Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 27.585
|
čitano: 5.583.580
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Sony PlayStation 5

Jeste sigurni da će odmah danas i cijenu otkriti? Ne bih se čudio da bude kao i zadnji put, samo suhoparna tehnička prezentacija, a da će cijenu otkriti bliže izlasku.

Što se same konzole tiče... PS4 pro mi je imalo smisla kupiti jer mi je to bila prva konzola. Ovo sad ne znam. Ko što antiša veli, ako prodam ovu koju imam i nadodam 300-400 eura za novu neće svijet propasti, ali trebalo bi nešto izaći da me motivira na kupnju. Zasad je to donekle ovaj Black Myth Wukong, ali tek trebam vidjeti kako će raditi na PRO. Recimo Bloodbourne remaster ako će samo na PS5 pro biti u 60FPS ili GTA VI samo na njoj u 60 FPS. Za tako nešto bih vjerojatno i išao u trošak. Pa ako PS6 dolazi krajem 2026. do onda će se "isplatiti".

Pro tip za Sony. S obzirom da je original dolazio sa besplatnim Astro Playroom, bio bi im genijalan potez da novi Astrobot poklone svim kupcima PRO konzole.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Re: Sony PlayStation 5
Koliko bih mogao dobiti za PS5 Disk verziju? Ona prva verzija, bez redukcije hladnjaka.
Planiram prodati disc verziju i kupiti digital pro verziju. Stavio sam svega 2 diska u nju. A i ta dva sam morao prodati daleko ispod cijene.
Cistio sam ju svega par puta, otvorim ju svakih 6 mj kad ono skoro cista.
Mogu ponuditi i dva dualsensea.
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Sony PlayStation 5

Koliko vidim po njuškalu cijena se kreće od 350 do 450 Eura. Ono što predstavlja "problem" kod prodaje, jest činjenica da ih mali milijun oglasa. 

1 0 hvala 1
16 godina
Vandit kaže...

Koliko vidim po njuškalu cijena se kreće od 350 do 450 Eura. Ono što predstavlja "problem" kod prodaje, jest činjenica da ih mali milijun oglasa. 

Prodaju se ko vruće kifle :)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina
Sony PlayStation 5

Od mene jedno veliko NE.

Moj PC  
13 0 hvala 0
10 godina
PS5 PRO 800€ 😭😱
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
I još 100 za disk drive. Hvala, drugi put.
Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
12 0 hvala 0
14 godina
Hexfire kaže...
I još 100 za disk drive. Hvala, drugi put.

920€ ukupno ak se ne varam, da imas potpunu konzolu. Al će im se ovo obit o glavu...

14 godina
Sreća da imamo euro jer bi naši to pretvorili u 10.000kn :D
13 godina
To su već pare za koje se može uzet ok gaming konfiguracija...
A pošto su počeli i izdavati igre na pc, doduše s odmakom, kolko će ljudi bit spremno pljunut 800/900eur...
Halo Bing! Kako bratac?

0 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

PRO, a niti stalak ne dobiješ.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Malo je reći da je preskupo. Nažalost Microsoft sve više odustaje od samog hardvera i bazira se na igranju svugdje, i to dovodi do ovakvog sranja da onda Sony radi što ih volja. Nadam se da će se opeći. Ja imam poremećaj da moram imati sve što je najnovije i stvarno me nije tesko kupiti, ali ovo? Nema šanse.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 17:58 (antimadridista).
Moj PC  
4 0 hvala 0
10 godina
940€ s BR driveom koji je 140€

Ajme svašta, i to za AI enhanced pixele. Ne raw snaga vec na umjetan nacin poboljsana slika.
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Da se zove PS6 i da je kompletan skok unaprijed u svakom pogledu i nova generacija, dobro bi razmislio bi li dao 800 eura.
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
LOL, 700 USD i 800 EUR. Sony, hvala vam sto ste me uvjerili, vrlo brzo i efikasno, da ne kupim Pro.

0 0 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

800 za konzolu + 30 za stalak + 140 za BR drive = 970€.

Naspram 500€ obican PS5 koji nudi sve to...Neko je lud totalno.

A tehnička demonstracija je bila smiješna, šta je Mark prikazivao, detalje u pozadini za 470€...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 17:37 (Promster).
Moj PC  
10 0 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

2020. PS5 bez diska 400 EUR

2024. PS5 Pro bez diska 800 EUR

45% jači GPU 4 godine kasnije za ravno duplu cijenu (sve ostale komponente unutra su jednake kao u 4 godine starom PS5, ok jedino je 2 TB SSD umjesto originalnih 1 TB). Genijalno

Mislio sam da ću zamijeniti trenutni PS5 sa ovim prije nego je objavljena cijena, ali trebala bi ovo biti značajno jača konzola (aka PS6) da bi dao 800 EUR. Ovo meni ne vrijedi više od 600 - 650 EUR max, a da me ne pere da uvijek moram imati sve najnovije ne bi mi vrijedilo ni toliko jer doslovno su morali zumiravati na ovoj video prezentaciji jako mali dio kadra da bi uopće uspjeli pokazati neku razliku u kvaliteti slike van broja FPS-ova.

Moj PC  
6 0 hvala 0
7 godina

67% brža grafička jedinica i 28% brža memorija ugrubo rečeno mogu doprinijeti ubrzanju izvedbe igara do 45% + 

taj AL koji spominješ. Što u cijelini donosi veliki skok u performansama..

Uz konzolu ide 2 TB ssd.

Cijena je dosta paprena, ali razumljiva kada sve sagledaš i  još pogledaš cijene grafičkih kartica.

10 mjeseci
protjeran
Sony PlayStation 5

Što je s procesorom??

Akagi, Kaga, Sōryū, Hiryū, Shōkaku, Zuikaku
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ma najmanji je problem PS5 Pro kao takav, jednostavno ga ne kupujemo i to je to. Veći je problem šira slika. Xbox pomalo odustaje od tog natjecanja u hardveru jer se fokusiraju na druge stvari, to je očito već neko vrijeme. I onda ovi iz Sonya rade što ih volja. Postoji razlog zašto je PS4 bio tako dobar i popularan, tad su morali zapeti jer im je Microsoft puhao za vratom. Strah me i pomisliti na što će izgledati PS6.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 17:52 (antimadridista).
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Sony PlayStation 5

Mogli bi sad i globalno dići cijene PS5 da nam se razlika u cijeni ne čini baš tolika.

Uglavnom, ljudi nisu baš sretni:

Moj PC  
4 0 hvala 0
3 godine
Promster kaže...

800 za konzolu + 30 za stalak + 140 za BR drive = 970€.

Naspram 500€ obican PS5 koji nudi sve to...Neko je lud totalno.

A tehnička demonstracija je bila smiješna, šta je Mark prikazivao, detalje u pozadini za 470€...

Mislim da ovi novije varijante PS5 basic edition su isto bez stalka i 800GB su prostora, ali barem ima BR drive

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 18:04 (Dajsikeks).
13 godina
Sony PlayStation 5

Sve firme se polakomile i ako hoces guzo, plati guzo! 5% ili 50% razlike ces platit.

PS5slim 500e- PS5 PRO800e

Iphone 15 768e - Iphone 15 PRO 977e

Xiaomi 14 693e- Xiaomi 14 Ultra 1068e

RTX 4070 533e - RTX 4070 Super 650e

Ryzen 5700 156e- Ryzen 5700X3D 205e

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2024 18:06 (MGloc).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
langzy kaže...

67% brža grafička jedinica i 28% brža memorija ugrubo rečeno mogu doprinijeti ubrzanju izvedbe igara do 45% + 

taj AL koji spominješ. Što u cijelini donosi veliki skok u performansama..

Uz konzolu ide 2 TB ssd.

Cijena je dosta paprena, ali razumljiva kada sve sagledaš i  još pogledaš cijene grafičkih kartica.

Cijena nije uopće "razumljiva". 2020. kada je izašao PS5 još nije ni bilo midrange RDNA 2 na tržištu tako da si imao za kupiti tada 5700 XT (čiji je MSRP bio 400 USD). Četiri godine kasnije imaš 7700 XT koji je 65% jači, a MSRP je bio donedavno 450 USD (nedavno su ga bili službeno i spustili radi slabe prodaje).

Znači u te četiri godine si dobio 65% jači GPU za 12% više love. 2021. je launchan 6600XT za 380 USD MSRP, again u usporedbi sa 7700 XT danas imaš 51% jači GPU za 18% veću cijenu.

U tom istom vremenskom periodu si dobio 45% jači GPU na PS5 Pro za doslovno duplu cijenu (400 vs 800 EUR). Ako mogu obični PS5 bez diska prodavat danas po 450 EUR, ovaj veći GPU neka ih košta 100 EUR više za proizvest, plus još recimo 50 EUR da ih dođe tih dodatnih terabajt SSD još uvijek si gadno daleko od 800 EUR. Doslovno nema smisla kako god da okreneš.

Kido Butai kaže...

Što je s procesorom??

CPU je ostao identični Zen 2 kao i dosad. Eventualno bude imao 100-200-300 megaherca veču boost frekvenciju, ako i to.

7 godina
Sony PlayStation 5

je##ni debakl,steta,taman sam mislil da bu pal preorder...

Nebu vise nis od Sony-a,razbahatili su se,MS nije vise zainteresiran previse za HW i sad  bu ovi opet po starom derali di stignu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony PlayStation 5

Zapravo sada se jako bojim što će biti sa PS6 generacijom. Ako su u četiri godine uspili nam dati samo 45% jači GPU za doslovno duplu cijenu za još četiri godine kada bi trebao PS6 izaći ovim tempom napretka TSMC nodeova (koji je zadnjih godina značajno usporio i još dodatno usporava sa svakim idućim nodeom) i porasta cijena ne vidim kako bi ta konzola mogla koštati manje od 1000 EUR, a da ponudi nešto što se može smatrati novom generacijom i vrijedno PS6 naziva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

Ja mislio sebi kupit Pro a bratu poklonit 5icu koju imam pa da mozemo tu i tam nekaj odigrat, al 800€ nebudu gedali. Ceka se Ps6 iako, kak su krenuli, taj bu i prek 1000€

Mozda za Xmass bude cijena 650€ pa cu razmislit ali 800€, nope, hvala, dovidjenja

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

nece spustit na 650e ako i bude black friday ili za x-mas bit ce max 100e manje..

10 godina
Pa konzola izlazi za black friday, nece biti popusta.
Ja se nadam da ce im prodaja biti loša.
Gdje je sad ono: konzolu dajemo ispod cijene a zarađujemo na igrama.
13 godina

Mogli su barem ubacit noviji ZEN 3 kada je bal da bude maskenbal.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice