Kako će umrijeti PC gaming

poruka: 687
|
čitano: 138.126
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ne slažem se sa većinom navoda sa početka teme,pc gaming nije u izumiranju,firme poput Rockstara su i onako radile za konzole u prošlosti tako da njih niti ne treba smatrati velikim gubitkom.Smatram da se bitni veliki naslovi,poput Call of duty i sličnih redovito pojavljuju na pc-ju i prodaju i u vjerojatno većim količinama nego na konzolama.Nije da su sve igre na konzolama nevjerojatno uspješne,samo rijetki uspijevaju prodati milijune.

Igre nisu skupe,mi smo siromašni.Donekle bih se složio sa činjenicom da su igre danas puno manje originalne i dobre poput nekadašnjih igara ali za to postoji više razloga,želja da se udovolji što većem broju potencijalnih kupaca i svakako visoki troškovi proizvodnje pa su onda razvojni timovi više ziheraši i ne žele riskirati.

Pc gaming nikada neće izumrijeti,to je suludo tvrditi,pa još danas ljudi igraju Call of duty 2 ili Far Cry na netu,a na pc-ju kao platformi se mogu igrati i konzolaški naslovi,treba samo dovoljno sačekati da se pojave dobri emulatori :)

The world is full of people who talk the talk,but how many of us walk the walk?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Kako će umrijeti PC gaming
Veliki Brat kaže...
naxeem kaže...
Veliki Brat kaže...
Zapravo, svaki puta kad se netko protiv piratstva pobuni ovako na forumu, koči napredak društva, jer ga trpa u već postojeće okvire, umjesto da mu dozvoljava da napreduje. Pozivatelji na savjest su zapravo kočioci napretka. Suvremeni inkvizitori, čak!

Hahahaha, a sada je piratstvo komunistički pokret za napredak društva, koji koče idioti koji žele biti plaćeni za svoj rad. Jesi ti pijan ili drogiran?

Pa čuj, znaš što kažu - svijet mijenjaju neprilagođeni, a ne konformisti :P

Ali živimo u svijetu tržišta i suludo je ne biti konformist u tom segmentu. Neprilagođen lako može gladovati na otvorenom. Onaj tko ne naplaćuje svoj rad, osuđen je na prehranu u javnoj kuhinji i stanovanje u parku/prihvatilištu.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
naxeem kaže...
Veliki Brat kaže...
Pa čuj, znaš što kažu - svijet mijenjaju neprilagođeni, a ne konformisti :P

Ali živimo u svijetu tržišta i suludo je ne biti konformist u tom segmentu. Neprilagođen lako može gladovati na otvorenom. Onaj tko ne naplaćuje svoj rad, osuđen je na prehranu u javnoj kuhinji i stanovanje u parku/prihvatilištu.

Sry, ali čini mi se da miješaš neprilagođenost s nesposobnošću; neprilagođena osoba može biti itekako sposobna i probitačna.

Uostalom, poanta i je da se sistem mijenja iznutra, o tome ti npr. govori film Matrix prije nego je čista osnovna ideja ukaljana s dva bezvezna i dosadnjikava nastavka čija je glavna ideja vodilja bila lova. Ili, neki dan je na TV-u bio film Žal, koji je nažalost tek loš prijenos knjige Alexa Garlanda u filmski oblik, a koja govori o tome kako se čovjek nije u stanju nositi s dgovornošću i čak i ako uspije pronaći raj, previše je sebičan da bi ga zadržao i podijelio. I na kraju, Fight club, kojeg su ljudi zapamtili po fajtu i Brad Pittu, umjesto po poruci kako je za izgradnju novog svijeta potrebno srušiti stari i pritom podnijeti neke žrtve.

Svaki od ovih filmova govori o ozbiljnoj temi koja se na ovaj ili onaj način dotiče ove o kojoj pišemo, svaki nosi po barem jednog neprilagođenog lika, a svaki od tih likova više ili manje mijenja svoju okolinu. No, niti jedan od njih nije nesposoban, niti jede u javnoj kuhinji. Ne trebaju ti ovakva omalovažavanja (niti ona prijašnja), znam da možeš bolje od toga.

Tako i vi ovdje, sebično branite korporacije, jer vam je to u interesu. Jer znate da, što više ljudi istrenirate da samo sluša, plaća po naredbi i ne pita zašto je nešto upravo tako kako je i otkuda to sve skupa, treba li nam, vi radije prvo napadnete, optužujete ljude da su lopovi i pirati, jer to zvuči strašno. I to je OK, time zarađujete za život, sve je to sasvim razumljivo. Ali i dalje niste pozitivci.

Jer i dalje cinkate vlastite drugove radi osobnog  probitka, upravo kako je Orwell i predvidio u 1984. samo što je on vjerovao da će se to dogoditi u zločestom socijalizmu, a evo, događa se u slobodnom kapitalizmu. Sam Orwell je u toku pisanja '84. bolovao od upale pluća, bio je jako lošeg zdravlja i svega nekoliko godina kasnije je umro. U međuvremenu je stigao izjaviti da bi knjiga bila svjetlija da se osjećao bolje, tako da mu nije za zamjeriti.

U velikoj shemi stvari vi ste zločesti likovi, a ja vaša sušta suprotnost.

Zaboravi ove što zagovaraju piratstvo radi vlastitog gušta, piratstvo mora biti patnja, jer jedino tako znaš da radiš nešto zaista važno. Zato je Toni93 pravi dasa, on krade, ne voli to, bičuje samog sebe, odlazi se ispovjediti i onda ponovo krade, jer mu je pošta preskupa... Jedino radi grešku kada propagira legalizam na forumu, što je lejm i bezveze, ali i ljudski i pokajnički, tako da niti njemu nije za zamjeriti.

Dok ste vi piratizirali (neki čak i radili crackove), ja sam radio to isto (nisam doduše radio crackove, osim onih na vlastitoj glavi), jer su to tada radili svi. U međuvremenu smo se opametili - vi ste postali rekonvalescenti koji iskupljenje traže u prokazivanju drugih, maskirajući vlastite sebične ciljeve kao društvenu dobrobit. Ja sam jednostavno shvatio koliko je sve to nebitno i nepotrebno, odbacio sam sve okove i bez mrlje na obrazu propagiram piratstvo kao borbu a društvenu jednakost, kao ljudsko pravo. Vive la Révolution!

U životu je važno... staviti stvari u perspektivu. U životu je važno... staviti stvari u perspektivu.
Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 19:35 (Veliki Brat).
17 godina
neaktivan

[disclaimer: Kad govorim o "tebi", ne mislim isključivo na tebe, nego na sve "pirate-pravednike".]

Tebi nikako nije jasno da uništavanjem onih oko sebe, nećeš ništa promijeniti. Ako piratstvo i našteti nekome, to je u pravilu neki mali studio koji ne može preživjeti piratiziranje nečega u što je uložio nekoliko godina rada. Ti, kao zagovaratelj piratstva, direktno si uništio razvojni tim ljudi, ideje, inovaciju i kvalitetu u industriji, izbio kruh iz ruku nekoliko desetaka ljudi, samo zato jer si toliko sebičan i škrt da ćeš ukrasti ako možeš, pod krinkom neke uzvišene borbe. Velike korporacije piratstvo jedu za doručak i računaju tek izgubljene postotke i broj uskoro otpuštenih. Na kraju, ako i naneseš štetu, nastradat će onaj koji najmanje treba: višak developera ili umjetnika, a nikako Bobby Kotick. Zašto? Jer se ti tamo nešto boriš.

Istovremeno, netko poput tebe bjesni kada mu se iz novčanika izbije i 30 kuna nekog nameta, čak i kad ti netko nešto legitimno naplati misliš da je skupo, da si žrtva beskrupulozne pohlepe primatelja tvog novca. Tebi je uvijek i sve skupo i iza svega što plaćaš su zle korporacije: vlada, velike i zle banke, trgovački lanci, medijski magnati, naftni moguli, preskupi kiosci, preskupe male pekare, ljubomorni susjedni, odvratni lihvari itd. U eventualnim prosvjedima, rado ćeš u znak protesta obiti trgovinu i opljačkati neki dućan jer je prilika dok su snage reda zauzete, prevnut ćeš i zapalit parkirani automobil i uništit nekoga tko grca za njega u kreditima, jer to stvara nered, iskazuje građanski neposluh. Tebi su to kolateralne žrtve, one koje si ti odabrao kao hranu svojoj revoluciji. Ali, tvoj je cilj uzvišen. Ti se boriš za idealan komunizam i pravednost besklasnog društva.

To ja zovem specijalnim mentalitetom - zapravo, nema tu uzvišenog cilja, sve se svodi na to da ti sve želiš i hoćeš besplatno.

Taj licemjerni niz možeš iskreno prekinuti kada javno i otvoreno istupiš i kažeš da od danas ti više ne radiš za plaću, već opće dobro želiš podijeliti s društvom, umjesto da zarađuješ za sebe i svoga gazdu iz korporacije koja te plaća. Taj opći mentalitet u Hrvatskoj da ničiji rad ili cilj ne vrijedi osim tvog vlastitog, rezultira slučajevima poput Uzora, Brune Orešara i sličnih.

E pa, moraš krenuti od sebe. Od sutra odbij plaću i započni pasivnu revoluciju; budi na tragu Ganhdija i bori se bez da štetiš onima oko sebe. Uputi poruku bez nasilja i za promjenu, kao žrtvu svoje revolucije odaberi sebe sama, a ne one koji su ti za to prikladniji i veća meta. Nemoj piratizirati softver i koristiti ga besplatno, nego gandhijevski, glasaj svojim novčanikom i jednostavno nemoj kupiti ono što želiš kao žrtvu. Bojkotiraj, a ne kradi.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 1:02 (naxeem).
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ja sam jednostavno shvatio koliko je sve to nebitno i nepotrebno, odbacio sam sve okove i bez mrlje na obrazu propagiram piratstvo kao borbu a društvenu jednakost, kao ljudsko pravo. Vive la Révolution!

Piratstvo kao borba za jednakost je kao pridruživanje facebook grupi (čak i manje vrijedno jer dosta ljudi barem daje pravo ime na facebooku) u znak podrške protestu. Oboje se obavlja uz minimum truda, minimum rizika, i apsolutno ništa koristi za cilj za koji se "bori"

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 22:29 (Dr. Zoidberg).
16 godina
...

[disclaimer: Kad govorim o "tebi", ne mislim isključivo na tebe, nego na sve "pirate-pravednike".]

.. to je u pravilu neki mali studio koji ne može preživjeti piratiziranje nečega u što je uložio nekoliko godina rada. ...

{#} osim jedne sitnice u businessu, obično je veliki izdavač (EA) taj koji uništi ili kupi mali studo, nevezano s piratima.

-iz prve ruke, uvijek isto, ''girica'' i ''morski pas''. (da se izbjegne nesporazum, ja sam u ulozi girice...)

Možda bolji primjer, male trgovine propadaju, uništili su ih veliki trgovački lanci (ne lopovi, mada kad se zagrebe dublje, ispada da jesu lopovi, samo malo perfidniji...).

Tako bi rekao i za dev.studije, ako imaju dobar proizvod vjerojatno će dobro zaraditi, većina će se prodati većem ili će nestati.

Piratiziranje, dostupnost... sve to prati razvoj tehnologije (prvo pojavom CD-Ra, pa ADSLa...) ali vidi profit gaming industrije, raste, veći od 'ozbiljnih' poslova ili manjih država.

Gaming industrija je zapravo uzrok brzog razvoja, poznate su Gatesove riječi o 640kb, danas bi još bili zeleni terminali, bez miša, zvuka... i banke bi normalno poslovale.

Tako da nevidim neku uzročnu vezu ili tendenciju s naslovom-temom. Rekao bi upravo suprotno. (''cry wolf''? -treba čitati bajke, ne vjerovati im uvjek)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 23:04 (ihush).
17 godina
naxeem kaže...

Tebi nikako nije jasno da uništavanjem onih oko sebe, nećeš ništa promijeniti. Ako piratstvo i našteti nekome, to je u pravilu neki mali studio koji ne može preživjeti piratiziranje nečega u što je uložio nekoliko godina rada. Ti, kao zagovaratelj piratstva, direktno si uništio razvojni tim ljudi, ideje, inovaciju i kvalitetu u industriji, izbio kruh iz ruku nekoliko desetaka ljudi, samo zato jer si toliko sebičan i škrt da ćeš ukrasti ako možeš, pod krinkom neke uzvišene borbe. Velike korporacije piratstvo jedu za doručak i računaju tek izgubljene postotke i broj uskoro otpuštenih. Na kraju, ako i naneseš štetu, nastradat će onaj koji najmanje treba: višak developera ili umjetnika, a nikako Bobby Kotick. Zašto? Jer se ti tamo nešto boriš.

Istovremeno, netko poput tebe bjesni kada mu se iz novčanika izbije i 30 kuna nekog nameta, čak i kad ti netko nešto legitimno naplati misliš da je skupo, da si žrtva beskrupulozne pohlepe primatelja tvog novca. Tebi je uvijek i sve skupo i iza svega što plaćaš su zle korporacije: vlada, velike i zle banke, trgovački lanci, medijski magnati, naftni moguli, preskupi kiosci, preskupe male pekare, ljubomorni susjedni, odvratni lihvari itd. U eventualnim prosvjedima, rado ćeš u znak protesta obiti trgovinu i opljačkati neki dućan jer je prilika dok su snage reda zauzete, prevnut ćeš i zapalit parkirani automobil i uništit nekoga tko grca za njega u kreditima, jer to stvara nered, iskazuje građanski neposluh. Tebi su to kolateralne žrtve, one koje si ti odabrao kao hranu svojoj revoluciji. Ali, tvoj je cilj uzvišen. Ti se boriš za idealan komunizam i pravednost besklasnog društva.

To ja zovem specijalnim mentalitetom - zapravo, nema tu uzvišenog cilja, sve se svodi na to da ti sve želiš i hoćeš besplatno.

Taj licemjerni niz možeš iskreno prekinuti kada javno i otvoreno istupiš i kažeš da od danas ti više ne radiš za plaću, već opće dobro želiš podijeliti s društvom, umjesto da zarađuješ za sebe i svoga gazdu iz korporacije koja te plaća. Taj opći mentalitet u Hrvatskoj da ničiji rad ili cilj ne vrijedi osim tvog vlastitog, rezultira slučajevima poput Uzora, Brune Orešara i sličnih.

E pa, moraš krenuti od sebe. Od sutra odbij plaću i započmi pasivnu revoluciju; budi na tragu Ganhdija i bori se bez da štetiš onima oko sebe. Uputi poruku bez nasilja i za promjenu, kao žrtvu svoje revolucije odaberi sebe sama, a ne one koji su ti za to prikladniji i veća meta. Nemoj piratizirati softver i koristiti ga besplatno, nego gandhijevski, glasaj svojim novčanikom i jednostavno nemoj kupiti ono što želiš kao žrtvu. Bojkotiraj, a ne kradi.

Klap klap {#}

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(
17 godina
neaktivan

Samo bih želio skrenuti pozornost na sve veći broj piratiziranih naslova za konzole (čak i do nedavno 'nedodirljivi' PS3) {#}

PC više nije jedini izbor za piratske igre, a što je više kvalitetnih naslova na konzolama to će se više i oni piratizirati - kraj priče {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Primljeno na znanje. Bilo bi zgodno da me nisi citirao, jer sam već izjavio da ne igram igre i da koristim opensource softver, ali to te ionako ne zanima previše, jel'da?

Uostalom, sve što si napisao smo već prošli, ništa novo nisi rekao, ničim novim priprijetio :(

Dr. Zoidberg kaže...
Piratstvo kao borba za jednakost je kao pridruživanje facebook grupi (čak i manje vrijedno jer dosta ljudi barem daje pravo ime na facebooku) u znak podrške protestu. Oboje se obavlja uz minimum truda, minimum rizika, i apsolutno ništa koristi za cilj za koji se "bori"

Ne mislim tako. Piratstvo ima jednu osobno korisnu komponentu koju Fejs ipak nema, pa je tim korisnije za pirata, što je zgodan bonus.

Gledam te!
17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Ne mislim tako. Piratstvo ima jednu osobno korisnu komponentu koju Fejs ipak nema, pa je tim korisnije za pirata, što je zgodan bonus.

Gle neki ljudi dobivaju osobnu satisfakciju kada se pridruže grupi "Spasite kitove u jadranskom moru" pa i tamo ima osobno korisna komponenta.

Ali ja sam pričao o korisnosti za "cilj", dakle ne za tvoju malenkost, nego za viši cilj koji nadživi malog beznačajnog pijuna :P

17 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
Dr. Zoidberg kaže...

Piratstvo mi je korisno jer besplatno dobijem softver. Na Fejsu ne dobijem ništa.

Da, točno tako.

17 godina

ja isto skinem piratski naslov. samo je problem,kada mi se svidi i zadovoljan sam probom na piratu,odem i kupim na steamu.

imali kakve nade za mene ili sam osudjen na propast.

evo opet svaki dan neka akcija...katastrofa.

mozda je to dobro...jer ako nebi nitko nista kupio,sto bi radili razvojni timovi?

a da podrzimo ove ljude sto nesto kupe?

bez njih sve gubi smisao...evo ja cu podrzat sam sebe.

btw ovaj just cause2 vec imam od prije kad je bio 4€...valjda sutra bude sto.

http://hr.wikipedia.org/wiki/HNK_Hajduk_Split
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Jel' valja taj JC tih 7 eura?:)

17 godina
neaktivan

Ako mi se svidi neka igra onda ju kupim jer jednog dana želim i vidjeti nastavak.

Ne pushim nikakve te fore kako developeri moraju nesto zaraditi jer su odavno poceli ubirati profit do neba. Troškovi izrade 20x106 USD, profit deset puta veci (za neke naslove ovo je jos malo) i sad neka mi netko veli da tih 200x106 je vrijednost intelektualnog vlasnistsva? Takvih ljudi se treba drzati na sigurnoj udaljenosti.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Jel' valja taj JC tih 7 eura?:)

pa cuj,zavisi od kuta gledanja..vrijedi li li 30kn(kad sam ga ja kupio za 4€) cca 20 sati zabave.

30kn=

kino ulaznica ,2 sata zabave.

mijesana pizza 3 min zabave i zderanja.

kolodvorska kurva...4min only handjob

dakle,vrijedi JC2 30kn.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 1:39 (torrente).
17 godina
neaktivan

za 3min pojedes cijelu picu!?{#}

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AA-d00d kaže...

za 3min pojedes cijelu picu!?{#}

da,bez kutije... i ako je dobra milf polovnjaca..fap je oko 4min.

igu mogu igrat 20h.

14 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...
Veliki Brat kaže...
Dr. Zoidberg kaže...

Naxeem je curica.

Da, točno tako.

A što da ti kažem?

Da ti ponavljam kako igru ne prodaje koder nego izdavač?

Da ti ponavljam kako od prodaje igre ne zarađuje koder, nego izdavač?

Da ti stišćem hvala na postove jer je Mahatma Gandhi, boreći se za ljudska prava, ogroman dio života proveo u zatvoru kršeći zakone?

Da ti objašnjavam kako, kad pirata proglasiš lopovom, on samo slegne ramenima i kaže - ono, stari, zaslužio si naljepnicu 'Captain Obvious'?

Možeš ti meni uvaljivati što god želiš, ali moja je savjest čista, jer znam točno što radim i zašto. Razumijem da u raspravu ulaziš s pretpostavkom kako lažem, samo ne znam je li to zato što ti sam inače lažeš u životu ili zato što svima koji se ne slažu s tobom automatikom lijepiš pridjeve koji ti se čine uvredljivi. Na kraju, ono što ti misliš o meni mi je bitno jednako koliko i tebi što ja mislim o tebi.

Gledam te!
16 godina
neaktivan
torrente kaže...

ja isto skinem piratski naslov. samo je problem,kada mi se svidi i zadovoljan sam probom na piratu,odem i kupim na steamu.

imali kakve nade za mene ili sam osudjen na propast.

evo opet svaki dan neka akcija...katastrofa.

mozda je to dobro...jer ako nebi nitko nista kupio,sto bi radili razvojni timovi?

a da podrzimo ove ljude sto nesto kupe?

bez njih sve gubi smisao...evo ja cu podrzat sam sebe.

btw ovaj just cause2 vec imam od prije kad je bio 4€...valjda sutra bude sto.

Hvala,kupio sam si Just Cause 2 za siću :)))))))))

Odlična igra.

The world is full of people who talk the talk,but how many of us walk the walk?
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 9:11 (AjgorR).
17 godina
neaktivan

Vidi ga što se uvrijedio. Ali zašto podupireš piratstvo ako nisi konzument?

Tko plaća razvojni tim? Na Steamu Valve ne uzima sve.

Ne pretpostavljam da lažeš, samo mi nije jasno gdje ti vidiš korist od piratstva za bilo koga osim pirata? - Autor teme je napisao da (između ostalog, ali čini se da svaka takva tema završi na ovome) je piratstvo jedan od uzroka desetogodišnjeg umiranja PC igranja, s čime se ja ne slažem, ali ti tvrdiš da je piratstvo dobro za društvo? Kako? Možeš li objasniti taj dobar efekt? Elaborirati to nekim primjerom?

17 godina

Ako je krađa dobra, kao što je i pirastvo krađa, gdje bi mi danas bili? Pogledajte kako nas država (Jaca i ekpia) krade i gdje smo...

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
tnakir kaže...
Veliki Brat kaže...
tnakir kaže...
Jesam ti ja tu kriv? Jesu ti izdavaci tu krivi? Ja svoj rad naplatim. Uvijek. Bez problema.

Upravo tako. Tko je izdavačima kriv za piratiziranje? Nek' si nađu novi posao, gdje toga nema, pozivati na savjest je glupo koliko i infantilno.

Onda bi bilo dobro da se sve to isporucuje sa hardverskim kljucem (USB dongle) sto bi jos vise diglo cijene igara, pa bi ti i tebi slicnima mogli piyditi kako su cijene igara isle u nebo. 

dongle nije nikakvo rjesenje. pogledaj aplikacije koje ga koriste i koliko im je to pomoglo.

15 godina
protjeran
naxeem kaže...

Vidi ga što se uvrijedio. Ali zašto podupireš piratstvo ako nisi konzument?

Tko plaća razvojni tim? Na Steamu Valve ne uzima sve.

Ne pretpostavljam da lažeš, samo mi nije jasno gdje ti vidiš korist od piratstva za bilo koga osim pirata? - Autor teme je napisao da (između ostalog, ali čini se da svaka takva tema završi na ovome) je piratstvo jedan od uzroka desetogodišnjeg umiranja PC igranja, s čime se ja ne slažem, ali ti tvrdiš da je piratstvo dobro za društvo? Kako? Možeš li objasniti taj dobar efekt? Elaborirati to nekim primjerom?

Da nije piratstva 90% hrvatske (i mnogih drugih zemalja) bi bilo informaticki nepismeno. kroz cijelu moju osnovnu i srednju skolu radilo se iskljucivo sa piratskim softwareom. danas je to drukcije, ali da nije bilo tako danasnju djecu ne bi imao ko uciti. jesam li ja pirat ako sam u srednjoj skoli koristio piratski office, pascal, autocad....?

14 godina
neaktivan

Da hrvati ne mogu kupiti aute, nitko ih ne bi znao voziti. Ili trebao znati.

1 4 hvala 0
17 godina
Commodore kaže...
Sinatra kaže...

Da hrvati ne mogu kupiti aute, nitko ih ne bi znao voziti. Ili trebao znati.

Post u skladu s mojom procjenom tvoje inteligencije.

Covjek je u redu argumentirao. A ti se znas braniti tako da ga vrijedjas na osobnom nivou.

Inace, za pohvalu je sta pola skola ima ilegalne windowse, autokedove i ostale sw pakete. Stvarno za pohvalu.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
tnakir kaže...

Covjek je u redu argumentirao. A ti se znas braniti tako da ga vrijedjas na osobnom nivou.

Inace, za pohvalu je sta pola skola ima ilegalne windowse, autokedove i ostale sw pakete. Stvarno za pohvalu.

ne vrijedjam ga. ko zna kakva je moja procjena.

vidis, za tebe je bila drukcija. pitanje je bilo da se navede nesto pozitivno od piratluka a da nije pozitivno za same pirate. uopce ne smatram da je ilegalan software pozeljan u skolama, dapace tu bi najrigorozniji trebalo biti. samo navodim cinjenicu da je vecina danasnjih profesora informatike odskolovana na piratskom softwareu (od osnovne do fakulteta), a da nije bilo tako ne bi bilo nikako i danas taj strucni kadar ne bi ni postojao. u skolu moras ici, na satove informatike takodjer. tamo je piratski software. jesi li ti pirat? nisi. jel ima koristi za druge od toga? ima. jel pozitivno to da danas jedan ucenik, koji ni u kojem pogledu nije pirat, ima strucnog nastavnika?

samo toliko, odgovor na pitanje koje sam citirao u tom postu. neke filozofije odavno su utvrdile da ne postoji crno-bijelo. sve je sivo, samo su u pitanju razlicite kolicine crne i bijele.

17 godina
Commodore kaže...
tnakir kaže...

ne vrijedjam ga. ko zna kakva je moja procjena.

vidis, za tebe je bila drukcija. pitanje je bilo da se navede nesto pozitivno od piratluka a da nije pozitivno za same pirate. uopce ne smatram da je ilegalan software pozeljan u skolama, dapace tu bi najrigorozniji trebalo biti. samo navodim cinjenicu da je vecina danasnjih profesora informatike odskolovana na piratskom softwareu (od osnovne do fakulteta), a da nije bilo tako ne bi bilo nikako i danas taj strucni kadar ne bi ni postojao. u skolu moras ici, na satove informatike takodjer. tamo je piratski software. jesi li ti pirat? nisi. jel ima koristi za druge od toga? ima. jel pozitivno to da danas jedan ucenik, koji ni u kojem pogledu nije pirat, ima strucnog nastavnika?

samo toliko, odgovor na pitanje koje sam citirao u tom postu. neke filozofije odavno su utvrdile da ne postoji crno-bijelo. sve je sivo, samo su u pitanju razlicite kolicine crne i bijele.

Inace, ja sam za open source u skolama :)

14 godina
neaktivan

Ako je tako, informatiku u školama treba suspendirati na par mjeseci, te poslati državni inspektorat da ustanovi legalnost softvera u školama. Ukoliko se ustanovi da imaju ilegalan softver, ustanoviti je li za to kriv profesor informatike ili uprava škole (tj. ravnatelj), te odgovornu osobu kazniti, otpustiti i zamijeniti pedagoški odgovornom i moralno osviještenom osobom.

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Ako je krađa dobra, kao što je i pirastvo krađa, gdje bi mi danas bili? Pogledajte kako nas država (Jaca i ekpia) krade i gdje smo...

Postoje uspješni i manje uspješni kriminalci. Jaca valjda spada u uspješne.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice