Bežični internet na godišnjem-kojeg operatera ?

poruka: 9
|
čitano: 3.126
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Idem na godišnji u mjesto Kolan na ooku Pagu. Problemm mi je bežični internet USB STICK+LAPTOP jer je baš u tom mjestu grozna veza ili uopće ne radi  !
Moram raditi i za vrijeme godišnjeg pa mi je net potreba a ne zezancija...
Molim vas bez prijedloga možeš sa mobitela,nemoj ići u Kolan itd itd :)

hvala svima unaprijed.

p.s. gledao sam pokrivenost na službenim stranicama ali su netočne ! 

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.7.2014 13:32 (goranauto).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Trebalo bi raditi na bar 2-3Mbit u Kolanu, i Vipnet i T-mobile. Možda si baš u nekoj rupi. U tom slučaju možda ti opcija i jest tethering s mobitela jer ga možeš postaviti negdje gdje je signal bolji (na vrh nekog zida i slično). Za posao bi trebalo inzistirati na žici, a bilo kakav bežični oblik veze imati samo kao backup (ovisno što radiš i koliko ti je net važan). Teoretski bi mogao koristiti i nekoliko strateški raspoređenih mobitela raznih operatera s tetheringom kako bi postigao redudanciju i stabilnost. Sve ovisi koliko ti je link bitan. Jedino što im treba svima osigurati napajanje. 

Postoje i razne bazne stanice/boosteri za 3G/4G s antenama, ali toga nema kod nas za kupiti tako da nije brzo dostupno, a baš niti jeftino.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Pitanje je i čiji mobilni internet koristiš. Možda drugi provideri na istoj lokaciji imaju bolji signal.

Dakle, dvije su mogućnosti: promijeniti lokaciju ili promijeniti operatera. Magičnog rješenja nema.

0 0 hvala 1
12 godina
Re: Bežični internet na godišnjem-kojeg operatera

hvala svima. 
koristim vip stick,ali se spajam i preko mobitela kao modema. ipak tamo idem na deset dana a jako su mi bitni mail-ovi ,uplate računa i slično.

098 099 imaju odličan signal pa razmišljam da kupim t com usb ... 

16 godina
neaktivan

Od čitavog otoka našao si jedino mjesto na Pagu koje nije uz more, već obiluje ovcama {#}

2 0 hvala 0
15 godina

U tom slučaju, moj ti je prijedlog Bonbon, signal je od t-coma, cijene su izvrsne. Meni je jednaka situacija na vikendici, VIP ima samo GPRS signal i s tim ne mogu ništa raditi, pa sam uzeo bonbon stick.

16 godina
jozef kaže...

Trebalo bi raditi na bar 2-3Mbit u Kolanu, i Vipnet i T-mobile. Možda si baš u nekoj rupi. U tom slučaju možda ti opcija i jest tethering s mobitela jer ga možeš postaviti negdje gdje je signal bolji (na vrh nekog zida i slično). Za posao bi trebalo inzistirati na žici, a bilo kakav bežični oblik veze imati samo kao backup (ovisno što radiš i koliko ti je net važan). Teoretski bi mogao koristiti i nekoliko strateški raspoređenih mobitela raznih operatera s tetheringom kako bi postigao redudanciju i stabilnost. Sve ovisi koliko ti je link bitan. Jedino što im treba svima osigurati napajanje.

Postoje i razne bazne stanice/boosteri za 3G/4G s antenama, ali toga nema kod nas za kupiti tako da nije brzo dostupno, a baš niti jeftino.

Daj mi samo reci kako ćeš koristiti više od jedne veze na net odjednom? Ili ja nisam nešto dobro shvatio?

15 godina

Imaš pravo, lupam gluposti, za to bi morao imati više wifi adaptera u kompu. {#}{#} (mogao bi se sad izvlačit da sam napisao "teoretski" {#} )

12 godina
gala385 kaže...

Od čitavog otoka našao si jedino mjesto na Pagu koje nije uz more, već obiluje ovcama {#}

možda je tebi smiješno,ne znam da li radiš,ali ja jedva preživljavam i idem zbog djeteta invalida tamo gdje sam dobio besplatan smještaj !

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice