Ja imam noviju reviziju Pro-a i razina buke je neznatna, nebitno koja igra se vrti. A većinom igram sa slušalicama tako da mi ni standarni PS4 nije toliko smetao što se tiče buke.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
meni je pak tesko povjerovati da se toliko cuje plejka i da nadglasa tv odnosno samu igru.
ne kuzim ja svoj slim uopce ne cujem, a i frendov fat 1st day edition koji nikada nije ciscen
nije toliko bučan da nadjaca zvuk tv-a odnosno same igre.
meni je pak tesko povjerovati da se toliko cuje plejka i da nadglasa tv odnosno samu igru.
ne kuzim ja svoj slim uopce ne cujem, a i frendov fat 1st day edition koji nikada nije ciscen
Kupija san ps4 pro u 6. misec 2017 godine. Do danas mi nikad nije zasmetala buka ventilatora.
moj radi kao da mi helikopter slijeće u sobu. ps4 pro kupljen u prosincu 2018. godine. U cijeloj 2019. godini sam igrao oko 180 sati, tako da nije baš da ga gazim. Ali sjećam se da mi je bio glasan i kad je bio nov, kad sam igrao God of War i to.
Ono što mi je zanimljivo je to da konzola nije glasna kad se događa nešt što mi izgleda zahtjevno, nego uvijek kada stisnem start ili idem u inventory ili tako nešto. To mogu potvrditi da mi se događalo i u God of War i u Death Strandingu
Nadamo se da je Sony nešto naučio.
Ja bih prije rekao da su oni dobro hladjenje uradili ali u fabrici nesto nije islo kako treba pri nanosu termalne paste. U vecini slucajeva gdje je bas bucna konzola pasta bude katastrofalno nanesena, i vecina je pored po tranzistorima a na CPU skoro nista, a da ne govorim o pretjeranoj kolicini. Vecina tih slucajeva nakon zamjene paste budu kao druge konzole i ne cuje se kako treba ni da radi.
Imao sam isti problem od prvog dana kupovine nove konzole, doslovno glasnije od usisivaca, a nakon zamjene paste isto da imam slim. Povremeno se na nekoj igri na trenutke malo vise zavrti ali vise nije na nivou da smeta i da je previse.
moj radi kao da mi helikopter slijeće u sobu. ps4 pro kupljen u prosincu 2018. godine. U cijeloj 2019. godini sam igrao oko 180 sati, tako da nije baš da ga gazim. Ali sjećam se da mi je bio glasan i kad je bio nov, kad sam igrao God of War i to.
Ono što mi je zanimljivo je to da konzola nije glasna kad se događa nešt što mi izgleda zahtjevno, nego uvijek kada stisnem start ili idem u inventory ili tako nešto. To mogu potvrditi da mi se događalo i u God of War i u Death Strandingu
Imao isti slucaj pro od prvog dana kao helikopter, zamjenio pastu i poslije morao provjeravati radi li uopste hladnjak
Kupija san ps4 pro u 6. misec 2017 godine. Do danas mi nikad nije zasmetala buka ventilatora.
Ja sam davno prodao fat zazelio se konzole uzeo slim. Pro mi nije bio nicime vrijedan bacanja ekstra keša.
I nijedna od dvije konzole mi nije bucila, tj ne buci.
Imao isti slucaj pro od prvog dana kao helikopter, zamjenio pastu i poslije morao provjeravati radi li uopste hladnjak
ma daj nemoj me zezat. znači mogao bi to napraviti i riješena stvar?
Malo se bojim to rastavljati, npr. PC sam si sam sastavljao ali me malo prpa konzolu otvarat
Ja sam promijenio i pastu (prva Pro serija), pa ne pomaže. Nakon par dana opet isto.
U stvari, najviše pomaže da redovno čistite prašinu po sobi, pa onda tek ispuhivanje konzole i promjena termalne paste. Baš tim redoslijedom.
ma daj nemoj me zezat. znači mogao bi to napraviti i riješena stvar?
Malo se bojim to rastavljati, npr. PC sam si sam sastavljao ali me malo prpa konzolu otvarat
Ako znas sam PC sastavit onda ces i ovo. I na drugom forumu sam nagovorio lika koji je prvi htio da plati nekome, ima i snimak kako je zvucala konzola prije a kako poslije.
Samo se drzi ovog videa i polahko, uzmi vremena, ne zuri :)
Vidjet ces, kao druga konzola.
Prije:
Poslije:
Evo ja sam zadnje igrao spidermana i ponekad je pro verzija bas dosta bucna.Mislim da je bila cutscena u igri.Inace, igram preko cd-a pa je mozda i do toga.
Inace, nisam nikad otvarao konzolu.Samo ponekad usisem okolo i malo one rupice izvana i to je to.Razmisljao sam je otvorit i iznutra ocistit ali se bojim da nesto ne sj**em.Mislim da sam jednom cak i pokusao ali nisam mogao otvorit onaj gornji dio poklopca uopce
I neki kolega je nedavno nesto gore napisao da je otvarao i da mu poslije konzola nije htjela upalit.Malo se bojim toga haha
Sad sam pogledao oba videa. I vama se tak cuje pro ?
Strasno, sad mi je jos vise drago sta sam kupio slim 😂
Sta se tice rastavljanja ja sam isto prvi put nasao detaljni video na yt pogledao
i kasnije pustio i samo radio kaj i frajer. Nije nis strasno bitno da pogledas i kasnije ces znat.
Doslovno napamet.
Evo ja sam zadnje igrao spidermana i ponekad je pro verzija bas dosta bucna.Mislim da je bila cutscena u igri.Inace, igram preko cd-a pa je mozda i do toga.
Inace, nisam nikad otvarao konzolu.Samo ponekad usisem okolo i malo one rupice izvana i to je to.Razmisljao sam je otvorit i iznutra ocistit ali se bojim da nesto ne sj**em.Mislim da sam jednom cak i pokusao ali nisam mogao otvorit onaj gornji dio poklopca uopce
I neki kolega je nedavno nesto gore napisao da je otvarao i da mu poslije konzola nije htjela upalit.Malo se bojim toga haha
Da, baš se drži ko sam vrag. Ko da je zamišljeno da se pajserom otvara. Nije mi bilo svejedno kad sam prvi put morao skidati poklopac jer sam bio siguran da će nešto puknuti s obzirom na snagu koja je bila potrebna, ali ustvari nema šta.
Nova pasta na pro modelu ne znači ništa puno.
U nekim igrama se konzola ne čuje ili je vrlo slična slim modelu.
U drugim pak igrama, tipa gow ili novi cod zuji ko avion.
I tu pasta ne pomaže, jednostavno se konzola brutalno grije, a sama po sebi ima vrlo jeftin hladnjak.
Naravno pričamo o 4k rezi.
I tu pasta ne pomaže, jednostavno se konzola brutalno grije, a sama po sebi ima vrlo jeftin hladnjak.
Probao sam iste igre na kojima je bila jako bucna prije i poslije zamjene paste i kao da je druga konzola. Iste rezltate vidjam stalno po redditu tako da sigurno znaci puno u vecini slucajeva (ne u svim).
ja imam doma onog prvog koji je jako bucan, i sada zadnji pro cuh 7216b koji je tih, i bome bas primjetim razliku u buci tj tisini :D
na starom fatu sam mjenjao pastu i stavio novi cooler ali jos uvjek je to velika buka.
ako je nekom tisina na prvom mjestu nek gleda slim ili zadnji pro
Čekaj čekaj što nije tu neko na forumu rastavljao i mjenjao pastu pa nije više mogao upaliti konzolu.
Bilo vas je koji ste to napravili bez problema, ali jedan je bio fail.
Ja sam isto odustao zbog poklopca nekako teško je išlo pa sam odustao.
Pred pola godine mi je normalno radilo na Bnetu. Znaci mali igra na plejci. Ja na drugom Accountu na PC-u. Sve je uredno radilo, morali smo biti dodani za frendove i on je na plejci morao imati ukljuceno da igra s PC ekipom (najveca glupost ikad u pucacinama).
Ali nismo od onda probavali. Moguce da su nesto smrdali s kakvim updejtom.
---------------------------
Sto se tice hladenja i mijenjanja paste slusajte hummer0 -a. Pred par stranica je covjek sjebao konzolu.
Ali se isto sjecam, da je netko postao u temu sliku raskopane konzole gdje je pasta kriminalno stavljena. Namazano svuda okolo, samo ne tamo gdje bi trebalo.
Sto se tice menija i polijetanja aviona.
Mozda je Gogy7 u pravu ili...
... je igra napravljena neoptimizirano. Sto bi reklo, dok si u meniju fps ode u nebo, jer je staticna slika, a PS4 u strahu od pregrijavanja daje naredbu ventu da se vrti maksimalno. Da su programirali lock fps na 30 u meniju ne bi do toga doslo. Zato se to ne dogada u svim igrama, jer su neki lockali menu fps, a neki nisu.
Ne tvrdim da sam 100% u pravu, ali ako se ne varam, procitao sam to u nekom clanku negdje. Ne da mi se sad googlati. Tko ima zelje istrazivati vjerojatno moze naci objasnjenje.
Probao sam iste igre na kojima je bila jako bucna prije i poslije zamjene paste i kao da je druga konzola. Iste rezltate vidjam stalno po redditu tako da sigurno znaci puno u vecini slucajeva (ne u svim).
Stari kaj briješ ti, ti si probao i???
Prvo i osnovno postoje 3 verzije pro konzole kod nas koliko ja znam i sve tri su drukčije plus postoje 2 varijacije hladnjaka (delta i nidel). Po meni je to 6 varijacija. Dobar dan ako imaš najnoviju verziju da ne buči toliko ili ako nisi godinu dvije čistio konzolu da je nakon čiščenja bolje.
Ja ti pričam da je bučna, garantirano za prve dvije verzije čim ih izvadiš iz kutije, a tu frende nema prašine.
Tak da ne pričaj samo u svoje ime, s druge strane kaj je bučno za tebe?? koliko db je za tebe ok??
I nemoj me hebat da ne čuješ konzolu kad igraš igru tipa gow na 4k na hdr uz normalnu sobnu temperaturu....nakon pola sata igranja se čuje bez obzira koju verziju igraš.
Prvo i osnovno postoje 3 verzije pro konzole kod nas koliko ja znam i sve tri su drukčije plus postoje 2 varijacije hladnjaka (delta i nidel). Po meni je to 6 varijacija. Dobar dan ako imaš najnoviju verziju da ne buči toliko ili ako nisi godinu dvije čistio konzolu da je nakon čiščenja bolje.
Ja ti pričam da je bučna, garantirano za prve dvije verzije čim ih izvadiš iz kutije, a tu frende nema prašine.
Tak da ne pričaj samo u svoje ime, s druge strane kaj je bučno za tebe?? koliko db je za tebe ok??
I nemoj me hebat da ne čuješ konzolu kad igraš igru tipa gow na 4k na hdr uz normalnu sobnu temperaturu....nakon pola sata igranja se čuje bez obzira koju verziju igraš.
arnes_king je baš i mjenjao na svom PS4 i rekao je da mu je puno tiša nakon zamjene paste mislim da je imao jedino problem sa nekim šarafićem. Ja sam rastavljao i laptope i kante, ali ovaj poklopac na PS4 se stvarno nisam usudio jer je teško išlo.
Odlučim više ne biti master race(crkla grafa)a i sam PC je prilično star,tako da je jedina opcija bila ili novi PC ili konzola...kupim za BF(2018) ps4pro i napokon mir ne moram slušati ventilatore od PC-a.
Prije par dana sam pokrenuo DOOM(2016) na ps4pro i nakon jednog sata ugasih...jednostavno buka ventilatora je bila ubitačna...tako da do daljnjeg odustah od doom-a:(.
Ako ps5 bude također usran što se tiče hlađenja izgleda da onda ili xbox ili novi PC
Na PCu ima nešto što se zove vodeno hlađenje i poprilično je tiho.
Osobno ga nemam, ali PC mi je nečujan.
arnes_king je baš i mjenjao na svom PS4 i rekao je da mu je puno tiša nakon zamjene paste mislim da je imao jedino problem sa nekim šarafićem. Ja sam rastavljao i laptope i kante, ali ovaj poklopac na PS4 se stvarno nisam usudio jer je teško išlo.
A vidim došlo je opet vrijeme za priču oko promjene paste.
Baš sam neki dan prvi puta otvarao PS4 Pro da malo usisam prašinu. Jedna strana je išla ko od šale, a druga nikako, skoro sam si prste polomio.
Onda sam uzeo šrafciger (ili bilo što malo duže), podmetnuo pod taj ćošak da ne vučem prstima, i povukao pomoću toga taj ćošak gore i iskočilo je vrlo lagano.
Naravno unutra je bilo skroz zanemarivo prašine.
Ja imam ps4 od 2018.Slim 1 tb,ne znamo tocno koji cuh.Ne cuje se apsolutno nista da buci,nikad ju nisam otvarao niti cistio niti mjenjao pastu.Kad ne igram onda je pokrivena krpom da ne pada prasina po njoj i to je to.
Ja imam noviju reviziju Pro-a i razina buke je neznatna, nebitno koja igra se vrti. A većinom igram sa slušalicama tako da mi ni standarni PS4 nije toliko smetao što se tiče buke.
Isto je i kod mene. Zadnja verzija Pro konzole uglavnom se ne čuje, a i kad se čuje to je zanemarivo.
Bio je dosta bucan ali sam ga nedavno otvorio, ispuhao i zamijenio pastu (koja je btw bila katastrofalno stavljena).
Ps4 pro mi se preporodio!
Jeste, ja sam pisao ovdje i objavljivao slike, a taj "saraf" se na kraju ispostavilo da je neki plasticni dio koji lici na saraf ali nije Ova dva video snimka iznad sam objavio od lika s drugog foruma koji je nedavno cistio i mijenjao pastu, ali kod njega je na heatsinku bio dobar sloj prasine pa je sve bilo zacepljeno. Kod mene je bilo poprilicno cisto ali sam imao drasticnu razliku i dobre rezultate, vjerovatno zbog lose nanesene paste.
Jeste, ja sam pisao ovdje i objavljivao slike, a taj "saraf" se na kraju ispostavilo da je neki plasticni dio koji lici na saraf ali nije Ova dva video snimka iznad sam objavio od lika s drugog foruma koji je nedavno cistio i mijenjao pastu, ali kod njega je na heatsinku bio dobar sloj prasine pa je sve bilo zacepljeno. Kod mene je bilo poprilicno cisto ali sam imao drasticnu razliku i dobre rezultate, vjerovatno zbog lose nanesene paste.
Pa i nije tako komplicirano kad uhvatim vremena baciti ću se u zamjenu paste.
Kokice kikiriki zanimacija zajebancija izvoli izvoli.
Fala za video.