Jučer baš završio Clair i za mene je to također GOTY. Priča mi je doslovno savršenstvo.
Iako imam zamjerku što se tiče gameplaya kad dođeš u ACT III. Tu mi je igra postala ful repetitivna i dosadna. Igra ne skalira neprijatelje sukladno tvom levelu nego se moraš doslovno nerfat inače sve protivnike 1-shotas. Ja to nikad ne radim (mijenjam postavke tokom igre) tako da nisam ni sad. Ovo su morali bolje izvesti. Cijela poanta gameplaya od početka je da nadograđuješ likove, pictose, oružja i onda kad dođeš ACT III nemoj to ništa raditi jer ćeš biti prejak za sve. Jbt onog Renoira sam iz dva shota riješio...
Ali hvala Bogu na priči koja me vukla dalje jer gameplay od ACTA III definitivno nije.
Meni je to ok. Najgore su mi igre koje skaliraju protivnike, jer onda nemaš nikakav osjećaj napretka lika. Želim da ako sam jak onda i šamaram čak i boseve, a ne da mi je sve isto kao i kad sam počeo igru samo sa par novih skillova. I Elden Ring je to isto jako dobro odradio, mogao si se izlevelirati još hrpu levele i oneshotati bosseve bez problema ako si negdje zapeo.
Mene smeta što u Act3 nema ništa što te vodi dalje pa moraš sam istraživati, a većina lokacija su skoro potpuno prazne i nema na karti neka oznaka koje si riješio, a koje nisi (osim što one gdje nisi bio nemaju ime).
Dalje u ACT3 odi riješi prvi stage Endless Towera, pa quest od Maelle (The Reacher) i Monocoa mislim, pa Frozen Heart po hrpe Grandiose Catalysts za upgrade oružja, pa Dark Shore dok se još ne zleveliraš (do lvl80 cca) da bi mogao u Flying Manor za 4-5 boss fightova koji daju upgrade weapona na 33 (što je skoro duplo AP-a).
Nakon toga se možeš okušati u Clea fightu ili nedajbože Simonu. Tu više nisam imao živaca, Clea mi je ubila volju za igranjem dalje jer jedan pogrešan parry i naheala se.
Otišao sam dalje prolaziti kroz Endless Tower, ima sveukupno 33 fighta i sve su teži i teži i tamo ti ništa ta snaga opet ne znači nego treba skill.
Svakako ima protivnika koji su puno jači od tebe i za koje će ti i u ACT3 trebati skill koliko god da si jak. Ja sam lvl 88 pa sam se morao preslagivati da prođem onog Serpenphare pink letećeg zmaja na world karti inače me potrgao par puta.