Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 28.811
|
čitano: 6.246.341
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Sony PlayStation 5
Switch kaže...

Jučer baš završio Clair i za mene je to također GOTY. Priča mi je doslovno savršenstvo. 

Iako imam zamjerku što se tiče gameplaya kad dođeš u ACT III. Tu mi je igra postala ful repetitivna i dosadna. Igra ne skalira neprijatelje sukladno tvom levelu nego se moraš doslovno nerfat inače sve protivnike 1-shotas. Ja to nikad ne radim (mijenjam postavke tokom igre) tako da nisam ni sad. Ovo su morali bolje izvesti. Cijela poanta gameplaya od početka je da nadograđuješ likove, pictose, oružja i onda kad dođeš ACT III nemoj to ništa raditi jer ćeš biti prejak za sve. Jbt onog Renoira sam iz dva shota riješio...

Ali hvala Bogu na priči koja me vukla dalje jer gameplay od ACTA III definitivno nije.

Meni je to ok. Najgore su mi igre koje skaliraju protivnike, jer onda nemaš nikakav osjećaj napretka lika. Želim da ako sam jak onda i šamaram čak i boseve, a ne da mi je sve isto kao i kad sam počeo igru samo sa par novih skillova. I Elden Ring je to isto jako dobro odradio, mogao si se izlevelirati još hrpu levele i oneshotati bosseve bez problema ako si negdje zapeo.

Mene smeta što u Act3 nema ništa što te vodi dalje pa moraš sam istraživati, a većina lokacija su skoro potpuno prazne i nema na karti neka oznaka koje si riješio, a koje nisi (osim što one gdje nisi bio nemaju ime).

Dalje u ACT3 odi riješi prvi stage Endless Towera, pa quest od Maelle (The Reacher) i Monocoa mislim, pa Frozen Heart po hrpe Grandiose Catalysts za upgrade oružja, pa Dark Shore dok se još ne zleveliraš (do lvl80 cca) da bi mogao u Flying Manor za 4-5 boss fightova koji daju upgrade weapona na 33 (što je skoro duplo AP-a).

Nakon toga se možeš okušati u Clea fightu ili nedajbože Simonu. Tu više nisam imao živaca, Clea mi je ubila volju za igranjem dalje jer jedan pogrešan parry i naheala se.

Otišao sam dalje prolaziti kroz Endless Tower, ima sveukupno 33 fighta i sve su teži i teži i tamo ti ništa ta snaga opet ne znači nego treba skill.

Svakako ima protivnika koji su puno jači od tebe i za koje će ti i u ACT3 trebati skill koliko god da si jak. Ja sam lvl 88 pa sam se morao preslagivati da prođem onog Serpenphare pink letećeg zmaja na world karti inače me potrgao par puta.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2025 9:33 (Bitanga).
9 godina
Sony PlayStation 5

Ajde više Bitanga, dosadan si sa svojim milestoneima o ovoj igri.

4 1 hvala 1
16 godina
NathanDrek kaže...

Ajde više Bitanga, dosadan si sa svojim milestoneima o ovoj igri.

Da, "samo si ljubomoran kaj ti nemaš igru o kojoj bi govorio s takvim entuzijazmom" :-P

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.6.2025 10:37 (Bitanga).
13 godina
Sony PlayStation 5

Pa da, samo je main quest prelagan nakon sto umoris Paintress, ali ima masa optional sadrzaja koji je ekstremno tezak i izazovan cak i za optimizirane buildove. Meni je jedina mala zamjerka na igru sto nema Loadouta da mozes lako switchati izmedu buildova za likove nego sve rucno pickati svako malo, prakticki kad god nadem neki bitniji Pictos moram sve zivo ponovo slagati.

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Minneyar kaže...

Pa da, samo je main quest prelagan nakon sto umoris Paintress, ali ima masa optional sadrzaja koji je ekstremno tezak i izazovan cak i za optimizirane buildove. Meni je jedina mala zamjerka na igru sto nema Loadouta da mozes lako switchati izmedu buildova za likove nego sve rucno pickati svako malo, prakticki kad god nadem neki bitniji Pictos moram sve zivo ponovo slagati.

Da, ali ne bi bio prelagan ako poslije Paintress ne makneš limit od 9999 damagea sa Painter Power pictom.

I ok mi je da možeš fight iz prve odraditi i tijekom borbe naučiti napade i kako odgovoriti na njih i prilagoditi se pa makar rezao mrtve likove 5 puta ako treba. A ne da borba traje 5 sekundi i da su svi mrtvi nakon prvog krivog koraka pa ajmo ispočetka.

No slažem se da je Final Renoir fight malo underwhelming. Onaj u Monolithu prije Paintress mi je bio zabavniji.

7 godina
Sony PlayStation 5

Neki dan sam morao prekinuti igranje Clair Obscur zbog drugih obaveza i prvih puta u zadnjih 10-15 godina mi se javio osjećaj "jebemti, jedva čekam da nastavim". DS2 čekam godinama, još ga nisam ni upalio. :)

3 0 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

Jel ima neka fora s ovom cijenom? Dal je stara zaliha (d chasis je noviji model kolko sam skužio) ili možda open box? Inače je planulo vrlo brzo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ladiesman 312 kaže...

Jel ima neka fora s ovom cijenom? Dal je stara zaliha (d chasis je noviji model kolko sam skužio) ili možda open box? Inače je planulo vrlo brzo 

Pa svakako je stara zaliha, jasno je i po C chassisu i po Fifi 23.

14 godina
Sony PlayStation 5

Pozdrav, 
Kolika bi bila realna cjena za "obični" PS5 sa dodatnim kontrolerom te PS Portalom uz njega (Portal ima zaštitnu masku, staklo), torbicu. 

PS 5 je star "dvije godine". 

Tokom dana dodam i slike. 
Planiram prodat i uzet PS5 Pro. 

0 0 hvala 0
21 mjesec
robogo kaže...
EvenSteven84 kaže...

Moze link?
Ne mogu naci na ekupi po toj cijeni, a frend bas razmislja o kupnji

Bio je 399 za vrijeme Days of Play koji su završili 11.6.

Više nije 99 eur popust, sad je 75 eur popust.... morate dodat u košaricu i ići na naplatu, tamo vidite obračunat popust...

425 eur vas ispadne ps5 slim digital verzija

Sorry, nisam dugo bio ovdje pa nisam odgovorio...

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2025 11:10 (QKYMON).
17 godina
Nekih 280 za PS5 i 160 za Portal.
Zajedno 420€.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.6.2025 12:31 (Armor).
12 godina
Sony PlayStation 5

Koja bi bila neka realna cijena danas za PS5 disc verziju, model CFI-1016A. Ovo bi trebala biti prva verzija PS5 s većim hladnjakom i stabilnijom konstrukcijom. Gledao sam da dosta ljudi cijeni ovu verziju jer Sony još nije štedio na materijalu pa bi trebao imati solidnu izradu poput prvog modela.

Imam original kutiju sa HDMI kablom, kablom za punjenje joysticka, kablom za napajanje i 2 joysticka. Garanciju više nema.

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
acmilan2 kaže...

Koja bi bila neka realna cijena danas za PS5 disc verziju, model CFI-1016A. Ovo bi trebala biti prva verzija PS5 s većim hladnjakom i stabilnijom konstrukcijom. Gledao sam da dosta ljudi cijeni ovu verziju jer Sony još nije štedio na materijalu pa bi trebao imati solidnu izradu poput prvog modela.

Imam original kutiju sa HDMI kablom, kablom za punjenje joysticka, kablom za napajanje i 2 joysticka. Garanciju više nema.

Isti slučaj kao i ja.

16 godina
Sony PlayStation 5

Upisao sam taj tekst u chatGpt i rekao mi je od 280-300€ :-)

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
Bitanga kaže...

Nisam se ni sjetio to probati. Meni izbacuje ovako:

S obzirom na model (CFI‑1016A), dodatnu vrijednost zbog originalne kutije i dodatnih kontrolera, realna trenutna tržišna cijena u Njemačkoj kreće se između 350–400 €, uz mogućnost do 450 € ako je stanje izvrsno i dobro prikazano u oglasu.

Pitam ga onda u HR kakva bi bila cijena, i odgovori:

Za tvoj komplet (model CFI‑1016A, 2 joysticka, originalno pakiranje, bez garancije), realan raspon je 350 €–400 €, a kao “excellent” primjerak moguće do 450 €, osobito ako ga jasno predstaviš u oglasu.

Što je zapravo nemoguće da je u DE i u HR ista cijena, no sa 350€ bih bio zadovoljan. Ako je 280€ konzola + 2 joysticka (svaki 35€ recimo), dolazim do sume od 350€. Ako bas netko treba, imam i još dva dodatna joysticka pa recimo 420€ za sve skupa sa 4 joysticka? Jel to realno?

Kovačić
16 godina
acmilan2 kaže...
Bitanga kaže...

Nisam se ni sjetio to probati. Meni izbacuje ovako:

S obzirom na model (CFI‑1016A), dodatnu vrijednost zbog originalne kutije i dodatnih kontrolera, realna trenutna tržišna cijena u Njemačkoj kreće se između 350–400 €, uz mogućnost do 450 € ako je stanje izvrsno i dobro prikazano u oglasu.

Pitam ga onda u HR kakva bi bila cijena, i odgovori:

Za tvoj komplet (model CFI‑1016A, 2 joysticka, originalno pakiranje, bez garancije), realan raspon je 350 €–400 €, a kao “excellent” primjerak moguće do 450 €, osobito ako ga jasno predstaviš u oglasu.

Što je zapravo nemoguće da je u DE i u HR ista cijena, no sa 350€ bih bio zadovoljan. Ako je 280€ konzola + 2 joysticka (svaki 35€ recimo), dolazim do sume od 350€. Ako bas netko treba, imam i još dva dodatna joysticka pa recimo 420€ za sve skupa sa 4 joysticka? Jel to realno?

A gle, koliko ćeš para dobiti ovisi o puno stvari. Džabe ti realna cijena ako ti nitko ne želi kupiti.

Bez garancije je uvijek riskantno za kupca, tako da će ti se javljati svakakvi žicaroši i snižavati cijenu.

Ne postoji neko pravilo.

Ako ti se ne žuri stavi veću pa ćeš polako smanjivati dok se netko ne javi (nakon scammera).

Ako ti se žuri stavi nižu da čim prije prodaš.

7 godina
Sony PlayStation 5

Chat GPT nije uračunao u kalkulaciju Njuškalo/Facebook Market pregovarača "brate nitko ti neće dati toliki novac! Dam ti 200 Eura i Samsung A51 od babe". 

3 0 hvala 0
10 mjeseci
Vandit kaže...

Chat GPT nije uračunao u kalkulaciju Njuškalo/Facebook Market pregovarača "brate nitko ti neće dati toliki novac! Dam ti 200 Eura i Samsung A51 od babe". 

Ili meni najdraži, Snizi cijenu 50% od tražene na oglasu i kaže Nudim XY i dolazim odmah po to. :)

6 godina
Sony PlayStation 5

Ja kad prodajem nesto uvijek stavim da je i postarina ukljucena u cijenu... imam osjecaj da je ljudima tako lakse...

0 0 hvala 0
16 godina
Junior335 kaže...

Ja kad prodajem nesto uvijek stavim da je i postarina ukljucena u cijenu... imam osjecaj da je ljudima tako lakse...

Onda će te pitati da im sniziš ako sami dođu po to :-)

15 godina
Sony PlayStation 5

Moja iskustva sa njuškalom su da ako prodaješ nešto tako male vrijednosti, računaj da ćeš imati posla sa klošarima. Radije poklonim nekom poznatom nego se bakćem sa polupismenim rvatinama. 

PSN - darklydexter
Moj PC  
3 2 hvala 0
12 godina
Ezio kaže...

Moja iskustva sa njuškalom su da ako prodaješ nešto tako male vrijednosti, računaj da ćeš imati posla sa klošarima. Radije poklonim nekom poznatom nego se bakćem sa polupismenim rvatinama. 

Hehe, pa eto pokloni meni onda konzolu, ako je to mala vrijednost... Ocito svi imamo drugaciju percepciju "male vrijednosti".

Kovačić
13 godina
Sony PlayStation 5

Pozdrav, jel može preporuka za SSD upgrade. Malo mi je ovaj što je tvornički, pa bi uzeo neki od 2TB. Tako da bi trebao preporuku za neki best buy

0 0 hvala 0
15 godina
acmilan2 kaže...
Ezio kaže...

Hehe, pa eto pokloni meni onda konzolu, ako je to mala vrijednost... Ocito svi imamo drugaciju percepciju "male vrijednosti".

Pa nisam u fazi da bih se rješavao PS5, a nisi mi ni poznat. Mala je vrijednost u usporedbi sa stanovima i autima. I tamo ima klošarenja ali su pristojniji. A za ove "manje" vrijednosti često je neki ciganluk s druge strane.

PSN - darklydexter
16 godina
acmilan2 kaže...

Ja prodajem svoj Nintendo Switch OLED pod garancijom, jedva korišten. (ne spominjem to tu zato da se oglašavam nego kao primjer)

Javilo mi se par pacijenata, uglavnom me pitaju koje igre dolaze s njim pa su iznervirani kad kažem da ne prodajem s igrama.

Jedan me uvjeravao da za moju cijenu kupi novi Switch + Mario Kart + 3 godine pretplate, reko eto super, pa kupi onda taj.

A drugi me pitao koja je zadnja cijena pa sam mu digao za 10€.

Rađe budem isto poklonio djeci od frendova nego prodao takvim likovima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 18:01 (Bitanga).
17 godina
sstrmi kaže...

Pozdrav, jel može preporuka za SSD upgrade. Malo mi je ovaj što je tvornički, pa bi uzeo neki od 2TB. Tako da bi trebao preporuku za neki best buy

Uglavnom kažu da sa PS5 provjereno rade slijedeći Gen.4 NVMe SSD-ovi:

• WD_BLACK SN850P/SN850X
  • Crucial T500
  • Samsung 990 Pro
  • Corsair M600 Pro LPX

U svakom slučaju, ako nema sa samim SSD-om, preporučeno je dodatno uzeti Heatsink za isti.

Sretno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 18:34 (TomoR).
9 godina

Ja kupio prije skoro 2 godine Crucial P5 Plus 1TB Gen4 i radi...

8 godina

Uzeo Kingston KC3000 od 2TB i radi apsolutno bez greške, imam ga sigurno preko godinu dana u PS-u. 

6 godina

1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice