PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati

poruka: 1.997
|
čitano: 743.760
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: PS3 JAILBREAK - Sve što trebate znati
Janje2000 kaže...

Bok moze te li mi pomoci oko PS3? Necu da otvaram novu Temu pa cu ovdje.

Naime imam PS3 4.46 OFW koji nikad nije bio jailbrejkovan.

Pa jel ima mogucnost da se vrati na 3.55 ofw ili 4.46 CFW + multiman ?

I ako moze dajte mi link...

Hvala

upravo ovo ovi tvrde u oglasu, da mogu spustit bilokoji ps3, zovi njih.

16 godina

ja bi sad kupio na njuskalu ps3 slim, pa sto trebam pitat ili gledat da bi ga mogo jailbreakat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ja bi sad kupio na njuskalu ps3 slim, pa sto trebam pitat ili gledat da bi ga mogo jailbreakat?

Po neznam koji put (samo treba čitat forum)

Trebaš pitat tipa koji prodaje konzolu koji je date code konzole (jer se sve konzole proizvedene poslije prvog kvartala 2011 NEDAJU Downgredat na nikakav način)

Konzole proizvedene prije 2011 godine se daju JB (samo nek ti pročita date cod i sve češ znat)

Primjer:

0A - prvi kvartal 2010

0B - drugi kvartal 2010

0C- treči kvartal 2010

0D - četvrti kvartal 2010

1A - prvi kvartal 2011

1B - drugi kvartal 2011

itd,itd

Znači brojka označava godinu dok slovo označava kvartal

16 godina
silasara2 kaže...
mar123 kaže...

Trebaš pitat tipa koji prodaje konzolu koji je date code konzole (jer se sve konzole proizvedene poslije prvog kvartala 2011 NEDAJU Downgredat na nikakav način)

Konzole proizvedene prije 2011 godine se daju JB (samo nek ti pročita date cod i sve češ znat)

Primjer:

0A - prvi kvartal 2010

0B - drugi kvartal 2010

0C- treči kvartal 2010

1A - prvi kvartal 2011

1B - drugi kvartal 2011

itd,itd

a FAT se sve daju?

14 godina
neaktivan
mar123 kaže...
silasara2 kaže...
mar123 kaže...

Primjer:

0A - prvi kvartal 2010

0B - drugi kvartal 2010

0C- treči kvartal 2010

1A - prvi kvartal 2011

1B - drugi kvartal 2011

itd,itd

a FAT se sve daju?

DA

Ali FAT su jako,jako podložne YLOD Kvaru

16 godina

a koji je najbolji model FAT konzole? znam da se onaj od 60 gb najvise kvari i njega nebi kupio ali koji su dobri modeli?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

a koji je najbolji model FAT konzole? znam da se onaj od 60 gb najvise kvari i njega nebi kupio ali koji su dobri modeli?

Nemam pojima stvarno, možda netko drugi zna (pa nek odgovori)

14 godina
neaktivan
mar123

najbolji je 80gb model od fata on se najmanje kvari
Ukoliko zelite podici ratia/upload na trackerima, javite mi se na pp,VEOMA JEFTINO
16 godina
MSN kaže...
mar123

najbolji je 80gb model od fata on se najmanje kvari

a kakva je ona 40 gb verzija?

15 godina

Ovdje su se počele pisati gluposti pa da ispravim!!

Več sam par puta dao link na popis modela i na toj stranici je sve detaljno objašnjeno

Downgrade je moguč na svim PS3 konzolama proizvedenim do kraja 2010, na konzolama proizvedenim nakon 01.01.2011 DOWNGRADE nije moguč,

Da točno odredite potreban vam je datum proizvodnje (date code).

On se nalazi ispod konzole i sastoji se od dva znaka:  BROJA koji označava godinu i SLOVA koje označava tromjesečje

npr. 8C  - što znači da je konzola proizvedena 2008. u trečem tromjesečju

Kako se PS3 prozvodi od 2006. date code počinje sa 6 (2006.)

DOWNGRADE MOGUČ NA KONZOLAMA SA DATE CODOM  ( nalazi se ispod konzole ).

2006    -    6A,6B,6C,6D

2007   -    7A,7B,7C,7D

2008    -    8A,8B,8C,8D

2009    -    9A,9B,9C,9D

2010    -    0A,0B,0C,0D

http://www.ps3devwiki.com/wiki/SKU_Models

Osobno ne bih uzimao FAT jer je podložan YLOD-u, nemam volje iskušavat hoče li mi konzola riknut ili ne, a možda baš vi budete imali sreče pa če radit godinama

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 2:02 (Wontay).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav!
Slijedio sam upute te sma si uspio jailbrejkati konzoli i sve super radi.

Ali imam par pitanja:

1. Skinuo sam si igricu i pogledo sam što je u njoj nalazi, tamo ima folder u kojem je update i u njemu neki file, da li da izbrišem taj file ili? I što će se desiti ako to ne izbrišem, da li će mi updejtati cfw ili ofw ili će se nešto drugo desiti?
2. Da li se može staviti unutarnji hard disk u PS3 i ako da do kolike veličine i što trebam paziti dok ga kupujem te da li postoji u Zagrebu neki servis koji ugrađuje taj hard disk u PS3 i da li mi oni  mogu nešto napraviti sa konzolom ako vide da je jailbrejkana?

3.Kada skinem igricu da li je trebam stavit u GAMES ili GAMEZ folder?
Hvala unaprijed! :D 

0 0 hvala 0
16 godina
shile-kun kaže...

Pozdrav!
Slijedio sam upute te sma si uspio jailbrejkati konzoli i sve super radi.

Ali imam par pitanja:

1. Skinuo sam si igricu i pogledo sam što je u njoj nalazi, tamo ima folder u kojem je update i u njemu neki file, da li da izbrišem taj file ili? I što će se desiti ako to ne izbrišem, da li će mi updejtati cfw ili ofw ili će se nešto drugo desiti?
2. Da li se može staviti unutarnji hard disk u PS3 i ako da do kolike veličine i što trebam paziti dok ga kupujem te da li postoji u Zagrebu neki servis koji ugrađuje taj hard disk u PS3 i da li mi oni  mogu nešto napraviti sa konzolom ako vide da je jailbrejkana?

3.Kada skinem igricu da li je trebam stavit u GAMES ili GAMEZ folder?
Hvala unaprijed! :D 

moze, bilokoje velicine, mora bit 2.5" i samo skines poklopac, izvadis stari i stavis novi, ne treba ti nikakav servis za to. imas video na you tube-u.

12 godina
neaktivan

Za sve koji su na Kmeawovom/Rebugovom 3.55 CFW-u i muku muce sa black screenovima, losim eboot.bin i param.sfo fileovima, svakako preporuka upgrade na Rogero 4.30 CFW (CEX). Vecina stvari radi bez ikakvih dodatnih patcheva, fixeva i sl. Također, deank je nedavno izdao novu verziju Multimana koji je jos vise feature-packed od prosle verzije zajedno s novim Showtimeom.

There's no real you. Behind the masks are other masks, reproducing identities that are expected from you.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za one koji slučajno mogu nabaviti stari ps3 60gb naka si odmah nabave puhalicu za vrući zrak 350 stupnj. celz.  (ima jeftinih )  i nekoliko tubica termalne paste . Meni ja puhalica pomogla 9 puta  da svoj ps3 oživim . Na žalost, deseti  puta RSX nije izdržao . To je već stara priča ali mi oči zasuze gad god se prisjetim . Ovaj nasljednik od 80gb se dosta dobro drži i ako zanemarimo onih 130 decibela ventilatorskog zvuka ja sam zadovoljan sa njim. Za svaki slučaj puhalica čeka u zakutku.

yIn nI' yISIQ 'ej yIchep
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Wox kaže...

Za one koji slučajno mogu nabaviti stari ps3 60gb naka si odmah nabave puhalicu za vrući zrak 350 stupnj. celz.  (ima jeftinih )  i nekoliko tubica termalne paste . Meni ja puhalica pomogla 9 puta  da svoj ps3 oživim . Na žalost, deseti  puta RSX nije izdržao . To je već stara priča ali mi oči zasuze gad god se prisjetim . Ovaj nasljednik od 80gb se dosta dobro drži i ako zanemarimo onih 130 decibela ventilatorskog zvuka ja sam zadovoljan sa njim. Za svaki slučaj puhalica čeka u zakutku.

ja cu isto vjerojatno uzet FAT verziju konzole pa me zanima sto tocno ti napravis kad dobis ylod?

15 godina

Napiši na Youtubu ylod popravak pa češ brzo odustat, i nakon popravka konzola izdrži od 5 min pa do koji mjesec

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozz,zanima me dali ima netko iz rijeke ko se bai jailbreakom?

0 0 hvala 0
15 godina

Misliš na downgrade?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da,i jos jedno pitanje,ako napravim full format hoce li mi ga vratit na prvi ofw???

16 godina

nece

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pa sta nije rekao onaj vatrogasac da mu je vratilo na 3.72?

0 0 hvala 0
15 godina
Kako formatiranje može mijenjati verziju softvera, (format - brisanje korisničkih podataka) , imate gore popis konzola na kojima je moguč downgrade, kada to napravite imate na prvoj stranici upute za sve drugo što vas zanima, rade sve igre i sav softver izdan do danas, Preporuka da se ne spajate na PSN jer je velika vjerojatnost da dobijete ban, sve je več odgovoreno....................

0 0 hvala 0
16 godina

jel radi netko s foruma downgrade? i jel ima negdi jeftinije od ovih sto naplacuju 500,600 kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da si čitao temu znao bi da ima

0 0 hvala 1
16 godina
Wontay kaže...

Da si čitao temu znao bi da ima

uvijek sam preleto po temi, ako ima molim da napise cijenu ili tu ili na pp kako oce. ili mi mozes rec imena.

15 godina

ima neki lik na 4 stranici koji nudi, nažalost Vinkovci , ima rezultata na Njuškalu i Googlu

0 0 hvala 0
16 godina

znam da ima na njuskalu al frajer racuna 500 kn pa sam mislio malo jeftinije to, nekih 300 kn bi bilo idealno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

To je puno, znači Google i Njuškalo, ako netko ima flasher neka se javi, ili kad netko napravi downgrade neka podijeli to s nama

0 0 hvala 0
16 godina

naso sam covjeka koji radi za 250 kn, u zagrebu je. u to ulazi downgrade, jailbreak, nova pasta, ciscenje prasine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Kozmetički oglas  -    da spojiš flasher matična mora van, a to znači obavezno mijenjanje termalne paste, prašine ionako nema u PS3, nešto malo što se provuče , po tome puhne i to je to,

Malo sam istraživao E3 Flasher i došao do nekih smjernica

VAŽNO:    1 E3 Flasher - 1 Downgrade 

Taj problem je riješen -  Kada dobijete flasher obavezno ga fleshat sa Samsung firmwareom i nakon toga ga možete koristit više puta

SAM POSTUPAK IDE OVAKO:

1. Instalacija E3 Flashera

2. VAŽNO:   OBAVEZNO NAPRAVIT BACKUP VAŠEG NOR-a

( bez njega nečete moči napraviti oporavak konzole ukoliko ju zbrickate)

backup napraviti tri puta i usporediti rezultate, zatim NOR provjeriti ručno ili s nekim validatorom - 

to vam može biti jedini spas ako nešto krene krivo

3.  DOWNGRADE:  NOR koji ste dobili backupom patchate , vratite na memorijskoj u flasher i flashate PS3

4. Iz Recover moda napravite update na 3.55 OFW

To su koraci za Downgrade pomoču E3 Flashera, nisam ga radio no internet je pun tutoriala,

samo bi bilo dobro da netko detaljno kaže postupak provjere i patchanja NOR-a

Treba paziti na kopču flat kabela koja se stavlja na NOR jer navodno da oslabi nakon par puta pa ne prima najbolje

(rezultat - loš backup NOR-a)

Downgrade je moguč i sa zadnjeg OFW-a, naravno na konzolama na kojima je moguč downgrade no

i to bi trebao netko potvrdit jer je na E3 stranici zadnja vijest od 10/2012

Htio bih uzeti Flasher i probati osobno i pomoči svima drugima koji trebaju downgrade no nemam PS3 koji treba downgrade,

tako da nemam dovoljno motivacije, zasad.......{#}.

Ako netko treba downgrade  i ima volje neka ga naruči, neka odradi sebi, kad odradi sebi neka radi ekipi sa foruma i brzo če vratiti lovu i otiči malo i u plus

(naravno - povlaštena cijena za BUG)

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 14:42 (Wontay).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice