Gmail Buisness

poruka: 12
|
čitano: 2.698
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Gmail Buisness

Zanima me da li itko koristi Gmail za posao, pa ima i domenu ime@tvrtka.com a ne @gmail.com , vidio sam da nude nešto na njihovim stranicama ali mi nije jasno što dobivam s time, jer ja bi htio prebacit svoju firmu sa klasičnog @zg.t-com.hr na neku malo moderniju domenu i sl. te bi htio da mi zaposlenici imaju jednake adrese tipa @imefirme.com

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gmail Buisness
Dobivas poprilicno mocan mail servis. Da, mozes blo koju adresu tipa netko.netkovic@imefirme.com redirektat na gmail. Samo mx recorde prebacis na google i to je to
Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Gmail Buisness

mx recorde?!

17 godina
Gmail Buisness

Hm, da li uopće ima tvoja firma domenu tj. "firma.hr" stranicu? Ako nema, trk na www.dns.hr i registriraj si domenu, s time da se domena mora zvati baš kao i firma. npr. bug-metali d.o.o. može biti bugmetali.hr ili bug-metali.hr

Nakon toga moraš autorizirat domenu u google Appsima putem DNS-a ili uploadat html na stranicu... znači moraš imati i neki hosting (npr. besplatni freehostia.com), ali možeš to izbjeći tako da uneseš u DNS recorde TXT verifikaciju. U konačnici, možda je bolje da izbjegavaš hosting i riješiš preko nekog free DNS servisa, tipa zonomi.com ili cloudns.net jer ionako moraš negdje dodati MX i SPF rekorde.

Također Google daje maksimalno 10 besplatnih emailova, prije su davali 100, ali zato treba pametno sa mailovima pa kreirati grupe tipa info, prodaja, banka itd...

http://www.appoteka.net/ - http://www.zvonimirbuzanic.com/ - http://www.doom.com.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Mene to isto zanima.

Znam da sam to vidio već prije 3 godine negdje, ali mi se čini da nije trebalo registrirati nikakvu domenu, već da je ili Gmail sam, ili neka posrednička firma nudila jednostavno izradu custom gmail adrese.

Pokušavam sad to pronać', ali ne ide.

16 godina
Dachande kaže...

Znam da sam to vidio već prije 3 godine negdje, ali mi se čini da nije trebalo registrirati nikakvu domenu, već da je ili Gmail sam, ili neka posrednička firma nudila jednostavno izradu custom gmail adrese.

Treba imati domenu i pristup njenim DNS zapisima.

17 godina
Gmail Buisness

Da, trebas imati domenu i nekakav dns server (dakle, zakupiti najjeftiniji hosting koji ti dozvoljava izmjenu DNS recorda).

Inace, gmail je IMHO izvrstan mail, brz, pouzdan, ogromni inboxi, milijun i jedna opcija, vrhunski antispam (ako ne i najbolji).

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.1.2012 7:56 (tnakir).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Da, trebas imati domenu i nekakav dns server (dakle, zakupiti najjeftiniji hosting koji ti dozvoljava izmjenu DNS recorda).

I MX recorda {#}

Biti ili mniti svemiropolisno
17 godina
Bypass kaže...
tnakir kaže...

I MX recorda {#}

U DNS recorde spadaju ns1, ns2, ns<i>, a, mx jada jada jada...

14 godina
protjeran
tnakir kaže...

Znam, ali neke hosting kompanije mx nude kao dodatnu opciju za više para. Da, vidio sam i to.

17 godina
Bypass kaže...
tnakir kaže...

Znam, ali neke hosting kompanije mx nude kao dodatnu opciju za više para. Da, vidio sam i to.

? Pa mx record je ono... jedna linija teksta? To naplatiti? LOL :)

Mi imamo hrpu klijenata koji su se odlucili za gmail (nama ne smeta, dapace, manje opterecenje na mail servere), jos da im to naplatimo? Ako netko zeli, odradimo mu na dns serveru sto treba (ako se oni ne snalaze sa DNSom u control panelu), savjetujemo ga sto treba odraditi na google-u i to je to.

14 godina
protjeran
tnakir kaže...

? Pa mx record je ono... jedna linija teksta? To naplatiti? LOL :)

Mi imamo hrpu klijenata koji su se odlucili za gmail (nama ne smeta, dapace, manje opterecenje na mail servere), jos da im to naplatimo? Ako netko zeli, odradimo mu na dns serveru sto treba (ako se oni ne snalaze sa DNSom u control panelu), savjetujemo ga sto treba odraditi na google-u i to je to.

O da, znam...

A čuj danas ljudi svašta naplaćuju, odnosno sve što mogu pa čak i dva input field-a za mx recorde.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice