FAQ početni post ili stranica

poruka: 2
|
čitano: 665
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dal se ikad razmišljali o uvođenju nekog formata FAQ-a na početku određene teme? Ili bar samo neke uočljivije oznake da takvo nešto u određenoj temi postoji?

Recimo da autor ili moderator može pri pokretanju teme ili naknadno napraviti FAQ post koji bi se nalazio na početku te teme. Ili da bar ima opciju s kojom bi naglasio da je početni post teme ujedno i FAQ-u. Ili da čak ima opciju napraviti dodatnu FAQ stranicu. Pa da se dobi nešto tipa:

ili

Već mi je normalno da ljudi na forumu masovno postavljaju pitanja koja su već puno puta odgovorena. No nekad to zbilja postane zamorno. Neke teme tome u startu probaju priskočiti tako da planirano odmah u prvom postu postoji neka vrsta FAQ-a. Ali opet ima dosta tema u kojima bi dobro došlo da se to može naknadno napraviti i naglasiti.

Znam da u nekim temama moderatori naknadno editiraju prvi post i stave u njega neke smjernice za rješavanje određenih problema. Samo čini mi se da u praksi to rijetko tko pročita. Čisto jer je teško primijetiti da je napravljena neka promjena. Mislim da nitko baš nema naviku dva puta čitati prvi post koji se u mnogim temama često svodi na: "Vau! Jedva čekam izlazak tog hardvera/softvera/igre."

Pa sam mišljenja da ne bi bilo loše da se neka vrsta FAQ-u može naknadno napraviti ili bar uočljivije naglasiti da FAQ u prvom postu (od sad) postoji.

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Iskreno, koliko vidim, ovi koji čitaju teme i pretražuju prije nego pitaju oni će nać odgovor gdje god da bio; ovi drugi što samo otvore zadnju stranicu i napišu pitanje, ne gledajući čak ni postove na toj stranici - oni neće nikad ni saznati da je FAQ na prvoj strani.

Trebalo bi staviti neki FAQ, slažem se, ali da je stalno nakeljen kao zadnji post u temi, i da je boldan, i da žmiga, okružen trakom trčećih zvjezdica. Onda ga možda i primjete oni kojima je  namijenjen. Možda.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice