Molio bih pomoc ako netko zna odgovor dakle , iduci tjedan cu najvjerovatnije dobiti PS3 ali americku verziju tj NTSC na kojoj ne rade PAL igre koje se mogu kupiti kod nas u Europi ( kod raznih preprodavaca koji uzimaju origigi preko ebaya za nas koji to ne radimo pa prodaju upola cijene hehe), a ja ne mislim kupovat iz Amerike igre jer ni nemam 18 pa ni ne mogu ebayem se koristit ni tim s......., dakle zanima me da li postoji neki nacin da igram PAL (europske) igre na NTSC(americkoj) PS3 konzoli i ako da , kako ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kod PS3 PAL igre rade na NTSC konzoli i obratno. Jedino ograničenje je što se kod MP igara ne možeš spajati na Europske već samo na Američke servere.
eee hvala ti puno , ocito sam imao krivu informaciju :D ... ne postoji bas nijedna igra da ne radi dakle sve su region free ? ima kakvih problema s naponom to sam nes cuo da moze bit jer je neka razlicita voltaza ili tako nes ? pretrazio cijeli net a nisam nasao nis pametno u vezi toga :S
Pa amerikanci imaju mrežu od 110V dok mi imamo od 220-230V kako gdje. Znači ako dobiješ konzolu koja radi samo na njihovom napajanju (znači nema onaj prekidač za izabiranje napona) onda će ti trebat pretvarač sa 220V na 110V. Isto tako razlika je i u frekvenciji kod nas je 50Hz kod njih je 60Hz al to mislim da nebi smjelo imat veliku utjecaj jer ionako unutar konzole pretvara izmjenični napon u istosmjerni radi elektronike. E da i možda ćeš morati utikač mjenjati jer se razlikuje od naših.
Gledaj koji je raspon napona podržan! Ako je 110-240V, onda samo nabavi adapter za utikač, a ako piše 110-130V, onda trk u chipoteku po konverter napona AC-AC sa 110V na 220V ukoliko nema sklopke 110-220V!
eee hvala ti puno , ocito sam imao krivu informaciju :D ... ne postoji bas nijedna igra da ne radi dakle sve su region free ? ima kakvih problema s naponom to sam nes cuo da moze bit jer je neka razlicita voltaza ili tako nes ? pretrazio cijeli net a nisam nasao nis pametno u vezi toga :S
Postoje PAL igre i postoje NTSC igre. No na svakoj konzoli rade i jedne i druge. Razlika je, kao što sam rekao, što se s igrama koje kupiš kod nas u pravilu ne možeš spajati na Američke servere (ukoliko postoji MP opcija).