzu vezu pa ti nece stekat, a tuzba ce uspjet sigurno mos mislit!!!Cool

Pročitaj moju temu pa ćeš vidjeti da sam puštao da učita video ali se ništa ne mijenja!
17 godina
HD na YouTube-u

Ti imas BORN Core2Duo na 2.0 ghz jel a to ti je i vise nego dovoljno za takav video, procesor nije problem ili ne bi smio bit problem a drugi sumnjivac je grafika i Driveri od nje to tako izgleda!!!Cool

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
rambox kaže...

Ti imas BORN Core2Duo na 2.0 ghz jel a to ti je i vise nego dovoljno za takav video, procesor nije problem ili ne bi smio bit problem a drugi sumnjivac je grafika i Driveri od nje to tako izgleda!!!Cool

Grafika je 8800GT AMP sa najnovijim driverima tako da sumnjam u grafiku
17 godina
neaktivan
HD na YouTube-u
Alex kak ti radi HD u drugim preglednicima? Problem ti je u firefoxu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HD na YouTube-u

meni quad kad gledam 1080p ide do 15 %...mozda grafa preuzme dio posla, neznam ali nikad nejde iznad toga

Q6600 @ 3.0 GHZ, 1.28V 2x2 GB Redline Mushkin 1000 mhz (5-5-5@15) Gainward HD 4870 512 MB Western Digital Caviar 640 GB Fortron 650w Spire Fourier IV

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
HD na YouTube-u

30 - 40%

amd x2 5000+

slika slika
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
HD na YouTube-u

Alex55 graficka kartica ti nece preuzet na sebe posao glede prikazivanja HD videa kad ga gledas na Youtube ili nekoj drugoj stranici na internetu, to graficka tj video procesor na njoj radi ako je omoguceno u video playeru na kompu kad se gleda video a na internetu toga nema. Znaci graficka ce preuzet posao za HD video na sebe samo kad ga gledas u playeru nakon kaj si skinuo HD video na komp pa ga gledas inace ne to na internetu radi samo procesor, ja imam dvije HD 3650 kao primjer i one rade upravo tako drukcije ne, ovo zaokruzeno na fotki ti omogucuje podrsku u video playeru da prepusti posao za HD video na graficku karticu!!!Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
rambox kaže...

Alex55 graficka kartica ti nece preuzet na sebe posao glede prikazivanja HD videa kad ga gledas na Youtube ili nekoj drugoj stranici na internetu, to graficka tj video procesor na njoj radi ako je omoguceno u video playeru na kompu kad se gleda video a na internetu toga nema. Znaci graficka ce preuzet posao za HD video na sebe samo kad ga gledas u playeru nakon kaj si skinuo HD video na komp pa ga gledas inace ne to na internetu radi samo procesor, ja imam dvije HD 3650 kao primjer i one rade upravo tako drukcije ne, ovo zaokruzeno na fotki ti omogucuje podrsku u video playeru da prepusti posao za HD video na graficku karticu!!!Cool

Upravo tako. Ako vam je skinut video fajl HD rezolucije i trza, trzat će i pri ponovnom puštanju istog video fajla ili spota, kako vam drago. Nekoliko je razloga za to a ja ću navesti samo dva najvažnija: spor procesor+temperatura, prevelika rezolucija monitora koja kolje grafičku. O propusnosti dsl-a neću govoriti jer za trzanje slike pri ponovnom učitavanju nema veze sa linijom. Kodiranje tako visoke rezolucije koja je kompresirana u mp4 formatu je dosta zahtjevna i traži novije konfiguracije sa višejezgrenim procesorima koji su najavljeni prije nekih 16-tak godina. I da ne zaboravim, zauzeće jednojezgrenih procesora je pri reprodukciji sa interneta i kod AMD-a i kod Intela uvijek 100% što smatrajte normalnim. To za sobom povlači i povećanu temperaturu koja u ovom slučaju nije od bitnije važnosti ako ne prelazi granice date od strane proizvođača procesora. Moje subjektivno mišljenje da gornja granica ne bi trebala prelaziti 56C, bez obzira na tip procesora. Ako sam ja mogao spustiti bartonovu jezgru u standby-u na 45C a u loadu na 52C, a slika na tom kompjuteru pri replayu spota trza onda je zasigurno u pitanju sporost procesora i ništa više. Grafička kartica igra ulogu tek pri reprodukciji u nekom playeru. Probajte smanjiti rezoluciju monitora da vidimo rezultate.
16 godina
neaktivan
HD na YouTube-u

I uz smanjenje rezolucije isti simptomi. 1024x768/60Hz - slika trza, procesor oko stotke.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Kalea kaže...
Nekoliko je razloga za to a ja ću navesti samo dva najvažnija: spor procesor+temperatura, prevelika rezolucija monitora koja kolje grafičku.
Prevelika rezolucija ne kolje graficku karticu nego procesor. Naime, ako graficka kartica ima hardversko dekodiranje H.264 kodeka, onda taj posao moze odraditi bez ikakvih problema. Ako nema hardversko dekodiranje H.264 kodeka, onda SAV posao dekodiranja otpada na procesor.

Usput receno, da se i sam pozalim na povremeno zatrzavanje HD videa u pregledniku (bilo da je rijec o Firefoxu ili Chromeu) - isti video bez problema reproducira bilo koji player, ali u pregledniku ne. Procesor je Q6600, u programima je zauzece procesorskog vremena za onaj Figher Video do 10% (govorim samo za player videodatoteka).
17 godina
moderator
mbaksa kaže...
Usput receno, da se i sam pozalim na povremeno zatrzavanje HD videa u pregledniku (bilo da je rijec o Firefoxu ili Chromeu) - isti video bez problema reproducira bilo koji player, ali u pregledniku ne. Procesor je Q6600, u programima je zauzece procesorskog vremena za onaj Figher Video do 10% (govorim samo za player videodatoteka).
Malo sam istrazio stvar. I nasao gdje je problem - Adobeov Flash-plug-in ne radi dobro sa streamanim mp4 datotekama ako ih ne reproducira od samog pocetka, barem kad se radi o HD videu s YouTubea. Znaci, ako imate dovoljno brz procesor, otvorite stranicu s videom koji zelite gledati u SD-u, stisnite pauzu, premotajte na pocetak, kliknite na gumbic HD i cim prije stisnite pauzu (prije nego pocne reprodukcija HD videa), pricekajte da se neki dio videa ucita (ili cak cijeli) i onda kliknite na play. Meni ovom metodom reprodukcija radi bez problema i u Firefoxu i u Chromeu, sa zauzecem procesora izmedju 12-20%.
16 godina
HD na YouTube-u

ovako, nisam želio ništa komentirati dok ne isprobam sam

čitam ovu temu i onda mi sinula ideja da i ja isprobam kod svog bratića reprodukcji HD-a koji ima puno lošiji komp od mene

njegova proc je Intel Prescott P4 2.8 GHZ Hyper-Threading kloknut na 3,2 GHZ, grafa mu je ati x1950 pro(sad neznam kolika je memorija, mislim 256MB)

ADSL mu je od T-coma brzina 2Mbit(još nema novu brzinu) i ima flat pa može gledati koliko hoće

on ovako gleda... koristi firefox i gleda filmove na youtube-u ali prvo otvori neki film pa odabere ono dolje HD pa pričeka nekih 5 min da se film očita  pa stavi pauzu i onda na početak i zatim slijedi play i zbilja mu ne trza video opterećenje procesora mu je oko 50 - 60% a nekad skoči i na 100%

EDIT: rezolucija mu je na 17" monitoru 1024x 768 32bit, 85Hz

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.3.2009 1:32 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Kalea kaže...
Nekoliko je razloga za to a ja ću navesti samo dva najvažnija: spor procesor+temperatura, prevelika rezolucija monitora koja kolje grafičku.
Prevelika rezolucija ne kolje graficku karticu nego procesor. Naime, ako graficka kartica ima hardversko dekodiranje H.264 kodeka, onda taj posao moze odraditi bez ikakvih problema. Ako nema hardversko dekodiranje H.264 kodeka, onda SAV posao dekodiranja otpada na procesor.

Mislim da bih se mogao složiti sa navedenim te da je najbliže istini. Trzanje slike i zauzeće procesora se odvija samo u browseru. Naknadni snimak i pregled u bilo kojem video playeru daje sasvim drugačije perfomanse. Konvertirao sam mp4 u XviD na 9600kb/sec, h/v ostala ista, kvaliteta slike ista ili bolja, odnosno ne vidim razliku.
16 godina
neaktivan
krle kaže...

1,73 gh i ne trza i brzo ucitava

Ja imam 1,8 GHz pa je normalno sve!
17 godina
moderator
big_guy kaže...
krle kaže...

1,73 gh i ne trza i brzo ucitava

Ja imam 1,8 GHz pa je normalno sve!
To je ko da velis da imas auto kubikaze 1,8 ccm - taj auto ak je prastari moze imat 80 konja, moze imat 120 konja, moze imat 180 konja ili vise. Ta informacija nam je bezvrijedna (isto kao i od ovog kojeg si citirao) - navedi koji tocno procesor imas.
13 godina
neaktivan
HD na YouTube-u

Imam jedno pitanje  je li legalno skidati video s youtuba s youtubedownloaderom?

I je li legalno skidati isto s youtuba ali s onoga VEVO-a jer oni sad drze ove novije pjesme?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice