Mislim samo PDV kolko znam znaci nekih 80kn max
Ebay pitanje?
- poruka: 47
- |
- čitano: 16.001
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Ok hvala na odgovoru.
Na rabljene stvari ne placas ni carinu ni pdv...
Reci da se šališ?
Vecu glupost nisi mogao napisat.
To je jos boljeE pa mogo bi i ja ubos nesto..samo me zani jel to sigurno???
Reci da se šališ?
Ne salim se... na rabljene stvari NE PLACAS NI CARINU NI PDV! Naravno, na carini otvaraju pakete a po izgledu itema se lako moze vidit jel novi ili polovan... Npr nije pakiran u originalnom pakiranju, originalno pakiranje je otvoreno i vidi se na njemu da je izgrebano/zgnjeceno... na proizvodu se vide tragovi koristenja itd itd...
Reci da se šališ?
Ne salim se... na rabljene stvari NE PLACAS NI CARINU NI PDV! Naravno, na carini otvaraju pakete a po izgledu itema se lako moze vidit jel novi ili polovan... Npr nije pakiran u originalnom pakiranju, originalno pakiranje je otvoreno i vidi se na njemu da je izgrebano/zgnjeceno... na proizvodu se vide tragovi koristenja itd itd...
To nije istina.
A jel sigurna ta trgovina prek interneta,mene to zanima jer planiram ubost nesto??
A jel sigurna ta trgovina prek interneta,mene to zanima jer planiram ubost nesto??
Ebay je siguran,ako kupujes od prodavaca sa 99%-100% dobrom prodajom nece ti sigurno podvalit nesto!Ali ako hoces izbjec carinu i pdv to ni sam bog ne zna...
Ebay je siguran,ako kupujes od prodavaca sa 99%-100% dobrom prodajom nece ti sigurno podvalit nesto!Ali ako hoces izbjec carinu i pdv to ni sam bog ne zna...
Aha idem si pogledat gledo sam neke slusalice i to....Javim dok narucim...
pošalješ poruku prodavaču da ti pošalje u velkoj kuverti xD
pošalješ poruku prodavaču da ti pošalje u velkoj kuverti xD
Nisam svatio?
Svakako placaj preko PayPala a ne kreditnom karticom niti ikakvim dogovorima "sa strane" i siguran si...
Evo mene po još odgovora jel bi mi ko mogao izračunati carinu za ovaj proizvod odnosno skije poštarina nije napisana ali dodajte još 100$ poštarine i koliko bi me na kraju to ispalo.
Unapeijed hvala.
Pa imaš na stranici carina.hr carinske tarife pa si gledaj.Ili ih nazovi.Carina je za najveći broj predmeta samo oko 10-15%.
Veći problem su špediteri(cca 400-500 kn) i ostali nameti
Računaj okvirno da će te uvoz doć...40% vrijednosti...
htio bih kupovati preko ebaya, dal mi možete reci sta najprije moram učiniti i na sta treba paziti prilikom potencijalne kupnje.
Hvala
htio bih kupovati preko ebaya, dal mi možete reci sta najprije moram učiniti i na sta treba paziti prilikom potencijalne kupnje.
Hvala
Ova tema je aktivnija pa pitaj u njoj sve što te zanima! :)
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-pitanja-odgovori/29179.aspx?page=162