Firefox gluposti i bugovi

poruka: 10
|
čitano: 1.590
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Već mi se dešavalo da Firefox nakon nekog vremena, bez promjene addona, nadogradnje addona ili bilo čega, zablesi s nekim glupostima poput zaboravljanja ili miješanja spremljenih predložaka za forme, čudnog i prečudnog ne-aktiviranja nekih stilova, skripti, pa čak i rich text editora kao na BUG-ovom forumu.

A sada imam još čudniji problem, također bez ikakvog diranja po Firefoxu, da jednostavno editiranje tekstova na forumima ne radi (na ovom npr.), da neke stilove ne koristi, da ne refresha stranicu ni "na silu" i sl.

Toliko sam frustriran Firefoxom da sam čak i Chrome krenuo koristiti i ubrzo odustao jer je jednostavno... ne znam... nema ničega. Potom sam pokušao Operom koja iz nepoznatog razloga ne želi izvršiti objavu posta na ovom ni net.hr forumu.

Na kraju ovo pišem s IE-a kojem se tako nešto nikada nije dogodilo (on je znao zablokirati). Nije mi jasno (osim što je Firefox sve veći bloatware) što se to dešava "alternativcima" da postaju lošiji od onih na čijim su promašajima i stasali, a ovi koji su bili promašaj, postaju sve bolji i bolji.

Ništa drugo nego antimetabola iz Gundulićeva Osmana: tko bi doli, eto je doli, a tko doli, gori ustaje.

Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Firefox gluposti i bugovi
naxeem kaže...

......, da jednostavno editiranje tekstova na forumima ne radi (na ovom npr.), da neke stilove ne koristi, da ne refresha stranicu ni "na silu" i sl......

Ovo se i meni znalo događati na 3.0.5 pa nadalje. Ne često, ali ipak.
Istina da je FF koliko god bio brži i eventualno bolji, malo kreće u bloatware vode od verzije 3. Da sam htio fensi-šmensi URL bar, instalirao bi jednu od milju extenzija... ista stvar sa zoomom stranica i sličnim malim sitnicama, koje na kraju puno znače.

ti Gundulića, a ja Dreleta: "Sve se vraća u prirodni tok kruženja materije..."
nažalost, postat će i FF loš kad-tad. To je skoro pa neizbježno, bilo kod softwarea, hardwarea, ili bilo čega drugog.
If it ain't broke, you haven't tweaked it enough.
16 godina

Meni se to počelo događati nakon upgrade na 3.0.8. (ili 3.x.x nisam točno siguran kada su se pojavili problemi).

Kad zagusti, restart i sve 5. Međutim, što me posebno nervira je nestabilnost prilikom učitavanja povelikih .pdf-ova, što, pošto sam na faksu i većinu gradiva dobijem servirano online, i nije tako mali problem.

Kao backup opciju koristim Chrome.

Međutim, FF mi je i dalje #1 izbor isključivo zbog addonova (NoScript, AutoPager, Firebug, Greasemonkey itd.).

Zanimljivo, na netbooku, koji je došao s Vistom (HP 2133) nisam niti pokušavao koristiti išta drugo pored IEa. Znam da je IE (barem je tako uvaženo mišljenje) najporozniji na kojekavu internetsku gamad (da oprostite na izrazu), međutim, ako se i zarazim, na netbooku nemam ništa vrijedno spomena, već ga isključivo koristim kao bilježnicu (bilješke se odmah, nakon predavanja, preko USB keya / wifi / blutootha prebacuju na laptop) i za surfanje, što i jest primarna namjena netbookova. Ne bi čovjek vjerovao, ali čak nemam namjeru niti Vistu skidati s njega (bar ne do kod se na MSDNAu ne pojavi full version 7-ice), no to je sad već debeli off-topic.

Moj tip žene? Plug'n'play
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Meni se to počelo događati nakon upgrade na 3.0.8. (ili 3.x.x nisam točno siguran kada su se pojavili problemi).

Kad zagusti, restart i sve 5. Međutim, što me posebno nervira je nestabilnost prilikom učitavanja povelikih .pdf-ova, što, pošto sam na faksu i većinu gradiva dobijem servirano online, i nije tako mali problem.

To se i meni pocelo desavat u zadnje vrijeme.Pocela je i Mozilla fusarit.
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
17 godina
neaktivan

Ja koristim FF zbog odličnog debugginga, najboljeg spremanja lozinki i pametnog spremanja unosa u forme, ali k vragu, više me iritira jer je bugovitija svakom nadogradnjom.

IE više nije takva rupa i sada je odličan browser (8), a jedino se ponekad zna srušit (beta). Možda je release još bolji.

Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
16 godina
neaktivan

Ja sam prešao sa FF-a na IE8 i prezadovoljan sam...Mozzila je pre buggovita...

Osnovan - 1878. Igralište - Old Trafford, Kapacitet - 76.212 Predsjednik - Joel i Avram Glazer Trener - Alex Ferguson______________________ Tko pita, ispadne budala 5 minuta! Ko ne pita ostane budala zauvijek. http://www.travian.com.hr/?uc=hrx_37430 - Klik i donesite mi uspjeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

što se tiče firefoxa s njim nemam nikakvih problema pa ni sa novim updateom...probaj uninstall i ponovo installat pa možda bude bolje... probaj odbit automatic update 0.8...ostavi samo 3.0...

Intel Celeron 2.40 Ghz, 768 mb DDR,Evga GeForce FX 5200 128MB,40gb HDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

mene živcira ff 3.08, kad ga pokrenem par minuta roštilja po disku i treba mu pol sata da mi pokaže bookmarkse.

A imam jedino shut down extenziju! FF je postal sporo smece. Zato sad koristim chrome, koji ima cudan bug, ne prikazuje mi dobro postavke od rutera, ustvari nista ne pokaze pa moram upalit ff.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne znam, niti ja nemam problema s FF-om (v.3.0.8). Sve mi uredno radi (i veći PDF-ovi i sl.) iako neke stranice moram učitati kroz 'IE Tab' addon (ne puno, ali nađe se). Mene pak najviše smeta što se napuhao preko svake mjere...

Pazi, gledam te!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ha ljudi ,ne znam! Da je bilo problema je! Ali meni se slično ponašala samo u 3.0.5 verziji!

Kad je izašla 3.0.6 ,kompletno sam ovu deinstaliral i stavil novu i nemam otad nikakvih problema! I sad radi sasvim normalno - na svim PC-ima i u svim sistemima!

A kaj se tiče IE8 - to je sad već "pravi" browser! Ovaj put su napravili dobar posao!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.4.2009 21:20 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice