ADM i Bosna I Hercegovina?

poruka: 14
|
čitano: 3.190
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ja kad sam pravio svoj acc na stranici www.adm.com stavio sam pod zemlju(drzavu) BiH i kad se ulogujem na taj profil gts 450 ista kartica kosta manje??

Kad se ulogujem MSI GTS450 1GB GDDR5, N450GTS 1GD5/OC , Dual-Link DVI x2,m-HDMI - 715,45 kn

Kad nisam ulogovan cijena MSI GTS450 1GB GDDR5, N450GTS 1GD5/OC , Dual-Link DVI x2,m-HDMI - 880,01 kn

Zasto je to tako?

MATICNA: ASUS P5KPL AM-SE (socket 775) CPU: Intel Dual Core E5200 2.50GHz 2.50GHz(clock na 2,93 ghz) PSU: PLATINUM MS 400ATX 400W MONITOR: Samsung SyncMaster T200HD GRAFICKA: nVidia geforce 8600gt

2 0 hvala 0
16 godina

Možda za BiH ne računaju porez.

We are nothing but the stones to pave the way...

7 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ali zašto oni na opciji kod pravljenja accounta imaju BiH ? Dostavljaju li sad možda u BiH ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: ADM i Bosna I Hercegovina?
SpyGi kaže...

Ali zašto oni na opciji kod pravljenja accounta imaju BiH ? Dostavljaju li sad možda u BiH ?

To ćeš najbolje provjeriti da ih kontaktiraš na mail ili nazoveš na broj telefona koji tam piše. S tim da im ona kontakt forma nešto ne radi, jer barem meni vrača mail nazad, pa probaj direktno na kontakt mailove od zaposlenika.

We are nothing but the stones to pave the way...
14 godina
neaktivan

I javi ovdje sta su ti rekli. {#}

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ad4pt3r kaže...
SpyGi kaže...

To ćeš najbolje provjeriti da ih kontaktiraš na mail ili nazoveš na broj telefona koji tam piše. S tim da im ona kontakt forma nešto ne radi, jer barem meni vrača mail nazad, pa probaj direktno na kontakt mailove od zaposlenika.

Sad sam ih zovnuo i ne dostavljaju u BiH,nego i ja sad vidim da je manja cijena kad odaberem BiH pri pravljenju accounta,mene zanima kako ja mogu ostvariti povrat PDV-a jer sam ja iz BiH msm koji je proces ???

15 godina
protjeran

Itko ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
SpyGi kaže...

Itko ?

Kupiš u trgovini artikal preko mislim 500 kuna, u trgovini zatražiš formular za povrat PDV-a u koji unesu tvoje podatke, podatke o trgovini i robi koju si kupio. To iskopiraš i na granici u carini prijaviš povrat pdv, ako je sve OK, udare ti pečat za odobravanje povrata PDV-a, nakon toga izneseš iz Hrvatske. Da bi dobio povrat PDV-a, moraš ponovno otići do iste trgovine, donijeti im formular sa carine gdje su ti odobrili povrat PDV-a i to je to. Mislim da je oko 3-6 mjeseci moguće zatražiti povrat PDV-a.

Btw, postoji nepisano pravilo da će HR carina iz solidarnosti prema kolegama dojaviti tvoje podatke i registraciju auta BiH carini u slučaju da se radi o robi veće vrijednosti, npr. oko 1000 KM i više.

Budala bio, budala ostao...
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2011 12:48 (boxer).
16 godina

Ja sam prilikom kupovanja robe u austriji imao drugaciju proceduru...sve isto kao sto si ti naveo samo nisam isao u tu radnju po povrat vec sam ga isplatio u raifaisen banci u svome gradu...samo odnio racun i potvrdu i dobio pare nazad.

He who dares, wins
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
malina22 kaže...

Ja sam prilikom kupovanja robe u austriji imao drugaciju proceduru...sve isto kao sto si ti naveo samo nisam isao u tu radnju po povrat vec sam ga isplatio u raifaisen banci u svome gradu...samo odnio racun i potvrdu i dobio pare nazad.

Ne znam stvarno za druge načine, pošto kupujem u blizini pa mi i nije teško otići ako se radi o lovi 200+ kuna. Ne kupujem previše u HR, pa se i nisam interesovao za druge načine, mada moguće da postoje.

Iz ADM sam kupovao po narudžbi samo što mi je robu donosila rodica pa nisam ni tražio povrat PDV-a.

14 godina
neaktivan
istina je sve ovo gore. ja sam preko prigatelga uzimo lap u vrijednpsti 7500 kn, i imo sam srece da mi na bh granici nisu pitali imam li sta carinit (bila je zima, nije im se dalo izlazit iz kucice)... novce mozes odmah podici u bilo kojem postanskom uredu u RH. za ovu vrst kupnje ne smjes imati dvojno drzavljanstvo. ja sam jedva naso osobu (covjek s kosova sa bh pasosom)
15 godina
protjeran

Boxer hvala ti puno na informaciji ! Al kolega ispod kaže da je otišo u prodavnicu dobio pečat za povrat PDV-a odnio na carinu da mu i oni dadnu pečat i da je kasnije povrat PDV-a dobio u Reifeissen banci i nije morao ići opet u tu trgovinu po povrrat PDV-a,baš me zanima ima li to u ADM-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
danijela_linux kaže...
istina je sve ovo gore. ja sam preko prigatelga uzimo lap u vrijednpsti 7500 kn, i imo sam srece da mi na bh granici nisu pitali imam li sta carinit (bila je zima, nije im se dalo izlazit iz kucice)... novce mozes odmah podici u bilo kojem postanskom uredu u RH. za ovu vrst kupnje ne smjes imati dvojno drzavljanstvo. ja sam jedva naso osobu (covjek s kosova sa bh pasosom)

Ovo je tačno, ali je veoma glupo. Imam prijatelja koji imaju dvojno državljanstvo a žive od rođenja u BiH pa im moram pomagati na ovaj način.

Razumijem da se nemože sa jednim dupetom na dvije stolice, ali ljudi imaju prebivalište u BiH i mislim da ih nebi trebalo tako ograničavati.

14 godina
neaktivan

tako nije bilo do dolaska SDPa na vlast :)))

A staces, lagnini i sa srecom;)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice