U biti još samo da ovo utvrdim. Ja u biti mjenjam njegov original SSD jel? nema slot za drugi SSD u PS5?
U biti još samo da ovo utvrdim. Ja u biti mjenjam njegov original SSD jel? nema slot za drugi SSD u PS5?
Joj... ne, ne možeš zamijeniti originalni. Daj proguglaj. Doslovno je sekunda posla.
Sve imaš tu:
https://www.playstation.com/en-hr/support/hardware/ps5-install-m2-ssd/
"Originalni" SSD u konzoli je flash memorija zalemljena direktno na matičnu ploču. Ima dodatan m.2 utor u kojeg dodaješ SSD.
Bitno samo da ima dostatnu brzinu čitanja. Ima negdje na Sonyevim stranicama više detalja.
Ja se ponadao da će možda Forza Motorsport doći na PS5 kad Microsoft ugasio studio koji radi na FM-u. Očito neće haha.
Nadam se da do toga nikad nebu došlo.
Mora se znati neka granica.
Imam obje konzole da nebi bilo.
I nisam sretan viđenim.
BTW, taj ludi M$ bude uništil FM, to mora utjecati na kvalitetu budućih naslova, ak ih bude.
I nisam sretan viđenim.
BTW, taj ludi M$ bude uništil FM, to mora utjecati na kvalitetu budućih naslova, ak ih bude.
A po čemu su to GT i FM posebne igre da sve druge igre mogu doći na druge platforme jedino ove dvije ne?
I nisam sretan viđenim.
Kakva glupost. Koja je to granica i zašto bi se "morala znati"? Ta granica jedino i isključivo šteti krajnjim korisnicima, gamerima. I nikome drugome. A gle čuda, baš gameri kao zadnji idioti stoje u rovovima i bore se da tako i ostane.
Ekskluzivnost igara i vezanost za pojedine platforme su idiotizam na kvadrat.
Zamisli štete da GT dođe na Xbox... za koga, pobogu? Za novu publiku koja će je moći igrati? Za Sony koji će zaraditi više? Ili za ekipu iz gore spomenutih rovova koji se valjda nemaju oko čega pametnijeg dijeliti?
jedino gdje bi mogao vidjeti stetu je u tome sta ce jedan naslov progutati drugi.
Tj dogodit ce se da ce konkurencija nestati.
Death Stranding 2 sam prekrižio dok ne dođe na PC. Više ne dajem pare za privremene ekskluzive.
Ipak sam bio glup i kupio. Nešto mi se igralo, a izbor je malen.
Uglavnom, igra je još bolja od prvog dijela. Prekrasno je dan uvod iz jedinice i prije same igre, i kroz priču se uvijek ponavljaju bitni dijelovi iz prve igre. Grafika je vrhunska. Igram u performance modeu, sve leti, a izgleda odlično i na običnom PS5 u 4k/HDR. Na prvoj sceni iz igre sam mislio da je demo video-snimka iz dućana TVa :)
Igra je još dorađenija od prvog dijela, eno već imam 30h, a tek sam na četvrtom od 17 chaptera.
Jedino me i dalje najviše smeta, kao i u prvom dijelu, bjesomučna količina klikanja X-a kod predaje paketa da preskočiš sve animacije. Fora je jednom, dvaput vidjeti kako utovaruje pakete na traku, ali 47. put više nije fora.
Evo i meni je na čekanju, Clair Obscur mi je malo poremetio planove. Završio sam main story i sada lutam svijetom. Šteta što nisu napravili prave side questove, ovako lutam k'o muha bez glave po svijetu u nadi da ću naletiti na nešto zanimljivo.
A za DS2 uopće ne sumnjam da ću opet skupiti 100+ sati.
Evo i meni je na čekanju, Clair Obscur mi je malo poremetio planove. Završio sam main story i sada lutam svijetom. Šteta što nisu napravili prave side questove, ovako lutam k'o muha bez glave po svijetu u nadi da ću naletiti na nešto zanimljivo.
A za DS2 uopće ne sumnjam da ću opet skupiti 100+ sati.
Da, endgame je malo previše prepušten lutanju. Naletio sam na par odličnih lokacija, a kad završiš priču ništa te ne vodi do njih osim da sam istražuješ. A ustvari sam ih otkrio jer sam čitao endgame guide da vidim što i kako najbolje. A pogotovo je nezgodno što je puno tih lokacija poluprazno pa stekneš dojam da ni na drugima nema ničega zanimljivog.
Trebali su malo bolje taj open world dio napraviti. To mi je jedina zamjerka igri, a ostalo je stvarno vrhunski odrađeno, i tehnički i s aspekta umjetnosti.
Ispao sam iz Playstation svjeta još od Ps2 i Gta San Andreas.
Iz straha da se ne zarazim ponovo igrama nisam nikad kupio Ps5.
Pa tako ni djeci još nisam popustio da ga kupim iz straha da ne postanu ovisni i sve zanemare.Ali sad dolazi rodica na ljetne praznike i donosi ps5 preko ljeta pa mi je to taman prilika da se izigramo par mjeseci..
Dal' ima neka opcija posuditi Fifu,Red dead,Gta 5 na dva mjeseca ili se mora baš kupiti?
Kupiš polovne fizičke kopije s oglasnika i kasnije ih ponovo prodaš na oglasniku.
Da vidim na Njuškalu ima masu igara jel se mogu samo skiniti na Ps ili ovisno o verziji Ps5 ? Na neke može i cd i download a na neke samo cd ?
Ovo je dobra stvar PS Extra samo što nema baš ovih gore navedenih igara GTA,Red Dead,Fifa(ja sam još ostao u Pes kao top nogometu) ali sad je valjda fifa bolja
I iako neću kupiti, limited edition konzole isto izgledaju super.

Ne znam je li netko imao slican problem pa cu pitati.
Moj kontroler opet drifta nakon godinu ipo dana zamjene. Dakle vec sam zamijenio jednom i sada opet isti problem. Imam li pravo opet na zamjenu? Originalno sam kupio PS5 konzolu u Sancte cca prije dvije i po godine.
Ne znam za jamstvo sada od kada se racuna sve to, od prve kupovine ili zadnje zamjene, vezano za kontroler?
Btw ne moram niti naglasavat koliko su nekvalitetno valjda namjerno napravljeni kontroleri. O tome su teme i teme napisane pa necu duziti sada tu...ali ono ,bezveze u svakom slucaju

Generalno to nije istina. Zamjenski uređaj ima isto jamstvo kao i prvi koji si kupio (od datuma kupovine na računu).
Ako BigBang/Sony daje novo jamstvo, to je čisto njihova dobra volja (a ne zakonska obveza) i može prestati bilo kada. A to onda mora negdje i pisati na nekom dokumentu.
Jer inače bi u teoriji sa jednom kupovinom mogao imati zamjene kontrolera do kraja života, a onda bi i tvoja djeca mogla imati zamjene kontrolera do kraja svojih života.

Moja komunikacija prije je isla preko emaila dok je jos Sancta Domenica bila, imaju li isti email ili je sada Big Bang sve nova domena?

Jer na sve što sam mijenjao unutar garancije sam dobivao novu garanciju. Istina, nije bilo toga hrpa, ali je bilo nekoliko stvari.
@bloodsucker
Mislim da ti duže trajalo pisanje poruke nego da si otišao na njihovu stranicu i provjerio :)

kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari. Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio.
Potvrdujem da se dobije nova garancija.
Reklamirao dva joysticka i dobio novu garanciju.

Pod jamstvom zamijenio jedan, odmah mi je prodavač rekao na novi imate 24 mj. jamstva, taj isti mi je pao sa stolića 2 mj. nakon isteka jamstva ( moja greška ) i otišla mu gljivica. Došao sa njim u SD, zamijenili mi staro za novo i novi sam platio cca. 40 eura.
Ok, posipam se pepelom, u pravu ste. Nisam znao da to postoji u zakonu. A vrijedi li to i za zamjenu zamjene?
Znači besplatni kontroleri za pokoljenja, samo treba što više igrati da se čim prije potrga.
Ja premalo igram, moja oba DualSensea rade još uvijek odlično od 2020.
Moj originalni dobiven uz konzolu također još uvijek radi i ulazi polako u petu godinu, doduše ni ja se nisam nešto naigrao ove generacije.

Ja sam konzolu kupio kad je izašla (pre-order), dodatni kontroler, ne igra se konstantno, ali dosta - oba kontrolera rade bez problema.