Apple pokreće "search" stranicu?

poruka: 20
|
čitano: 3.112
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Naravno, ovo nije "najnoviji-trach-o-apple-u" nego sam Vas cisto "navuko" da otvorite link na forum, medjutim mislim da nije "nemoguce"

Razlozi "ZA":

1) Google napravio Nexus (iako je bio "iskljucivo" software bazirana firma) te je s tim "ubo" apple, nevidim zasto ovi nebi "vratili" udarac.

2) Microsoft priprema mobitel a trenutno biljezi uspijeh s "bing" trazilicom,

3) Iphone ima "fin kolac" trzista pretrazivanja, samo na njemu da dojde defaultno njihov pretrazivac, "pomest" ce male igrace

4) Safari takodjer zauzima "fin" dio trzista

5) Google im se petlja u dosta poslova, mislim da ce im se "osvetit"

jos koji razlog za ?

Razlog "PROTIV"

Nemaju nekog iskustva sa search stranicama (sto ih ne sprijecava da kupe nekog ko ima)

jos koji razlog protiv ?

Uglavnom sve vece firme "pucaju" na sve, samo se natjecu iz dana u dan, a svima je jasno da apple-ovi kupci "trce" za njima, pa me zanima sta mislite bili im i "trazilica" bila "pun pogodak" ?

celeron 333mhz / 64sdram / monitor u boji

0 0 hvala 0
15 godina

ma ja sam zadovoljan i sa monopolistom googleom

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Apple pokreće "search" stranicu?
blackalbum kaže...

Znam, i ja sam i ne mislim da bi apple mogo "primirisat" (bar u startu) ali takodjer mislim da bi dosta "appleovaca"(kojih je u zadnje vrijeme mnogo) odmah presli na novu trazilicu, (zovimo je iSearch) 

15 godina
jim kaže...
blackalbum kaže...

Znam, i ja sam i ne mislim da bi apple mogo "primirisat" (bar u startu) ali takodjer mislim da bi dosta "appleovaca"(kojih je u zadnje vrijeme mnogo) odmah presli na novu trazilicu, (zovimo je iSearch) 

kako oni daju imena svojim proizvodima vjerovatno bi se zvala super  search

17 godina
neaktivan

Taman i da zele napraviti trazilicu tesko da ce uspjeti.

Koliko se MS muci s Bing-om, kupili su Yahoo! a Google je i dalje nedodirljiv!

Nista od toga...Izlanuo se

...Scooter Tuning is not A Crime!!...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...
jim kaže...
blackalbum kaže...

kako oni daju imena svojim proizvodima vjerovatno bi se zvala super  search

Prije bi se zvala iSuper search, a normalno da bi svi appleovci jedva dočekali to pa bi odmah o googlu pričali gluposti, a kad bih ubrzo apple odusta o tražilice oni bi rekli da su im zaprjetili, hakirali ili šta ja znam šta sve ne

Society leans ever heavily on computers, if you have the power to take out computers you can take out society.
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Sta znaci "tesko da ce uspjeti" ?

pa nek stave u safari kao default, i na iphone, imat ce bar 1-2% trzista, po meni je to uspijeh za start..

ubroji tu "okorjele" ljubitelje applea, i imas fin postotak...

16 godina
odjavljen

Baš super. Ajmo svi otvoriti temu baziranu na nekom traču koji smo sami izmislili i raspravljati o tome bi li to bilo dobro ili ne.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...

Baš super. Ajmo svi otvoriti temu baziranu na nekom traču koji smo sami izmislili i raspravljati o tome bi li to bilo dobro ili ne.

Ili jos bolje, ajmo svi sto nam je dosadno u zivotu upadat na teme koje nas ne zanimaju te im govorit da su im teme "Baš super"

sta mislis o tome ?

17 godina
neaktivan
jim kaže...
Lion King kaže...

pa nek stave u safari kao default, i na iphone, imat ce bar 1-2% trzista, po meni je to uspijeh za start..

Ako je tebi 1-2% trzista uspjeh, onda tebe treba staviti za direktora MS-a!

16 godina
neaktivan

Ne vjerujem da ce to napravit jer se oni velikim dijelom baziraju na hardware-u. Recimo imamo super os x koji se (legalno) moze imat samo na Macovima. da ga stave u slobodnu prodaju garantiram da bi puno vise ljudi (uz malo reklame) imalo OS X.

Sad, zasto to ne rade? Zato jer bi imali manju zaradu. Dobili bi vise love od OS ali nebi skoro nitko kupovao njihove kompove što bi dovelo do manje zarade.

Imaju iphone koji je sam po sebi kao mobitel nis posebno. Relativno losa kamera, nema kamere za video razgovore, baterija ne traje predugo, zadnja strana se lako izgrebe, od skoro svakog pada nes krepa, overpriced itd... Ali ja ipak tvrdim da je iPhone najbolji mobitel koji trenutno postoji. Ima super ekran i touch, super jednostavan software, mali milijun aplikacija koje se lako stavljaju na njega sa appstore-a, itd. Da se stavlja iphone os na tuđe mobitele (recimo kao symbian) sigurno bi dosta zaradili na tome ali bi puno manje ljudi kupovalo iphone i opet su u minusu.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Po tom dolazimo do zakljucka da im je softver odlican, a hardver s*anje.
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
16 godina
neaktivan

Pa hardware je ok, nis posebniji od drugih firmi ali je debelo overpriced.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Šef kaže...
Po tom dolazimo do zakljucka da im je softver odlican, a hardver s*anje.

Hardver je tako sastavljen da uvijek fali ono nesto..

17 godina

A sta nije Apple u dogovoru sa M$ da koriste Bing kao defaultni pretrazivac? Pa nekidan je bilo na BOL-u?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
meddle kaže...

Pa hardware je ok, nis posebniji od drugih firmi ali je debelo overpriced.

donekle istina..ali ne bi ni software bio VAU toliko da radi na svakom hardwareu

17 godina
neaktivan
meddle kaže...

Ne vjerujem da ce to napravit jer se oni velikim dijelom baziraju na hardware-u. Recimo imamo super os x koji se (legalno) moze imat samo na Macovima. da ga stave u slobodnu prodaju garantiram da bi puno vise ljudi (uz malo reklame) imalo OS X.

Sad, zasto to ne rade? Zato jer bi imali manju zaradu. Dobili bi vise love od OS ali nebi skoro nitko kupovao njihove kompove što bi dovelo do manje zarade.

Imaju iphone koji je sam po sebi kao mobitel nis posebno. Relativno losa kamera, nema kamere za video razgovore, baterija ne traje predugo, zadnja strana se lako izgrebe, od skoro svakog pada nes krepa, overpriced itd... Ali ja ipak tvrdim da je iPhone najbolji mobitel koji trenutno postoji. Ima super ekran i touch, super jednostavan software, mali milijun aplikacija koje se lako stavljaju na njega sa appstore-a, itd. Da se stavlja iphone os na tuđe mobitele (recimo kao symbian) sigurno bi dosta zaradili na tome ali bi puno manje ljudi kupovalo iphone i opet su u minusu.

slazem se da se baziraju na hardware-u, ali si sam u ovom postu napisao da im je software "odlican"..

bas iz tog razloga sam i pomislio da ce pocet sa searchom, jer sve "velike" firme rade "sve" (google nexus, microsoft zune, search ....)

17 godina
neaktivan
Lion King kaže...
jim kaže...
Lion King kaže...

Ako je tebi 1-2% trzista uspjeh, onda tebe treba staviti za direktora MS-a!

ako za tebe 1-2% svijetskog trzista nije nista, onda ti se ja divim.. pretpostavljam da radis u nekoj monopolistickoj firmi..

izuzev microsofta medju os.evima, i google-a u searchu, sve druge firme (nevezano za informatiku) se "biju" za 0.1% svijetskog trzista..

17 godina
neaktivan

Razmisli koliko ces uloziti u search engine i onda to podjeli s 1-2% trzista(jer s reklamama zaradujes) pa ces vidjeti koliko ces to isplacivati.

Nekad treba i mozak ukljuciti.Namigiva

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Razmisli koliko ces uloziti u search engine i onda to podjeli s 1-2% trzista(jer s reklamama zaradujes) pa ces vidjeti koliko ces to isplacivati.

Nekad treba i mozak ukljuciti.Namigiva

kad se mozak ukljuci, treba ga i koristit, sto u kod tebe nije slucaj.

bolje ti ga je iskljucit.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice