Xbox Series X izdvojena tema

poruka: 6.501
|
čitano: 1.709.333
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Xbox Series X
greysaint0 kaže...

Ništa od akvizicije Activision Blizzarda od strane Microsofta, britanski CMA blokirao:

https://www.gov.uk/government/news/microsoft-activision-deal-prevented-to-protect-innovation-and-choice-in-cloud-gaming

I što je najsmješnije, zbog zabrinutosti oko cloud gaminga, LOL.

To je samo UK ili ostatak svijeta?

Xbox: RENZOR GT 01. PSN: RENZOR_GT_01
12 godina
DeniZg kaže...

Moram priznat da ne kužim zašto je bitno mišljenje UK tijela i kakve to ima veze s ostatkom svijeta.

Ali ako deal propadne globalno, bit će zanimljivo vidjeti što će Microsoft napraviti sa 70 miljardi $ viška.

Ako se dobro sjecam Srbija je medju prvima odobrila taj deal,sad zasto je bitnije misljenje Engleske nego ono srbije.....

Regulators in Saudi Arabia, Brazil, Chile, Serbia, Japan, and South Africa have all approved the deal. 

Microsoft also faces regulatory scrutiny from the Federal Trade Commission (FTC) in the US

Znaci UK/US za sad protiv.

Sto se tice 70 milijardi,cisto sumnjam da je to visak jer.....

https://wccftech.com/xbox-hardware-sales-down-30-percent-q3-year-on-year-game-pass-minor-growth/

11 godina
Jedan od problema je i to sto MS navodi da ce ponuditi CoD Nintendu bez ikakvih dokaza da se CoD moze igrati na Nintendu.

Xbox je u gadnim problemima.
Evo nakon Dead Island 2 i Minecraft Legends je prodavaniji na ostalim konzolama.

Xbox 5% PS 20% Nintendo 75%
15 godina
Gogy7 kaže...
Jedan od problema je i to sto MS navodi da ce ponuditi CoD Nintendu bez ikakvih dokaza da se CoD moze igrati na Nintendu.

Evo nakon Dead Island 2 i Minecraft Legends je prodavaniji na ostalim konzolama.

DI2 ono, podbacio ali ML je na Gamepass, tako da pun kufer ljudi nema smisla da to kupuje.

Xbox: RENZOR GT 01. PSN: RENZOR_GT_01
12 godina
Gogy7 kaže...

Poprilicno je jasno da je Microsoft kao korporacija ulozio sve dugorocne nade u ovu akviziciju,Xbox kao gaming firma nema milijardu sa strane a kamoli 70 milijardi.

U Xbox diviziji jedini genijalci su inzinjeri koji su kreirali Xbox series X a ovo ostalo treba posteno izmjenjat jer nemaju nikakvu viziju sto gameri zele.

Potpuno na stranu Starfield i ostale igre koje su vec bile u izradi kad je MS pokupovao developere....gdje su igre od MS studia koji su radili igre za Xbox,Xbox360,Xbox one.....?

Iako iskreno ne razumijem da se vise kupaca ne odluci za XsX jer je enormno isplativiji nego posten gaming PC....

14 godina
UK je drugo najvece trziste na svijetu po prodaji igara. Zato su odluke CMA i EU najbitnije. Americki FTC nema zakonske osnove blokirati i gubi na federalnom sudu po defaultu.

Microsoft i dalje moze kupiti bez odobrenja CMA pod uvijetom da se COD spin off-a u odvojenu diviziju u UK sto ne zele niti ABK niti Microsoft, koji zeli cijelu zlatnu koku a ne samo COD (realno za profit je bitniji candy crush nego COD).

Realno ovaj deal je mrtav makar su najavili zalbe. Activision dobiva 3 milijarde dolara ako se deal ne zatvori do 6. mjeseca (po ugovoru). Pitanje sto ce Microsoft sa preostalih ~65 milijardi dolara sad. Realno mogao bi krenuti shopping spree studija i manjih izdavaca. A mozda i nesto trece.

A pitanje je i sto ce biti sa odnosom ABK i Sonya. Sony je razyebao nesto sto su jako zeljeli u ABK, srusio vrijednost dionica preko 10% i kostao Bobbya Koticka par stotina milijuna dolara zlatnog padobrana koji bi mu Microsoft isplatio da se pokupi. Mislim da to nece biti tako skoro zaboravljeno.

0 0 hvala 0
16 godina
greysaint0 kaže...
Pitanje sto ce Microsoft sa preostalih ~65 milijardi dolara sad.

Možda da im netko predloži da za te novce naparave dvadesetak novih franšiza koje mogu milkati dvadesetak godina. Ne moraju samo kupovati brendove.

12 godina
Treba sad Microsoft pustiti update u svim UK državnim službama da im napravi roll back na Windows ME.

Vjerojatno bi ih koštalo, ali Meme potencijal bi bio vrhunski.
PSN - DeniZg80; Xbox - DeniZg#5788
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Realno i Sony dobar dio svoga uspjeha moze zahvaliti kupnji 3rd party ekskluzivnog sadrzaja.

Istina da bi Microsoft se trebao uozbiljiti oko 3rd party outputa ali sjetimo se da su na putu Starfield, Forza Motoraport, Senua 2, Awoved, Fable, Outer Worlds 2, Elder Scrolls 6, novi Fallout, a cuo sam i glasine o novom Doom-u. Tu su naravno i jos mnoge druge igre ali ne da mi se traziti popise.
12 godina
Xbox Series X

Najgluplje od svega je ako ovaj deal propadne, najviše gube igrači.

I to ne samo Xbox igrači, koji neće dobiti AB igre na Gamepassu, nego i Nintendo (MS je nudio COD Switch port). 

PS igrači bi ionako imali još 10 godina COD-a na svojoj platfomi.

Ali, bit će tu još zakulisnih igara. Treba se zavaliti i uzeti kokice.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2023 10:14 (DeniZg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xbox Series X

Generalno gledano mi je baš svejedno oko te kupnja, ali ipak naginjem onome da su ekskluzive u pravilu loša stvar. Ali sam cirkus oko svega je poprilično zabavan. S jedne strane mali Sony uvjerava da nema šanse da oni mogu napraviti igru približne kvalitete kao COD iako su upravo utrošili 200m samo na God of War, a s druge strane Microsoft uvjerava sve da taj neki COD nije toliko bitan u cijeloj priči jer nije jako popularan.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Xbox Series X

slazem se

imam ps5, ali kenjanje sonya da ce ovi imat monopol, dok oni imaju debelo veci dio na trzistu je ironicno

nadao sam da ce ih kupit da budu konkurentniji, jer su poceli dizat cijene na 70 eura, i ako tako nastave biti ce sve skuplji gaming i na konzolama

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xbox Series X

Pa generalno nije popularan u mjeri u kojoj je CS: GO, Apex, TeamFortress 2, PUBG, Dota2/LoL, GTA V, NBA/FIFA, Rocket League, Overwatch, Minecraft, Fortnite... Jedino gdje CoD masno privlači igrače je Warzone, nek to osiguraju da ide na sve platforme - koliko će ljudi na PS ili čak i na PC/Xboxu dat 60+ eura za CoD kampanju?

Imaju fakat glup argument protiv tog spajanja, posebno kad MS nudi 10 godina CoD-a na PS-u i plus Switch verziju,  a 10 godina je sasvim pristojno vrijeme za pokrenut možda novu FPS franšizu i razvit pristojnu bazu igrača kako bi konkurirali CoD-u čak i ako dođe dan da prestane izlazit na PS.

Ali super mi je ovo prepucavanje MS-a i Sony-a, evo za 3900kn uzeo sam XSX, gledajući omjer cijene i pefromansi - nikad snažniju i hladniju konzolu od ove. Samo nek bude konkurencije 

Tko leti vrijedi, tko ne leti ne vrijedi!

0 0 hvala 0
12 godina
Odluka UK tijela je donesena zbog monopola u Cloud gamingu.
COD uopće nije bio bitan u cijeloj priči.
Bar tako stoji u obrazloženju što sam uspio vidjeti.
12 godina
DeniZg kaže...
Odluka UK tijela je donesena zbog monopola u Cloud gamingu.
COD uopće nije bio bitan u cijeloj priči.
Bar tako stoji u obrazloženju što sam uspio vidjeti.

Upravo ovo i mogu se kladit da tu nije u igri samo Sony nego svi koji imaju prste u cloud gamingu,Google pa na dalje....

5 godina
neaktivan
Xbox Series X

preporuka za neki budget kontroler?

0 0 hvala 0
11 godina
Jel mozete igrati ovu Benedict Fox igru? Meni pise kupite game pass, dok drugu igru dostupnu danas mogu instalirati. Neki bug ili?
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Gogy7 kaže...
Jel mozete igrati ovu Benedict Fox igru? Meni pise kupite game pass, dok drugu igru dostupnu danas mogu instalirati. Neki bug ili?

Pc ili xbox?

12 godina
Ja upravo stavio da se instalira na Xboxu.
Imam US account.
15 godina
Gemmy kaže...

nadao sam da ce ih kupit da budu konkurentniji, jer su poceli dizat cijene na 70 eura, i ako tako nastave biti ce sve skuplji gaming i na konzolama

Nove igre su 70 eura i na Xboxu i na PS-u. Kad god biram za koju platformu ću kupiti neku novu igru, cijene su iste. Ako pričamo o dućanima i digital store.

Ali moram priznati da mi općenito ta hajka oko cijene igara nikad niie bila jasna. Ako imate godina sjećat će te se dobro da su igre koštale isto 60-70 eura još u doba starog Nintenda i prvih PS-a i Xboxa. S time da danas još uračunaj i inflaciju i doći ćeš do toga da su danas igre zapravo jeftinije nego ikad.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2023 23:55 (antimadridista).
17 godina
Xbox Series X

ali onda nije bilo mtx i dlcova svako malo, i dobio si malo puniju igru koja nije zbugirana do pakla

sada vecinom kupujem na popustu i kada su ispatchane, ali tu i tamo se nahajpam i zajebem kao za cyberpunk :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Instalirao ovaj Redfall. Majko mila šta je ovo? Doslovno mi žao vremena i gigabajta potrošenih na skidanje. Nezamislivo mi je da je ovo uopće bilo reklamirano kako nekakva potencijalno velika AAA igra. Ajde još sam nekako prešao preko toga da nema 60 fps opcije i mislim se da je bar sama igra dobra. Ali apsolutno ništa ne valja. AI je jedan od glupljih što sam vidio ikad u igrama.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.5.2023 15:10 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
antimadridista kaže...
Instalirao ovaj Redfall. Majko mila šta je ovo? Doslovno mi žao vremena i gigabajta potrošenih na skidanje. Nezamislivo mi je da je ovo uopće bilo reklamirano kako nekakva potencijalno velika AAA igra. Ajde još sam nekako prešao preko toga da nema 60 fps opcije i mislim se da je bar sama igra dobra. Ali apsolutno ništa ne valja. AI je jedan od glupljih što sam vidio ikad u igrama.

Da cudno je kako se neprijatelji ponasaju,zapucam i oni samo trce na mene,kao u fps igrama od prije 20 godina.

Ali moram rec da igra ne izgleda lose samo sto ocigledno nije dovrsena...naprimjer na samom pocetku onaj kamion sa natpisom preko cerade....trebalo je skoro minutu da se ta tekstura ucita.Do tog trenutka je to izgledalo kao nesto sa Playstationa 1.

Neke teksture se ucitaju a nekima treba dugo....cudna situacija.

Sinoc mi Xbox nije htio instalirat Forza 5 ekspanziju,doslo bi do 76% i tu stalo,i dok god se to danas nije iznormaliziralo konzola nije htjela skidat nista drugo,druge igre..patcheve itd.

Druga stavka koja mi je abnormalna....

Xbox od prvog dana ima podrsku za razne rezolucije,120hz,VRR,Freesync itd itd,znaci imaju sve day one a Sony je to dodao tek poprilicno kasnije.

Zaigram sad Forzu 5 nakon dugo vremena i nevjerovatno mi je da oni nisu dodali VRR,unlocked framerate,40fps...bilo sto da mogu igrat Quality mode iznad onih lockanih 30fps.

Konzola ima sve zamislivo od opcija ali igre i to AAA ekskluzive ne podrzavaju doslovno nista 🥂

12 godina

Pa već neko vrijeme je vidljivo da će igra biti bezveze i na to sam upozoravao. I ne znam baš da je reklamirano kao AAA igra, ali ako ti tako kažeš...

Ove godine sve karte su bačene na Starfield i ako to flopa, bit će drame.

Redfall, Ghostwire i slične služe samo da popune kalendar.

12 godina
DeniZg kaže...

Pa već neko vrijeme je vidljivo da će igra biti bezveze i na to sam upozoravao. I ne znam baš da je reklamirano kao AAA igra, ali ako ti tako kažeš...

Pa sta je indie za 80eu?

Njihova najskuplja ekskluziva do sad u prodaji.

I definitivno nisi mogao "vidjet" da ce 100% bit losa,imala je dobru ideju.

15 godina
DeniZg kaže...

Naravno da je AAA. Nebi koštala u slobodnoj prodaji koliko košta da je riječ o nekom malom indie projektu.

Ja se osobno više radujem Forzi nego Starfieldu. Bethesda ima više promašaja nego pogodaka a za Forzu znam da će sigirno biti top, iako kao racing igra nije za svakoga.

12 godina

Pa pogledaj što sam napisao 12.travnja za Redfall, ako tvrdiš da nisam mogao vidjeti da će igra biti bezveze.

Ne znam kolika je cijena igre, jer očekujem da oni koju ju misle igrati na PC/Xboxu imaju Gamepass.

9 godina
DeniZg kaže...

Pa pogledaj što sam napisao 12.travnja za Redfall, ako tvrdiš da nisam mogao vidjeti da će igra biti bezveze.

Ne znam kolika je cijena igre, jer očekujem da oni koju ju misle igrati na PC/Xboxu imaju Gamepass.

ove kratkoročne prognoze ti idu kad se već sve znalo, vidi ovu od prije 16 mjeseci

12 godina

Pa dobro, ne izbacuju svaki mjesec AAA igre, ali izbacuju dobre igre svaki mjesec.

Hi-Fi Rush, Wo-Long, Atomic Heart itd.

Ove Ghostwire, Redfall, Minecraft Legends ni ne računam.

Fulao sam da drugi naplaćuju 70€ igre, vidim da su po 80€.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice