Dal se ikad razmišljali o uvođenju nekog formata FAQ-a na početku određene teme? Ili bar samo neke uočljivije oznake da takvo nešto u određenoj temi postoji?
Recimo da autor ili moderator može pri pokretanju teme ili naknadno napraviti FAQ post koji bi se nalazio na početku te teme. Ili da bar ima opciju s kojom bi naglasio da je početni post teme ujedno i FAQ-u. Ili da čak ima opciju napraviti dodatnu FAQ stranicu. Pa da se dobi nešto tipa:
ili
Već mi je normalno da ljudi na forumu masovno postavljaju pitanja koja su već puno puta odgovorena. No nekad to zbilja postane zamorno. Neke teme tome u startu probaju priskočiti tako da planirano odmah u prvom postu postoji neka vrsta FAQ-a. Ali opet ima dosta tema u kojima bi dobro došlo da se to može naknadno napraviti i naglasiti.
Znam da u nekim temama moderatori naknadno editiraju prvi post i stave u njega neke smjernice za rješavanje određenih problema. Samo čini mi se da u praksi to rijetko tko pročita. Čisto jer je teško primijetiti da je napravljena neka promjena. Mislim da nitko baš nema naviku dva puta čitati prvi post koji se u mnogim temama često svodi na: "Vau! Jedva čekam izlazak tog hardvera/softvera/igre."
Pa sam mišljenja da ne bi bilo loše da se neka vrsta FAQ-u može naknadno napraviti ili bar uočljivije naglasiti da FAQ u prvom postu (od sad) postoji.