eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.379.537
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Je li ovo znaci da je krenuo avion iz Kine sa mojom posiljkom?

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Haker_x kaže...

Je li ovo znaci da je krenuo avion iz Kine sa mojom posiljkom?

Ne (kad bi to značilo da je avion krenuo, onda bi značilo da avioni iz Kine u Zagreb lete po dva tjedna {#}). Mislim da to znači da ti je paket negdje u skladištu u međunarodnom prostoru spreman za ukrcaj u avion.

16 godina
neaktivan

meni stigle pred par dana 2kom Li 18650 baterija, tako da ne znam koliko ima istine o toj zabrani...

Can't find a better Jam!

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Gunner_V kaže...

meni stigle pred par dana 2kom Li 18650 baterija, tako da ne znam koliko ima istine o toj zabrani...

I meni :)

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
17 godina
moderator
XXX-Man kaže...
Gunner_V kaže...

I meni :)

Dvije takve baterije ne predstavljaju opasnost. {#}

12 godina
neaktivan

Bok! :)
Zanimaju me dvije stvari. Kaj se tice postarine dal je onaj izracun tocan na ebayu? Pise mi za proizvod da je postarina oko 3 dolara, al ne znam jel to pouzdano. I zanima me dal mi se naplacuje carina ako mi je sveukupno cijena svih tih manjih paketa oko 160kn ili vise, ali ne radi se o jednom paketu vec o vise njih od razlicitih prodavaca pa ne znam dal mi se to naplacuje, nekak mi je logicno da mi naplate ako se radi o jednom paketu, al ovak ak ih je vise, pojedinacno, nebi trebalo bit carine.

I sad kak smo u EU nekaj pricaju da se carina se placa do nekih 70 eura il tak nekaj, al da se placa pdv do nekih 150 kuna il kak to? {#}

0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da ja i baksa dobijemo kunu kad god netko to pita, bili bi bogataši sada, kupili bi ebay i nakeljili skriptu koja bi računala sve troškove sa Hrvatsku jer ovdje nitko ne zna čitati...

Da, taj izračun je točan. Ako piše da je poštarina 3$, toliko ćeš ju i platiti. Što se tiče EU, to se odnosi samo na proizvode iz EU, dakle ovo što je na ebay.com je 95% van EU i to vam ništa ne znači, vrijede manje-više iste vrijednosti kao i do sada. Ove godine smo uskladili carinu sa EU propisima tako da imamo EU uvjete već od 2. mjeseca ove godine.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...

Da ja i baksa dobijemo kunu kad god netko to pita, bili bi bogataši sada, kupili bi ebay i nakeljili skriptu koja bi računala sve troškove sa Hrvatsku jer ovdje nitko ne zna čitati...

{#}

Sum_of_all_fears kaže...

Što se tiče EU, to se odnosi samo na proizvode iz EU, dakle ovo što je na ebay.com je 95% van EU i to vam ništa ne znači, vrijede manje-više iste vrijednosti kao i do sada. Ove godine smo uskladili carinu sa EU propisima tako da imamo EU uvjete već od 2. mjeseca ove godine.

Ažurirao sam često postavljana pitanja. http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

15 godina
moderator
mbaksa kaže...

Dvije takve baterije ne predstavljaju opasnost. {#}

Istina, nisam pročitao tvoj post prije...sad jesam.

Došle mi i 3 baterije za laptop i desetak litijskih za RC modele (za frenda) u zadnja 2 tjedna bez problema...i to u roku 10 (radnih) dana od narudžbe, što mi je nevjerojatno :)

Tako da mislim da nema problema.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
12 godina
neaktivan

Jos samo jedna sitnica {#}
Ja kad narucim nesto ne moram kontaktirat sellera, on u odredenom roku posalje paket i to je to?. Kontaktiram ga jedino zbog eventualnih problema?

I hvala na brzom odgovoru gore! {#}

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
HejZebro! kaže...

Jos samo jedna sitnica {#}
Ja kad narucim nesto ne moram kontaktirat sellera, on u odredenom roku posalje paket i to je to?. Kontaktiram ga jedino zbog eventualnih problema?

I hvala na brzom odgovoru gore! {#}

Tako je! {#}

15 godina
sta je sad s ovim sto smo usli u EU jel to sad znaci da mozemo narucivati bez carine i pdv-a (osim kine,amerike) ugl.u evropi??
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
psihoroba kaže...
sta je sad s ovim sto smo usli u EU jel to sad znaci da mozemo narucivati bez carine i pdv-a (osim kine,amerike) ugl.u evropi??

Samo iz EU.

15 godina

Imam jedno pitanje u vezi ebay-a i kupnje sa istog. 

Znaci radi se o ovoj stvari 

http://www.ebay.com/itm/New-SteelSeries-Siberia-V2-Full-Size-Headphones-Stereo-Gaming-Headsets-/121136865517?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item1c3451e0ed 

Po procitanome iz teme "cesta pitanja" na ovo se ne placa carina vec samo PDV za razliku u cijeni od 160kn pa do cijene paketa(u to se ne uracunava shipping iako je free?)? 

Takoder me zanima, iako je to tesko sad za rec koja je kvaliteta ovog proizvoda jer cijenovno je stvarno puno jeftinije od istih iz recimo uk.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Sad je nekako promjenjeno, PDV se plaća tek od 22€ a carina tek od 150€, a sad dali je to za sve pošiljke ili samo za one iz EU-a nisam siguran. Po svim portalima piše pa si potražite.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
toninho kaže...
Po procitanome iz teme "cesta pitanja" na ovo se ne placa carina vec samo PDV za razliku u cijeni od 160kn pa do cijene paketa(u to se ne uracunava shipping iako je free?)?

Ne, plaća se PDV na cijelu cifru, uključujući i shipping, ako je preko 22 eura (ukupno).

17 godina
moderator
toninho kaže...

Imam jedno pitanje u vezi ebay-a i kupnje sa istog. 

Znaci radi se o ovoj stvari 

http://www.ebay.com/itm/New-SteelSeries-Siberia-V2-Full-Size-Headphones-Stereo-Gaming-Headsets-/121136865517?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item1c3451e0ed 

Po procitanome iz teme "cesta pitanja" na ovo se ne placa carina

Ne kužim što su ljudi tolko opterećeni s carinom. Na većinu elektroničkih uređaja ni dosad nije bilo nikakve carine! Osim toga, ako na nešto i ima carine, carina je tipično 5-10%. PDV je što donosi najveće troškove, kad iznosi 25%.

toninho kaže...
vec samo PDV za razliku u cijeni od 160kn pa do cijene paketa(u to se ne uracunava shipping iako je free?)?

Da. To u osnovi znači da se od 1.7. štedi 40 kuna kod carinjenja.

LOL Da li ti radi kakvu razliku ako uračunaš shipping ako je shipping "free"? {#}

S tim da obrati pažnju da je tip naveo "expedited shipping" kao vrstu dostave - provjeri kod njega što mu to točno znači - da li šalje putem obične pošte ili putem dostavnih službi, da ne bi imao neke dodatne troškove.

toninho kaže...
Takoder me zanima, iako je to tesko sad za rec koja je kvaliteta ovog proizvoda jer cijenovno je stvarno puno jeftinije od istih iz recimo uk.

Ako je proizvod originalni i prošao kontrolu kvalitete, ne bi trebalo biti nikakve razlike. Proizvodi iz UK moraju biti skuplji jer su ocarinjeni kod uvoza i jer si prodavači moraju uzeti neku maržu.

Old Iggy kaže...
toninho kaže...

Ne, plaća se PDV na cijelu cifru, uključujući i shipping, ako je preko 22 eura (ukupno).

Nisam siguran da sam te dobro shvatio pa te ne bih želio optužiti za dezinformiranje. Uglavnom, PDV se uvijek plaća na ukupnu vrijednost paketa, znači vrijednost robe plus troškove dostave.

Međutim, od 1.7. PDV se plaća na ono preko 160 kuna, dakle na prvih 160 kuna se ne obračunava (ako je vrijednost paketa manja od 150 eura). Pročitaj: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx Ako je veća od 150 eura, onda se PDV (i carinska stopa) obračunavaju na cjelokupni iznos.

13 godina
neaktivan

Koja je razlika između standard shipping, expedited shipping i economy shipping? Nisam do sada prodavao ništa, pa bi radi probe htio prodati poneku poštansku markicu na EBAY COM. Mislio sam poslati kao pismo ili preporučeno pismo. Što bi bilo pametnije ako se radi o malim iznosima vrijednosti? I koji je prijevod toga? Economy int. Shipping treba izabrati ako šaljem kao obično pismo?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ne kužim što su ljudi tolko opterećeni s carinom. Na većinu elektroničkih uređaja ni dosad nije bilo nikakve carine! Osim toga, ako na nešto i ima carine, carina je tipično 5-10%. PDV je što donosi najveće troškove, kad iznosi 25%.

Ljudi često kad pitaju "hoće li se cariniti" zapravo žele pitati "hoće li udariti harač/pdv"-kriva terminologija te neznanje/neiskustvo

kak i sam kažeš, carina je uvrh glave 10%, a porez je ono što nabije cijenu i opet požališ zašto živiš u banana državi

Can't find a better Jam!
12 godina
neaktivan

POZDRAV

evo i ja zapela na eBay,dakle,do sad sam kupovala bez problema,sve je islo super do danas.

Uplatila sam novce na karticu i htjela kupiti neke satove al nesto mi nemoze zavrsiti kupovinu,sve dobro ide kod placanja ali na zadnjem klikanju za placanje pise mi da nemogu ostavriti tu kupnju da nije naplaceno i da kontaktiram trgovca!!! Pokusala sam i druge stvari kupovati znaci ne samo satove ali ista stvar mi stalno pise!!!

Jel zna neko o cemu se radi???

Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pošalji sliku da vidimo što nije uredu...

My PC Security: ✓ No-AV :) ✓ Windows Firewall ✓ Norton DNS ✓ WOT ✓ Emsisoft Emergency Kit
15 godina

ovak otprve mi je na pamet palo da možda nemaš dovoljno novaca na računu? uvijek ti na kraju plaćanja na računu mora ostati još nekih 30ak-40ak kuna čini mi se.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ma ima novaca,danas sam uplatila 400kn

12 godina
neaktivan
Ova isplata ne može biti dovršen, a račun nije naplaćena. Molimo obratite se trgovcu za više informacija.

Povratak na trgovca i pokušati drugačiji način plaćanja
Nismo mogli obraditi vašu uplatu putem PayPal računa u ovom trenutku. Molimo vratite na trgovca web stranice i pokušajte koristiti drugi način plaćanja (ako je dostupno).

evo to mi pise!!!

0 0 hvala 0
14 godina
jel kartica verificirana?
Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
jeste
17 godina
moderator
Provjerila si internet-bankarstvom da su ti novci sjeli? Nije bitno jesi li ti uplatila, nego je bitno jesu li novci sjeli na račun
12 godina
neaktivan
i to sam provjerila i cak isla do bankomata i tamo provjeriti i novci su na racunu :)

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav 

Dali ima tko iskustva sa naručivanje stvari poput markiranih polo majici(tommy hilfiger,diesel,ralph lauren)s ebaya i opčenito obleke?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Pozdrav 

Dali ima tko iskustva sa naručivanje stvari poput markiranih polo majici(tommy hilfiger,diesel,ralph lauren)s ebaya i opčenito obleke?

frend je bio naručio neku "armani" vestu šta već, i oderali ga s carine

Can't find a better Jam!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice