Pošteni code highlighter/container

poruka: 12
|
čitano: 1.983
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Trenutni code container na forumu je užasan, crte između svake linije su potpuno nepotrebne i smetaju, nema nikakv syntax highlighter, a to se zaista ne prilici forumu cija je jedna od glavnih namjena rasprava o raznim programskim jezicima. 

Nešto slicno ovom bi bilo savršeno: http://code.google.com/p/syntaxhighlighter/ 

Da ne spominjem uopce cinjenicu da je nemoguce pravilno indentirati kod bez da se dobije error (bar ja nisam uspio): "U tekstu je pronađen nedozvoljeni komad HTML kôda (span style='white-space: pre;'). "

DOKAZ A:

method1();

method2();

if(boolvar)

{

method3();

}

Moj PC  
31 0 hvala 7
14 godina
protjeran

Podržavam ideju. Syntax highlighter bi bio dobar dodatak. A ovo kao informatički usmjeren forum i treba nešto takvo.

Thumbs up za ideju.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Definitivno bi trebalo nešto takvo. Da bar nema crta izmedju svake linije, nego još i to, a to me strahovito iritira.

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Pošteni code highlighter/container
LordShgi kaže...

Da ne spominjem uopce cinjenicu da je nemoguce pravilno indentirati kod bez da se dobije error (bar ja nisam uspio): "U tekstu je pronađen nedozvoljeni komad HTML kôda (span style='white-space: pre;'). "

DOKAZ A:

method1();

method2();

if(boolvar)

{

method3();

}

Ja sam takve probleme imao dok sam koristio chrome. Otkad koristim firefox nemam takvih problema:

DOKAZ A:
    method1();
    method2();
    if(boolvar)
    {
       method3();

}

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
14 godina
neaktivan

ništa

CoD games unlike Counter Strikes are so popular because they quickly give a player a false impression of being good at something. CS is very unforgiving and demand a lot of time, nerves and skill...
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 14:38 (Vapor).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vapor kaže...

ništa

Ako pises kod direktno u bugovu editoru, onda moras koristiti shitf+enter ako hoces u novi red bez crta. A ako kopiras prvo u stilovima izaberi kod pa onda zalijepi svoj kod i sve bi trebalo biti uredu.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
16 godina
neaktivan
Vidi stvarno, kad se koristi shift+enter, onda radi, ali svejedno ostajem pri tome da treba ubaciti code highlighting.
<?PHP
function bugforum(){
$rtnval="Bug Online Forum je zakon!"; 
return $rtnval;

echo bugforum();
?> 
Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb:Hvalaili Thumb Up, nego pisati nepotrebni(spam) post sadrzaja Hvala
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.6.2012 16:12 (xZero).
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Super ideja.

15 godina
neaktivan

Da, ne treba crte maknuti, već ih zamijeniti nečim pametnijim šta će odvajati linije koda. Ne mogu ih skroz ni maknuti jer kako će npr. korisnici BASICA, razaznavati između linija koda. Šta ako je linija tako dugačka pa se nastavlja u sljedeću liniju na forumu? I sl.

mmm... donuts

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Sredite ovo.

15 godina

Ništa se nije promijenilo od Božića 2010 mislim :S
Još se čeka i matematički dodatak.. 

Uskoci su smješniji od inspektora Rexa, jer se zna da nema veće mafije od Šeksa!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LordShgi kaže...

Trenutni code container na forumu je užasan, crte između svake linije su potpuno nepotrebne i smetaju, nema nikakv syntax highlighter, a to se

xZero kaže...

Definitivno bi trebalo nešto takvo. Da bar nema crta izmedju svake linije, nego još i to, a to me strahovito iritira.

Vapor kaže...

ništa

Shift + Enter za kod bez crta.

Syntax highlighter u svakom slucaju. I naravno, davno nam "obecani" matematicki dodatak.

C provides a programmer with more than enough rope to hang himself. C++ provides a firing squad, blindfold and last cigarette.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice