PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.466.750
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
17 godina
neaktivan
Re: PlayStation 4
DeniZg kaže...
Chaky kaže...
DeniZg kaže...
Inače, meni su genijalci iz Sonya maloprije odlučili banirati account jer sam danas koristio dvije različite kartice za dodavanje sredstava.

Služba za korisnike u HR naravno ne radi vikendom.

Banali su ti da ne mozes na PSN ili su ti zablokirali transakcije?

PSN ban. Čak ne mogu više ulogirati svoj account ni na PS4 ni na webu.

Vjerojatni razlog: Dodao sredstva u wallet sa Optima poklon karticom od 300 kn. Moguće da im nije odmah sjela lova.

@DeniZg

Imas kakvih dobrih vijesti?

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
12 godina
Chaky kaže...
DeniZg kaže...

Vjerojatni razlog: Dodao sredstva u wallet sa Optima poklon karticom od 300 kn. Moguće da im nije odmah sjela lova.

@DeniZg

Nažalost još ništa, hvala na pitanju. 

Gospođe u službi za korisnike su bile ljubazne, ali čini se da one samo prosljeđuju upite negdje drugdje.

Tražili su me presliku osobne i serijske brojeve svih uređaja na koje sam se ulogirao.

Ja sam im to poslao isti dan u ponedjeljak, zajedno sa kompletnim objašnjenjem slučaja i još nisam dobio nikakv odgovor.

Ne gajim neke nade da će se ovo riješiti u moju korist, jer sam vidio po netu da puno ljudi dobiva banove bez ikakvog e-mail objašnjenja.

Za Sony izgleda vrijede neka posebna pravila i mogu raditi šta god žele.

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...
Chaky kaže...
DeniZg kaže...

@DeniZg

Gospođe u službi za korisnike su bile ljubazne, ali čini se da one samo prosljeđuju upite negdje drugdje.

Tražili su me presliku osobne i serijske brojeve svih uređaja na koje sam se ulogirao.

Ja sam im to poslao isti dan u ponedjeljak, zajedno sa kompletnim objašnjenjem slučaja i još nisam dobio nikakv odgovor.

Ne gajim neke nade da će se ovo riješiti u moju korist, jer sam vidio po netu da puno ljudi dobiva banove bez ikakvog e-mail objašnjenja.

Vjerojatno će se brže riješiti ako razbiješ PS4, snimiš to i staviš na youtube i pošalješ novinarima.

Pa ja ne mogu vjerovat koji su to kreteni (sad mi je još više žao što sam im dao i kunu).

12 godina
Bitanga kaže...

Pa ja ne mogu vjerovat koji su to kreteni (sad mi je još više žao što sam im dao i kunu).

Da, jednostavno je za ne povjerovati koja je to bahatost i nedostatak poslovnosti prema potrošačima.

S tim da ja na svom računu imam preko 100 igara (mahom sve AAA naslovi), a u zadnjih tjedan dana sam im ostavio skoro 1000 kuna (PS+ pretplata, nadopuna walleta itd.)

Ono što je 100% je da im to neću pustiti.

Ako mi ne re-aktiviraju račun u narednih par dana (njihova objašnjenja me ne zanimaju), šaljem im inspekciju ministarstva gospodarstva.

A još bitnije, šaljem i prijavu na EU tijela za zaštitu potrošača. Oni vole lupati kazne koje se mjere u stotinama milijuna €.

A možda i nekom Bug novinaru bude zanimljivo napisati članak.

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...
Bitanga kaže...

Da, jednostavno je za ne povjerovati koja je to bahatost i nedostatak poslovnosti prema potrošačima.

S tim da ja na svom računu imam preko 100 igara (mahom sve AAA naslovi), a u zadnjih tjedan dana sam im ostavio skoro 1000 kuna (PS+ pretplata, nadopuna walleta itd.)

Ako mi ne re-aktiviraju račun u narednih par dana (njihova objašnjenja me ne zanimaju), šaljem im inspekciju ministarstva gospodarstva.

A još bitnije, šaljem i prijavu na EU tijela za zaštitu potrošača. Oni vole lupati kazne koje se mjere u stotinama milijuna €.

Ja sam vidio u kom smjeru to ide čim sam kontaktirao support za blokiranu kreditnu karticu: "Žao nam je, pričekajte da se samo odblokira". Kad? "Pa možda za 3 dana, a možda za 3 tjedna". Vrhunski support.

Javi obavezno kak je prošlo... Ako se ipak odlučiš na razbijanje, javi, rado ću pomoći :-P

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 19:31 (Bitanga).
10 godina
PlayStation 4

Sony je poznat po tome za sve proizvode. Od fotoaparata na dalje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

Ja sam nedavno imao ban IP adrese, mijenjao sam konzolu, i u 10 min bio ulogiran na obe konzole, i valjda je sistem to prepozao kao fraud.

PS support hrvatska samo zaprimi zahtjev i sve onda proslijedi centrali u Londonu. Bez obzira koliko se trudio objasniti kao da nisu razumili u čemu je problem. Ljubazni jesu, al oni samo prenose problem ovima gore.

Možda da probaš direktno kontakirati ps support u UK, bar da izbjrgneš gluhi telefon.

Uglavnom, htio sam reći da je to sve skupa trajalo 4,5 dana. Obično im treba i tjedan dana da rješe problem, tako da ne gubiš nadu. Problem sam rješio preko svog operatera, a ne otvaranjem portova šta su ovi iz ps supporta hrv tražili 

PSN ID : Eraserhead_981
12 godina
PlayStation 4

Sto kazete na ps4 slim 1 tb fifa 17 te dodatni joystick 2700 odbiti ili prihvatiti ponudu?

Edit: znaci novo trgovina da napomenem

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.10.2016 21:12 (pc_fan005).

0 0 hvala 0
14 godina
Buraz najvjerovatnije uzima PS4 Slim 500GB pa me zanima koji je najeftiniji način za uzeti PS+ pretplatu
robimarko@gmail.com
17 godina
antimadridista kaže...

Što se tiče trofeja, ja ih baš volim skupljati ali mrzim kad mi ubace multiplayer trofeje kao obavezan dio za dobiti platinum, posebno u igrama kojima je SP i priča jača strana. Recimo The Last of Us mi je vjerojatno i najdraža igra ikad. Prešao sam je nekoliko puta i otključao sve singleplayer trofeje, ali da bi dobio platinum moraš otključati i multiplayer trofeje. A za te multiplayer trofeje moraš potrošiti sate i sate (negdje sam pročitao da je najmanje 50-ak sati) igrajući multiplayer komponentu. Jednostavno nemam toliko vremena niti sam TLOU igrao zbog multiplayera (iako je i taj dio solidno napravljen).

Heh, upravo igram TLoU i prvo sam krenuo sa MP trofejima, a onda ću "natanane" uživati u SP-u. Ali da, annoying su za takve igre. Naučili su lekciju, pa za unlock MP trofeja u Unchartedu 4 treba doslovce 3-4 sata. Još je sve to bilo prihvatljivo u doba PS3 i besplatnog multiplayera, ali sad je to još veća svinjarija.

17 godina
DeniZg kaže...

Znam da to NIJE rješenje, ali zanima me možeš li koristiti konzolu i dalje? Možeš kreirati novi account? Nisu ti banali konzolu?

12 godina
MSX kaže...

Znam da to NIJE rješenje, ali zanima me možeš li koristiti konzolu i dalje? Možeš kreirati novi account? Nisu ti banali konzolu?

Mogu koristiti konzolu i kreirati novi account.

Ali, više mi vrijedi account koji ima 150 igara i godinu dana PS+ pretplate, nego PS4 konzola.

PSN - DeniZg80
17 godina
robimarko kaže...
Buraz najvjerovatnije uzima PS4 Slim 500GB pa me zanima koji je najeftiniji način za uzeti PS+ pretplatu

Najjeftiniji način je platiti čim više, jer onda imaš popust na količinu.

14 godina
Naravno,a gdje je najeftinije?
Official store ili?
robimarko@gmail.com
13 godina
PlayStation 4

kolege, igra li netko na konzoli Elder scrolls online? dugo sam igrao na pc-u pa me malo frka da mi neće sjest igranje s kontrolerom..

Ayee!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
Bitanga kaže...

Niti dalje ne mogu vjerovati, da se ovako nesto moze dogoditi

Ako ti se nitko ne javi do ponedjeljka, definitivno bih probao direktno s UK supportom, kako je predlozio kolega ranije.

Ocito nas support nema bas velike ovlasti u rjesavanju problema.

Hoces im dati novce (na kraju im i das) i oni zalockaju racun "neprocjenjive" vrijednosti.

Mogu samo misliti kako ti je.

pc_fan005 kaže...

Sto kazete na ps4 slim 1 tb fifa 17 te dodatni joystick 2700 odbiti ili prihvatiti ponudu?

Edit: znaci novo trgovina da napomenem

Odlicna ponuda, ako te ne zanima PS4 Pro!

Dodatni DS4 je vjerojatno "stara" verzija. S Slimom dolazi "nova" verzija.

robimarko kaže...

Najjeftiniji nacin je kupiti PS+ godinu dana direktno s karticom preko PSN-a. Tada je 365kn.

Ako kupujes bon za PS+ godinu dana u ducanu. On kosta 400kn. Ne pitaj me zasto, jer ne znam.

Ako imas frenda/rodbinu od povjerenja mozete dijeliti jednu pretplatu na dvije konzole.

Battletag - Gobac#2782; Cypher: Ignorance is bliss.
12 godina
Chaky kaže...

Hoces im dati novce (na kraju im i das) i oni zalockaju racun "neprocjenjive" vrijednosti.

Prošlu generaciju konzola sam uzimao samo disk igre, a ovu generaciju sam potpuno prešao na digitalnu distribuciju.

Dakle, osjećam se k'o magarac. 

Svaka škola se plaća.

PSN - DeniZg80
15 godina
DeniZg kaže...
Chaky kaže...

Prošlu generaciju konzola sam uzimao samo disk igre, a ovu generaciju sam potpuno prešao na digitalnu distribuciju.

Svaka škola se plaća.

jel se radi o hr ili stranom accountu?

Potpis!
14 godina
PlayStation 4

bas mi je zao Deni , nemrem vjerovat da se tak nes moze desit, ja imam cca 30-tak kupljenih AAA naslova na svom acc pa mislim da bi umro od muke da mi to netko "zaključa" radi pizdarije... 

obavezno javi rasplet događaja i nadam se da ce se razrijesit u tvoju korist, mislim bilo bi baš đubretarski od Sony-a da se ne riješi.  

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
PlayStation 4

ma ja bi bio lud da mi uzmu acc sa 2-3 igre, a vidim da kolega ima hrpu igara vrijednosti nekoliko tisuca kuna. tu bi vec razmislio u tuzbi gamadi, jer to nisu male pare, a ovo sto oni rade je nepostivanje kupca i u neku ruku krađa novca.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Ezio kaže...
DeniZg kaže...
Chaky kaže...

Svaka škola se plaća.

jel se radi o hr ili stranom accountu?

HR.

Kontaktirao sam našu službu za korisnike.

PSN - DeniZg80
14 godina
DeniZg kaže...

HR.

Ne shvaćam razlog zbog kojeg je išao ban. Pročitao sam gore razlog koji si naveo, ali ne kužim šta im to smeta na koji način je wallet napunjen? S obzirom da planiram uskoro početi koristiti PS store daj ak nije problem napiši gdje točno je greška.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
Hexfire kaže...
DeniZg kaže...

HR.

Ne shvaćam razlog zbog kojeg je išao ban. Pročitao sam gore razlog koji si naveo, ali ne kužim šta im to smeta na koji način je wallet napunjen? S obzirom da planiram uskoro početi koristiti PS store daj ak nije problem napiši gdje točno je greška.

Ne znam.

Gospođa iz službe za korisnike mi je samo rekla da im kao piše da je ban zbog "hakiranja".

Hakiranje naravno može biti bilo šta, a naravno da "hakiranja" nije bilo.

Kao što sam već napisao, račun se zablokirao kada sam kupovao Battlefield 1 sa Mastercard karticom. Prethodno sam ga dopunio sa Zaba Visa poklon karticom i tom istom Mastercard karticom koju koristim godinama na PSN-u.

PSN - DeniZg80
13 godina
neaktivan
DeniZg kaže...
Hexfire kaže...
DeniZg kaže...

HR.

Ne znam.

Gospođa iz službe za korisnike mi je samo rekla da im kao piše da je ban zbog "hakiranja".

Hakiranje naravno može biti bilo šta, a naravno da "hakiranja" nije bilo.

Kao što sam već napisao, račun se zablokirao kada sam kupovao Battlefield 1 sa Mastercard karticom. Prethodno sam ga dopunio sa Zaba Visa poklon karticom i tom istom Mastercard karticom koju koristim godinama na PSN-u.

Sad im je sezona zajebavanja najvjernijih korisnika očito. Baš u ovo doba godine stavljaju ban na accounte i konzole. 
Ja sam također jedan od sretnika koji je prije 20-ak dana dobio ban konzole. Ne mogu na PSN, mogu igrat samo singleplayer igre i to one koje imam na disku, digitalne su mi isto zaključane.
Razlog je pomalo smiješan, ali ja sam bar "kriv". U 4. mjesecu ove godine na FIFI 16 sam igrao wager sa jednim likom iz Srbije. Ako ja pobjedim on meni account sa Destiny, Shadow od Morrdor i jos 5-6 igara, ako on pobjedi ja njemu in-game coinse. Ja pobjedim i dobijem uredno account, stavim ga za primary, account ima original mail od tog lika i njegovo ime je u ID-u. Naravno da mi ništa nije bilo sumnjivo. Nakon što sam dobio ban (5 mjeseci nakon) javi mi se on i kaže da je i on dobio, odmah sam se sjetio accounta i tada mi je rekao da je to neki random account koji je dobio na poklon i da je on samo podatke promjenio na njemu.
Nakon što sam par puta kontaktirao našu službu za korisnike i dao im mail na koji su mi obećali priopćenje izravno iz Sony-a (kojeg nikad nisam dobio) jedan momak je uspio dokučiti da je njegova kolegica upisala krivi mail i naravno da mi zato ništa nije došlo, smiješno. Momak je još rekao da će mi konzolu otključat 20.10.2016. Ovaj lik iz Srbije nije bio te sreće i nikakav odgovor nije dobio iako oba imamo permanent ban kod zbog "mijenjanja tuđih podataka". Zajedno čekamo 20.10. oće li nam obojici otključat konzolu ili barem meni. 

PSN: RayzCRO
12 godina
Rayz00 kaže...
 oba imamo permanent ban kod zbog "mijenjanja tuđih podataka". 

I kod mene bi se moglo raditi o sličnoj stvari.

Konkretno, ja sam mijenjao svoj username na PSN accountu prije pola godine, jer mi upload Youtube snimaka nije radio sa starim imenom accounta.

To je možda bilo sumnjivo službi za korisnike i vjerojatno su me zato tražili kopiju osobne iskaznice.

Ma kreteni, nemam drugog komentara.

PSN - DeniZg80
17 godina
DeniZg kaže...
Rayz00 kaže...
 oba imamo permanent ban kod zbog "mijenjanja tuđih podataka". 

I kod mene bi se moglo raditi o sličnoj stvari.

Konkretno, ja sam mijenjao svoj username na PSN accountu prije pola godine, jer mi upload Youtube snimaka nije radio sa starim imenom accounta.

To je možda bilo sumnjivo službi za korisnike i vjerojatno su me zato tražili kopiju osobne iskaznice.

Ma kreteni, nemam drugog komentara.

Svaka automatika kod lockanja accounta je kretenska, pogotovo ako se nitko nije pritužio za neke nelegalne akcije ili nije bilo štete za nikoga.

Pristojne kompanije obavijeste kupca prvo da provjere o čemu je riječ, a ne lockat account (ili kartice) automatikom pa onda da je kupac u milosti i nemilosti sustava.

Takve stvari nisam nigdje doživio, a koristim puno servisa na netu i puno kupujem posvuda. Da se nešto takvo događa na PCu nitko više ne bi koristio taj servis, al kod PSa nemaš nikakav izbor jel.

17 godina
Chaky kaže...
Ako ti se nitko ne javi do ponedjeljka, definitivno bih probao direktno s UK supportom, kako je predlozio kolega ranije.

Mislim da će UK support sve prebaciti na HR support budući da mu je account registriran na Hrvatsku i kartice izdane od strane hrvatskih banaka. Tako su barem meni napravili kad sam probao sa UK supportom malo ubrzati rješavanje problema. A pored toga, ni UK support nije ništa posebno brži, odgovore sam čekao tri-četiri dana, ispričavali su mi se i rekli da je tome tako jer su trenutno u sezoni gdje dobivaju jako puno upita -- i onda me uputili na stranicu sa popisom kontakata po državama. Uglavnom, slijepa ulica. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 14:35 (MSX).
15 godina
PlayStation 4

Playstation VR je jučer iz Italije dopremljen u Hrvatski Leskovac (UPS je u H. Leskovcu).

I sad će tamo stajati cijeli vikend prije nego što mi ga dostave u Zagreb u ponedjeljak...

The struggle is real

Potpis!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Ezio kaže...

Playstation VR je jučer iz Italije dopremljen u Hrvatski Leskovac (UPS je u H. Leskovcu).

I sad će tamo stajati cijeli vikend prije nego što mi ga dostave u Zagreb u ponedjeljak...

The struggle is real

Ja bih otišao po njega, nema šanse da bi mi vikend prošao razmišljajući o ponedjeljku :-) Al ozbiljno :-)

15 godina
Bitanga kaže...
Ezio kaže...

The struggle is real

Ja bih otišao po njega, nema šanse da bi mi vikend prošao razmišljajući o ponedjeljku :-) Al ozbiljno :-)

Zvao sam. Kažu da nije još obrađeno.

Evo screenshot is UPS trackera pa ak netko ima vise iskustva s njima nek mi kaze jel tu ima jos kakvih koraka ili ne.

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.10.2016 16:03 (Ezio).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice