Firefox 4.0 beta

poruka: 2.401
|
čitano: 603.856
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Firefox 4.0 beta

pitanje

dal i vama na facebooku kad imate otvoren chat, pišete poruku i pošaljete, kad vam kolega odgovori dali možete pisat...

meni se dogodi da kad dobijem poruku da ne mogu pisat, kliknem na box al ne reagira, tek kad napravim refresh stranice onda mogu...

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu, ostani tu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Firefox 4.0 beta
rustweaver kaže...

@Win32

Kako znas da ti se otvorila verzija 3.6? Da ti se nije otvorio 4.0 sa profilom od 3.6?

Mozes imati hrpu firefoxa na sistemu ali ce ti svi koristiti isti profil i postavke ako to ne promijenis.

Najlakse ce ti biti da skines portable verziju, koja je podesena sa vlastitim folderom za profil. No tu je jos uvijek beta 9.

Kako znam? Pa jednostavno mi pise verzija Firefoxa i lijepo pise 3.6.13. Vjerojatno bi pisala druga verzija tj. 4 da mi je otvorilo verziju 4. Uglavnom, 101% je otvoren bio Firefox 3.6.13...cak sam probao pokrenit verziju 4 iz njenog default foldera tj. "Program files" i opet nista. 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan

xD

Tu nesto nije u redu. Nikada mi se nista slicno nije dogodilo. Skini onu portable verziju i vidi sto ti kaze.

How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
15 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

malo sam isprobala betu i osobno bas i ne vidim neka revolucionarna ubrzanja na str. koje svakodnevno posjećujem +što mi neke extenzije ne rade na beti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa vecini ljudi kojima je firefox vec i sada bio dovoljno brz, ova ubrzanja u cetvorci nece ciniti gotovo nikakvu razliku. Postoje bas zahtjevne stranice gdje browser krepava dok ih otvaras, tu bi se trebala osjetiti ubrzanja ;)

15 godina
moderator
GigaGirl kaže...

malo sam isprobala betu i osobno bas i ne vidim neka revolucionarna ubrzanja na str. koje svakodnevno posjećujem +što mi neke extenzije ne rade na beti.

koje ekstenzije?

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
16 godina
neaktivan
win32 kaže...

@icecold - na koji Sync mislis tocno? Hoces reci da ima po defaultu sync koji ide u cloud? Dali za taj sync moras napraviti neki account ili kako to radi tocno? Bio bih zahvalan da mi to objasnis. Tu opciju ima samo Firefox 4 ili je ima mozda i 3.6.13 a ja je nisam vidio..lako moguce!? Na koja dva hotfixa mislis za HW akceleraciju? Kazem, default broeser mi je vec dugo vremena Chrome pa nisam ni dirao po Firefoxu...makar sa Firefox koristio od kako je dosam na trziste, u biti mislim da sam pruije njega koristio Operu koja je bila paid ili mozda Netscape (nisam siguran, a nije ni vazno). Samo mi molim te objasni gdje se nalazi sinkronizacija na Firefoxu, dali postoji i u 3.6.13 ili je samo u "cetvorki"? Cemu koristiti add-on ako vec po defaultu ima Sync!? Odlicna stvar..hvala na info! Sto se tice brzine...da Chrome je brzi, pogotovo od verzije 3.6.13 pa moze netko reci sta god hoce kada mi Chrome na ocigled otvara stranice pun kufer brze nego 3.6.13 ali mi je drago ako se situacija sa cetvorkom tako popravila (nisam je koristio pa ne mogu nista ni reci iz prve ruke).

Onda je budem sada instalirao pa javim dojmove jer si me zaintigrirao sada... {#}

Firefox dugme -> Sync.

I onda imaš korake kako napraviti profil.

Za četvorku ti nije potreban Sync add-on jer je integrisan.

Add-on za 3.6

Na ova dva hotfixa sam mislio:

http://support.microsoft.com/kb/2028560

http://support.microsoft.com/?kbid=2454826

Vidim da imaš Windows 7, pa ti zato preporučujem da ih instaliraš ukoliko ćeš koristiti HW akceleraciju.

A da li ti je uključena možeš proveriti u about:support i odeljak "graphics" .

Ako je Direct2D i DirectWrite na enabled a ako GPU Accelerated Windows na  Direct3D10 onda koristš HW akceleraciju.

To je zbog HW akceleracije i baga sa DirectWrite-om.

Na Minefield-u je druga stvar.

Delimično je ispravljen bag. (prva dva parta su, a treći se čeka) .

http://baguje.com/author/icecold/
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
GigaGirl kaže...

koje ekstenzije?

od ovih koje sam do sada probala.

15 godina
moderator
GigaGirl kaže...

od ovih koje sam do sada probala.

ne koristim te...

ali ako su ti samo onemogućeni probaj sa Add.on compatibility reporter-om ih omogućit...možda rade

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina
neaktivan

Jesam, preko tog mi rade ove ostale. Nema veze držim se 3.6.13 dok 4 me izađe, samo malo isprobavam. {#}

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Jesi probala napravit izmjene u about config-u i onda vidjet jer rade?
 neznam sad napamet di treba tocno ic to ce ti rec icecold

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
win32 kaže...

pa moze netko reci sta god hoce kada mi Chrome na ocigled otvara stranice pun kufer brze nego 3.6.13 ali mi je drago ako se situacija sa cetvorkom tako popravila (nisam je koristio pa ne mogu nista ni reci iz prve ruke).

Ne otvara ih brze nego ih samo ranije iscrtava (page reflow opcije koje se mogu podesiti i za firefox, ali su po defaultu su drukcije). Ne moze browser nikako skidati podatke brze nego sto mu ih server salje. Radi se o naprednim konfiguracijskim postavkama kojima se pristupa kroz about:config

Konkretno, radi se o ovim postavkama:

content.max.tokenizing.time;750000
content.maxtextrun;2048
content.notify.backoffcount;7
content.notify.interval;250000
content.notify.ontimer;true
content.switch.threshold;1000000
content.interrupt.parsing;true
nglayout.initialpaint.delay;300
network.http.pipelining;true
network.http.pipelining.maxrequests;6

Nemam pojma kakve brojke trebas ovdje koristiti da natjeras firefox da iscrtava brzo kao chrome, to ces sam morati otkriti metodom pokusaja i pogreske. Ove brojke gore su samo primjer koji je na mom sistemu sweet-spot. Pojasnjenje za svaku postavku mozes naci na mozilla zineu.

P.S. Ni za sto ne odgovaram  ;)

P.P.S Ne zaboravi skinuti portable verziju cetvorke sto sam ti savjetovao ranije...

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.1.2011 19:30 (rustweaver).
15 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

problem sljedeci u beti je da nemam previewa persona kada cursorom stanem na personu.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

persone jos ne rade dobro u FF beti. treba se jos malo strpiti.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
15 godina
Firefox 4.0 beta

@rustweaver -> htio bih bas imati neki instalirani program, a ne portable.

Skinio sam onaj add-on za sync no vidim da neki imaju problema sa njime tj. da zezne bookmarkse i sl. Za svaki slucaj imam i Xmarks koji radi dobro svoj posao samo ne znam dali radi ok sa zadnjom betom.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
win32 kaže...

@rustweaver -> htio bih bas imati neki instalirani program, a ne portable.

Onda provjeri na koju ti se foru izvrsna datoteka starog firefoxa pokrece kada pokusas pokrenuti noviji.

15 godina
protjeran
GigaGirl kaže...

problem sljedeci u beti je da nemam previewa persona kada cursorom stanem na personu.

Ma rade persone to te tak zeza jer sigurno koristis profil od 3.6
Fino kliknes na personu koja ti se svida i ona ti se fino pojavi gore kak treba bit i onda ti zbaci ako ti se svida osvavis tak ako ne imas za kliknut undo

16 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Može biti sledeće:

Firefox dugme -> Options -> Content -> Load images automatically -> Exceptions i dodaš Personas website.

15 godina
neaktivan
soundstream kaže...
GigaGirl kaže...

Ma rade persone to te tak zeza jer sigurno koristis profil od 3.6
Fino kliknes na personu koja ti se svida i ona ti se fino pojavi gore kak treba bit i onda ti zbaci ako ti se svida osvavis tak ako ne imas za kliknut undo

{#} toliki n00b bas nisam da ne znam stavit personu na FF.

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

haha ma znam ja da si ti pametna cura al  nema veze,mozda ce nekome trebat :D

0 0 hvala 0
16 godina
Firefox 4.0 beta

u beti 8 i sada u beti 9 mi se događa da se bez ikakvog razloga vrati stranicu unazad, tj. kao da sam pritisnuo back, a nisam. jel se još kome događa ovo?

Atomska bubamara

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I meni, ali sam odustala od bete, previše bugova.

15 godina
moderator
jurluk kaže...

u beti 8 i sada u beti 9 mi se događa da se bez ikakvog razloga vrati stranicu unazad, tj. kao da sam pritisnuo back, a nisam. jel se još kome događa ovo?

kod mene isto, čak i dvije jednom

15 godina
Firefox 4.0 beta

wtf.. meni se to nije niti jednom desilo???

Tko se zadnji smije, nije skužio!
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Firefox 4.0 beta

ni meni...

kod mene sve uredu

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu, ostani tu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Firefox 4.0 beta

Jel to samo meni ili ima još netko da mu je sporo skrolanje na Get Add-ons stranici u Add-ons Manageru?

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tom69 kaže...

Jel to samo meni ili ima još netko da mu je sporo skrolanje na Get Add-ons stranici u Add-ons Manageru?

Već je prijavljen bag.

jurluk kaže...

Hmm, na kojim stranicama?

Ja sam samo primetio na Facebook-u.

15 godina
protjeran
Firefox 4.0 beta

Meni takvo sta nigdje nije bilo a preso sam gro stranica.....
Stvarno cudno.....

0 0 hvala 0
16 godina
icecold kaže...
Hmm, na kojim stranicama?

Ja sam samo primetio na Facebook-u.

i meni najčešće na fejsu, ali zna se dogodit i na drugim stranicama

Atomska bubamara
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: