PS2, provjera chipa

poruka: 11
|
čitano: 8.968
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
PS2, provjera chipa

Ovako, imam 2 ps2, jedan veliki i mali, veliki mi ne cita ni filmove ni igrice(kopije) tako da mislim da nema chip, jel se moze nekako provjeriti dali ima i koji bez otvaranja ps-a? i drugi je mali ps, on cita filmove, al ne igrice i sad mi nije jasno, jel to znaci da ima chip ili ne?, jer cita obican dvd na kojem je film koji sam sam sprzio, a igrice koje imam kopije ne cita... hvala...:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: PS2, provjera chipa

necita nijedan

15 godina
neaktivan
PS2, provjera chipa

Vjerovatno ne cita niti jedan!

Ali imas par "caka",po kojemu mozes znati jel ima ili nema!

1-umjesto PS2 logona,pise ti recimo MATRIX,prilikom paljenja(taj ima chip)

2-Probaj tipku ON stisnuti dva puta brzo!

3-Tipku ON malo zadrzi prilikom paljenja!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PS2, provjera chipa

Meni ti pise tamo iza na expansion bayu (kod debelih) kad maknes poklopac.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Drži kocku pri paljenju, odmah čim stisneš dugme. Ako imaš DMS4 chip s Toxic BIOSOM, pojavit će ti se njegov izbornik.
totus mundus agit histrionem
16 godina
protjeran
MandaTDI kaže...

Vjerovatno ne cita niti jedan!

Ali imas par "caka",po kojemu mozes znati jel ima ili nema!

1-umjesto PS2 logona,pise ti recimo MATRIX,prilikom paljenja(taj ima chip)

2-Probaj tipku ON stisnuti dva puta brzo!

3-Tipku ON malo zadrzi prilikom paljenja!

1.meni na tankon pise sve normalno iako ima cip

I live to die another day
15 godina
neaktivan
PS2, provjera chipa

znaci nema mi ni jedan chip, pa kako onda cita kopije filmove?...hehe, je da se ne razumijem bas u to, al ono, ak moze jedno, moralo bi i drugo...hehe

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne nužno, kopija DVD filma nema ništa različito (osim vrste medija) u odnosu na original, zaštita od kopiranja tu nije bitna jer je ni neki originali uopće nemaju. Kod starijih generacija PS2 konzole vjerojatno je problem u samoj mogućnosti lasera da "vidi" DVD-R medije.

Koliko sam shvatio čitajući po raznim stranicama, PS2 originalne igre imaju nekakav zaštitni kod snimljen u poseban sektor DVD medija, a koji DVD snimači ne mogu kreirati na DVD-R mediju, tako da je zbog toga nužan modchip, koji će zavarati PS2 šaljući mu traženi kod.

KaeR
15 godina
neaktivan
PS2, provjera chipa

aha, grrr, znaci moram ici chip ugradivati, nista hvala na odgovorima...:)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Ne nužno, kopija DVD filma nema ništa različito (osim vrste medija) u odnosu na original, zaštita od kopiranja tu nije bitna jer je ni neki originali uopće nemaju. Kod starijih generacija PS2 konzole vjerojatno je problem u samoj mogućnosti lasera da "vidi" DVD-R medije.

Koliko sam shvatio čitajući po raznim stranicama, PS2 originalne igre imaju nekakav zaštitni kod snimljen u poseban sektor DVD medija, a koji DVD snimači ne mogu kreirati na DVD-R mediju, tako da je zbog toga nužan modchip, koji će zavarati PS2 šaljući mu traženi kod.

Damn!!!

Jedini način da vidiš koji chip imaš je da otvoriš konzolu.

Postoji ti dosta kopija, te ako ti se pojavi Toxic izbornik, ne mora značit da imaš original DMS 4 chip, nego neko smeće...

Matrix Infinty je po meni najbolji chip, zato ga svi kopiraju, pa opet moaš otvorit konzolu, jer je Matrix Team raspušten, pa više ne postoji cd s kojim možeš pogledat koji chip imaš.

Ova zaštita, to ti je DNAS, i to je jednim dijelom na dvd-u, dijelom na net-u, te  dijelom na samoj konzoli, tj. ps2 ti provjerava autentičnost pomoču DNAS-a, tj. koju kontolu imaš, jeli ta verzija namijenjena za PAL, koji modell koristiš, a ako si spojen na net provjeravat će i network database, tj. to najćešće radi kada ideš on-line.

Uglavnom modchip ti omogućuje da to zaobiđeš, tako da promijeni informacije u DNAS-u, tj. konzoli, te DNAS  dio koji je u konzoli vidi DNAS na dvd-u kaoda je original, ali onaj net dio, uopće nije potreban, osima kada se ide na on-line igranje, tada se disk provjerava pomoću database-a, te ga onda možeš hebat, jer najćešće dobiješ dnas erro, pa možeš samo single player.

Vjerojatno nisam napiso 10% točno, pa tko zna više neka me ispravi.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
14 godina
PS2, provjera chipa

Imam MODBO 4.0 modchip za PS2.Dali je on dobar ili je loš??

Strm
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.5.2013 19:43 (Strm).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice