PlayStation 2 Slim ne vrti CD/DVD

poruka: 15
|
čitano: 10.252
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima,novi sam ovdje na forumu i molio bih vas za pomoć u vezi idućega problema sa PS2 konzolom.

Konzola ima modchip (matrix infinity čini mi se) i kada probam staviti bilo kakvu igru ili bilo kakav CD/DVD,čak i original ne želi ga opće zavrtiti pri čemu laser radi nekakve pucketajuće zvukove.

Otvorio sam konzolu i snimio video problema kako bih ga mogao bolje opisati: 

Tražio sam po netu dosta i našao sam samo videozapise gdje drugi prikazaju problem ali nisam našao rješenje,pa može li mi tko pomoći?Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Imao sam isti problem.Maticna ti je crkla 100%.Ja imao dva i drugi nije radio laser i ovaj radio odjednom vise nece i proban na tom drugom sve radi i mehanika laser sve ko novo i probam pokvaren laser koji je radio na ovom ali nije citao isto tako i tako ja uzeo drugi sa neispravnim laserom i stavio ispravni i jos uvijek mi radi.

iPhone user
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hmm,ne vjerujem baš da je do matične,volio bih čuti još mišljenja ili iskustava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Re: PlayStation 2 Slim ne vrti CD/DVD
general984 kaže...

Hmm,ne vjerujem baš da je do matične,volio bih čuti još mišljenja ili iskustava.

maticna il laser, biraj koje hoces, dijelovi koji najcesce odlaze

ista stvar je meni bila, sve je otislo zajedno

Achieve your mission with all your might. Despair not till your last breath. Make your death count.
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 18:03 (chromadef).
10 godina
neaktivan

Znači da ga dovedem u funkciju trebao bih kupiti novu matičnu ploču?

Onda mi jedino pametno preostaje pošto sam ga kupio kao neispravnog sa kabelima za 50 kuna da stavim na memorijsku FreeMCBoot i igram preko USB-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Laser na sebi ima jedan senzor (gumbic) koji se stisne kada dode do kraja putanje. To cd/dvd kontroleru signalizira da je laser u maksimalnoj poziciji i da ne moze ici dalje.

Kod tebe se to ne dogodi, zato ti se koracni motor vrti cijelo vrijeme (sto je jako lose jer glodas plasticnu ruku, nemoj ga siliti kao na videu).

Taj zvuk koji se cuje je preskakanje ruke preko metalne spiralne vodilice.

Imas li multimetar? Pogledaj da li taj gumb zatvara strujni krug kad se stisne. Onda cemo dalje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 18:53 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Možete li mi objasniti gjde se nalazi taj gumb na slici lasera ili nekako? Nemogu ga naci...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ma nije matična kad ti kažem imao sam isti i laser radi on šalje da nemoze dalje ali matična i dalje daje napon na motoric jer da je laser bi vrtio i motoric za cd ili DVD kažem imo sam isto kupi neki sa krepanim laserom i stavi taj u njega i radit će.

iPhone user
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.2.2015 21:19 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Evo otišao sam danas korak dalje i skunio cijeli laser drive.Sa tim senzorom za vraćanje lasera je sve ok na slici se vidi da nije oštećen i probao sam ga prstom pomaknuti i mice se.

Slika: Laser

Nakon što sam skinuo laser drive zaključio sam da mi je flat kabel vjerovatno oštećen kao što se vidi na idućoj slici i sad mislim da je to uzrok svih problema pa bih vas zamolio za vaše mišljenje.

Slika: Flat kabel

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.2.2015 14:22 (general984).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ma to je samo od ljepila.Kupi neki za 50 kn na njuskalu sa krepanim laserom i stavi ovaj.

iPhone user
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sličan problem i kod mene, samo meni ne radi ni laser. PS se inače upali i može se u postavke, al ne vrti dvd ni laser ne mrda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

A jel ti lupa u motoric za CD/DVD?

iPhone user
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo ovako djelomično sam rješio problem.Izvadio sam kompletno laser skupa sa svim kabelima te se sada PS može upaliti bez da zastane na Matrix logu.

Uglavnom instalirati cu na memorijsku FreeMCBoot te igrati igre sa USB-a,a laser cu isprobati u nekoj drugoj konzoli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Po slici izgleda stvarno da je problem u flat kabelu. Tesko je reci bez ispitivanja multimetrom.

No svejedno, FreeMcBoot sa OpenPS2Loaderom je i vise nego zadovoljavajuce rjesenje, pogotovo ako se igra preko mreze umjesto USB-a.

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice