FULL STORY LEAK (Na slici, otvarajte na vlastitu odgovornost)
Ovo baca puno drugaciju sliku nego sto mi mislimo, Abby JE vazan lik, Ali igramo s s njom samo jedan mali dio igre, tu je samo da se opravda prava igrina prica i njene akcije, to kakvog je spola je BITNO ZA PRICU, bitan je njen odnos s drugim likom (sto tocno opisuje kojeg je spola), Abby je vazna za pouku koju igra salje. S Elie igramo veliku vecinu igre.
Sad kad pogledam, prica je dobra i razjašnjena i ima clifhanger ending.
Previše buke se diglo oko Abby koja je samo prolazni lik, netko cije cemo stajalište sagledati da se opravdaju njene akcije. Niti u jednom trenutku nece biti bitno kojeg je spola vec njena privrzenost jednom liku. Njen lik kao takav je bitan za priču.
ZNAČI Nemojmo dramiti, prica je puno dublja od Abby, Elie i njen novi odnos je u središtu price, Joel je prošlost i tako dalje....
ABBY je potrebna za ovu Priču, njen spol i izgled su bitni, nesto preko cega bi morali prijeci preko. To kakvog je izgleda i spola je tu samo da ju lakse zamrzimo, zavolimo ili razvijemo empatiju, ovisno o nasem stajalištu.
SPOILER:
Moja vizija priče: SJW LoU2
Abby je tu da se makne pažnja s Elie i njenog gay odnosa s curom. Abby je u smislu priče Ogledalo Elie. Abby i Elie su Jednake, drugacije od drugih i zele slobodu i ljubav ali su okruzene okrutnim svijetom, mrznjom i ubijanjem. I jedna i druga kreću u osvetu kad izgube nekog do kog im je stalo, neznajući da time ubijaju nekog tko je drugome vazan.... U ovom slučaju Elie, koja je isto toliko posebna i drugačija kao Abby, I tu nastaje krug nasilja i mrznje, govoreci sebi kako su drugi drugaciji dok ne naletimo na nekog sebi sličnog i vidimo da smo njemu uništili zivot. Ne Oni... Drugaciji, nego Mi... Isti. To je pouka cijele LoU2 priče i vidim zašto je tu Abby, Abby je bitna jer je Elie Drugacija i bitna. Zasto je Elie Gay? Zato što je bilo potrebno da se naglasi da je drugačija (ona je lijek).
LoU2 Prica: Nebitno koliko smo drugaciji, na kraju je to nebitno, jer nas nasilje i osveta sve cine istima. A krug nasilja i osvete nikad neće stati. Kraj