Mene zanima dali su stvari koje se prodaju na ebayu uglavnom nove ili je većina rabljena?Unaprijed hvala
Ebay pitanje?
- poruka: 47
- |
- čitano: 15.976
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
Ima jako puno novih stvari.
Samo pogledaš u opisu itema je li novo ili rabljeno.
Postoje i filteri za samo nove stvari.
Tako je, postoje i online trgovine gdje mozes kupiti nove stvari...
Sa ebayem se da proci poprilicno jeftino za neke stvari... samo treba cesto gledati sto se nudi :)
I trebaš pazit na carinu! Tako da se ne zaletiš, pa te zvekne po đepu.
A sta ces mora se i drzavi lopo....ovaj nasoj nesta sice udjelit....
Da, carina zna zezat...
iako ja kazem covjeku da mi vadi stvari iz retail boxa (da ne izgledaju kao nove) i da ih salje kao gift... vecinom prodje carinu bez naknadne naplate...
Jel se prek ebaya moze placat prek moneybookersa?
Jel se prek ebaya moze placat prek moneybookersa?
Nisam siguran ali mislim da ne.
Sve transakcije koje sam radio išle su jedino i isključio preko PayPal-a, a i većina trgovaca forsira PayPal.
Jel se moze kako izbjeci placanje carine i jel sigurno placati tako unaprijed
Kolika je carina npr. za proizvod od 300$, ako je uopće definirana?
Ako kupuješ nešto jeftinije od 150kn carinu neces morati platitu a u slucaju skupljeg artikla neces ju moci izbjeci!
Kako se carina obračunava?
Mislio sam si kupiti zvvučnu karticu za 50% jeftinije nego kod nas kosta 50$ i polovna je pa me zanima jel bi mogao izbjeći carinu.
Koliko ja znam carine nema samo za PC opremu, barem ju ja nikada nisam platio. Obraćunat će ti vjerovatno samo PDV na ukupnu cijenu koja je na računu (ako je jako niska onda će ti neće priznati taj račun, nego će odrediti cijenu svojom procijenom), tako da za sve ostalo imaju posebne carinske postotke i za većinu ćeš morati i špeditera uključiti (200+ kn) :(
Koliko ja znam carine nema samo za PC opremu, barem ju ja nikada nisam platio. Obraćunat će ti vjerovatno samo PDV na ukupnu cijenu koja je na računu (ako je jako niska onda će ti neće priznati taj račun, nego će odrediti cijenu svojom procijenom), tako da za sve ostalo imaju posebne carinske postotke i za većinu ćeš morati i špeditera uključiti (200+ kn) :(
Od 1.1 je novi zakon na snazi,carina se placa na sve iznad 150kn!
Onda se uopće isplati kupovati.
Dok platiš carinu PDV i sve te gluposti bolje se onda kod nas isplati kupiti barem dok ne uđemo u EU
Onda se uopće isplati kupovati.
Dok platiš carinu PDV i sve te gluposti bolje se onda kod nas isplati kupiti barem dok ne uđemo u EU
Ima stvari koje se isplate kupit ali ima dosta koje nikako nisu isplative...
Od 1.1 je novi zakon na snazi,carina se placa na sve iznad 150kn!
Ja nigdje nisam našo da se time poništava zakon o uvozu informatičke opreme iz 99 godine, koji informatičku opremu, knjige i još par sitnica kompletno oslobađa carine. (ne i PDV-a)
Napravili su propis razdjeljivanja uvezene robe po osobi, i uvezene robe po pošiljci. Za jedno povečali na 1000kn na drugo smanjili na 160kn. (naravno da bi nas još više opljačkali dok mogu).
Poslao sam upit carinarnici u vezi tih 160 kn i tog starog zakona, ali još mi se nisu javili s odgovorom. :)
Evo imam još jedno pitanje uzeo bih si ovaj procesor sve zajedno sa poštarinom košta 88$, pa me zanima jel bi mi neko ko je kupovao preko ebaya reči koliko je siguran ovaj prodavač i kako bi mogao izbječi carinu kupnjom tog proizvoda.
Unaprijed hvala.
Evo imam još jedno pitanje uzeo bih si ovaj procesor sve zajedno sa poštarinom košta 88$, pa me zanima jel bi mi neko ko je kupovao preko ebaya reči koliko je siguran ovaj prodavač i kako bi mogao izbječi carinu kupnjom tog proizvoda.
Unaprijed hvala.
omfg to je rabljeno
Da i ???
Taj ti prodavac ima top rated seller status 99.7% good feedback tako da nebi trebalo biti nikakvih problema.
Taj ti prodavac ima top rated seller status 99.7% good feedback tako da nebi trebalo biti nikakvih problema.
Daj mi molimte reci za carinu kako to ide?
Ma nemoj to uzimat...http://cgi.ebay.com/Intel-Core-i3-530-Dual-Core-CPU-Clarkdale-LGA1156-48959_W0QQitemZ400103030081QQcmdZViewItemQQptZCPUs?hash=item5d27ffbd41
Ma nemoj to uzimat
Imaš ti neku drugu preporuku.
Nije INTEL nego AMD.
Ma kazem ti da tu uzmes...
Ma imam staru ploču sck939 pa bih si želio uzeti taj CPU jer nemam novaca za sve komponente, jedino što me zanima kako izbječi carinu da našišem prodavaču da pošalje ka gift ili....
Pa neka pošalje kao gift,ako otvore na carini upropastit ce iznenađenje makar mislim da ga nece otvorit.
Pa neka pošalje kao gift,ako otvore na carini upropastit ce iznenađenje makar mislim da ga nece otvorit.
Jel možda znaš koliko bi carina koštala za taj proizvod?