2 rutera na 1 liniju

poruka: 16
|
čitano: 5.054
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
2 rurera na 1 liniju

moze li se spoiti dva rutera na jednu liniju tako da na jedan ruter spoin max tv, a na drugi adsl vezu koju bi spoia na PC.

POMAGAJTE

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
2 rutera na 1 liniju

Pretpostavljam da ne.

Koji je smisao u tome?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
2 rutera na 1 liniju

max tv mi je u jednoj kuci a u drugoj kuci bi prispoia adsl na pc.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
2 rutera na 1 liniju

Gdjegod sam na internetu našao informacije o tvom slučaju, svugdje se spominje da je nemoguće, zbog interferencija koje bi se događale između ta dva routera.

Svoj problem možeš riješiti na način da provedeš mrežni kabel od routera u drugu kuću ili bežičnim putem.

Kolika je uopće udaljenost između tih kuća?

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
2 rutera na 1 liniju

proba sam bežićnim štapićem ali nema veze, preslab signal

0 0 hvala 0
16 godina
2 rutera na 1 liniju

-spliterom? ali bolje je (kvalitetnije) je povući mrežni kabel od MaxTV+router-a, do 100m garantirano (može i do 300+-) + switch (isključiš na routeru DNS i ostaloe opcije = dobiješ switch) ako ti treba lokalno za više PCa.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 2 rutera na 1 liniju
ihush kaže...

-spliterom? ali bolje je (kvalitetnije) je povući mrežni kabel od MaxTV+router-a, do 100m garantirano (može i do 300+-) + switch (isključiš na routeru DNS i ostaloe opcije = dobiješ switch) ako ti treba lokalno za više PCa.

onda bi ja triba uzeti lan kabel do 100 m, a koliko to kosta?
16 godina

cijena ovisi gdje kupuješ (informatička oprema/veliki trg.centri ili elektro materijal) i klasi (trebaš CAT5e, CAT6-7 su za spec. potrebe)

-u rasponu od 2-3 kn/m, kolut 305m-cca 500-700. Samo prije dobro izmjeri koliko trebaš i dodaj nešto viška (obično po zidovima ode puno više nego se u početku računa). Kupuje se na metre (nemora paket). Uzmi i nešto onih 'malih čavlića s plastikon' (to je 'đabe').

edit: eee, da. I neko s krimp-klještima + par komada RJ45 konektora ... za napraviti. (raspored žica zna svatko tko ima kješta)

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 15:29 (ihush).
17 godina
hopi kaže...
ihush kaže...

onda bi ja triba uzeti lan kabel do 100 m, a koliko to kosta?

ihush kaže...

cijena ovisi gdje kupuješ (informatička oprema/veliki trg.centri ili elektro materijal) i klasi (trebaš CAT5e, CAT6-7 su za spec. potrebe)

-u rasponu od 2-3 kn/m, kolut 305m-cca 500-700. Samo prije dobro izmjeri koliko trebaš i dodaj nešto viška (obično po zidovima ode puno više nego se u početku računa). Kupuje se na metre (nemora paket). Uzmi i nešto onih 'malih čavlića s plastikon' (to je 'đabe').

edit: eee, da. I neko s krimp-klještima + par komada RJ45 konektora ... za napraviti. (raspored žica zna svatko tko ima kješta)

Majstore, radje se ti ostavi toga i nadji nekog tko zna sto je mrezna infrastruktura. Kupis li standardni CAT5e kabel i cak ga uspijes nekako razvuc, skrimpat i postavit sve to da radi, velika je vjerojatnost da ce ti prva vec nevera skurit sve zivo cega se docepa. Idealno bi bilo da ga provuces ispod zemlje kroz strujne kanalice ili ako ides preko postojecih zica (zrakom) da koristis oklopljeni S/FTP kojem ce cijena penje i do 15-ak kn/m i jos ga treba fino uzemljiti.
Alternativno ti trebaju wireles routeri (idealno bridge mod) u potkrovlju sa usmjerenim antenama, a ovog prvog ces s Cat5e vezati na T-Comovog.
Sretno.
... ...sine spe
16 godina
neaktivan
2 rutera na 1 liniju

ali vec sam dovuka telefonsku liniju u drugu kucu samo sam mislija spoiti ruter i surfati po nezu.

ali ako jedan ruter ide samo za max tv onda bi valjda valjalo da drugi radi za surfanje ???????

0 0 hvala 0
16 godina

-ali, MaxTV ti se spaja (mrežnim kabelom) na router, pa opet imaš žicu... taj router mora biti (dovoljno) blizu MaxTVa-prijemnika. Sramim se

edit: -pametno upozorenje...

-da, grom je gadna stvar, ali ako stavi tel. žicu, razlike nema. Bežićno mu je signal slab, usmjerene antene itd. za jednog korisnika nije jeftino itd. -nema i ovce i novce. Nek' upali sviću, jer ako nema sreće može i njega pogoditi grom... (ali, istina to je nezgodan dio umrežavanja)

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 15:53 (ihush).
17 godina
hopi kaže...

ali vec sam dovuka telefonsku liniju u drugu kucu samo sam mislija spoiti ruter i surfati po nezu.

ali ako jedan ruter ide samo za max tv onda bi valjda valjalo da drugi radi za surfanje ???????

Nazalost ne ide to tako. Zbog multipleksiranja i raznih drugih tehnologija koje se koriste kod ADSL-a, jedan uredjaj na jednoj liniji moze odredjivati kamo koji paket ide.
... ...sine spe
16 godina
neaktivan
2 rutera na 1 liniju

onda cu ja ovako. kad buden zeliti surfati na pc ukljucin ruter, a u drugoj kuci  di je ruter i max tv tog iskljucim.

ili obrnuto.

0 0 hvala 0
17 godina
ihush kaže...

-ali, MaxTV ti se spaja (mrežnim kabelom) na router, pa opet imaš žicu... taj router mora biti (dovoljno) blizu MaxTVa-prijemnika. Sramim se

edit: -pametno upozorenje...

-da, grom je gadna stvar, ali ako stavi tel. žicu, razlike nema. Bežićno mu je signal slab, usmjerene antene itd. za jednog korisnika nije jeftino itd. -nema i ovce i novce. Nek' upali sviću, jer ako nema sreće može i njega pogoditi grom... (ali, istina to je nezgodan dio umrežavanja)

hehe
Istina vezano za sviću. Medjutim, na temelju bogatog iskustva mogu reci da ce daleko prije ostati ziv uz tu istu svicu nego uz Cat 5e kabl pod "naponom". Namigiva  Istina, "za po doma" ulaganje u toliku wireless opremu nije nimalo jeftino, ali opet moze biti vrlo pouzdano i elegantno i to na duge staze. Zapravo, ponekad je daleko skuplje i gotovo nemoguce ista drugo izvesti.
... ...sine spe
17 godina
hopi kaže...

onda cu ja ovako. kad buden zeliti surfati na pc ukljucin ruter, a u drugoj kuci  di je ruter i max tv tog iskljucim.

ili obrnuto.

Nisi spomenuo kolika je udaljenost medju kucama i ima li kakvih velikih prepreka medju njima. Ima dosta routera kojima se moze skinuti originalna antena i prikaciti jaca. Za par sto kn mozes kupiti malu usmjerenu antenu s vecim pojacanjem (8-10 dbi) te ju okrenuti prema kuci gdje ti je laptop pretpostavljam.
... ...sine spe
16 godina
neaktivan
2 rutera na 1 liniju

ovako ce mi trajati 1 -2 miseca a kasnije kad dodem do para kupit cu wirles antenu

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice