Indiana Jones and the Great Circle

poruka: 57
|
čitano: 8.365
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 mjeseci
neaktivan

Indiana Jones and the Great Circle izlazi za PC i Xbox 9.12., a za PS5 2025.

1 0 hvala 1
16 godina

Stalker 2 tema živa, a ova igra je za mene GOTY. Za početak, dovršena je. Izgleda perverzno, a uz to se dobro vrti, sve je ispolirano. Da ne pričam o radnji, istraživanju, referencama na filmove (početak igre je 1:1) itd. Topla preporuka, u ponedjeljak izlazi.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Igra je izašla (iscurila jorgut verzija), a sistemski zahtjevi deru.

Cijena standard edicije na Steamu (izlazi 9.12 2024), od 69.99 do"samo" 100 eurića za Premium.

Preporučene postavke;

• Processor: Intel Core i7-12700K @ 3.6 GHz or better or AMD Ryzen 7 7700 @ 3.8 GHz or better
    • Memory: 32 GB RAM
    • Graphics: NVIDIA GeForce RTX 3080Ti 12 GB or AMD Radeon RX 7700XT 12 GB
    • Storage: 120 GB available space
    • Additional Notes: SSD required; GPU Hardware Ray Tracing Required; Graphic Preset: High / Resolution: 1440p (Native) / Target FPS: 60
  • Negdje sam našao da će za epic postavke trebati rtx4090, najbrži AMD cPU i 16 GB VRAM grafičke, pa sretno nam. (ne mogu sad nači, ako se nekome da neka potraži)
合氣道

0 0 hvala 0
16 godina

Evo ti primjer, sve maxano; 1440p i ili 165fpsa ili 240 s framegenom i GPU usage je oko 50% (4090) ua zahtjevnim dijelovima, a nerijetko padne ispod 40%. Sve UE5 igre rade gore i izgledaju lošije, a uz to imaju pripremu shadera i mikrotrzuckanja. Ova igra je zapravo dobro optimizirana, a zahtjevi su takvi jer izgleda skoro nepristojno dobro. Sudeći po HW opterećenju na maxu, radit će sigurno jako dobro na 2 razreda slabijem HWu (jasno, RT support je obavezan, ali to je grafička od prije 6 godina). Stalker 2, RDR 2, Alan Wake 2, Crysis remasteri, GTA Definitive trilogija itd. to sve radi gore.

Ovu skuplju verziju nemojte kupovati osim ako vas zanima story DLC koji će doći. U pon izlazi normalna verzija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.12.2024 11:14 (Lovac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Je li netko igrao? Ima li woke gluposti ili je normalna Indy igra kao prijašnje?

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

U par sati niti traga wokeu (ne znači da neće bit kasnije), ali atmosfera je 1:1 skinuta iz filmova. Debelo najbolja igra izašla ove godine. Igra ti se kao mix Thief/Dishonored igara i akcije uz dosta secreta za naći/skužiti. S time da ne kažanjava rambo pristup ono da si nešto ultra slabi ili slično. Šakanje je zabavno, šamaranje bilo kojim predmetom što dohvatiš, bič da ga stunnaš/da dropa svoj weapon ili pak da dovučeš protivnika sebi itd. Navodno ima dijelova gdje te jednostavno ne smiju vidjeti, al to mi ne smeta jer je stealth zabavan.

Zanimljiv je i sustav razvoja skillova; npr. skupljaš razne poruke, artefakte i sl. koji ti daju adventure bodove. A trošiš ih tako da nađeš knjigu borilačkih vještina koja ti tipa digne melee i hand to hand damage, ALI moraš potrošiti XY bodova da otključaš. Dakle eksploracija je must i level dizajn je na nivou immersive sima; više mogućih pristupa.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Igrao sat vremena, dobra igra, zabavna i izvodi se skroz dobro.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Pogledao malo o igri što veli Digital Foundry, a i recenzije su dosta visoke. Ugodno sam iznenađen. Stavio skidati pa ću vidjeti slijedeći tjedan. Taman danas završio Talos Principle 2 pa mogu na nešto novo.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

0 0 hvala 0
14 godina

ima li negdje opcija da makne ovo recimo nabavim ključ, pa ga aktiviraj s tabom, poa ga stavi u ključanicu, pa okreći sa d ili s

34123412 tipaka da bi otvorio vrata?

ok.

goty, značli pokrenuo malo da vidim oko čega je fama, lol, stealth ruganje, ai još veće.

uvod u priču, svojevrsni tutoriral ajme smor.

sve u svemu fora radi priče vjerojatno, gameplay je smor od količine nepotrebnih tipaka

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine

1st world problems... Jel' nekoga s amd grafom zeza screen tearing? Igra mi ide sa svim na najjačim namještanjima bez fsr i fg na 1440p oko 115 - 120fpsa ali se kida slika pa u igrinim namještanjima moram upaliti vsync i onda fps padne na 60 bez kidanja slike, freesync koji je upaljen na monitoru i drajverima ne radi odnosno ne vidim nigdje u igri da je podržan, da dobijem dobar fps moram upaliti "radeon enhanced sync" u drajveru i onda namjestiti "frame rate target control" "max fps 100", tada je fps na 100 ali se vidi i blago kidanje slike, ne toliko kao bez ikakvog namještanja ali se ipak vidi... Ima li kakvog rješenja da imam puni fps bez kidanja slike?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2024 10:45 (notloB).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Da li iko zna postoji li tehnički razlog zbog kog igra zahteva hardverski raytracing? Igra radi ok na i HW-u za koji znamo da mu je RT podrška praktično neupotrebljiva (RX6600), tako da imam utisak da je Nvidia došla devovima i rekla: "Slušajte, hoćemo da nateramo ljude da bace 1080-ice u smeće i kupe nove grafičke!"

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Re: Indiana Jones and the Great Circle

...the way it's meant to be played

Edit: Riješio svoje pitanje o trganju slike iznad, dodao sam igru u "games library" u drajveru i tamo u specifičnim postavkama samo za tu igru ima i namještanje "AMD FreeSync" koje sam postavio na "on" i više nema trganja a fps na 120, yay! . U globalnim postavkama za grafiku u igrama nema te opcije ili sam ćorav... bez veze...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2024 11:07 (notloB).
14 godina

Zaista sam ugodno iznenađen igrom. Očekivao sam da će biti još jedna u nizu igara na temu Indiana Jonesa a i igara iz filma, ali me je ovo baš iznenadilo. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine

Indiana.Jones.and.the.Great.Circle.MULTi14.Update

合氣道

0 0 hvala 0
15 godina
Ivan(4) kaže...

Da li iko zna postoji li tehnički razlog zbog kog igra zahteva hardverski raytracing? Igra radi ok na i HW-u za koji znamo da mu je RT podrška praktično neupotrebljiva (RX6600), tako da imam utisak da je Nvidia došla devovima i rekla: "Slušajte, hoćemo da nateramo ljude da bace 1080-ice u smeće i kupe nove grafičke!"

Svaka path trace igra zahtjeva hw Rt. Sve na max tjera i rtx4090 u smeće.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
16 godina

Pa da, ali ima i "normalan" mod, inače RX6600 (i svaki drugi AMD GPU) ne bi video igriv framerate, dakle isto kao što i npr Cyberpunk ima path trace opciju, ali ona nije obavezno uključena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Ivan(4) kaže...

Pa da, ali ima i "normalan" mod, inače RX6600 (i svaki drugi AMD GPU) ne bi video igriv framerate, dakle isto kao što i npr Cyberpunk ima path trace opciju, ali ona nije obavezno uključena.

Btw. ja uopće nemam niti jednu opciju vezanu za rt ponuđenu u igri, ne postoje u meniju settingsa, ne znam je li do amd gpua ili do 7900gre.

Edit: izgleda da ništa od hw rta na amdu iako u system req. navode 7900xt i xtx za hw rt, izgleda da su za sada enejblali hw rt u novom apdejtu samo za nvidiju...

Btw1. Sada sam instalirao apdejt i instalacija mi zasrala savegame, moram sve ispočetka a već sam gotovo osjetio smrad rimske kanalizacije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2024 19:08 (notloB).
15 godina
notloB kaže...
Ivan(4) kaže...

Btw. ja uopće nemam niti jednu opciju vezanu za rt ponuđenu u igri, ne postoje u meniju settingsa, ne znam je li do amd gpua ili do 7900gre.

Nvidia only. Na amd ne bi ni mogao pokrenut Full RT. Al moglo se bar neka niža opcija RT ponudit za Amd.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
15 godina
Zaporožac kaže...

Igra je izašla (iscurila jorgut verzija), a sistemski zahtjevi deru.

Cijena standard edicije na Steamu (izlazi 9.12 2024), od 69.99 do"samo" 100 eurića za Premium.

Preporučene postavke;

• Processor: Intel Core i7-12700K @ 3.6 GHz or better or AMD Ryzen 7 7700 @ 3.8 GHz or better
    • Memory: 32 GB RAM
    • Graphics: NVIDIA GeForce RTX 3080Ti 12 GB or AMD Radeon RX 7700XT 12 GB
    • Storage: 120 GB available space
    • Additional Notes: SSD required; GPU Hardware Ray Tracing Required; Graphic Preset: High / Resolution: 1440p (Native) / Target FPS: 60
  • Negdje sam našao da će za epic postavke trebati rtx4090, najbrži AMD cPU i 16 GB VRAM grafičke, pa sretno nam. (ne mogu sad nači, ako se nekome da neka potraži)

Skidam igru, baš me zanima kako će raditi na mojem gaming stroju. Jedva čekam da zaigram, dosta je hvale vidim. Nego, što se tiče minimalnih zahtjeva, ima nebuloza, npr. kao minimum je naveden i7-10700K i Ryzen 5 3600. A ovaj Intel je puno bolji procesor od Ryzena 3600. Čak i u preporučenoj konfiguraciji ima velike razlike - 3080Ti je 30-ak % jača od 7700XT. Nema smisla. Jedino ako bolje radi na AMD-u.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2024 19:45 (Izzy).
9 godina

zasto nebuloze?

pa minimum cpu je od intela taj, od amd-a taj, minim grafa od amd je ta, minimum od nvidie je ta i ta....

ne znam otkud ideje da je to usporedba i da komponente moraju biti jednakih performansi....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

3080 Ti vs 7700XT - 12 GB rama. Po tome su gledali.

Inače igra je baš ogromni gutač Vrama, sahranilo mi 4080 DLSS na 4K balanced sa svim na max i Path tracingom. Vrti se 55-75 fps ovisno o scenariju i taman fali FG da popalim da ode na pristojniji FPS, ali nula bodova. Ne da ne idu FPS gore kad se upali FG nego padnu na 10 fps . Probao smanjiti texture sa Supreme na Very ultra, pa ultra, smanjiti RT na medium, ali ne radi ni tako, svejedno je pun VRAM za FG. Na 1440P radi FG.

I da, ako hoćete FG onda morate pogasiti HDR, trenutno ne radi s njime kad je upaljen.

3 godine

Uopće ne znam kome nvidia misli prodavati 12gb u srednjoj klasi na 5000 seriji kad im je i od njih sponzorirana igra već na rubu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2024 20:20 (notloB).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

Jos jedna u nizu igara sa vrlo ozbiljnim problemima kod izalska...

Ne kuzim jednostavno kako mogu izbaciti igru koja je "nvidia sponsored", a dva glavna nvidia aduta (dlss i frame gen) ne rade....

Medium settings, 1080p, 88fps average. Ukljucen dlss i frame gen, 12 fps average.... mislim....

Ni apdejt ne popravlja stvar, izgleda koliko sam skuzio, ukljucivanje tih opcija gurne vram usage preko 8gb, i ubije totalno frejmrejt, nesto sto nisam primjetio niti u jednoj drugoj igri da je povezano, da ukljucen fg povecava vram usage. 

Totalno neozbiljno, doduse, cim sam vidio "bethesda" znao sam sto me ceka otprilike....

Istina, igra izgleda odlicno, ali, postaje vec smijesno u kojem stanju igre izlaze, da sam pristalica teorija zavjere rekao bih da je to neki deal proizvodjaca kartica i game studija, prvi ce izbacivati neadekvatne kartice na trziste, osim u najskupljem segmentu, a drugi ce dati sve od sebe da igre jednostavno ne rade kako treba na icemu, osim gorespomenutom najskupljem segmentu.... U vrlo kratkom roku su sasvim sposobne kartice s 8-12gb vrama gurnuli na razinu integrirane grafike, a s druge strane, 16 ili nedajboze vise vrama ugradjuju u najskuplje modele.

Nvidia - the way it's meant to be p(l)ay

Moj PC  
2 3 hvala 0
3 godine
Damir22 kaže...

U vrlo kratkom roku su sasvim sposobne kartice s 8-12gb vrama gurnuli na razinu integrirane grafike, a s druge strane, 16 ili nedajboze vise vrama ugradjuju u najskuplje modele.

Zato sam prodao Palit RTX 4070 Super i kupio Asus RX 7900 OC 

Nevidia mi je smiješna jer nije stavila na sve kartice serije 40xxx 16 Gb vram (Ne bi propali zbog toga)

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2024 11:29 (Zaporožac).
16 godina

Pa, zapravo, to je tako:

Očekivan scenario. Spusti texture ili shadow quality.

Prema svim testovima koje sam video, DLSS radi dobro, a igra jeste solidno optimizovana za NV kartice. Npr, Daniel Owen je primetio da igra alocira manje VRAMa na 4060 nego na 7600, tako da na Nvidiji ostaje glatka i igriva tamo gde Radeon već počinje da štuca zbog manjka VRAMa, iako obe kartice imaju po 8GB, ali to ima granice.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2024 11:23 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Igra radi odlicno sa DLSS na quality  rezolucijom 1440p i sve na ultra imam izmedu 120-130 FPS  na RTX 4070 ti

niti jedan pad prefomansi nista sve super cak nisam ni stavio patch jer ne vidim potrebu

sad vec imam 4 sata igre i mogu je samo preporucit vrhunski izgleda fora prica jedna od boljih u zadnje vrijeme

SAMSUNG S23 ULTRA 512GB
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2024 13:02 (pasko).
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina

Kad imaš gpu koji spada u top5 ponude... naravno da će radit kako treba. jbt, pa bacio bi komp pod balkon da sa takvim strojem imam probleme u izvođenju.

Halo Bing! Kako bratac?

6 0 hvala 1
9 godina

Znaci, imas tehnologiju koju si sam izmislio, cijelu seriju kartica si bazirao na njoj, glavna svrha joj je da onemocalim karticama iz low i medium segmenta pruzi boost u framerateu tamo i kada hardverski to nije sposobna izvesti "sama", na stranu sto si sam namjerno osakatio te iste kartice...

I onda "sponzoriras" igru koja bez ikakvih tvojih super-duper-uber ai đenerešjn tehnologija radi na medium settingsima u sasvim uobicajenoj 1080p rezoluciji na sasvim odlicnih 80-90 fps na sasvim "jadnoj" 4060.

Sponzoriras igru koja koristi tvoju vlastitu tehnologiju, koja, kad je ukljucis, tih sasvim odlicnih 80-90 fps-a spusti na sasvim neupotrebljivih 10-15 fps. S obzirom da je dokazano da tehnologija radi odlicno, i stvarno pruza dobro do drasticno povecanje frejmova, bez nekih (meni) vidljivih zrtvovanja kvalitete prikaza, ostaje samo mogucnost da ista nije dobro implementirana. Namjerno ili slucajno, o tome se da raspravljati. No, ako tehnologija nije iskoristiva na segmentu kartica kojima stvarno treba, cemu je onda namjenjena? Sigurno ne ekipi s 4090 karticama, barem nebi trebala biti....

No, sve u svemu nebitno, igra izgleda odlicno i na medium, 1080p je ionako "moja" rezolucija, frame rate je idealan za ovakvu igru, tako da realno, nema potrebe da se zalim, vidjet cemo dali je to izolirani incident, ili ce se nastaviti u ovom tonu, ako da, vrijeme je onda za razmisljanje o tome sto amd nudi, jer ako je ovo "novo normalno", ma koliko mislio da je nvidia bolja, ustvari nece biti alternativa sa tako malom kolicinom vrama....

Moj PC  
3 2 hvala 0
9 godina

hvala na td, ne znam zasto, ali eto, dok god vama ima smisla, meni dobro....

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice