imam problem,sa moje liste naručenih i kupljenih predmeta nestale su dvije stvari a ne znam prodavača od kojeg sam kupila,prvi put mi se to desilo.da li je itko imao taj problem?
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.366.226
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imam problem,sa moje liste naručenih i kupljenih predmeta nestale su dvije stvari a ne znam prodavača od kojeg sam kupila,prvi put mi se to desilo.da li je itko imao taj problem?
Pogledaj si mail (traži ključnu riječ receipt i onda još nešto iz naziva toga što si kupio).
Ako ti je nestalo, a prodavač je označio da je poslao, to ne znači nužno da ti neće stići. Svejedno si pripazi do kad možeš otvoriti case na PayPalu (tj. i provjeri da ti možda nisu vraćene pare na PayPalu).
Što kažete na ovo. Sporazum između EU i SAD o slobodnoj trgovini. Trebao bi biti gotov do kraja 2015. Da li to znači da će se ukinuti carine na robu iz USA.
http://en.wikipedia.org/wiki/Transatlantic_Trade_and_Investment_Partnership
Pozdrav. Imam pitanje u vezi ebay prodaje accountova od igrica pa me zanima ako neko zna malo više od mene.
Znaći znam da je prodavanje game accountova bilo zabranjeno i da su se takvi accountovi micali sa ebaya. E sad prije tjedan dana dođe meni jedan frend i kaže da sad svi masovno prodaju accountove na ebayu i da nikome ne miću iteme. Čak mi da i link i ima par prodaja za koje piše da ebay garantira ispravnost itema (slika dolje) . Kao student zarađujem đeparac tak da "proizvodim" accove i prodajem ih većinom po forumima i stranicama za to namjenjenim. I nisam odma vjerovao frendu pa otiđem ja na ebay provjerit to detaljno i tam nađem prodavaće koji su prodali 600-700 itema. I pomislim da je sad to valjda dozvoljeno prodavati pa stavim ja svoje accountove na prodaju. Sve super, prodam sve (13) accountova u 3 dana. Prije 2 dana mi dođe mail da "your listing has been removed" jer kao kršim pravila ebaya. Nije mi ništ jasno pa idem nazvati ove iz ebaya da vidim u čem je sad problem. Javi se neka ženska i objasni ona meni da kao accountovi nisu dozvoljeni za prodavat na ebayu. I pitam ja zašto onda ima prodača istog proizvoda ko i moj sa prodanih 600-700 bez da im je lista maknuta te ovih kaj im kraj proizvoda piše ebay guaranted. Kaže ona meni da kao ti ljudi ili ignoriraju upozorenja od ebaya ili ih ebay još nije otkrio. I sad ne drži to meni baš vodu jer vidim likove na ebayu koji prodaju taj proizvod od 12. mjeseca prošle godine sa prodanih 600+ proizvoda bez da im je listing removed.
I sad sam potpuno zbunjen i neznam kaj da napravim jer uskoro ću završiti sljedeću turu game accountova a ebay mi je daleko najbolje mjesto za prodaju (makar sam sredio i web stranicu al dok to zaživi trebat će vremena). Razumio bi da ebay svima makne taj proizvod al nema smisla da nekima dopušta a nekima ne. Ima li ko možda kakva saznanja oko toga?
bok ekipa.
ovak nije ebay ali mozda neko ima iskustva. naime narucil sam jedan paket iz kine, vrijednost 100 dolara. moze neko pojasnit ova znacenja dolje na slici tracking site-a. i dal je neko imal kakva iskustva za carinu, kolko je platil i kak dugo je to potrajalo?
hvala
ovak nije ebay ali mozda neko ima iskustva. naime narucil sam jedan paket iz kine, vrijednost 100 dolara. moze neko pojasnit ova znacenja dolje na slici tracking site-a. i dal je neko imal kakva iskustva za carinu, kolko je platil i kak dugo je to potrajalo?
Pročitaj - tu ti sve piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Pa jedina dobra stvar za "običnog čovjeka" proizašla iz EU je ukidanje carine.
Isto tako jedina dobra stvar iz TTIP-a je također to ali bili su prosvjedi na trgu nedavno koji govore dovoljno.
Sad ako se jedna "velika" UK ne može boriti protiv pravila koje će nametnuti suradnici kako ćemo mi?
Backdoor Monsanto, to je TTIP.
ja nisam kupovao preko ebay-a,,,nekako mi je ono nepregledno
ali sam htio kupiti tenisice s www.goingtrade.com
inače prodaju replike poznatih marki
je li netko kupovao nešt s te stranice?
ako jest plizz nek se javi
strani je ponuđač,,,nisam siguran hoće li mi isporučiti jer sam čuo da ti strani ponuđači često samo izmame novce
?
:))))
Jel to replika ili falsifikat? Moga bi to bit carinski prekršaj da ne bih još kaznu skupio? Usput, koja je svrha nositi replika/falsifikat tenisice, uništavat svoje zdravlje?

Sori, ali odgovaraš na post star 5,6 godina.
narucio sam item u 2.mjesecu, item ne dolazi i dogovorim se sa sellerom da salje ponovno, šalje početkom 4.og, sad je vec kraj 5og mj. i jos nista ni od prve posiljke, mislim radi se o 1AUD pa ono....vjerojatno ne cu dizat claim zbog malih novaca ali me zanima da bih to napravio, to onda radim na paypalu posto je tamo rok od 180dana? nema veze sto ebay i paypal vise nisu iste tvrtke!? i inače, jel se radi dispute na ebayu ili paypalu kod takvih stvari?
narucio sam item u 2.mjesecu, item ne dolazi i dogovorim se sa sellerom da salje ponovno, šalje početkom 4.og, sad je vec kraj 5og mj. i jos nista ni od prve posiljke, mislim radi se o 1AUD pa ono....vjerojatno ne cu dizat claim zbog malih novaca ali me zanima da bih to napravio, to onda radim na paypalu posto je tamo rok od 180dana? nema veze sto ebay i paypal vise nisu iste tvrtke!? i inače, jel se radi dispute na ebayu ili paypalu kod takvih stvari?
Puno ispituješ za nekoga tko ne bi dizao paniku zbog jednog australskog dolara.
Pročitaj ovo: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
Zaboravi na taj nesretni dolar i ubuduće se drži onog što piše na linku kojeg sam dao.
Imam sljedeću situaciju:
Naručio predmet, predmet nije stigao, na vrijeme pokrenuo dispute i dobio nazad novce. Nakon 2 mjeseca što sam dobio novce dobio sam obavijest s carine u kojoj traže račun.
Budući da sam dobio nazad novce kako će se carina ponašati jer na paypal računu stoji da je urađen povrat novca?
Je li to njima bitno i hoće li mi poslat uplatnicu za uplatu carine i navedeni item?
Ja ću ako sve bude ok, kontaktirat prodavača i uplatit mu ponovo novce.
Imam sljedeću situaciju:
Naručio predmet, predmet nije stigao, na vrijeme pokrenuo dispute i dobio nazad novce. Nakon 2 mjeseca što sam dobio novce dobio sam obavijest s carine u kojoj traže račun.
Budući da sam dobio nazad novce kako će se carina ponašati?
Carina ne zna da si ti dobio novac natrag, to je zapravo irelevantno.
Od tebe bi sad bilo pošteno da carini pošalješ račun, da ocarine ako treba, i ako si zadovoljan proizvodom da prodavaču proizvod platiš. Na kraju krajeva, prilično je sigurno da nije prodavač kriv za zastoj.
Dok si mi odgovarao ja sam istovremeno editirao svoj post i malo detaljnije pojasnio.
Dodao sam u post info da na paypal racunu stoji da je urađen refund.
Isto tako ako sve bude ok i ako mi carina pošalje item, kontaktirat ću prodavača i uplatit mu novac.
A znam sigurno da nije do prodavača jer sam se zezno i naručio taman oko kineske nove godine.
Dodao sam u post info da na paypal racunu stoji da je urađen refund.
Kao prvo, carini se prema vrijednosti robe.
Kao drugo, račun si dobio na mail, tako da je nebitno što piše na PayPalovom sajtu. Isprintaš taj račun koji si dobio na mail (traži receipt među mejlovima) i riješena stvar.
U zadnje vrijeme skoro svaki item moram platiti posti 4,5 kn, dal se to nesto u posti promijenilo jer prije mi se to nije dogadalo? Kako da znam uopce koji moram platiti kad narucujem? Ili oni to random odluce da bas taj treba platiti?

U zadnje vrijeme skoro svaki item moram platiti posti 4,5 kn, dal se to nesto u posti promijenilo jer prije mi se to nije dogadalo? Kako da znam uopce koji moram platiti kad narucujem? Ili oni to random odluce da bas taj treba platiti?
http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
cudno. ja imam preko 60 narudzbi u vremenu od 1god i nikad nisam posti platio nista.
narucio sam nesto s ebaya i stavio sam na svoju klasicnu adresu,no nakon kupnje sjetio sam se da bih ipak na drugu. dali je moguce dogovorit s sellerom da mi posalje na novu adresu ili je gejm over nakon kupnje?
narucio sam nesto s ebaya i stavio sam na svoju klasicnu adresu,no nakon kupnje sjetio sam se da bih ipak na drugu. dali je moguce dogovorit s sellerom da mi posalje na novu adresu ili je gejm over nakon kupnje?
Već si ga trebao kontaktirati. Moguće je sve dok prodavač ne pošalje pošiljku. Onda je, jasno, kasno.
Dobio sam novu karticu jer mi je stara istekla. Sada ne mogo da prijavim promenu na Paypalu. Odem na moj account i Paypal mi ispise 'This card has already been updated or removed'
Kada ponovo unesem sve podatke ispise mi 'The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer's customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.' U cemu je problem?
Jel imaš novaca na računu? Ako nemaš stavi nešto novaca i onda probaj.
Imao sam istu situaciju. Istekla mi kartica deviznog i dobio novu. Na računu nisam imao ništa i izbacivalo mi je tu poruku. Nakon što sam stavio par dolara gore, bez problema sam je dodao na Paypal.
Dobio sam novu karticu jer mi je stara istekla. Sada ne mogo da prijavim promenu na Paypalu. Odem na moj account i Paypal mi ispise 'This card has already been updated or removed'
Kada ponovo unesem sve podatke ispise mi 'The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer's customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.' U cemu je problem?
Upravo i ja imam ovaj problem. Istekla mi stara kartica,aktiviro novu preko netbankinga i kad je probam staviti na paypal stalno mi javlja "The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer's customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue."
Sto je najgore imam para na racunu. Probat cu sacekat 24h posto sam tek aktiviro karticu,a ako ne bude i dalje sljakalo budem nazvo banku.
EDIT:
Evo uredno stavio novu karticu na PP. Trebalo je samo pricekati.
U vezi ovog plaćanja poreza na proizvode koji su skuplji od 22 eura ( 23,60$), dali se to samo gleda vrijednost proizvoda ili u tu brojku ulazi i cijena shippinga ?
Npr, dali bi morao paltit porez za proizvod koji košta je 20$, a shipping je 5$ ?
U vezi ovog plaćanja poreza na proizvode koji su skuplji od HRK166.55 (22 eur)a ( HRK159.31 (23,60$)), dali se to samo gleda vrijednost proizvoda ili u tu brojku ulazi i cijena shippinga ?
Npr, dali bi morao paltit porez za proizvod koji košta je HRK135.00 (20$), a shipping je HRK33.75 (5$) ?
Porez se obračunava na ukupnu vrijedost sa poštarinom.
U vezi ovog plaćanja poreza na proizvode koji su skuplji od 22 eura ( 23,60$), dali se to samo gleda vrijednost proizvoda ili u tu brojku ulazi i cijena shippinga ?
Npr, dali bi morao paltit porez za proizvod koji košta je 20$, a shipping je 5$ ?
Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
molim pomoc
kupio sam psn card preko ebaya. prodavač je pouzdan i sad me traži nekakav verification.
ovako to izgleda
For security reasons, it is necessary that you send us an email containing the
following:
1. A legible scan or photo of your ID card of your passport
2. The completed verification form as photo or scan
3. A picture of you together with your ID card or passport (your face and ID must
be visible next to each other on the photo).
wtf je ovo
kupio sam psn card preko ebaya. prodavač je pouzdan i sad me traži nekakav verification.
ovako to izgleda
Ko te to traži? Prodavač? PayPal? eBay? Kojom metodom si dobio tu poruku? e-mail? Nalazi li ti se ta poruka među porukama na eBayevoj stranici?
ovako to izgleda
Ko te to traži? Prodavač? PayPal? eBay? Kojom metodom si dobio tu poruku? e-mail? Nalazi li ti se ta poruka među porukama na eBayevoj stranici?
Prodavač.Da poruka se nalazi na ebayu već. Odbio sam to naravno.Nakon toga sam im dao tel broj oni su me nazvali verificirali da sam to ja i dobio sam svoj kod.
Poruku sam dobio mailom nakon uplate paypalom.
Koji externi punjac preporucujete ? Gledam ovaj xiaomi po 18-19$, ali to mi je puno. Ima li sta jeftinije, a da se ne pokvari brzo i da ne lazu za mAh.