Spajanje PS3 na internet preko PC-a

poruka: 16
|
čitano: 12.152
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav!

Imam PS3 koji je spojen LAN kablom sa kompom i služi kao media centar. Internetu pristupam preko vipovog i Tele 2 broadband sticka. Mene zanima da li se može nešto iskemijati;bilo u PS3,bilo na PC-ju da se PS3 preko tog LAN kabla spaja na net preko nekog od tih broadband stickova. Da li se nekako može srediti da preko tog LAN kabla ide do kompa pa sa kompa na net preko sticka?

Dajte ljudi pomagajte, ADSL nemogu dobit pa je to jedino rješenje.

Hvala unaprijed!

Ajd' biž' kućć'! :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Spajanje PS3 na internet preko PC-a
AlienWare1 kaže...

Pozdrav!

Imam PS3 koji je spojen LAN kablom sa kompom i služi kao media centar. Internetu pristupam preko vipovog i Tele 2 broadband sticka. Mene zanima da li se može nešto iskemijati;bilo u PS3,bilo na PC-ju da se PS3 preko tog LAN kabla spaja na net preko nekog od tih broadband stickova. Da li se nekako može srediti da preko tog LAN kabla ide do kompa pa sa kompa na net preko sticka?

Dajte ljudi pomagajte, ADSL nemogu dobit pa je to jedino rješenje.

Hvala unaprijed!

mislim da se da nekak 

znam da se moze sa vise kompova pa bi trebo i sa ps3 

sam nemam stick pa ti nemogu pomoc al probaj si nac neki tutorial za spajanje vise kompova pa to primjeni na ps3

#x262D
17 godina
neaktivan

Instaliraj program connetify i napravi hotspot od računala.!Radi samo na 7 ici!

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.5.2010 7:32 (petric1).
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

mislim da se da nekak 

znam da se moze sa vise kompova pa bi trebo i sa ps3 

sam nemam stick pa ti nemogu pomoc al probaj si nac neki tutorial za spajanje vise kompova pa to primjeni na ps3

Pokušao sam tražiti tutorial, nešto kemijati sa PS3 opcijama, sa PC opcijama, ali ne ide.

petric1 kaže...

Instaliraj program connetify i napravi hotspot od računala.!Radi samo na 7 ici!

Jbg, nemam 7(Vistax64). Ali dobra ideja. Tako bi se povezao sa Wifijem na net.

17 godina

Step 1:

I would suggest you to check whether you have enabled Internet Connection Sharing on the computer. If not, then I would suggest you to follow the steps below and enable it.

To enable ICS, on your host computer:

1. Open Network Connections by clicking the Start button, clicking Control Panel, clicking Network and Internet, clicking Network and Sharing Center, and then clicking Manage network connections.

2. Right-click the connection that you want to share, and then click Properties. If you are prompted for an administrator password or confirmation, type the password or provide confirmation.

3. Click the Sharing tab, and then select the Allow other network users to connect through this computer’s Internet connection check box.

4. If desired, you can also select the Allow other network users to control or disable the shared Internet connection check box.

5. Optionally, to allow other network users to use services running on your network, click Settings and select the services you want to allow.

For more information, please refer the link mentioned below, this link is also applies for windows 7.

http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Using-ICS-Internet-Connection-Sharing

Step 2:

Let’s try these steps as a workaround and check whether it helps.

When you have a wired connection to the Internet, it is not necessary to adjust any of the default settings. (It is done automatically). If you aren't able to connect with the default settings, follow the instructions to adjust the settings.

1. Select "Network Settings" under "Settings" in the home menu, press the button.

2. Select "Internet Connection Settings", press the button.

3. You will be popped with a message stating the Internet connection will be terminated, select Yes, press the button.

4. Select "Wired Connection", press the button.

5. Select Easy or Custom and adjust the settings.

* If you select Easy, then the basic settings are automatically set.

* If you select Custom, then you need to enter the settings. Refer the settings supplied by your Internet service provider.

In addition, temporarily disable security software and firewall settings and check whether it helps..

Note: You can follow the link mentioned below on how to disable antivirus.

http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/Disable-antivirus-software

17 godina

How to enable Internet Connection Sharing or ICS on the host Windows Vista computer.

1. Click Start > Control Panel > Network and Internet > Network and Sharing Center > Manage Network Connections.

2. Right-click the connection that you want to share and choose Properties.

3. Click on the Sharing tab. (Only available if you have more than 1 connection)

4. Check the box for Allow Other Network Users to Connect Through This Computer?s Internet Connection.

Now any computer connected on the same network will be able to use this computer to obtain an Internet connection.

17 godina
neaktivan

@Razor: Care!! Evo sad je PS3 uspješno izvršio connection test i skida 3.30 update. Hvala ti puno i hvala farkasevecu i petricu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Koje od toga je sad točno, mislim na postove Razora?

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Oba rješenja su točna, samo što je 2. post skinut sa neke druge stranice i malo je rudimentarnije objašnjen. Ja sam gledao prvi post jer je detaljniji.

17 godina
AlienWare1 kaže...
Armor kaže...

Oba rješenja su točna, samo što je 2. post skinut sa neke druge stranice i malo je rudimentarnije objašnjen. Ja sam gledao prvi post jer je detaljniji.

Hvala, da prevedemo i olakšamo/pomognemo ljudima :)

Tako funkcionira Formula 1 - rekao je kolumbijski vozač
17 godina
neaktivan

Razumio Smijeh, ali nešto mi nije jasno; na PC-u skida bijednih 70kbps(aktualna brzina),taman za CoD4 online,na granici laga, a na Plejci vuče po 2mb po sekundi DL. Ko je tu lud? Evo update od 150 mb mi potegao za 10 minuta, a na kompu nemrem skinut patch od 20mb za 10min. Smijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Spajanje PS3 na internet

kako cu se spojiti ps3 preko interneta recite molim vas

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Spajanje PS3 na internet
Ps3 Master kaže...

kako cu se spojiti ps3 preko interneta recite molim vas

{#}

Pa o čemu je pisano u prvih par postova?

14 godina
neaktivan
Re: Spajanje PS3 na internet

Za bežično spajanje ps3 sa modemom tj na internet trebaš nazvati službu za korisnike. U mom slučaju to je t-com. I od njih zatražiš IP ADRESU prvu i drugu, SUBNET MASK, DEFAULT ROUTER, PRIMARNI DNS I SEKUNDARNI DNS. To si ljepo zapišeš i onda ideš na playstationu na NETWORK CONECTION SETTINGS i odabereš CUSTOM pa nakon toga WIRELESS, SCAN i nakon što ti ps3 prepozna tvoju mrežu trebaš unjeti WEP ključ. To ti je najbolje zvati operatera i pitati njega. E sad smo kod IP ADRESS SETINGS. Odabereš manual i upisuješ podatke koje ti je dao operater tj IP prvu i drugu, SUBNET MASK i ovo ostalo kako sam naveo. MTU stavi na automatic, PROXY SERVER do not use, UpnP enable i to je to. Klikneš na kraju x i testiraš vezu. Nadam se da sam pomogao. Ako nešto zapne, pitajte.. 

tome
14 godina
neaktivan

A kako cu saznati koji je operater i sluzba za korisnike...znate ja se bas ne kuzim u to a moj sin je nedavn dobio ps3 pa se  zelimo spojiti.imam lan kabel i spojen je 

JAIPO
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

i modem/router

JAIPO
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka